Herfst bucketlist 2020: 10 dingen die ik in de herfst wil gaan doen

by DutchieontheRoad
15 comments

De herfst is in zicht en als ik heel eerlijk ben, vind ik de herfst een heel fijn seizoen. De regen vind ik persoonlijk iets minder, maar ik houd van de prachtige herfstkleuren. Ik kruip dan weer terug in mijn cocon en vind het heerlijk om in mijn onesie op de bank te kruipen onder een deken. Ik kan een echte huismus zijn. Vorig jaar had ik ook een herfst bucketlist en afgelopen zomer had ik een zomerbucketlist gemaakt. Blijkbaar werkt dat verbazingwekkend erg goed voor mij. Daarom heb ik weer een herfst bucketlist gemaakt 🙂

#1 Herfst bucketlist: De Bronst op de Veluwe zien

Ik wil al jaren de bronst op de Veluwe zien, maar de afgelopen jaren kwam er dat iedere keer niet van vanwege de vakanties van collega’s of mijn eigen vakantie. Ik had het gewoon veel en veel te druk. Als ik geluk heb, ben ik tijdens het staartje van de bronst op de Veluwe (dat is althans de planning) en anders doe ik een tweede poging bij de Amsterdamse Waterleidingduinen want daar is de bronst blijkbaar net iets later. Ik wil in ieder geval herten fotograferen op de Veluwe 🙂

Veluwe

#2 Musea in Nederland bezoeken

Ik ben een groot liefhebber van musea, maar ik ga in Nederland nooit naar een museum. De musea die ik interessant vind, zijn voornamelijk aan de andere kant van het land te vinden. Half oktober heb ik drie weken vakantie en wil ik een aantal musea bezoeken. Ik wil in ieder geval het Kröller-Müller Museum bezoeken omdat ik toch richting de Veluwe wil. In eerste instantie was ik ook van plan om een paar dagen naar Amsterdam te gaan, maar ik twijfel heel erg gezien de oplopende besmettingen daar. De kans is heel aanwezig dat ik Amsterdam toch links laat liggen en andere steden ga ontdekken.

#3 Naar de Waddeneilanden

Ik hoop tijdens mijn vakantie voor het eerst kennis te maken met de Waddeneilanden. Daar wil ik al jaren naartoe, maar verre oorden trokken mij toch meer. Waar corona allemaal wel niet goed voor is. Dutchie on the Road blijft eindelijk in Nederland, haha. Ik zou graag naar Texel willen en daar zeehondjes willen spotten en wadlopen. Kan ik dat ook weer van mijn herfst bucketlist strepen.

Texel

#4 Een creatieve workshop volgen

Joehoe…createa hier! Ik ben dol op creatieve workshops, maar vanwege corona heb ik nog maar één workshop gevolgd dit jaar. Gelukkig zijn er inmiddels meer mogelijkheden, maar wel minder dan gehoopt. Toch hoop ik deze herfst nog een creatieve workshop te volgen want dat vind ik echt één van de leukste dingen om te doen. Over twee weken staat er al een workshop ‘macarons maken’ op de planning met twee collega’s, maar ik wil eigenlijk nog meer workshops volgen. Iemand nog aanraders?

#5 Een filmmarathon houden

Onesie aan, grote pot thee (of warme chocolademelk), zak chips en Netflix. Meer heb ik niet nodig. Ik ben altijd maar bezig en sta vaak versteld als ik hoor dat sommige mensen de hele zondag op de bank gehangen hebben voor de televisie. Dat doe ik echt nooit, maar het lijkt me heerlijk. Dus…ik mag van mezelf deze herfst een filmmarathon gaan houden. Dat hoort echt thuis op een herfst bucketlist 🙂

herfstbucketlist

#6 Mijn nieuwe verfset gaan gebruiken

Tijdens de coronacrisis schafte ik een nieuwe verfset aan want ik wist immers niet hoelang het allemaal zou gaan duren en als ik dan onverhoopt thuis zou komen te zitten, zou ik in ieder geval iets te doen hebben. Alsof ik mij ooit verveel??? Niet dus! Ik heb de afgelopen maanden verfset één keer gebruikt. Schandalig. Ik vind het echt heerlijk om te schilderen, maar gun mijzelf gewoon de tijd niet om er een paar uur te voor gaan zitten. Toch maar eens doen en misschien neem ik de verfset wel mee tijdens mijn vakantie.

#7 Beter leren spelen op mijn ukuele

Eigenlijk mocht ik in september via mijn werk gitaar leren spelen, maar wegens corona ging dat helaas niet door. Jammer maar het is niet anders, misschien dat het volgend jaar nog lukt. Gelukkig ben ik de trotse bezitter van een eigen ukelele waar ik nog steeds niet op kan spelen, haha. Ik heb een aantal jaar geleden een workshop gevolgd en in een vlaag van verstandsverbijstering meteen een instrument aangeschaft. Ik zag het helemaal zitten en zou binnen no-time dit instrument onder de knie krijgen. Tja…ik loop een beetje achter op mijn planning. Inmiddels ben ik aan de vervolgworkshop begonnen en ga ik half oktober een webinar ‘kinderliedjes spelen op de ukelele’ volgen waar ik erg veel zin in heb. Dat komt zeker van pas op mijn werk.

#8 Nieuwe herfstrecepten uitproberen

Ik ben natuurlijk een echte lekkerbek en gek op koken. In de herfst eet ik graag een lekkere curry, risotto of een stevige soep. Comfortfood it is 🙂 De herfst is natuurlijk de uitgelezen periode om lekker te experimenteren met nieuwe recepten. De dagen worden korter en de avonden worden langer…tijd om weer in de keuken te gaan staan.

#9 Een mooie herfstwandeling maken en paddenstoelen fotograferen

Zoals ik al eerder aangaf, ben ik dol op herfstkleuren dus een mooie wandeling mag natuurlijk niet ontbreken op de herfst bucketlist. Vorig jaar was ik in Japan tijdens de herfst, ook niet verkeerd 😉 Dit jaar wil ik in Nederland van de herfstkleuren gaan genieten en meer gaan wandelen want dat doe ik veel te weinig. Ik voel me altijd zo ontspannen na een wandeling. Kan ik meteen mijn camera meenemen want het is al wat jaartjes geleden dat ik paddenstoelen gefotografeerd heb. Sla ik meteen twee vliegen in één klap.

herfstwandeling

#10 Het schilderwerk in huis afronden

Toen de coronacrisis net uitbrak, ben ik eindelijk begonnen aan het schilderwerk in mijn huis. Na een aantal weken was ik het zo ontzettend beu, dat ik geen schilderkwast meer kon zien. De verfblikken werden in de schuur gezet en daar staan ze nog steeds. De laatste karweitjes laten helaas nog steeds op zich wachten en die wil ik in de herfst toch wel afronden zodat ik in de winter gewoon klaar ben met schilderen. Kan ik weer verder met een nieuw project want je huis is immers nooit klaar heb ik inmiddels geleerd. Er is altijd wel iets te doen.

Nog drie weekjes en dan heb ik lekker vakantie en daar ben ik zo aan toe. De laatste loodjes zijn in zicht. Het zal een vakantie worden om nooit te vergeten…ik blijf in Nederland! Wie had dat ooit gedacht? Ik niet in ieder geval. Ik zal alles last minute boeken en ik zie wel waar ik terecht kom. Vliegen zie ik momenteel niet zitten en verre afstanden rijden in mijn uppie ook niet. Drie weken Nederland herontdekken is ook geen straf en verder hoop ik lekker veel creatief bezig te zijn want dat is voor mij echt pure ontspanning. De kans is dus heel aanwezig dat er in de herfst en winter weer nieuwe DIY online komen 🙂 Ik heb in ieder geval zin in de herfst.

Hebben jullie ook zin in de herfst? Wat staat er op jullie herfst bucketlist?

Volg mijn reisavonturen ? Facebook – Twitter – Instagram – Bloglovin

herfstbucketlist

*Bovenstaande afbeeldingen zijn afkomstig van Pixabay en zijn gelabeld voor hergebruik

You may also like

15 comments

Lizette 21 september 2020 - 10:23

Met zo’n bucketlist begrijp ik wel dat je naar de herfst uit kijkt. Ik vind het persoonlijk een treurig seizoen, omdat ik zoveel meer van de lente en zomer hou. Herfst wandelingen vind ik dan wel weer leuk. En de bronst wil ik ook ooit mee maken op de Veluwe, goede tip! Qua gerechten denk ik in de herfst altijd aan appeltaarten 🙂
Lizette onlangs geplaatst…Hoe stel je de ideale route voor een rondreis samen?My Profile

Reply
DutchieontheRoad 26 september 2020 - 19:30

Ik ben ook dol op appeltaart en heb toevallig net appel-kaneel crumble gemaakt. De herfst is inderdaad een treurig seizoen, maar ik vind de kleuren altijd zo mooi. Ik ben fan van herfstkleuren.

Reply
Co | Op reis met Co 23 september 2020 - 09:47

De herfst staat nog helemaal niet op mijn radar, maar wel goed om te gaan bedenken wat je wilt gaan doen nu het weer wat kouder, natter en donkerder wordt. Ik heb ook wel zin in een filmmarathon 🙂 En foto’s uitzoeken van reizen is ook zo’n lekkere klus in de herfst!
Co | Op reis met Co onlangs geplaatst…Pieterpad etappe 21, 22 & 23: Even pauze in VenloMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 26 september 2020 - 19:28

Foto’s uitzoeken is inderdaad ook erg fijn en ook fotoalbums maken is een fijne bezigheid in de herfst.

Reply
Yvonne van der Laan 25 september 2020 - 20:46

Ik kwam even kijken voor inspiratie. Wat een boel plannen Kelly, daar kom je de herfst wel mee door. En ik geloof ook de winter nog wel, haha. Ik wil in de herfst beginnen om eindelijk de kinderkamers aan te pakken.., de oudste (bijna 8) heeft nog dezelfde verf en decoratie als toen het een babykamer was, haha.

Reply
DutchieontheRoad 26 september 2020 - 19:27

Ik heb altijd veel te veel plannen, haha. Heb binnenkort drie weken vakantie, maar heb eigenlijk het dubbele nodig 😉 Zo te lezen kan de kamer van de oudste inderdaad wel een make-over gebruiken…dat mag wel na 8 jaar.

Reply
Linda 26 september 2020 - 15:13

Wat leuk zo’n bucketlist. Ik wil ook herten op de Veluwe fotograferen en een mooie herfstwandeling maken!

Reply
DutchieontheRoad 26 september 2020 - 19:25

Ik had een bucketlist voor de zomervakantie gemaakt en ik heb bijna alles gedaan. Voor mij werkt een dergelijk lijstje dus goed, haha. Nog twee weken werken en dan kan ik aan mijn herfstlijstje gaan werken 😉

Reply
Eva Hopstaken 28 september 2020 - 11:13

Hoewel ik zelf niet zo’n bucketlist type ben, vind ik er wel erg leuke dingen op jouw lijst staan. Een creatieve workshop volgen, staat hier ook op het programma. En musea in Nederland bezoeken is, wat mij betreft, altijd een goed idee. Ik was onlangs nog in het Kröller-Müller Museum, aanrader. Ben benieuwd of je alle 10 af weet te tikken voordat de winter invalt. Succes.

Reply
DutchieontheRoad 2 oktober 2020 - 15:41

Het Kröller-Müller Museum wil ik ook bezoeken en heb toevallig deze week een museumkaart aangeschaft. Als we dan toch in Nederland moeten blijven, kan ik net zo goed hier meer gaan bezichtigen. Creatieve workshops zijn hartstikke leuk…morgen staat er weer een op het programma 🙂

Reply
Ech Wel 29 september 2020 - 10:29

Onze zomervakantie valt altijd in september en steeds als het einde nadert, verheugt vrouwlief zich al helemaal op de herfst. Rode wijn, bokbier, kastanjes, stoofpotjes en boswandelingen zijn zo’n beetje de vaste ingrediënten van dit jaargetijde.

Van jouw lijstje spreken vooral de waddeneilanden me aan. (Werelderfgoed inderdaad 😄) Persoonlijk zou ik die alleen in de zomermaanden aan doen. Zeker als je ook wil gaan wadlopen is een hoge temperatuur toch wat prettiger. Bovendien is Texel in de zomer veel gezelliger, wij waren er eens in december en veel meer als uitgestorven dorpjes en kuddes schapen zagen we niet…
Ech Wel onlangs geplaatst…Reactie op Glas-in-loodramen kathedraal Bourges openbaren het Licht door EvaMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 2 oktober 2020 - 15:40

Ik geloof meteen dat de Waddeneilanden in de zomer een stuk aantrekkelijker zijn, maar mijn voorkeur gaat toch uit naar een vakantie in het najaar. Normaliter komt dat beter uit ivm verre bestemmingen, maar toen kwam corona om de hoek…oeps. Dan maken we er maar het beste van en ga ik lekker koukleumen op Texel, haha.

Reply
Cindy | Backpackfever 2 oktober 2020 - 14:41

Dankjewel voor de inspiratie! ik ben nog niet heel enthousiast over de herfst tot nu toe… Maar waar ik net als jij van kan genieten: lekker eten! Dit weekend staat bij ons de homemade pompoensoep met chorizo op het programma. En ik kijk ook al uit naar de mooie boswandelingen op de in herfstkleuren gekleurde Veluwe. Alvast een fijne vakantie!

Reply
DutchieontheRoad 2 oktober 2020 - 15:34

Pompoensoep vind ik ook heerlijk, maar dan wel zonder chorizo 🙂 Laten we hopen dat we geen hele natte herfst krijgen zodat we veel mooie boswandelingen kunnen maken in Nederland.

Reply
Marcella 11 oktober 2020 - 13:23

Hoewel ik in de herfst geboren ben, hou ik niet echt van deze periode. Wel vind ik het fijn om lekker een film te kijken en te cocoonen, maar door alle regen blijft in beweging zijn er dan vaak bij en dat vind ik jammer. Maar ja, het is niet anders hé, dus ook ik ga genieten van de Veluwe (in november) en hoop paddestoelen te kunnen spotten. Fijne vakantie lady!
Marcella onlangs geplaatst…10x Mijn mooiste wandeltochtMy Profile

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.