Dutchies Diary: september 2020

by DutchieontheRoad
7 comments

September was zoals gewoonlijk een erg drukke maand en voor mijn gevoel duurde de maand ook erg lang. De herfst is officieel begonnen en ik moet toch echt even wennen aan het feit dat de dagen weer korter worden en dat ik buiten een jas nodig heb. Maar goed…de herfst is ook een heel mooi seizoen dus ik kan niet wachten op mooie herfstwandelingen en comfort food. Ook is mijn vakantie eindelijk in zicht. Blikken jullie met mij terug op de maand september?

Dutchies Diary: september 2020

Er kwamen zeven blogposts online en dat is zeker niet slecht in een drukke maand als september. Vorig jaar combineerde ik nog twee banen en was september helemaal een gekkenhuis, maar dit jaar was september toch ook behoorlijk druk. Gelukkig heb ik de nodige leuke dingen kunnen ondernemen 🙂

Begin september begonnen de appelplukdagen in de Philips Fruittuin en daar wilde ik al jaren naartoe. Op een mooie zaterdagmiddag plukten we een volle tas appels en peren. Ook maakte ik een prachtige wandeling over de Strabrechtse heide, een van mijn favoriete wandelgebieden in de omgeving. De heide stond nog mooi in bloei en het was heerlijk om met mijn nichtje en de hond van mijn ouders te wandelen. Halverwege september stond er een indrukwekkend uitje op de planning, Kamp Vught.

Nu we voorlopig nog geen verre reizen mogen ondernemen, vind ik het heerlijk weg te dromen bij verre bestemmingen. Vorig jaar was ik tijdens de herfst in Japan en wat was het mooi. Japan is zonder enige twijfel een van de mooiste herfstbestemmingen. Wisten jullie dat Mount Aso de grootste actieve vulkaan in Japan is? Ik bezocht deze vulkaan en hij was zo actief, dat ik mijn programma aan moest passen.

Onlangs was ik mijn fotoboeken aan het bekijken en kwam ik foto’s tegen van de prachtige Fish River Canyon in Namibië tegen. Ik bedacht me dat ik nog nooit een blog over dit mooie gebied had geschreven en dook meteen achter de computer 🙂

Vorige maand bracht ik voor het eerst in jaren weer een bezoek aan het Veluwemeer. Wat een heerlijk weekend en er is zo ontzettend veel te doen. De herfstvakantie is in zicht dus wie weet is het Veluwemeer wel een goed idee.

Dutchies Diary september 2020

Persoonlijk: brainstormen over mijn vakantie

Over twee weken heb ik eindelijk vakantie en de invulling is op zijn zachtst gezegd een breinbreker te noemen. Mijn plannen zijn al talloze keren aangepast…iets met corona. Toen ik eindelijk de knoop doorhakte dat ik in Nederland zou blijven, wilde ik eigenlijk richting de randstad (Amsterdam, Utrecht, Rotterdam, Leiden enz) maar ja…blijkbaar vinden veel Nederlanders het ontzettend moeilijk om zich aan de maatregelen te houden. En bedankt jongens! Maar…ik heb inmiddels nieuwe plannen.

Ik start mijn vakantie met vier dagen Veluwe waarvan mijn moeder één nacht blijft slapen. Zij wil ook graag de bronst meemaken en rijdt daarom met mij mee naar de Veluwe. Er is meer dan dan voldoende in de omgeving van de Veluwe te zien dus ik vermaak me wel die vier dagen. Eigenlijk wilde ik na de Veluwe richting de Zaanse Schans en Volendam, maar daar twijfel ik nog over ivm de aangescherpte maatregelen. Die beslissing neem ik dus pas op het laatste moment. Ik heb nog een paar dagen over voordat ik met een vriendin naar Texel ga. Dit wordt mijn eerste kennismaking met de Waddeneilanden en ik ben erg benieuwd.

Na Texel rijd ik weer lekker naar huis. De nieuwe maatregelen maken het er niet leuker op en ik denk dat het verstandig is om een deel van mijn vakantie thuis door te brengen. Hopelijk kan ik wel gewoon naar de Veluwe en Texel zodat ik nog een klein beetje vakantie heb. Ik ben dit jaar immers nog niet weg geweest. Ik vind het ook wel fijn om nog even lekker thuis te zijn want ik heb nog zo ontzettend veel te doen.

Strabrechtse heide

Dutchies Diary: Happy Moments

  • Zoals jullie hebben kunnen lezen, heb ik een aantal leuke en indrukwekkende uitjes ondernomen in de maand september. Met name de Philips Fruittuin vond ik verrassend leuk en ik weet nu al dat ik volgend jaar weer ga met mijn nichtje en neefje. Ik heb zelden zo ontzettend veel fruit gegeten als afgelopen maand, haha. Ook bakte ik een heerlijke appel-kaneel crumble. Zeker voor herhaling vatbaar.
  • Voor het eerst in lange tijd gunde ik mezelf de tijd om te verven en dan heb ik het niet over schilderen in huis, haha. Dat laat nog even op zich wachten 😉 Zodra de dagen korter worden, heb ik altijd enorm de behoefte om creatief bezig te zijn. Daarom haalde ik mijn aquarelverf uit de kast en schilderde voor het eerst in mijn leven een galaxy…schijnt hip te zijn heb ik van de kinderen op mijn werk begrepen. Je moet een beetje bijblijven toch 😉
  • Ooohhhh…Wie is de Mol is weer begonnen!! Heerlijk! Ik vind het echt een geweldig seizoen en twijfel nog heel erg over mijn mol. Maar serieus…die Ron????
  • Ook is het nieuwe seizoen van de ‘Masked Singer’ weer begonnen. Zo fout, maar ik vind het heerlijk om naar te kijken.
  • Donderdag 17 september was het de dag van de leidster en wat zijn we verwend die dag. De hele week kregen we iedere dag bloemen van de kinderen en aan het einde van de week had ik een prachtige bos bloemen. Van mijn werkgeefster kreeg ik een mooie borrelplank…die komt zeker van pas tijdens mijn vakantie.
  • Ik ging weer een aantal keer lekker lunchen en at voor het eerst in lange tijd weer worteltaart. Liefde voor worteltaart.
  • Ik schafte twee Lozi manden uit Afrika aan voor aan de muur. Zo blij mee. Al weken was ik op zoek naar mooie manden voor aan de muur, maar het duurde even voordat ik de juiste gevonden had.
  • Ook kon ik het niet laten om een weer lange rok te kopen. Ik moet nu echt stoppen met rokken en jurken, haha. Nog even en ik word een jurken- en rokkenmeisje.
  • Tijdens mijn vakantie ga ik een webinar ukelele spelen volgen, waar ik erg veel zin in heb. Ik ben al flink aan het oefenen en het gaat langzaam beter.

Dutchies Diary september 2020

Het zal jullie niet verbazen dat ik erg naar mijn vakantie uitkijk. Even drie weken lekker ‘niets’. Ik ben erg benieuwd naar de Veluwe en Texel en wie weet wat ik nog allemaal meer ga ontdekken in Nederland. De kans is heel aanwezig dat ik drie weken een blogpauze ga inlassen zodat ik echt even vakantie heb.

Mijn to-do list is erg lang dus ik zal me zeker niet vervelen. Hebben jullie een fijne maand achter de rug en gaan jullie nog op pad in de herfstvakantie?

Volg mijn reisavonturen ? Facebook – Twitter – Instagram – Bloglovin

You may also like

7 comments

Jenny 2 oktober 2020 - 21:53

Geniet van je vakantie, ondanks alles!

Ik herken het helemaal dat september een drukke maand is. Gelukkig heb je nog veel leuke dingen kunnen doen.

Reply
Gundi 2 oktober 2020 - 22:36

Super mooie foto’s. Hier bij ons is de masked singer ook van start gegaan. Super leuk inderdaad. En ik kijk ook al uit naar de mol. Fijne vakantie!!
Gundi onlangs geplaatst…Plechtige communie ideetjes – Anse 27/09/2020My Profile

Reply
DutchieontheRoad 5 oktober 2020 - 18:54

Leuk dat jij ook naar de Masked Singer kijkt. Ik vind het echt een heel leuk programma.

Reply
Petra 3 oktober 2020 - 22:50

Leuk om te lezen. Wij zijn nu in Toscane, 5,5 week vakantie, zouden naa er de VS. Oostenrijk , Lech dal was verassend leuk, gaan we vast nog vaker komen. Hier in Toscane is het vreemd stil in de straten…

Reply
DutchieontheRoad 5 oktober 2020 - 18:57

Veel plezier Petra en Jan. Heerlijk om toch nog even naar de zon te gaan. Ik zag het niet zitten om te vliegen en ver met de auto rijden, is ook niet mijn ding. Daarom dit jaar toch maar in Nederland.

Reply
Co | Op reis met Co 7 oktober 2020 - 09:12

Klinkt als een fijne maand! En wat heerlijk dat je naar de Veluwe en Texel gaat, alvast veel plezier!
Co | Op reis met Co onlangs geplaatst…Werken en reizen als digital nomad, gaat dat een beetje? | Persoonlijke updateMy Profile

Reply
Marko | Bestemming Buitenlucht 7 oktober 2020 - 10:39

Veel plezier op je vakantie. Ja, de Corona-maatregelen maken plannen niet makkelijk. Gelukkig houden de herten zich er niet aan en burlen ze als vanouds. Hoop dat je er een aantal kunt spotten. Zijn zo indrukwekkend!
Marko | Bestemming Buitenlucht onlangs geplaatst…Wandelroute Heeswijk: Trage Tocht langs de Aa en het kasteelMy Profile

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.