Dutchies Diary: september 2017

by DutchieontheRoad
1 comment

De maand oktober is eindelijk aangebroken en dat betekent: VAKANTIE! Na maanden hard werken ben ik eindelijk aan de beurt en daar was ik hard aan toe. September was een absurd drukke maand, maar wel met erg leuke nieuws. Het is weer tijd voor een maandoverzicht en de Happy Links en InstaSpam mogen natuurlijk ook niet ontbreken.

Dutchies Diary: september 2017

Er kwamen negen artikelen online in de maand september en de eerste drie weken was ik amper actief op Social Media. Tja, er moesten keuzes gemaakt worden en werk gaat nu eenmaal voor. Ik gaf jullie vijf redenen om Bali te bezoeken en door deze tien foto’s willen jullie meteen Namibië bezoeken (Namibië…niet Nambia 😉 ) Ik deelde een blogpost over mijn eerste ervaringen met betrekking tot hostels. Vond ik het leuk of vreselijk en wat zijn eigenlijk de voor-en nadelen? De Borobudur is zonder enige twijfel de mooiste tempel van Indonesië. Deze bijzondere tempel staat bij velen op de bucketllist en ik kon mijn geluk niet op toen ik er eindelijk was. Momenteel verblijf ik in Berlijn en ik vroeg jullie wat ik niet mag missen. Hartstikke bedankt voor alle leuke tips 🙂 De herfst heeft zijn intrede gedaan en dan heb ik altijd zin in comfortfood. Ik deelde één van mijn favorieten, linzensoep met wortel en kokosmelk. In Dutchies Diary schenk ik altijd aandacht aan jullie favoriete foto’s. Maar wat zijn eigenlijk mijn favoriete foto’s? Ik deelde mijn tien favorieten foto’s van de afgelopen maanden. Het viel niet mee om een keus te maken 😉 Iedereen krijgt een keer met scams te maken en ook ik was de pineut. In Indonesië had een echte reisblunder want ik trapte in de bekende batikscam.

Dutchies Diary september 2017Persoonlijk

September was een van de drukste maanden van het jaar. Mijn collega had vakantie en dat betekende dat ik drie weken flink aan de bak moest. Werkdagen van maar liefst elf tot zelfs twaalf uur en dat vijf dagen achter elkaar. Dat hakte er flink in en ik at iedere dagen braaf mijn maaltijd op achter de computer 🙁  Ik heb voorlopig genoeg magnetronmaaltijden gehad. Het zit er eindelijk weer op. Klagen doe ik overigens niet hoor want dergelijke werkweken zijn natuurlijk wel weer leuk voor mijn vakantiebudget. Ik ben een jonge vrouw en van werken ga je niet dood. Maar ik ben wel blij dat ik weer lekker thuis kan eten.

Mijn vakantie was in zicht en daarom moest ik ook flink vooruit werken. Daar ben ik geen ster in. Ik zou willen dat ik ver vooruit kon werken, maar wegens tijdgebrek schiet dat er vaak bij in. Leuke uitjes heb ik dan ook eigenlijk niet ondernomen, op een enkele lunchafspraak na. Die maanden heb je ook wel eens en dit was zo’n maand.

Dutchies Diary september 2017Eindelijk tante Kelly

Gelukkig was er ook iets om naar uit te kijken want ik ben eindelijk tante geworden. Kleine Hailey bleek het erg goed naar de zin te hebben in mama’s buik want ze was 11 dagen te laat. Ik had natuurlijk gehoopt dat ze iets eerder zou komen want dan kon ik nog langer knuffelen voordat ik naar Berlijn en Nepal zou gaan.

De afgelopen maanden hebben mijn moeder en ik een mooie kraammand met de nodige cadeaus gemaakt. Babyshoppen is gewoon te leuk. Ook had ik nog een persoonlijke groeimeter, een bijtring en speenkoord gemaakt. Hartstikke leuk om te maken. Een paar maanden geleden maakte ik ook al een leuke babygym (in samenwerking met mijn collega Nicky). Ik heb dus voor een behoorlijke babyuitzet gezorgd 😉

creatieve workshop
Creatieve workshop

Happy Moments

 • Yeah…eindelijk tante van de mooie Hailey
 • Ik had een hele gezellige (en lekkere) lunchafspraak bij Mangiare. Echt een aanrader!
 • Mijn vakantie is eindelijk begonnen. Op het moment van publiceren zit ik lekker in Berlijn en over een paar dagen vlieg ik naar Nepal.
 • Een vakantie voorbereiden is altijd erg leuk en daar was ik dan ook veel mee bezig 🙂
 • Hebben jullie ook zo genoten van die heerlijke nazomerdagen? Eindelijk weer een paar zonnestralen. Daar was ik zo aan toe.
 • Eind september ben ik eindelijk weer eens begonnen met handletteren. Ik heb zelfs tijd genomen om een hele avond te hobbyen. Dat zou ik echt vaker moeten doen. Ook maakte ik twee kaartjes voor de logeerkamer en een geboortekaartje voor mijn broer en schoonzus.
 • Ik keek het laatste seizoen van de Vampire Diaries en ging vervolgens weer verder met het nieuwe seizoen van Once Upon A Time. Ik hou van dergelijke series, kan er niets aan doen 😉
 • Ook maakte ik een wandbord met schoolbordverf voor de logeerkamer. Zodra ik terug ben van vakantie ga ik daar eens op handletteren.
 • De eerste drie weken van september was het weer niet om over naar huis te schrijven. Dat was wel een goede reden om de sloffen uit de kast te halen en gevulde speculaas te kopen. Ik ben echt verslaafd aan gevulde speculaas.
nom nom nom tag

Happy Links

 • Elisa van Lies rond de wereld publiceerde een artikel over de kosten van twee weken Japan. Ik vind dergelijke blogposts altijd erg handig.
 • Droom jij ook van slapen onder de sterrenhemel of overnachten in een grot. Travelvibe verzamelde vijf bijzondere accommodaties in Europa. Kost een paar centen, maar dan heb je ook wat.
 • Heb jij altijd al naar Venetië willen gaan met carnaval? Ik wel, maar dacht altijd dat het peperduur zou zijn. Dat valt blijkbaar reuze mee. Jenny van Ikreis maakte een fijn overzicht van de kosten en die vielen mij heel erg mee.
 • Jolien en Sander zijn op wereldreis en brengen verslag uit op geenhagelslag.nl (wat een briljante naam). Onlangs publiceerde zij een erg mooi filmpje over Indonesië. Ik kreeg meteen weer zin om op pad te gaan.
 • Ga je naar Australie en wil je alles weten over het Working Holiday Visum? Neem dan even een kijkje op de website van Flip Flop Wanderers. Zij vertellen alles wat je moet weten wanneer je wil werken in Australië. O ja…ze hebben trouwens ook een geweldig Instagram account.

InstaSpam

Natuurlijk mag de maandelijkse InstaSpam ook niet ontbreken 🙂 . Jullie favoriete foto by far was de foto van Deadvlei in Namibië.

Instagram: mijn favorieten

Dutchie on the Road in oktober

Zoals ik hierboven al aangaf, heb ik momenteel vakantie. Ik verwacht de komende drie weken dan ook amper tot weinig online te zijn. Ik ben daar vrij ouderwets in…ik vier serieus vakantie 😉 Er verschijnen natuurlijk gewoon artikelen op mijn blog en zo nu en dan plaats ik iets op Instagram en Facebook, maar daar blijft het dan ook bij. Deze maand dus geen live verhalen over Berlijn en Nepal. Dat komt wel een keer 🙂 Tot over een aantal weken.

 

Volg mijn reisavonturen ? Facebook – Twitter – Instagram – Bloglovin

You may also like

1 comment

Shirley 2 oktober 2017 - 09:00

Dat klinken als drukke werkweken. Geniet van je reis!
Shirley onlangs geplaatst…Ik word ieder jaar slechter in keuzes makenMy Profile

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.