Dutchies Diary: september 2018

by DutchieontheRoad
3 comments

Dag zomer en hallo herfst. Vreemde gewaarwording dat de winter gewoon in aantocht is…brrr. September was eigenlijk een hele afwisselende maand met veel drukke, maar ook fijne rustmomenten. Ik kan eindelijk gaan aftellen want mijn vakantie is bijna in zicht. Woehoe! Zin in! Blikken jullie met mij terug op de maand september.

Dutchies Diary: september 2018

Er kwamen 8 blogs online in de maand september, een prima aantal 🙂 Het is alweer 11 jaar geleden dat ik in Australië was. Pfff…wat vliegt de tijd. Vanuit Cairns bezocht ik Daintree National Park en Cape Tribulation, een geweldig natuurgebied in het noorden van Australië. China is niet het meest populaire vakantieland en ik begrijp eerlijk gezegd ook wel waarom. Toch zijn er meer dan genoeg redenen om dit enorme land te bezoeken. Ik heb 6 goede redenen voor jullie op een rij gezet.

Over het algemeen probeer ik fotograferen met tegenlicht te ontwijken, maar soms kan tegenlicht juist erg mooi zijn. Ik gaf diverse tips over fotograferen met tegenlicht. Azië is één van mijn favoriete continenten. Er is zo ontzettend veel te zien en met name de tempels zijn zo ontzettend mooi. Ik heb mijn 10 favoriete Aziatische tempels op een rijtje gezet en daar zitten echt pareltjes tussen hoor 😉

In 2010 reisde ik drie weken door Vietnam en dat was mijn eerste kennismaking met Azië. De Vietnamese keuken heeft nog steeds mijn voorkeur en ik kan daar zo van genieten. In september maakte ik heerlijke Vietnamese springrolls en ik waande me weer even in Vietnam 🙂  Ik reis in de herfstvakantie naar Marokko, een ideale bestemming in het najaar. Wil jij ook nog op reis in het najaar? In dit artikel lees je meer over diverse bestemmingen die heel geschikt zijn voor het najaar.

Jordanië is ook een ideale bestemming in het najaar. Wat een prachtig en divers land is dit. Ik gun Jordanië echt veel meer toeristen. Wisten jullie dat Jordanië ook de perfecte bestemming is voor een korte reis? In slechts 8 dagen tijd kun je alle hoogtepunten zien. Dit was mijn reisroute door Jordanië.

Dutchies Diary september 2018Persoonlijk

De eerste week van september was het nog belachelijk druk wegens de vakantie van mijn collega. Dit jaar was het echt heel extreem aangezien we ook heel veel zieken hadden. Joost mag weten waar die vandaan kwamen, maar ik kreeg het rooster met geen mogelijkheid vol. Ik was dan ook erg blij toen mijn collega weer terug was.

Ik had expres een aantal rustige weekenden gepland zonder al te veel verplichtingen. Heerlijk! Dat had ik echt even nodig. Herinneren jullie je die hele natte en herfstige zondag nog? Vast wel. Ik had een heuse pyjamadag en ik vond het zo fijn. Ik pleit voor een maandelijkse pyjamadag 🙂

Mijn lieve nichtje werd 1 jaar. Jeetje, wat vliegt de tijd. De afgelopen weken was ik druk in de weer met een nieuw DIY project…een zogenaamde Ikea Hack. Erg populair momenteel 😉 Ik scoorde een Ikea keukentje op Marktplaats en toverde deze om tot een echte meisjeskeuken. Zo zoet…maar zo ontzettend leuk. Ik ben erg blij met het resultaat en hoop dat ze er nog jaaaaren plezier van heeft. Kleine Hailey was overigens niet de enige die jarig was. Mijn nicht werd 21 jaar. Welkom bij de ‘club der volwassenen’…ahum. Je ben zo oud als je je voelt meid!

In september volgde ik voor het eerst in lange tijd weer een creatieve workshop. Ik leerde stippen bij Nienke van StipStijl. Onder het genot van een heerlijk gebakje, had ik een erg leuke inspirerende avond bij Meneer de Boer in Eindhoven. Erg leuke plek trouwens. Stippen is erg verslavend kan ik jullie vertellen. Zo leuk om te doen. Uiteraard heb ik inmiddels de nodige materialen aangeschaft zodat ik thuis ook aan de slag kan, als ik een keer tijd heb.

Dutchies Diary september 2018
Dutchies Diary september 2018
Dutchies Diary september 2018
Dutchies Diary september 2018
Dutchies Diary september 2018
Dutchies Diary september 2018
creatieve workshop

Twee van bovenstaande foto’s zijn producten van Nienke van StipStijl.nl 

Happy Moments

  • Kleine Hailey bleef logeren en wat was het gezellig. Ze kruipt echt alle kanten op en je kunt haar geen seconde alleen laten. De wereld is één grote speeltuin en stopt werkelijk ALLES in haar mond. Verder is ze een heel makkelijk kind hoor 🙂 In de wandelwagen zwaait en klapt ze naar iedereen waardoor omstanders bijna tegen lantaarnpalen lopen. Erg leuk als je door de stad loopt, haha.
  • De eerste verjaardag van deze kleine snoetepetoet was uiteraard ook een Happy Moment. Zoals jullie hieronder kunnen zien, smaakte de slagroomtaart meer dan uitstekend. De taart die ik een maand geleden maakte, viel overigens niet in de smaak.
  • Cheesecake…need I say more?
  • Ik had me voorgenomen om minder chocolade te gaan eten aangezien ik de laatste tijd weer erg veel behoefte had aan zoet. Tja, na de dag van de leidsters, had ik weer de nodige chocoladerepen liggen (en super lieve tekeningen). Ik kan er ook niets aan doen. Die chocoladerepen moesten natuurlijk ook op 😉
  • Ik maakte voor het eerst in lange tijd Vietnamese Springrolls en ik vond ze zo geslaagd, dat ik ze nog een tweede keer maakte. Zo lekker!
  • De herfst is écht begonnen en eigenlijk vind ik dat helemaal niet zo erg. Ik vind de kleuren in de herfst altijd zo mooi. Nu nog tijd maken voor een wandeling om te fotograferen en natuurlijk gewoon te genieten.
  • Herfstige dagen zijn ook altijd goed voor zondagse pyjamadagen…inclusief Netflix natuurlijk. Eigenlijk kan warme chocolademelk met slagroom ook niet ontbreken op zo’n dag, maar dat had ik helaas niet in huis.
  • Mijn moeder stond vervolgens een uur later op de stoep…met chocolademelk en slagroom. Was ze serieus speciaal voor mij gaan halen, haha. Zo lief!!!
  • Er stond weer een nieuw seizoen van Outlander op Netflix en inmiddels heb ik alle afleveringen weer gezien. New season please!! Ik was erg verbaasd een nieuw seizoen van Once upon a time te zien. Ik dacht serieus dat deze serie helemaal afgelopen was. Blijkbaar niet.
jaaroverzicht 2018
Dutchies Diary september 2018
Dutchies Diary september 2018
Dutchies Diary september 2018
Dutchies Diary september 2018

September was al met al een erg fijne maand. Hebben jullie ook een leuke maand achter de rug?

 

Volg mijn reisavonturen ? Facebook – Twitter – Instagram – Bloglovin

You may also like

3 comments

Lizzie 1 oktober 2018 - 19:05

Hmm ik zie allemaal lekker eten haha. Goed gedaan! Heftig altijd he die drukte wanneer collegas op vakantie zijn…

Reply
Janet | thatonetime 5 oktober 2018 - 18:43

AH dit klinkt alsof je een heerlijke maand hebt gehad. Gefeliciteerd met je nichtje, dat keukentje is té schattig! En verder zie ik vooral veel lekker eten haha, dat is nooit verkeerd natuurlijk! 😉

Reply
DutchieontheRoad 7 oktober 2018 - 20:28

Eten vind ik erg belangrijk 😉 Het was inderdaad een erg fijne maand en ik ben ook erg tevreden over het keukentje.

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.