Herfst Bucketlist 2021: 10 dingen die ik deze herfst wil gaan doen

by DutchieontheRoad
5 comments

De herfst heeft zijn intrede gedaan: de bladeren aan de bomen beginnen te verkleuren en ik heb de eerste paddenstoelen al gespot. Stiekem ben ik best fan van de herfst…als het niet regent 😉 Ik vind het zo’n mooi en kleurrijk seizoen en kan echt genieten van de gekleurde bomen. Ook ben ik best een huismus en ik vind het heerlijk om op zondagmiddag lekker te Netflixen in mijn onesie, met een grote mok thee. Ik moet mezelf af en toe een schop onder mijn kont verkopen om ook eens van die bank te komen, haha. Daarom heb ik weer een herfst bucketlist gemaakt want ondanks het feit dat ik een huismus ben, ben en blijf ik wel een bezig bijtje. Met dit lijstje hoef ik mij deze herfst niet te vervelen.

#1 Musea bezoeken in Amsterdam

Ik vind Amsterdam echt een hele toffe stad, maar ben er al in geen jaren meer geweest. Het wordt tijd voor een tweedaags bezoekje 🙂 Lekker musea bezoeken en toffe eettentjes ontdekken. Het Van Goghmuseum staat op de planning en ik wil graag naar ‘De Vincent meets Rembrandt Experience’. Ook ben ik nog nooit in het Anne Frankhuis geweest en het Moco museum lijkt me ook heel erg gaaf. Er valt genoeg te doen en te ontdekken in Amsterdam en heb er dan ook heel veel zin in.

#2 Op bezoek bij de Zuiderburen

Ik roep al jaren dat ik weer eens naar België wil gaan, maar het kwam er niet van en toen kwam ook nog corona om te hoek kijken. Dit jaar ga ik echt naar België…Gent welteverstaan. Antwerpen en Brugge vind ik ook leuk, maar Gent is nog onbekend terrein voor mij. Daarom ga ik eerst maar eens naar Gent en misschien dat ik in de winter wel naar Antwerpen ga. Lekker veel warme wafels en Vlaamse frieten eten, fotograferen en shoppen…Happy Kelly.

#3 Herfstwandeling maken en paddenstoelen fotograferen

Een mooie herfstwandeling mag natuurlijk niet ontbreken op een herfst bucketlist. Er staat binnenkort een webinar ‘herfstfotografie’ op het programma en ik hoop nieuwe tips te krijgen voor nog mooiere foto’s. Ik ben dol op paddenstoelen fotograferen, maar de herfst is natuurlijk meer dan alleen paddenstoelen. Misschien ga ik wel naar de Loonse en Drunense Duinen om te fotograferen want daar ben ik nog nooit geweest. De Veluwe is ook wel heel erg mooi in de herfst dus als ik nog tijd over heb, ga ik misschien wel die kant op.

Herfst bucketlist

#4 Gezellig naar de Kreadoe in Utrecht

Drie jaar geleden was ik voor het eerst bij de Kreadoe in Utrecht, een creatief event waar ik helemaal in mijn element ben. Ik word niet voor niets ‘de knutseljuf’ genoemd op mijn werk. Door corona ging de Kreadoe uiteraard niet door, maar gelukkig werden er twee online events georganiseerd waar ik erg blij mee was. Zo fijn! Een vriendin van mij kreeg tijdens de laatste online editie de smaak te pakken en gaf aan graag mee naar Utrecht te willen zodra dit weer mogelijk is. Over twee weken reizen wij naar Utrecht om creatieve workshops te volgen en inspiratie op te doen. Super veel zin in!

#5 Kerstshows bezoeken bij diverse tuincentra

Uhhhh…wat ga jij doen in oktober?? Jazeker, ik ga kerstshows bezoeken bij diverse tuincentra en ik geef eerlijk toe er al twee gezien te hebben. Mijn moeder heeft mij aangestoken met het kerstvirus en wij zijn dus dol op het bezoeken van kerstshows, haha. Heel fout, maar ieder zijn ding. Zodra de eerste kerstshows open zijn, rijden wij altijd als een malle richting het tuincentrum. Niet dat we altijd iets nodig hebben, maar gewoon om gezellig rond te lopen en inspiratie op te doen. Mijn ouders hebben een immens kerstdorp in huis staan en ook ik ben vorig jaar begonnen met een aantal huisjes. Gelukkig kan ik mezelf heel goed inhouden dus bij mij blijft het bescheiden, haha. We kijken nu al erg uit naar de kerstshow in Venlo 🙂

Herfst bucketlist 2021

#6 Een pyjamadagje inplannen

Het is veel te lang geleden dat ik een pyjamadagje ingepland heb. Meestal komt er wat tussen of word ik gebeld of ik weer ergens mee naartoe ga…en ik ben vrij snel over te halen 😉 Hoe fijn is het om op een herfstige dag lekker een filmmarathon te houden en de deur niet uit te hoeven. Een dagje Netflix of Disney Plus kan zo fijn zijn en heb ik af en toe echt even nodig. Er staat weer een nieuwe editie van Sugar Rush online en daar ga ik binnenkort lekker voor zitten…of liggen eigenlijk.

#7 Nieuwe herfstrecepten uitproberen

Ik ben natuurlijk een echte lekkerbek en gek op koken en bakken. In de herfst eet ik graag een lekkere curry, risotto of een stevige soep. Herfstrecepten uitproberen hoort dus zeker thuis op deze herfst bucketlist. De herfst is natuurlijk de uitgelezen periode om lekker te experimenteren met nieuwe recepten. De dagen worden korter en de avonden worden langer…tijd om weer in de keuken te gaan staan en nieuwe recepten uit te proberen. Ik ben de laatste maanden ook steeds meer bezig met gezonde voeding en ben benieuwd of ik dat kan combineren met mijn grote liefde voor comfortfood in de herfst.

#8 Een ombouw voor mijn containers maken

Hebben jullie ook zo’n hekel aan die lelijke containers/kliko’s in de tuin? Ik wel en stoor me er mateloos aan. Mijn tuin is vrij klein dus ik heb ook niet de ruimte om ze uit het zicht te zetten. Een kant en klare ombouw vind ik ook niet heel fraai en je betaalt vaak de hoofdprijs voor een beetje waaibomenhout. Dat zie ik dus ook niet zitten. Daarom wil ik er zelf een gaan maken, het liefst een hogere zodat de katten er niet op kunnen springen (en uit de tuin kunnen ontsnappen) en eentje met een sedumdak. Maar verder heb ik geen hoge eisen hoor, haha. Geen idee of het gaat lukken, maar ik ga een poging wagen. Gelukkig heb ik hulptroepen.

#9 Eindelijk weer naar de Efteling

Het is veel te lang geleden dat ik naar de Efteling geweest ben en we hebben zelfs kaartjes liggen. Het lukt alleen niet om een datum te plannen?! Hebben jullie daar ook wel eens last van? We gaan deze week echt een datum plannen want anders zijn we te laat. Super veel zin om eindelijk weer naar de Efteling te gaan want er zijn inmiddels ook nieuwe attracties die ik nog niet gezien heb.

Herfst bucketlist

#10 Een boek lezen

Vroeger was ik een echte boekenwurm en verslond ik boeken. Tegenwoordig heb ik eigenlijk alleen tijd om in bed te lezen en meestal ben ik zo moe dat ik zelfs geen puf meer heb om een boek open te slaan. Zo zonde want ik kon vroeger zo genieten van een goed boek. Ik heb een e-reader waar ik veel te weinig gebruik van maak en heb een tijdje een abonnement gehad op Kobo Plus. Ideaal, maar vanwege tijdgebrek heb ik dit abonnement weer stilgezet. Misschien dat ik mijn abonnement maar weer ga activeren want wil eigenlijk wel weer meer boeken gaan lezen.

Mijn vakantie is inmiddels begonnen dus ik ga lekker aan de slag met deze herfst bucketlist. Komt helemaal goed denk ik. Ook ga ik lekker een paar dagen naar Praag waar ik erg veel zin in heb. Duimen jullie mee voor goed weer want zo te zien zijn de weergoden mij niet goed gezind de komende dagen.

Hebben jullie ook zin in de herfst? Wat staat er op jullie herfst bucketlist?

Volg mijn reisavonturen ? Facebook – Twitter – Instagram – Bloglovin

You may also like

5 comments

Yvonne 19 oktober 2021 - 10:36

Weer naar de Efteling, dat is een goeie! Dat wil ik eigenlijk ook wel. Maar misschien vind ik het ook wel leuk om eens naar de Winterefteling te gaan dit keer. Ik wens je een fijne herfst Kelly, zo te zien ga je jezelf wel vermaken. 🙂

Reply
DutchieontheRoad 21 oktober 2021 - 14:26

Wij hebben al kaartjes gekocht via de AH en moeten deze voor 11 november gebruiken, maar het weer zit een beetje tegen 😉 Hopelijk wordt het snel iets beter zodat we alsnog kunnen gaan…en anders worden we gewoon nat, haha. De winterefteling is trouwens ook erg leuk, ben ik twee keer geweest en is echt een aanrader.

Reply
Janet 21 oktober 2021 - 20:37

Ik had ook graag naar de Kreadoe gewild, maar heb niemand in mijn omgeving die mee zou willen haha. Ik heb sinds dit jaar ook een e-reader en dat bevalt me goed. Heb nog nooit zo veel gelezen als dit jaar (hoewel ik nu alweer een tijdje stil sta).
Janet onlangs geplaatst…Hallstatt, Oostenrijk: een bezoek aan dit magische dorpjeMy Profile

Reply
Marcella 29 oktober 2021 - 21:49

Ik had er net nog over, dat ik dit weekend een poging paddestoelen spotten wil doen. Er wordt alleen zeer slecht weer verwacht, dus we moeten even zien wat haalbaar is. Aan de andere kant: met hond Bros moeten we er natuurlijk toch op uit! Gent is trouwens echt wel een favoriete stad!
Marcella onlangs geplaatst…Fietsen in Friesland: Oersetters PontjesrouteMy Profile

Reply
Linda 30 oktober 2021 - 10:09

Wat een leuke plannen! Leuk dat je naar Gent wilt gaat, dat lijkt mij ook leuk. Ik hoop nog de paddestoelen te kunnen fotograferen, maar de aankomende weekenden ziet het weer er niet goed uit. Zo jammer!

De Efteling is ook leuk, lang geleden ook dat ik daar was.

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.