Happy Travel Tag

by DutchieontheRoad
3 comments

Vorige week werd ik door Sarah Claes getagd voor de Happy Travel Tag. Aangezien ik tags altijd leuk vind om te lezen, vul ik ze ook graag in. Je leert een persoon toch iedere keer weer een beetje beter kennen. Zie het als een kijkje achter de schermen 😉 De Happy Travel Tag is oorspronkelijk opgesteld door Reismuts en vandaag aan mij de eer om onderstaande acht vragen te beantwoorden.

Wat is jouw gelukkigste reisherinnering?

Een onmogelijke vraag die eigenlijk niet te beantwoorden is, maar ik zal een poging wagen. Toen ik zeven weken door Australië reisde (alleen) was ik echt intens gelukkig. Ik deed het serieus nog net niet in mijn broek op Schiphol en de tranen stonden mij nader dan het lachen. Toch stapte ik het vliegtuig in en het was de beste beslissing ooit. In Byron Bay kwam ik helemaal tot rust en een soort euforie overheerste. Zelden was ik zo gelukkig en relaxt. Wat was ik trots op mezelf dat ik dit gewoon deed…helemaal in mijn uppie naar de andere kant van de wereld. Zie je wel dat ik dat kan!! I did it!

O ja…walvissen spotten op Fraser Island en de prachtige zonsondergang in Etosha National Park met een kudde olifanten op de achtergrond bezorgde mij ook kippenvel. Dat zijn twee momenten die mij altijd zullen bijblijven.

Happy Travel TagVan welke keuken word je blij?

Ik word van heel veel keukens erg blij want ik ben nou eenmaal dol op eten. De Vietnamese keuken heeft toch wel mijn voorkeur, maar ik ben nog niet in Japan geweest 😉 De Thaise keuken vind ik ook heerlijk, maar soms te pittig. De Chinese keuken kon mij niet echt bekoren en in Afrika is het als vegetariër niet altijd even makkelijk. De Oosterse keuken vind ik overigens ook erg lekker en je kunt mij ook altijd wakker maken voor Spaanse tapas 🙂

Happy Travel TagWelke films die zich in het buitenland afspelen vind je leuk?

Memoires of a Geisha vind ik echt geweldig…sinds die film wil ik naar Japan. Seven years in Tibet en Slumdog Millionaire zijn ook favorieten. Eat, Pray, Love heeft hele slechte recensies, maar ik vind het geen verkeerde film. En wat denken jullie van de The Best Exotic Marigold Hotel…heel fout maar o zo leuk. Wat een briljante cast!

Van welk muzieknummer krijg jij vakantiekriebels?

Oehhhhh…van heel veel muzieknummers. Het eerste nummer wat in mij opkomt is ‘Do you come from a land down under’. Lekker fout maar dit nummer werd iedere ochtend in de backpackersbus gedraaid. Zodra ik dat nummer hoor, zie ik mezelf weer in de bus aan de oostkust zitten. ‘Follow the sun vind ik écht heel tof. Dan wil ik meteen mijn koffer pakken. Zijn jullie trouwens bekend met de muziek van Miriam Makeba? Zij is een Zuid-Afrikaanse zangeres en als ik haar muziek hoor, wil ik meteen terug naar Afrika’.

Happy Travel TagWelk kledingstuk neem je graag mee op reis?

Een spijkerbroek, sneakers en een warm vest gaan standaard mee. Indien nodig gaan mijn wandelschoenen ook mee en een lichte sjaal mag ook absoluut niet ontbreken. Ideaal wanneer het iets frisser is, als hoofddoek, sarong of accessoire.

Van welke verzorgingsproducten word je blij op reis?

Lush vind ik ideaal want dat scheelt ruimte en shampoo explosies in je toilettas 😉 Handcrème neem ik tegenwoordig ook altijd mee want ik heb snel last van droge handen en een goede zonnebrandcrème mag ook niet ontbreken. Ik verbrand heel erg snel dus en smeer daarom met factor 50.

Wat doe je op momenten dat het op reis even tegenzit?

Rustig blijven. Ik ben van nature een rustig persoon en zal niet heel snel panikeren en als ik dat wel doe, zal je dat niet snel aan mij zien. Waarschijnlijk zal ik mij dan even terugtrekken en muziek gaan luisteren want daar word ik rustig van. Me-time is erg belangrijk voor mij…dan kom ik tot rust. Ook als ik met mensen samen reis, heb ik dat af en toe nodig. Gewoon even rust en lekker muziek luisteren. Dan laad ik weer op. Als het echt even tegenzit en alleen ben, zal ik contact opnemen met het thuisfront. Even kletsen of appen met familie en vrienden doet wonderen. O ja…een boek lezen vind ik ook erg ontspannend dus de kans dat ik mezelf even terugtrek met een boek is ook erg aanwezig.

Happy Travel TagNoem 3 redenen waarom reizen jou happy maakt

Reizen geeft je een hele andere kijk op de wereld. Iedereen klaagt altijd maar in Nederland en natuurlijk is het hier ook niet altijd rozengeur en maneschijn, maar mensen…jullie hebben geen idee hoezeer wij het getroffen hebben dat ons wiegje in Nederland staat.  Ook heb ik van al mijn reizen meer geleerd dan al die jaren aardrijkskunde en geschiedenis op school. Reizen geeft je gewoon een brede blik op de wereld en dat leer je echt niet op school.

Als kind zijnde kon ik echt uren naar natuurdocumentaires kijken en RTL Travel was groot favoriet. Ik wilde dat ook zien!! Ik kan zo intens gelukkig zijn bij het zien van prachtige natuur, een mooie zonsondergang en dieren in het wild. Daar kan ik uren naar blijven kijken…het verveelt nooit.

Ik word ook erg blij van het contact met andere mensen, ondanks dat ik niet het meest sociale wezen op aarde ben 😉 Vooral de kleine gesprekken met locals, kinderen die nieuwsgierig zijn en een praatje willen maken of even aandacht willen…daar kan ik erg van genieten. Ook heb ik op reis veel leuke mensen leren kennen waaronder mijn twee reisvriendinnetjes van de China rondreis. We zijn inmiddels al heel wat jaren bevriend met elkaar en daar ben ik erg dankbaar voor. Eigenlijk zou ik in 2010 naar Namibië gaan, maar door omstandigheden moest ik die optie cancelen en ging ik een paar maanden later naar China. Ik ben zo blij dat ik uiteindelijk naar China gegaan ben want anders had ik jullie (ja…ik weet dat jullie dit ook lezen 😉 ) nooit leren kennen. Op nog vele jaren vriendschap dames 🙂

Happy Travel Tag

Ik  geef de tag over aan Simone van Sim’s cup of tea. Ik ben benieuwd naar je antwoorden Simone. Lijkt het je ook leuk om de Happy Travel Tag over te nemen? Super leuk. Laat het even weten en dan kom ik ook snel lezen 🙂

 

Volg mijn reisavonturen ? Facebook – Twitter – Instagram – Bloglovin

You may also like

3 comments

Jenny 20 april 2019 - 06:32

Ik word oprecht blij van die foto van jou tussen de tulpen. Zo leuk!

Het in je broek doen op Schiphol bij een eerste lange reis herken ik wel. Tenminste, zelf had ik het alleen de eerste keer. En daarna is het gewoon TOF.

Reply
Manon Ruitenberg 20 april 2019 - 12:46

Leuk om te lezen!! Ik vond mijn eerste backpack avontuur door Thailand ook spannend hoor! Ik herken dus wel je gevoel hahah.

Reply
Linda 23 april 2019 - 07:33

Wat een ontzettend leuke tag! Zo’n eerste lange, verre reis is altijd spannend. Ik vond onze reis naar Maleisië ook zo spannend en voor onze wereldreis was ik aan de ene kant heel enthousiast en blij dat we gingen, maar aan de andere kant ging ik kapot van de zenuwen.
Linda onlangs geplaatst…De chinese muur zonder toeristen? Bezoek de Chinese muur bij GubeikouMy Profile

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.