Handige paklijst voor op reis

by DutchieontheRoad
1 comment

Momenteel verblijf ik voor zestien dagen in Nepal. Vroeger was ik helemaal niet van de lijstjes, maar sinds een paar jaar zweer ik er bij. Lijstjes zijn heilig 😉  Ik ben niet echt een inpakheld en neem steevast teveel mee op reis, haha. Dat komt mede omdat ik een aantal jaar geleden echt te weinig mee had in China en moeite had om passende kleding (zonder glitters) te vinden. Dat was niet erg handig. Benieuwd wat ik allemaal meeneem op reis? Dit is mijn paklijst voor op reis.

Handbagage

Ik heb flink wat handbagage, maar dat komt mede door mijn fotografiemateriaal. Mede daarom heb ik een grote dagrugzak. Ik reis overigens niet met een speciale fotocameratas. Ik kies er bewust voor om mijn fotografiemateriaal in een dagrugzak op te bergen. Voor mij werkt dat prima. Het draagcomfort is vele malen beter en men kan niet zien dat ik een dure camera bij me heb. Mijn camera en toebehoren worden beschermd door speciale padded hoezen.

 • Dagrugzak
 • Canon 60D, Canon 15-85mm, Canon 70-200mm, Canon 50mm, diverse filters, batterijen, geheugenkaartjes
 • Action camera
 • Mp3 speler, e-reader, tablet, smartphone
 • Opladers + accu’s
 • Portemonnee, pinpas, creditcard, euro’s, dollars
 • Klein tasje met medicatie (reisbandjes tegen reisziekte, medicatie tegen reisziekte, paracetamol, neusspray, de pil, bloedverdunners die ik in het vliegtuig moet slikken i.v.m. mijn anticonceptie)
 • (Medisch) paspoort
 • Vliegtickets + reisverzekeringspapieren
 • Agenda met adressen en noodnummers
 • Zonnebril + gewone bril
 • Reisdagboek + pen
 • Oordopjes
 • Compressiekousen
 • Kleine deodorant/tandenborstel/tandpasta/borstel
 • Verschoning voor één dag (je backpack zou maar kwijt raken)
 • Iets te snacken. Vegetarische maaltijden in het vliegtuig zijn niet altijd om over naar huis te schrijven 😉

Kleding

Voor Nepal neem ik uiteraard andere kleding mee dan wanneer ik een tropisch land zou bezoeken. Korte broeken, rokjes en badkleding blijven deze reis dan ook in Nederland. Ik probeer altijd wat oudere kleding mee te nemen die ik eventueel achter kan laten. Dit scheelt gewicht op de terugweg en je kunt er de lokale bevolking blij mee maken. Ik ga overigens geen meerdaagse trekking en dat scheelt de nodige (warme) extra kleding.

 • Drie lange broeken
 • 1 kniebroek
 • 6 T-shirts
 • 2 longsleeves
 • Thermoshirt
 • 2 vesten (1 dik vest en 1 dun vest)
 • Ondergoed voor één week
 • 5x sokken
 • 2 bh’s
 • Pyjama
 • Winddichte jas
 • Sjaal
 • Slippers
 • Sneakers
 • Hoge wandelschoenen
 • Sarong
 • Kleine handdoek
 • Poncho

paklijst voor op reisToiletartikelen

Hier gaat altijd veel gewicht in zitten. Ik probeer mijn toiletspullen altijd te beperken, maar dat is niet mijn sterkste punt 😉 Ik probeer overigens zoveel mogelijk kleine flesjes mee te nemen want dit scheelt weer gewicht.

 • Toilettas die je op kunt hangen
 • Deodorant
 • Shampoo (Lush…dit scheelt weer ruimte en gewicht)
 • Crèmespoeling
 • Gezichtsreiniger + dagcrème
 • Hand desinfectiegel
 • Scheermesjes
 • Tandenborstel, tandpasta (in handbagage) en flosdraad
 • Handcrème
 • Make-up
 • Nagelknipper
 • De pil (in handbagage)
 • Lippenbalsem
 • Zonnebrand
 • Klein schaartje
 • EHBO setje met pleisters, betadine, ORS, tekentang, blarenpleisters, verband, medicatie tegen reisziekte, diarreeremmers, DEET en paracetamol. Ik hoef geen malariatabletten te slikken in Nepal, alleen muggen werende voorzorgsmaatregelen is voldoende.

Overige spullen

 • Hoofdlamp
 • Lakenzak
 • Lonely Planet
 • Wereldstekker
 • Zakdoekjes
 • Bidon
 • Hangslotjes
 • Naaisetje (heb ik serieus al meerdere keren gebruikt)
 • Wasmiddel voor handwas
 • Extra tas voor was of souvenirs
 • Spelkaarten voor een gezellig avondje

Het is best een flinke lijst, maar bovenstaande heb ik echt nodig. Omdat ik niet erg klein ben, reis ik met een backpack van 60 liter dus alle spullen passen er prima in. Natuurlijk probeer ik altijd een beetje ruimte over te houden want er moeten natuurlijk ook nog de nodige souvenirs/cadeautjes mee terug 🙂

Missen jullie nog spullen die je altijd meeneemt of zijn er spullen die nooit mee zou nemen?

 

Volg mijn reisavonturen ? Facebook – Twitter – Instagram – Bloglovin

You may also like

1 comment

Danielle de Jong 8 februari 2018 - 20:45

Zakmes of multitool? En good old ducktape natuurlijk.

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.