Europa Bucketlist: Deze 10 bestemmingen wil ik zeker zien

by DutchieontheRoad
13 comments

Over het algemeen kies ik vaak een verre bestemming. Hoe verder weg, hoe beter. Maar is dat eigenlijk wel zo? Ik was dit jaar in Nepal, maar net voor vertrek besefte ik me weer hoe ontzettende hekel ik aan die lange vluchten heb. Waarom moet ik altijd zo nodig naar de andere kant van de wereld vliegen? Europa is ook ontzettend mooi en heeft onwijs veel te bieden. Misschien iets voor volgend jaar? Dit is mijn Europa Bucketlist 🙂

#1 Schotland

Schotland staat al jaren heel hoog op mijn bucketlist. Het historische Edinburgh, de bijzondere Schotse Hooglanden, het magische Isle of Skye, de beroemde Harry Potter Brug en Nessie mag natuurlijk ook niet ontbreken. Schotland lijkt me een hele bijzondere bestemming en ik heb al veel positieve verhalen gehoord en gelezen. Klein nadeel: het weer. Tja, gevalletje Nederland zullen we maar zeggen.

Bucketlist Europa#2 Andalusië 

Als kind zijnde kwam ik bijna jaarlijks in Spanje, maar verder dan de Costa Brava en Costa del Sol ben ik niet gekomen. Andalusië heb ik daarentegen nog nooit bezocht. Het zuidelijke deel van Spanje lijkt mij echt heel gaaf. Ik zou dolgraag Sevilla en Cordoba willen zien. Altijd lekker weer en lekker eten. Wat wil een mens nog meer

Bucketlist Europa#3 Fins Lapland

Geen warme bestemming, maar zeker een hele bijzondere: Fins Lapland. Het lijkt me zo gaaf om een sledetocht te maken en het Noorderlicht te zien. Ik kan helaas erg slecht tegen kou dus als iemand tips voor mij heeft…graag!

 

Bucketlist Europa#4 Noorwegen

En weer een Scandinavisch land 🙂 Ik ben dol op natuur en dan ben je natuurlijk in Noorwegen aan het juiste adres. Op IJsland na, heb ik nog niets van Scandinavië mogen ontdekken. Het lijkt me heerlijk om met de auto of trein door Noorwegen te reizen. Trolltunga lijkt me echt geweldig, maar ook de fjorden staan hoog op mijn lijstje.

Bucketlist Europa#5 Cinque Terre

Italië bezocht ik al vaker, maar dat was vooral de noordelijke streek. Ik ben een groot fan van Rome en zou graag meer van Italië willen ontdekken. Florence, Pisa en Cinque Terre staan hoog op het lijstje, maar ook de laars van Italië lijkt me heel bijzonder. Nee, ik ben nog lang niet uitgekeken op Italië.

Bucketlist Europa#6 De Azoren

Ik ben nog nooit in Portugal geweest en ik heb onwijs goede verhalen gehoord over de Azoren. Als je een natuurliefhebber bent, moet je hier echt naar toe. Je kunt prachtige wandelingen maken en zelfs dolfijnen en walvissen spotten. Jaaaa….wil ik!

Bucketlist Europa#7 Kroatië

Als kind zijnde bezocht ik Kroatië toen het nog Joegoslavië heette. Ondanks dat ik erg jong was, vroeg ik mijn ouders of we nog een keer zouden gaan. Ik vond het zo ontzettend mooi! Mijn ouders waren ook onder de indruk en gaven ook aan weer terug te willen. Helaas brak de burgeroorlog uit en sindsdien ben ik nooit meer terug geweest. Ik zou dolgraag meer van Kroatie willen zien en vooral de beroemde Plitvice Meren. Beetje toeristisch tegenwoordig, maar je moet het toch een keer gezien hebben 🙂

Bucketlist Europa#8 Ierland

Ierland is ook zo’n bestemming waar ik vroeger nooit aan gedacht zou hebben. Treurig en koud…net als Engeland en Nederland 😉 Toch gaat Ierland steeds meer trekken vanwege de natuurschoon en rust. Ook Dublin lijkt me een erg leuke stad voor een weekendje weg. O ja…natuurlijk wil ik dan ook meteen een kijkje nemen bij de Bregagh Road. Helaas is deze beroemde weg tegenwoordig ontzettend druk, maar dan ga ik wel extra vroeg.

Bucketlist Europa#9 Interrailen door Oost-Europa

Nummer 10 is een wel een erg ruime bestemming, haha. Ondanks dat interrailen eigenlijk een ´jongerending´ is, lijkt het me erg gaaf om door de Balkan te reizen per trein. Voorheen trok de Balkan mij totaal niet, maar de laatste jaren hoor en lees ik steeds meer positieve verhalen. Ook bij 3 op Reis besteden ze steeds vaker aandacht aan de Balkan en daaruit blijkt dat dit echt een stukje Europa is dat je echt gezien moet hebben. Laatst zag ik een aantal uitzendingen over Albanië…echt prachtig! Ook Slovenië lijkt me heel erg mooi.

Bucketlist Europa#10 IJsland

Ik mocht IJsland een aantal jaar geleden al eens bezoeken, maar ik zag slechts een klein deel en een vulkaanuitbarsting gooide letterlijk roet in het eten. Tja, die dingen gebeuren. Dat nam echter niet weg dat ik erg onder de indruk was van IJsland en zeker nog een keer terug wil. Graag zou ik dan met een huurauto twee weken rondreizen en ook het noorden bezoeken…zonder vulkaanuitbarsting graag 😉

Bucketlist Europa

Meer bucketlist lijstjes?

Ik ben benieuwd naar jullie wensen. Hebben jullie bovenstaande bestemmingen al eens bezocht en hebben jullie nog andere aanraders?

 

Volg mijn reisavonturen ? Facebook – Twitter – Instagram – Bloglovin

*Bovenstaande afbeeldingen zijn afkomstig van Pixabay en gelabeld voor hergebruik

You may also like

13 comments

Yvonne 22 december 2017 - 21:32

Mooie verzameling! Schotland lijkt me ook super, en Ierland ook.. ik moet echt dat water eens over!! Verder al best wat plekken gezien van jouw bucketlist. 🙂 Toch wil ik graag meer van Europa zien en ondanks dat we al eens in Andalusië waren wil ik ook daar nog meer van zien. Fijne kerstdagen Kelly!

Reply
DutchieontheRoad 23 december 2017 - 19:05

Ik zou ook graag meer van Europa zien. Misschien dat ik dit jaar naar Schotland ga. Heb een weekje extra vakantie aangevraagd in het voorjaar, dus wie weet 😉 Jullie ook hele fijne feestdagen en een fijne vakantie gewenst!

Reply
heidi 23 december 2017 - 14:38

Voeg er deze nog maar aan toe : https://yoo.rs/enigma/blog/corsica-dag-15-cap-corse-1500237072.html?Ysid=35575
Prachtig eiland, en heel dichtbij. Wij namen een binnenlandse vlucht vanuit Lille (FR) en stonden er in anderhalf uur.

Reply
DutchieontheRoad 23 december 2017 - 19:06

Bedankt voor de tip Heidi 🙂 Ziet er prachtig uit!

Reply
Denise 26 december 2017 - 17:05

De Azoren, Andalusië, de Cinque Terre, Kroatië en Noorwegen moet je inderdaad zeker bezoeken! Ik vond het stuk voor stuk prachtige bestemmingen. Verder noem je ook plekken die ik ook nog wel wil zien.
Ik mis alleen Griekenland op je lijstje. Daar heb je toch echt ook wel héle mooie plekken!
Denise onlangs geplaatst…4 leuke koffie hotspots in HaarlemMy Profile

Reply
Aniek 27 december 2017 - 14:03

Schotland en Fins Lapland wil ik ook graag naartoe! En Italië, helemaal met je eens. Zoveel mooie plekken te ontdekken. Alleen moet je echt niet naar Cinque Terre willen gaan in het hoogseizoen. Zo druk!
Aniek onlangs geplaatst…Reisblog jaaroverzicht 2017: gearresteerd in Nevada en downhill in AndorraMy Profile

Reply
Jessica 28 december 2017 - 17:42

Europa heeft zo veel prachtige plekken <3 De Azoren staan inderdaad hoog op m'n lijstje, net als Madeira! Er is zo veel moois in Europa te zien en gelukkig is alles vrij dicht bij huis 🙂
Jessica onlangs geplaatst…Mijn favoriete koffiezaken & werkplekken in Den Bosch, NederlandMy Profile

Reply
Marcella Molenaar 29 december 2017 - 15:07

Moooooie lijst! Bij mij staan Schotland en Noorwegen heel hoog. In beide landen hebben een stedentrip gedaan (Edinburgh en Oslo) maar ik heb er nog niets van de natuur gezien. Dus ik wil heel graag terug! Ook de Azoren, Slovenië en Kroatië staan op mijn wishlist, en Cinque Terre! Ik ben benieuwd wat jouw volgende bestemming wordt!
Marcella Molenaar onlangs geplaatst…365 dagen van 2017 in een lijstjeMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 1 januari 2018 - 17:08

Mijn volgende bestemming is iets minder exotisch…een lang weekend Center Parcs in februari 😉 Ook erg leuk! We gaan voor het eerst weg met mijn kleine nichtje. Ontzettend veel zin zin. In juni wil ik een aantal dagen weg en in oktober weer. Verder hoop ik op nog een aantal leuke uitjes in Nederland en/of België.

Reply
Stéphanie 2 januari 2018 - 21:54

Mooi lijstje! Ik heb er vijf van kunnen afvinken: Schotland, Ierland, Noorwegen, Finland in de winter en de Azoren. Allemaal aanraders, en op de kou kun je je kleden zeg ik altijd 😉 IJsland staat ook op mijn wensenlijstje.

Reply
Judith 13 januari 2018 - 22:47

In Schotland, Kroatië en Ierland ben ik geweest.Alledrie aanraders! IJsland en Fins Lapland staan boven aan mijn wensenlijstje. Elk jaar roep ik dat ik nou toch eindelijk echt eens naar Andalusië ga maar om de een of andere reden komt het er steeds niet van.

Reply
Sara-Jane | Reislustige Loonslaaf 14 januari 2018 - 15:23

Europa heeft zoveel moois te bieden! IJsland is nog steeds een van de mooiste landen waar ik ooit geweest ben. Maar ook de Balkan vond ik verrassend leuk en boeiend. Genoeg om naar uit te kijken in ieder geval!

Reply
Sanne Grieten 15 januari 2018 - 11:44

Leuke bestemmingen die ook op mijn lijstje staan! (: Zeker de Azoren en Schotland, maar de anderen mogen er ook wel zijn (:
Sanne Grieten onlangs geplaatst…What To See & Do In Xi’AnMy Profile

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.