Herfst in Japan: een kleurrijk spektakel

by DutchieontheRoad
5 comments

Het is weer voorbij die mooie zomer…De temperatuur daalt, de eerste blaadjes vallen van de bomen en we hebben al de nodige regenbuien achter de rug. De herfst heeft officieel zijn intrede gedaan. Het is over en uit met de mooie zomerdagen en om mij heen hoor ik al de nodige mensen klagen over het weer. De herfst is voor veel mensen niet het meest favoriete seizoen. Aan de ene kant snap ik dat heel goed want ook ik ben geen fan van kou en regen, maar de herfst kan ook zo ontzettend mooi zijn.

Vorig jaar was ik tijdens de herfst in Japan en dit is echt een prachtig seizoen voor een rondreis door Japan. Dit jaar zit een verre reis er helaas niet in, maar dromen mag natuurlijk altijd. Ik neem jullie voor een beetje inspiratie mee naar de herfst in Japan. Wie weet mogen we volgend jaar weer genieten van de mooie herfstkleuren in Japan.

Herfst in Japan: een fantastisch seizoen voor een rondreis door Japan

De meeste mensen willen naar Japan tijdens het populaire kersenbloesemseizoen. Dat begrijp ik volkomen, maar houd er wel rekening mee dat IEDEREEN tijdens deze periode naar Japan wil. De prijzen voor tickets en hotels zijn torenhoog en je kunt over de koppen lopen bij toeristische attracties, terwijl je normaliter al rijen dik staat in Japan. Ondanks het feit dat ik dol op kersenbloesem ben, ben ik nog meer fan van de warme herfstkleuren.

Voor mij was de keuze om tijdens de herfst te reizen dus heel logisch. Japan is echt een van de mooiste herfstbestemmingen ter wereld. De mooie tempels komen nog beter tot hun recht door de gekleurde bladeren en de Japanse tuinen zijn sprookjesachtig mooi. De herfst in Japan is echt fantastisch en ik zou de volgende keer weer tijdens dit seizoen willen gaan.

Herfst in Japan

Herfst in Japan

Wanneer zijn de herfstkleuren op z’n mooist?

Houd er rekening mee dat de herfst in Japan van noord naar zuid trekt. Half september begint de verkleuring op het noordelijke eiland Hokkaido. Van half oktober tot begin december verkleuren de bomen op het hoofdeiland Honshu en het eiland Shikoku begint te verkleuren tussen half november en begin december. Op het zuidereiland Kyushu kun je tussen begin en eind november van de herfstkleuren genieten. Elke regio heeft dus zijn eigen herfstpiek en deze piek duurt zo’n twee tot vier weken. Via deze link kun je de beste periode per bestemming bekijken.

Ik vertrok half oktober naar Japan en dacht dat ik dan wel de nodige herfstkleuren zou zien op het hoofdeiland Honshu. Helaas deed de herfst laat zijn intrede en daarom verkleurden de bomen ook later dan normaal. Dat neemt echter niet weg dat ik aan het einde van mijn reis alsnog getrakteerd werd op prachtige herfstkleuren in Kyoto, maar wel in mindere mate dan ik gehoopt had. Wil je dus optimaal van de herfst in Japan genieten, zou ik kiezen voor de maand november. Dan zal je ongetwijfeld veel herfstkleuren zien. Ik weet in ieder geval in welke maand ik de volgende keer naar Japan wil gaan want ik wil zeker nog een keer de herfst in Japan zien.

Herfst in Japan

Herfst in Japan

Al met al was ik ontzettend blij dat ik alsnog wat herfstkleuren zag in Kyoto, maar ik had uiteraard ook graag van de herfstkleuren willen genieten in de Japanse Alpen. De volgende keer zal ik dus wat later richting Japan gaan. Zien jullie de herfst in Japan ook wel zitten?

Volg mijn reisavonturen ? Facebook – Twitter – Instagram – Bloglovin

herfst in japan

You may also like

5 comments

Yvonne van der Laan 30 september 2020 - 20:26

De herfst lijkt me inderdaad een prachtig seizoen om Japan te bezoeken. En echt fijn dat het dan veel minder druk is dan tijdens de bloei van de Kersenbloesem. Ik zou zeker ook voor de herfst gaan, als ik keus had!! Ik hou niet van massa’s toeristen, haha.

Reply
DutchieontheRoad 2 oktober 2020 - 15:35

Ik ben ook geen fan van massa’s toeristen. De grote steden in Japan zijn sowieso al massa, laat staan tijdens de kersenbloesem. Toen ik er was, was het prima te doen qua drukte.

Reply
Linda 4 oktober 2020 - 15:53

De herfst en de Bloessem periode lijken mij de mooiste periodes om Japan te bezoeken. Fijn dat de herfst wel minder druk is dan de bloesem. Jammer dat het nog niet zo herfstig was als je had verwacht, maar het ziet er alsnog prachtig uit
Linda onlangs geplaatst…Wat te doen in Arizona in Amerika? Dit zijn de leukste Arizona bezienswaardigheden!My Profile

Reply
Marcha- Triplovers 6 oktober 2020 - 15:26

Bijzonder al die kleuren, een heel ander Japan. Fijn dat het in de herfst ook wat rustiger is. Die massa’s mensen spreken me wat minder aan bij landen als Japan, maar dan is deze periode dus een uitkomst.
Marcha- Triplovers onlangs geplaatst…6 x doen in de omgeving van Riva, GardameerMy Profile

Reply
anoniem 14 mei 2021 - 13:02

Ja ik ook

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.