Flashback: 20 dingen die ik in 2020 wilde doen

by DutchieontheRoad
4 comments

Begin 2020 schreef ik een artikel over 20 dingen die ik in 2020 wilde doen. Ik had echt onwijs veel zin in 2020 gezien het feit dat 2019 niet bepaald een fijn jaar was voor mij. Op werkgebied had ik een belangrijk hoofdstuk afgesloten en ik zou een geheel nieuwe start maken. Ik was ervan overtuigd dat 2020 helemaal mijn jaar zou worden…maar corona kwam daar niet in voor. Wat kan het leven toch anders lopen.

Gelukkig ben ik niet de enige die dit zo ervaren heeft want we zaten er immers allemaal mee. Ik mag nog van geluk spreken dat het op werkgebied allemaal prima loopt want velen verloren immers hun baan, moesten sluiten en ga zo nog maar even door. Dan mag ik nog in mijn handjes klappen. Klagen doe ik dan ook niet, maar mijn jaar liep niet helemaal zoals gepland.

Ik was dan ook erg benieuwd wat ik allemaal van mijn lijstje met goede voornemens kan strepen. Vandaar deze flashback. Deze 20 dingen wilde ik in 2020 doen…maar of dat gelukt is?

#1 Yoga/meditatie

Tja…ik begon vol goede moed met yoga, maar kwam al snel tot de ontdekking dat ik nog stijver ben dan gedacht, haha. Ongelooflijk dat ze op YouTube kunnen zeggen dat je rustig en ontspannen moet ademen, terwijl je in de meest idiote houdingen staat of ligt. Hoe dan!? Mede daarom nam ik mezelf voor om naar een yoga studio te gaan want misschien hadden mijn stijve spieren toch een tikkie begeleiding nodig 😉 Maar ja…toen ging de boel op slot en wilde ik niet het risico lopen om een abonnement af te sluiten.

Ik kan dus niet zeggen dat mijn yoga missie geslaagd is, haha. Inmiddels heb ik het weer enigszins opgepakt, maar dat heeft ook te maken met het feit dat ik al een tijdje met rugklachten kamp. Lang leve Yoga with Adriene. Zij heeft echt een prettige stem om naar te luisteren en ik heb een aantal fijne workouts gevonden die zelfs ik kan uitvoeren. Op naar 2021!

#2 Minimaal twee creatieve workshops volgen

Check! Begin 2020 volgde ik een leuke creatieve workshop samen met mijn petekind en een tijdje geleden ging ik macarons maken met twee collega’s. Superleuk en eigenlijk had ik nog wel meer workshops willen volgen. 2020 is in ieder geval het meest creatieve jaar ooit. Ik ben goed bezig geweest vind ik 😉 Zeker weten dat ik dit voortzet in 2021.

20 dingen die ik in 2020 wilde doen

#3 Meer lezen

Begin dit jaar was ik echt goed bezig, maar toen had ik een abonnement op Kobo Plus. Ideaal! Wegens drukte zette ik mijn abonnement stil en toen viel het eerlijk gezegd een beetje stil. Vroeger las ik altijd in bed maar tegenwoordig ben ik vaak zo moe dat het gewoon niet meer lukt om te lezen, en vervolgens lukt het uiteraard niet om in slaap te komen 😉 Ik heb echter toch een aantal boeken kunnen lezen en dat is al meer dan in 2019.

#4 Met ons gezin naar Disneyland Parijs

Helaas pindakaas 🙁 We zouden in mei met negen personen (!) naar Disneyland Parijs gaan, maar dat feest ging helaas niet door. Ik had echt zo ontzettend veel zin in dit weekendje weg, maar corona gooide roet in het eten. Gelukkig waren we bijtijds met annuleren waardoor we ons geld terug hebben kunnen krijgen. Hopelijk lukt het in 2021 alsnog. Stiekem hoop ik dat we in oktober kunnen gaan zodat we Halloween in Disneyland Parijs kunnen vieren. Dat lijkt me namelijk heel erg tof.

#5 12 dagen in 2020 helemaal voor mezelf…me-time voor Kelly

Jazeker…Kelly is geslaagd voor me-time 🙂 Ik moet wel eerlijk bekennen dat dit ook gedeeltelijk met corona te maken heeft. Ik kon immers niet op vakantie in 2020 want net voor mijn vakantie in oktober, werd bijna heel Europa oranje. Daar ging mijn vakantie en ik bleef braaf in Nederland. Ik heb serieus veel me-time gehad in 2020 en eerlijk gezegd is dat meer dan prima bevallen.

20 dingen die ik in 2020 wilde doen

#6 Mijn fotoalbum voor Japan (af)maken

Ook dit is gelukt…ik had immers meer tijd dan voorheen. Tijdens de eerste lockdown had ik mijn fotoalbum binnen no time klaar en ik ben er erg blij mee.

#7 Het verfwerk in huis afronden

Ik heb nog nooit zo veel geverfd als afgelopen jaar, haha. In april had ik een week vrij en eigenlijk wilde ik een stedentrip maken, maar dat ging uiteraard niet door. Dus…ging ik maar verven. Alle deuren in huis werden geverfd, de huiskamer kreeg een nieuw kleurtje, de hal en het trappengat (vreselijk werk) werden onder handen genomen en last minute besloot ik dat ik ook een andere kleur in de slaapkamer wilde. Ik kon geen verfkwast meer zien! De trap wacht inmiddels al een paar maanden op een likje verf, maar ik was er even helemaal klaar mee. Dat komt in 2021 wel weer. Mijn verfmissie is in ieder geval geslaagd.

#8 Een fotoshoot met mijn nichtje en neefje

Eind februari werd ik weer tante van een prachtige knul en wat was ik trots. Natuurlijk mocht een newborn shoot niet ontbreken, maar wat liet de kleine knul mij hard werken zeg. Nog nooit eerder heb ik een newborn shoot moeten verzetten omdat de baby in kwestie niet mee wilde werken, maar kleine Jason kreeg het voor elkaar. Gelukkig lukte het de tweede keer wel. Eigenlijk had ik ook nog een fotoshoot met mijn neefje en nichtje samen willen doen, maar dit is er nog niet van gekomen. Dat komt in 2021 nog wel.

20 dingen die in in 2020 wilde doen

#9 Meer op mijn voedingspatroon letten

Ik begon écht heel erg goed begin 2020, maar toen kwam corona en had je twee teams. Het ene team ging heel fanatiek sporten en het andere team ging fanatiek eten…ik viel onder de tweede categorie, haha. Ook ik had last van corona kilo’s, maar deze was ik na de zomervakantie weer kwijt omdat ik mijn voedingspatroon weer aanpaste. Na de lockdown mocht ik immers weer fulltime op locatie werken en ging ik weer gezonder eten. Helaas gaat het de laatste tijd weer minder goed want ik ben zo dol op gevulde speculaas, chocoladepepernoten en ga zo nog maar even door. Het feit dat ik in de kinderopvang werk en om de haverklap repen chocolade krijg, werkt ook niet echt mee 😉 In januari ga ik dus weer op mijn voedingspatroon letten.

#10 Minder op de telefoon

Daar kan ik kort en krachtig over zijn…missie faliekant mislukt, haha.

#11 Een Nederlands museum bezoeken

Check! Toen bleek dat vakantie buiten Nederland lastig zou worden, schafte ik een museumkaart aan. Dat één week later de musea weer gingen sluiten, was dan ook flinke domper. Hoe dan!? Gelukkig zijn ze zo coulant om de geldigheidsdatum van de museumkaart aan te passen vanwege de sluiting. Toch heb ik al gebruik kunnen maken van de museumkaart want ik bezocht namelijk de Zaanse Schans (waar ik binnenkort meer over zal schrijven) en de kaart kon ik gebruiken bij de molens. Ook bezocht ik Kasteel de Haar en dat is echt een dikke aanrader! Zodra de musea weer open mogen, zal ik zeker meer musea gaan bezoeken. Hopelijk kan ik in het voorjaar een aantal musea in Amsterdam bezoeken.

Kasteel de Haar bezoeken

#12 Een jaar in Europa blijven

Nou ja zeg…ook gelukt, haha. Sterker nog…ik ben in Nederland gebleven. Wie mij begin 2020 had verteld dat ik het hele jaar in Nederland zou blijven, had ik voor gek verklaard. Kelly die in Nederland blijft…yeah right. Wel dus. Mijn oorspronkelijke plannen waren tripjes naar Portugal, Italië en/of Kroatië. Het een na het andere land ging op slot en vervolgens besloot ik naar België of Duitsland te gaan. Ook dat plan viel in het water omdat alles op oranje ging. Dus…werd het Texel. Ook leuk hoor, maar niet helemaal wat ik in gedachte had 😉 Gelukkig heb ik ook nog een paar leuke tripjes ondernomen zoals de Orchideeënhoeve, de appelplukdagen, ZooParc Overloon en Dierenrijk Nuenen Ook bezocht ik het indrukwekkende Kamp Vught en ging ik zelfs een weekendje naar het Veluwemeer.

Eigenlijk zouden we in november een weekend naar Center Parcs gaan maar vanwege de beperkte faciliteiten, hebben we ook dat uitgesteld naar volgend jaar. Ik heb dus nog het een en ander in te halen in 2021. Hopelijk zijn er meer mogelijkheden in 2021, maar ik ga er niet vanuit dat ik buiten Europa ga reizen volgend jaar. Ik zou al heel blij zijn met een tripje in Europa. Laten we niet te hoopvol zijn, dan kan het alleen maar meevallen.

#13 Mijn kledingkast opruimen

Twee volle vuilniszakken hebben mijn huis inmiddels verlaten en ik heb weer meer dan voldoende ruimte in mijn kledingkast.

#14 Etentjes organiseren

Dat heb ik écht te weinig gedaan. Ondanks dat de horeca een groot gedeelte van het jaar gesloten is geweest, heb ik amper etentjes georganiseerd. Wel heb ik geregeld bij mijn ouders en broer/schoonzus gegeten dus dat is eigenlijk niet eerlijk. Ik moet ze echt vaker uitnodigen.

#15 Meer water drinken

Ik heb echt te weinig water gedronken afgelopen jaar. Op mijn werk drink ik alleen maar water, maar ik vergeet het gewoon. Iedere ochtend vul ik braaf mijn fles om er vervolgens pas tijdens de lunchpauze (13.30 uur) achter te komen dat ik nog steeds niet gedronken heb. Echt heel slecht…ik weet het. Ik krijg ook geregeld een ‘draai om mijn oren’ van mijn collega dat ik meer moet drinken.

#16 Meer de natuur in

Ik vind dat ik het niet slecht gedaan heb in 2020, maar eigenlijk had ik nog meer natuur willen zien. Ik ben in ieder geval naar Texel geweest en dat was natuurlijk prachtig. Texel stond al jaren op mijn wishlist en ik ben dan ook heel blij dat ik er eindelijk geweest ben. De natuur is echt prachtig daar! Ook ben ik in de Amsterdamse Waterleidingduinen geweest tijdens de bronst en wat was dat gaaf zeg! Eigenlijk zou ik ook naar de Veluwe gaan, maar dat ging last minute niet door wegens persoonlijke omstandigheden. Erg jammer, maar dat komt misschien volgend jaar wel.

Natuurlijk heb ik ook prachtige wandelingen gemaakt toen de heide in bloei stond. Ik ben dol op mooie heidewandelingen.

20 dingen die ik in 2020 wilde doen

#17 Een fotografieworkshop volgen

Ik heb helaas geen fotografieworkshop gevolgd in 2020. Veel workshops gingen immers niet door wegens corona en ik had ook geen behoefte meer om met anderen op pad te gaan. Dat komt wel weer na corona.

#18 Op bezoek bij de zuiderburen

Ik wilde zo graag naar België in 2020, maar het mocht helaas niet zo zijn. Ik had echt een hele mooie route uitgestippeld voor oktober, maar toen waren we plots niet meer welkom. Hopelijk kan ik in 2021 naar België want ik had er echt heel veel zin in.

#19 Een massage

Telt een massage bij de fysiotherapeut ook? Wegens rugklachten in 2019 nam ik mezelf voor om vaker een massage te nemen in 2020, maar ook dat ging niet door. Ik zag het eerlijk gezegd niet zitten om naar een masseur te gaan ivm eventueel besmettingsgevaar. Inmiddels loop ik sinds twee weken weer bij een fysiotherapeut wegens schouder- en rugklachten. Zodra corona voorbij is, ga ik echt vaker een massage nemen.

#20 Lammetjes knuffelen

Jaaaa…gelukt 🙂 Eigenlijk wilde ik in het voorjaar naar de lammetjesdagen met mijn kleine nichtje, maar dat ging uiteraard ook niet door. Maar toen ik op Texel was, kreeg ik alsnog de mogelijkheid. Ik bezocht een schapenboerderij en mocht daar met lammetjes knuffelen. Zo blij mee 🙂

Al met al valt het niet tegen toch? Ondanks corona heb ik toch nog het nodige kunnen doen 🙂 Het was een bizar jaar en laten we hopen dat 2021 vele malen beter gaat worden.

Volg mijn reisavonturen ? Facebook – Twitter – Instagram – Bloglovin

You may also like

4 comments

Kirsten 28 december 2020 - 16:49

Haha om #12 een jaar in Europa blijven moest ik stiekem wel een beetje lachen. 🙂 Wat leuk dat je yoga volgt via Yoga with Adriene! Moet ik ook echt weer eens op gaan pakken. En mocht je je leesdoel dit jaar willen halen is misschien Goodreads een idee? 😉

Reply
Yvonne 28 december 2020 - 22:18

Jammer dat Disneyland niet door ging.. een collegaatje had mazzel, die ging ook in de meivakantie en haar laatste dag was op de dag dat het dicht ging volgens mij, of deels dicht ging. Ze hebben in elk geval nog kunnen gaan. Om het plan om een jaar in Europa te blijven moest ik wel een beetje lachen: goed gelukt!! 😉

Reply
Jacoba 29 december 2020 - 14:13

Ik vind dat je nog behoorlijk wat hebt afgevinkt van je lijstje! Veel herkenbare dingen ook, ik wilde ook meer op mijn voeding letten en minder op mijn telefoon kijken. Maar dat is toch wel wat lastig haha!
Jacoba onlangs geplaatst…Jaaroverzicht: mijn mooiste reisherinneringen van 2020My Profile

Reply
Chayenne Huntjens 30 december 2020 - 15:26

Je hebt toch veel dingen nog kunnen afvinken. Gek he om jouw doelen van nog geen jaar geleden terug te lezen. Het is nu allemaal zo anders. Hopelijk geeft volgend jaar meer hoop en mogen we buiten Nederland reizen haha 🙂

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.