Het Oertijdmuseum in Boxtel: een superleuk uitje voor dino-fans

by DutchieontheRoad
0 comment

Mijn kleine nichtje is al twee jaar bezeten van dino’s, een échte dinofan dus. Platvoet en zijn vriendjes staat nog net niet dagelijks op en dan kan een uitje naar het Oertijdmuseum in Boxtel natuurlijk niet uitblijven. Vorig jaar was ze hier al eens geweest met haar ouders, maar voor mij was dit dinosaurusmuseum nog helemaal nieuw. Kleine broer van anderhalf jaar oud heeft nog geen mening, maar ik acht de kans aanwezig dat hij dino’s ook best tof gaat vinden, hoewel ze vooralsnog vooral in de mond verdwijnen 😉

Oertijdmuseum in Boxtel

Het Oertijdmuseum is gelegen op slechts een paar minuten van de snelweg en een aantal jaar geleden werd ik mij plots bewust van dit museum toen ik een dinosaurus boven de bomen zag uitsteken…terwijl ik op de snelweg reed. Even dacht ik dat ik ze zag vliegen want je staat toch even vreemd te kijken als je plots een dinosaurus ziet vanaf de snelweg, haha.

Bij de ingang van het Oertijdmuseum staan al meerdere dinosaurussen en de meeste kinderen stuiteren daarom al op de parkeerplaats. Eenmaal binnen ziet Hailey al snel de speeltuin en wil daarom meteen linksaf slaan. Wij hebben echter andere plannen en willen eerst een rondje door het museum lopen.

Het Oertijdmuseum heeft de grootste geologische collectie van Nederland. Overal staan fossielen, dino eieren en skeletten en er is een nieuwe tentoonstelling over de vindplaatsen in Nederland. In de spectaculaire dinohal staan enorme dinosaurus-skeletten zoals een T-Rex en Brachiosaurus. Sommige dino’s bewegen zelfs, maar dat vindt kleine Hailey nog een beetje spannend. In het laboratorium wordt geologisch en paleontologisch onderzoek en prepareerwerk verricht. Je kunt live meekijken en vragen stellen. Erg interessant om te zien en stiekem een kinderdroom van velen.

Oertijdmuseum Boxtel

Beleef het verleden met een interactieve speurtocht

Er zijn diverse speurtochten beschikbaar voor kinderen, maar daar is Hailey nog te jong voor. Normaliter zijn er ook papieren speurtochten maar ivm de coronamaatregelen zijn er voorlopig alleen digitale speurtochten beschikbaar via deze website. Vooral voor oudere kinderen is een dergelijke speurtocht een aanrader. Ik zag meerdere kinderen in de weer met een speurtocht…superleuk om te zien. Kinderen tot 11 jaar kunnen ook hun kinderfeestje vieren bij het Oertijdmuseum, hoe leuk is dat!?

Dinobos

Oertijdmuseum Boxtel

De oertijdtuin: wandel door het spannende dinobos

Eerlijk is eerlijk…kleine Hailey vond het museum niet heel spannend en wilde heel graag naar buiten, haha. Mama, tante Kelly en oma vonden het museum echter wel heel interessant. De kleine meid wilde maar één ding en dat was naar de speeltuin die ze bij binnenkomst al snel had gespot. Dus…op naar de speeltuin.

De oertijdtuin is ruim vier hectare groot en hier kun je een spannend wandelpad volgen door het oertijdbos. In dit bos kun je levensechte dinosaurussen bewonderen en er zijn diverse kleine speelgelegenheden te vinden waar de kinderen naar hartenlust kunnen spelen. Het is dus aan te bevelen het Oertijdmuseum te bezoeken wanneer het niet regent.

Zodra Hailey voldaan is in de speeltuin beginnen we aan onze spannende dino wandeling. We wandelen langs talloze dinosaurussen en zien zelfs hoe dino’s met elkaar vechten. Kinderen kunnen zelfs op diverse dino’s klimmen en klauteren en overal staat informatie over de desbetreffende dinosaurussen. Erg interessant om te lezen. Het bos is veel groter dan verwacht en we zijn dan ook even bezig met de wandeling. Bij één van de speelgelegenheden kunnen kinderen in de zandbak skeletten van dino’s ontdekken door ze zelf schoon te vegen. Na onze wandeling besluiten we nog even een rondje door de indrukwekkende dinohal te lopen en rijden vervolgens weer terug naar Eindhoven. Het is mooi geweest en de kleine man begint moe te worden.

Dinobos

Dinobos

Oerbos

Praktische informatie Oertijdmuseum in Boxtel

Het Oertijdmuseum is een superleuk uitje voor ouders (en oma’s/opa’s/ooms/tantes) met kinderen die van dinosaurussen houden. Ook voor oudere kinderen kinderen is dit museum een aanrader en ik kan me voorstellen dat zij met name de dinohal erg interessant vinden. Er is veel te zien en te leren in dit museum voor kinderen. Wij zijn ruim twee uur binnen geweest en dan hebben wij nog vrij snel door het museum gelopen, met name omdat Hailey hier nog erg jong voor is. Ik kan me voorstellen dat je met oudere kinderen langer door het museum loopt. Ook wordt er in de bioscoopzaal een film vertoond die wij niet gezien hebben omdat dit met een peuter en dreumes niet te doen is.

Het Oertijdmuseum is van dinsdag t/m zondag geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur. Volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar betalen € 11,50 voor een ticket en kinderen van 3 t/m 11 jaar betalen € 8,50 voor een ticket. Kinderen tot 3 jaar mogen gratis naar binnen. Ivm de huidige coronamaatregelen is het noodzakelijk om tickets en een tijdslot online te reserveren. Houd er rekening dat er helaas geen Museumkaart, 65+ pas, ANWB- of andere kortingskaarten worden geaccepteerd.

Er zijn twee grote parkeerplaatsen waar je gratis mag parkeren (waar kom je dat tegenwoordig nog tegen 🙂 ) en verder is er een kleine museumwinkel en een restaurant waar je iets te drinken of eten kunt kopen.

Oertijdmuseum Boxtel

Oertijdmuseum

Wij hebben ons meer dan prima vermaakt in Boxtel. Het was supermooi weer en hebben ons dagje uit zelfs afgesloten met een bezoek aan de Mc Donalds (waar tante Kelly al zeker zes jaar niet meer was geweest, haha) dus de kleine meid was helemaal happy uiteraard. Het lijkt me hartstikke leuk om nog een keer terug te gaan als de kinderen iets ouder zijn zodat ze ook de speurtocht kunnen doen. Dat maakt je bezoek toch iets interactiever. Het Oertijdmuseum in Boxtel is dus zeker voor herhaling vatbaar.

Zijn jullie al ooit naar een dinopark geweest?

Volg mijn reisavonturen ? Facebook – Twitter – Instagram – Bloglovin

Oertijdmuseum Boxtel

You may also like

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.