Herfst bucketlist: deze 10 dingen wil ik dit najaar doen

by DutchieontheRoad
8 comments

Vandaag begint de herfst…dag zomer 🙁 Aan de ene kant vind ik de herfst een heel mooi seizoen en aan de andere kant is het ook een teken dat die lange winter in zicht is. Dat is niet helemaal mijn seizoen. Toch houd ik van de verschillende seizoenen in Nederland. Dat houdt het lekker afwisselend. Het leek mij wel leuk om een herfst bucketlist te maken. Deze 10 dingen wil ik dit najaar doen.

#1 Naar Japan

Momenteel is er privé heel erg veel gaande, wat ik vooralsnog ook lekker privé houd. Ik kan dan ook niet wachten om naar Japan te gaan. Ik wil deze reis al zo ontzettend lang ondernemen en ga dan ook met volle teugen genieten. Even geen sores aan mijn hoofd en gewoon even weg! Aju paraplu 🙂 herfst bucketlist#2 Mijn kledingkast opruimen

De kledingkast opruimen is niet mijn favoriete hobby. Toch wil ik een keer grote schoonmaak houden in mijn kledingkast want ik weet dat ik nadien weer even een ‘opgeruimd hoofd’ heb, haha. Als mijn kledingkast dan toch opgeruimd is, heb ik uiteraard weer plek voor nieuwe items. Ik wil proberen om vaker een jurk te dragen dus misschien koop ik wel een mooie nieuwe jurk voor de herfst/winter.

#3 Een creatieve workshop volgen

Ik ben dol op creatieve workshops en probeer er ieder jaar wel eentje te volgen. Dit jaar heb ik nog geen workshops gevolgd dus het wordt eigenlijk wel eens tijd. Ik wil al heel lang iets met macramé doen dus misschien ga ik dat wel doen. Een planten terrarium maken lijkt me overigens ook erg leuk, ondanks het feit dat ik heel onhandig met planten ben. Misschien is een workshop daarom juist wel een goed idee, haha.

#4 Meer creatief bezig zijn

Ik wil binnenkort echt weer eens een creatieve zondag inlassen. Creatief bezig zijn is voor mij echt puur ontspanning. Ik vind het heerlijk om dingen te creëren/maken. Het lijkt me hartstikke leuk om mijn reis door Japan in een bullet journal vast te leggen dus weet ga ik daar wel mee aan de slag. Ook wil ik weer meer gaan handletteren en stippen want dat vind ik ook hartstikke leuk.

herfst bucketlist#5 Nieuwe recepten uitproberen

Ik kook en bak heel erg graag maar vanwege tijdgebrek is het bij mij ook meestal een snelle maaltijd. Vroeger pakte ik in het weekend nog wel eens uit door nieuwe recepten uit te proberen, maar dat schiet er de laatste jaren ook vaak bij in. Dat wil ik dus graag weer oppakken…lekker in het weekend nieuwe recepten uit proberen. Als ik dan toch aan het koken ben, kan ik meteen mijn familie op een zondagavond uitnodigen. Zij staan altijd voor mij klaar dus ik zal ze binnenkort eens uitnodigen voor een culinaire maaltijd. Een goed voornemen voor mijn herfst bucketlist.

#6 Een spelletjesavond organiseren

Een paar jaar geleden had mijn familie als voornemen om eens in de zoveel tijd een spelletjesavond te organiseren…gewoon omdat we te weinig tijd hebben (tijd gunnen) om een spelletje te spelen. We hebben sindsdien welgeteld 1 spelletjesavond gehad. Schandalig. Dus…er gaat een spelletjesavond komen. Dan weten jullie dat alvast 😉

#7 Meer lezen

Een voornemen die ik al vaker genomen heb, haha. Ik was vroeger echt een enorme boekenwurm maar de laatste jaren lees ik amper. Zo jammer want ik vind lezen echt heerlijk. Tijdgebrek speelt zeker rol. Deze herfst wil ik echt weer meer gaan lezen, al is het maar net voor het slapen gaan.

#8 Nieuwe winterlaarzen kopen

Ik loop negen van de tien keer op sneakers. Ik ben nou eenmaal dol op sneakers en aangezien ik dagelijks veel loop en sta, is dat nou eenmaal erg praktisch. Deze herfst wil ik graag nieuwe stoere winterlaarsjes afschaffen. Uit ervaring weer ik dat ik geen makkelijke ben als het om winterlaarzen gaat. Mijn moeder zucht altijd wanneer ik verkondig nieuwe winterlaarzen te willen kopen…o jee…daar gaan we weer 😉 Deze herfst ga ik weer een poging wagen, haha.

#9 Een herfstwandeling maken en fotograferen

Fotografisch gezien vind ik de herfst het mooiste seizoen van het jaar. Die herfstkleuren vind ik zo ontzettend mooi! Ik woon in de buurt van een bos waar je mooi kunt wandelen. Paddenstoelen fotograferen vind ik dan ook erg leuk dus dat wil ik zeker gaan doen. Een middagje op pad en de mooie herfst vastleggen op de gevoelige plaat, mag dan ook zeker niet ontbreken op de herfst bucketlist.

herfst bucketlist#10 Een zondag hele dag film kijken (inclusief warme chocolademelk en onesie)

Zondag ben ik meestal druk bezig met mijn blog, wassen, strijken, opruimen enz. Als je vijf dagen werkt, blijven de huishoudelijke taken nou eenmaal liggen tot het weekend. Deze herfst wil ik absoluut een hele luie zondag inlassen. Een Harry Potter marathon behoort tot de mogelijkheden 😉 Uiteraard mogen warme chocolademelk met slagroom en een warme onesie niet ontbreken. Kelly heeft die dag even geen spreekuur…het is tijd voor me-time.

Dit was mijn herfst bucketlist 🙂 Ik ben ongetwijfeld nog wat dingen vergeten. Wie weet komt er nog wel een blog online want ik daadwerkelijk ondernomen heb. Ik ben namelijk ook benieuwd, haha. Wat staat er op jullie herfst bucketlist?

 

Volg mijn reisavonturen ? Facebook – Twitter – Instagram – Bloglovin

herfst bucketlist

You may also like

8 comments

Janet 25 september 2019 - 18:23

Wat een leuke bucketlist, en Japan lijkt me helemaal fantastisch. Ben benieuwd naar je ervaringen! Een spelletjesavond kan ik ook echt van genieten trouwens.

Reply
Aniek 26 september 2019 - 11:12

Haha naar Japan wil ik ook wel, maar ik ga deze herfst naar India. En in Nederland wil ik veel herfstwandelingen en fietstochten maken.
Aniek onlangs geplaatst…Een dag bij Biosphere Expeditions in KirgiziëMy Profile

Reply
Michelle 26 september 2019 - 13:08

Wat een fijn lijstje! Ik leef altijd helemaal op in de herfst, dus ik word blij van veel erop uit gaan en dingen doen. Maar die chocolademelk in je onesie is ook wel mijn lievelings, haha.
Michelle onlangs geplaatst…Alles wat je moet weten over het NoorderlichtMy Profile

Reply
Kim 26 september 2019 - 20:43

Haha, ja ik wil ook wel naar Japan in de herfst.. Te gek zeg!! Heerlijk lijstje, die dingen passen super goed bij het herfstseizoen 🙂 Heb je al boeken op je leeslijst staan?
Kim onlangs geplaatst…Ontdek… Singapore: Cultuur snuiven in Little India en Kampong Glam!My Profile

Reply
Manon Ruitenberg 27 september 2019 - 18:47

Wat een leuke bucketlist voor de herfstmaanden. Ik vind het af en toe ook heerlijk om gewoon lekker lui een dagje te netflixen.

Reply
Anne - Ditisanne.nl 4 oktober 2019 - 15:23

Wat een leuk lijstje! Ik ben voor mijn gevoel de hele herfst op reis (valt uiteindelijk wel mee, maar ben toch wel veel weg), dus ik heb dit jaar niet echt een bucketlist voor de herfstmaanden, behalve mijn reizen voorbereiden, fotoboeken maken en tassen inpakken. 😉
Wel hoop ik nog een keertje met de camera op pad te kunnen om de herfstkleuren vast te leggen, maar ik weet niet of dat gaat lukken.
Anne – Ditisanne.nl onlangs geplaatst…Schotland: Een rondreis door de fraaie Schotse natuur!My Profile

Reply
Linda 12 oktober 2019 - 00:46

Zo gaaf dat je naar Japan gaat! Een herfst wandeling wil ik ook maken, en dan neem ik zeker m’n camera mee. Creatieve dingen hoop ik in de herfst ook te gaan doen. Leuk lijstje!

Reply
Marcella Molenaar 12 oktober 2019 - 13:31

Leuke bucketlist en gaaf dat je al bijna naar Japan gaat! Ik ben zeer benieuwd naar je verhalen. Een spelletjesavond, dat wil ik ook vaker doen. Zo leuk en lekker ontspannend!
Marcella Molenaar onlangs geplaatst…Eilanden wishlist – Waar wil ik naartoe?My Profile

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.