Dutchies Diary: september 2021

by DutchieontheRoad
1 comment

Het is eindelijk oktober en dat betekent dat ik over een week naar Praag vlieg! Zo’n zin in! September is echt voorbij gevlogen en het was een fijne maand. Ik was getuige bij de prachtige bruiloft van mijn beste vriendin, ging appels en peren plukken met mijn nichtje, maakte een mooie wandeling op mijn vrije woensdag, ontdekte cashewnotenpasta, volgde een leuke creatieve workshop en voor het eerst in twee jaar was er eindelijk weer een Street Art event Eindhoven. Blikken jullie mee terug op de maand september?

Dutchies Diary: september 2021

Voor het eerst in lange tijd kwam er weer een DIY online. Ik ben de laatste twee maanden amper creatief bezig geweest omdat ik het gewoonweg te druk heb. Mijn plantenterrarium was echter aan vernieuwing toe en dat was een mooie aangelegenheid voor een nieuwe DIY. Super makkelijk om te maken en het vergt geen onderhoud…ideaal.

Ik wilde al een tijdje naar het Vincent van Gogh museum in Nuenen, Vincentre. Op een regenachtige vrije dag besloot ik een rondje Nuenen te doen en daar meteen een blogje over te schrijven. Er is namelijk heel veel te doen in Nuenen. Ben je een liefhebber van Van Gogh, breng dan een bezoekje aan Van Gogh Village Nuenen.

In september hakte ik eindelijk de knoop door en boekte een retourtje Praag. Eigenlijk wilde ik naar de zon, maar deze mooie aanbieding kon ik echt niet laten liggen. Ik ben nog nooit in Praag geweest en als het weer een beetje meezit, hoop ik ook naar Boheems Zwitserland te gaan. Lijkt me zo ontzettend mooi! Ik heb ruim vier dagen de tijd om Praag en omgeving te verkennen dus dat komt helemaal goed. Verder wil ik deze maand nog naar Gent en Amsterdam…laat die vakantie maar komen 🙂

Steeds meer landen openen de grenzen en ook Australië gaat waarschijnlijk in 2022 weer open. Hoe fijn is dat voor de vele backpackers die dolgraag die kant op willen. Ook ik reisde na mijn studie meerdere weken door Australië en ik gun andere mensen die ervaring ook. Wil jij ook zo graag naar Australië? Sla dan de Australische Outback vooral niet over. Dit zijn in ieder geval de highlights die je zeker wil zien.

Dutchies Diary september 2021

Persoonlijk: appels plukken en nieuwe street art in Eindhoven

In september is het weer tijd om appels en peren te plukken in de Philips Fruituin. Vorig jaar ging ik voor het eerst naar dit event en ik vond het zo leuk, dat ik dit jaar weer meteen een ticket boekte. Helaas was het weer niet om over naar huis te schrijven en waren we sneller weg dan gewenst, maar dat mocht de pret niet drukken. We gingen weer met een volle tas naar huis en kleine Hailey vond het ook erg leuk (en lekker 😉 )

Half september trouwde mijn beste vriendin eindelijk met haar grote liefde. De bruiloft was net als vele bruiloften maanden uitgesteld, maar op een mooie zondagmiddag mochten ook zij eindelijk ‘JA’ zeggen. Ik was een hele trotse getuige en moest echt een traantje wegpinken. Wat een prachtig paar!

Wisten jullie dat Eindhoven onwijs toffe street art heeft? Mijn favoriete event in Eindhoven is Step in the Arena, maar door corona ging dit 2x niet door. Ik was dan ook positief verrast toen ik vorig weekend las dat dit event naar september verplaatst was. Dat wist ik niet dus daags nadien stond ik meteen bij de Berenkuil. Zo tof om al die nieuwe werken weer te zien.

Dutchies Diary september 2021

Dutchies Diary september 2021

Happy Moments: Last minute deelnemen aan een creatieve workshop

  • Mijn collega vroeg vrij last minute of ik zin had om mee te gaan naar een creatieve workshop. Dat hoef je mij geen tweede keer te vragen dus twee dagen later reed ik vanuit mijn werk naar Valkenswaard om te leren hoe ik een taart strak moest afsmeren en bekleden met fondant. Deze workshop kwam op het juiste moment want mijn nichtje was twee dagen later jarig.
  • De taart werd nog even gepimpt en nam ik in het weekend mee naar mijn broer en schoonzus want kleine Hailey werd 4 jaar oud. Kleine meisjes worden groot en wat is ze verwend. Het was weer een ouderwetse drukke en gezellige verjaardag en van tante Kelly kreeg ze haar eerste rollerschaatsen. Wat was ze blij met haar cadeau…en de mooie taart 🙂
  • Sinds deze maand ben ik weer lekker een vaste dag vrij, op woensdag. Echt zo fijn! Ik heb eindelijk weer tijd om dingen te ondernemen of een dagje in huis te rommelen. Zo ging ik op een zonnige woensdagmiddag lekker wandelen in de omgeving. Wat een fijne middag was dat.
  • Op Instagram zag ik een recept voor cashewnotenpasta voorbij komen en besloot deze meteen te gaan maken. OMG…ik had het liefst meteen de hele pot op willen eten. Wat is dat lekker zeg! Een aantal collega’s hebben geproefd en vroegen al of ik ook potten op bestelling maak, haha. Nope…het recept heb ik natuurlijk wel met ze gedeeld.
  • Op een regenachtige woensdag lunchte ik met verse warme bananenwafels…gewoon omdat het kan. Zeker voor herhaling vatbaar nu de herfst is begonnen. Eigenlijk wilde ik de hele dag lekker thuisblijven, maar toen mijn moeder belde om iets te gaan drinken bij het tuincentrum was de verleiding toch te groot. Snel aankleden en lekker warme chocolademelk drinken bij Intratuin 🙂
  • Voor het eerst in lange tijd bezocht ik de FeelGood Market op Strijp S. Altijd fijn om te bezoeken en ik verwende mezelf met een shampoo van Happy Soaps en warme kokosmakronen.

Dutchies Diary september 2021

Bijna vakantie: Naar Praag en nog veel meer

Nog vier dagen werken en dan heb ik ook eindelijk vakantie. Over een aantal dagen heb ik nog een leuke creatieve workshop met twee collega’s en daar heb ik ook erg veel zin in. Volgende week maandag vlieg ik al naar Praag en ik ben zo benieuwd. Duimen jullie mee dat het enigszins droog blijft!? Als ik terug ben, wil ik nog naar Amsterdam en Gent maar daar heb ik nog niets voor vastgelegd. Eerst even de weersvoorspellingen afwachten. Ook staat er nog een dagje Efteling op de planning met mijn petekind en nichtje. Ik weet zeker dat het een fijne vakantie wordt. Weer of geen weer…Kelly vermaakt zich wel 🙂

Volg mijn reisavonturen ? Facebook – Twitter – Instagram – Bloglovin

You may also like

1 comment

Marcella 22 oktober 2021 - 22:31

Jee, mooie taart zeg! Dat ze alweer 4 is joh, gaat snel! De wafel ziet er goed uit. Heb een tijdje terug ook zoiets gemaakt en dat was heerlijk. Goeie reminder om het recept weer eens op te zoeken!
Marcella onlangs geplaatst…Lago di Braies – Het mooiste meer van ItaliëMy Profile

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.