Harry Potter: The Exhibition

by DutchieontheRoad
4 comments

Nerd Alert 😉 . Ik ben een liefhebber van Fantasy. Het is daarom niet vreemd dat ik fan ben van Harry Potter. Ik heb alle boeken gelezen, zowel in het Nederland als in het Engels (ik kon iedere keer niet wachten op de Nederlandse uitgave) en heb natuurlijk ook alle films in mijn bezit. Toen vorig jaar werd aangekondigd dat Harry Potter: The Exhibition naar Nederland zou komen, was ik als een kind zo blij.

Afgelopen weekend was het eindelijk zover! Ik bezocht Harry Potter: The Exhibition samen met mijn schoonzus en petekind. Nieuwsgierig naar mijn bevindingen? Lees dan snel verder.

Wil jij ook gesorteerd worden door de sorteerhoed?

Ik ben gelukkig niet de enige ‘Harry Potter nerd’ in de familie want mijn schoonzus en petekind zijn ook fan . We besluiten gezellig met z’n drieën te gaan en rijden op zondagochtend naar Utrecht.

Bij binnenkomst zien we meteen de sorteerhoed op de bekende kruk staan. Hij lijkt zo echt dat we gespannen afwachten. Zou hij serieus gaan praten? Mijn petekind staat met zijn snufferd vooraan, maar is geen held en laat de sorteerceremonie aan zijn neus voorbij gaan. Mijn schoonzus en ik willen wel, maar wij zijn te oud 😉 . Drie tieners worden ingedeeld bij Griffoendor en Ravenklauw.

Na de sorteerceremonie krijgen we een korte compilatie te zien van de films en lopen we langs een deel van de bekende Zweinstein Express. Die trein is echt heilig, haha. Hoe gaaf zou het zijn om in deze trein door Schotland te rijden.

Harry Potter: The ExhibitionToverstokken,  Mandragora’s en pratende schilderijen

We arriveren in de kamers van Griffoendor en zien overal bewegende schilderijen hangen, inclusief de zingende dikke  dame. Ik kom tot de conclusie dat ze net zo vals zingt als in de film en vanwege de lange wachtrij, moeten we haar gekrijs langer dan gewenst aanhoren . We wanen ons in het leven van Harry Potter en zien toverboeken, toverstokken, de sluipwegwijzer en vele kostuums. We lopen verder naar de verschillende klaslokalen. Je kunt zelfs Mandragora’s verpotten tijdens een lesje Kruidenkunde. De foute oorwarmers ontbreken dus pas op voor je oren. Mijn petekind vond de Mandragora’s toch wel het hoogtepunt van de expositie en ik geef hem geen ongelijk.

Harry Potter: The ExhibitionZwerkbal, het Verboden Bos en het huisje van Hagrid

Even waan ik mezelf in het Zwerkbal stadion. Liefhebbers kunnen een slurk door de doelpalen gooien om te bewijzen dat ze een goede drijver zijn. Kinderen staren met grote ogen naar de Vuurflits, de droom van ieder kind. Na een potje Zwerkbal lopen we richting het Verboden Bos.

We griezelen even rond en zien de Faunussen , Scheurbek en Aragorn. Altijd fijn voor de Arachnafoben 😉 . In het huisje van Hargrid kunnen we even bijkomen op de stoel van deze grote vriendelijke reus, helaas zonder boterbiertje. Kijk wel uit want het ei van Norbert staat op het punt op uit te komen.

Harry Potter: The ExhibitionDooddoeners, Dobby de elf en de Grote Zaal

Het wordt al snel donkerder en we zien zelfs een aantal dooddoeners. Met een grote boog lopen we om de dementor want die kun je maar beter niet tegenkomen. We verbazen ons om de grote schaakstukken die zijn gebruikt tijdens het levend schaken en ook het kostuum van Voldermort mag natuurlijk niet ontbreken.

Het hoogtepunt is toch wel de grote zaal. We betreden de grote zaal via een rijkelijk versierde deur en zien de prachtige kostuums van het tovernaarsbal, de Zegevlier, de Vuurbeker en eindelijk Dobby de elf. Wie is er geen fan van lieve Dobby?! Ik vind het prachtig om te zien en het is een feest van herkenning.

Harry Potter: The ExhibitionHarry Potter The Exhibition: leuk voor jong en oud

Ik vond de tentoonstelling meer dan de moeite waard. Het is erg leuk om alle rekwisieten te zien. Alles is zo mooi gedetailleerd! De ruimtes zijn heel sfeervol ingericht en alles past perfect bij elkaar. Sommige ruimtes zijn wel erg donker waardoor het moeilijk is om te fotograferen. Op de bordjes staat informatie, maar je kunt ook een audiotour volgen. Mijn petekind volgde deze audiotour want dat leek mij iets prettiger voor een kind.

Wij zijn ruim anderhalf uur binnen geweest. Aan het eind van de expositie kun je natuurlijk nog de nodige souvenirs kopen, maar de prijzen waren zo onaantrekkelijk dat we snel zijn doorgelopen. Al met al vonden wij de expositie heel erg leuk om te bezoeken. De magie van Harry Potter kwam weer even tot leven.

Harry Potter: The ExhibitionTips voor een bezoek

  • Ga op een doordeweeks dag of anders in de ochtend. In het weekend is het erg druk.
  • Reserveer je kaartjes online. Er is een tijdslot en de kans is aanwezig dat bepaalde dagen of tijdstippen vol zijn. Reserveer dus bijtijds om teleurstelling te voorkomen.
  • Het is erg warm in de expositie! Je kunt gratis gebruik maken van kluisjes om je jas op te bergen.
  • Eten, drinken is niet toegestaan tijdens de expositie. Fotograferen is toegestaan, maar wel zonder flits.
  • Harry Potter: The Exhibition is nog t/m 30 juni in Nederland dus grijp je kans 🙂 .

Zijn jullie fan van Harry Potter en zouden jullie deze expositie bezoeken?

 

Volg mijn reisavonturen ? FacebookTwitterInstagramBloglovin

You may also like

4 comments

Co | Op reis met Co 6 april 2017 - 08:46

Leuk om te lezen! Ik ben ook wel een beetje van Harry Potter. Zo ben ik in Orlando al 2x naar Universal geweest voor de Harry Potter attracties en zag ik in Warner Bros in Hollywood ook een tentoonstelling met rekwisieten. Weet nog niet of ik die in Utrecht ook nog ga bezoeken, maar gelukkig heb ik nog even 😉
Co | Op reis met Co onlangs geplaatst…Weekendje op de VeluweMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 10 april 2017 - 20:23

Ik ben ook in Universal Studios geweest, maar dat is zo lang geleden. Toen zat Harry nog in de luiers 😉 . Ik zou graag nog een keer terug willen 🙂 .

Reply
Niels 7 april 2017 - 10:56

Ik denk dat we er allemaal wel een beetje mee zijn opgegroeid. Ik zou er ook graag nog een keertje heen gaan maar daar zouden we even tijd voor moeten vrijmaken. Je was er met 1,5 uur klaar mee? Veel gezien en gefotografeerd zo te horen. Is het echt een aanrader? Ik heb er al veel mensen over gehoord en krijg gemengde reacties, maar deze is weer positief. Leuk om te zien dat alles zo gedetailleerd is. Dat maakt het net weer een stukje echter. En wie zou er niet met de Zweinstein Express willen meerijden 😉
Niels onlangs geplaatst…Sabbat, bijna niks geopend en toch genoeg te doen!My Profile

Reply
DutchieontheRoad 10 april 2017 - 20:24

Ik snap dat er wisselende verhalen zijn. Het is namelijk niet bepaald goedkoop en je bent inderdaad maar anderhalf uur zoet. Toch vond ik het de moeite waard, maar ik wilde het gewoon heel erg graag zien 🙂 .

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.