Dutchies Diary: september 2016

by DutchieontheRoad
28 comments

September is weer voorbij gevlogen. In Dutchies Diary blik ik terug op de vorige maand. Het was voornamelijk een belachelijk drukke maand. Wegens de vakantie van een collega bracht ik mijn tijd voornamelijk door op het werk. Drie weken lang was ik twaalf uur per dag van huis en dat hakte er flink in…pffff. Mijn collega’s noemde mij al kellyheeftgeenprivéleven.nl. Het was dan ook bikkelen om alle blogs online te krijgen. Ondanks alle drukte is dat toch gelukt. Blikken jullie met mij terug op de maand september?

September op Dutchie on the Road

In september publiceerde ik dertien artikelen. Ik nam jullie mee naar de mooiste tempels rondom Chiang Mai en liet jullie kennis maken met een prachtige geheime tuin. Ik blikte terug op mijn reis door Thailand met de vakantievragen-tag. Ondanks dat ik geen strandganger ben, kon ik jullie toch van de nodige tips voorzien voor een bezoekje aan Ao Nang. Ik blikte terug op mijn bezoek aan het Giant Panda Breeding Centre in Chengdu…reuzenpanda’s zijn te schattig voor woorden. Ik schreef een artikel over het mooiste nationale park van Thailand: Khao Sok National Park. Natuurlijk mocht een DIY ook niet ontbreken en daarom publiceerde ik vorige maand een artikel over mijn zelfgemaakte industriële kruidentuin. Ook werden uiteraard de nodige PhotoFriday’s gepubliceerd 🙂 .

Ao Nang - Thailand

Fotografie

Ondanks alle drukte had ik nog twee gaatjes vrij in het weekend voor een leuke fotoshoot. Op een regenachtige zondagmiddag was ik te vinden op de heide. Wat stond hij toch weer mooi in bloei! Jammer genoeg had ik geen tijd meer om zelf van de heide te genieten. Ik had graag nog eens terug willen gaan voor een fijne wandeling. Tussen de regenbuien door had ik een onwijs leuke zwangerschapsshoot met vrienden van mijn broer. Wat een prachtig stel! Gelukkig bleef het droog en met de nodige fotobewerking, heb ik er toch een ‘zonnige’ fotoshoot van kunnen maken.
Bekenden van mij waren ouders geworden van een prachtig meisje. Op een zondagmiddag bracht ik de nodige uurtjes door met deze kleine meid. Ik ben nog druk bezig met de nabewerking, maar ik kan al verklappen dat de foto’s echt te schattig zijn 🙂 .

Dutchies Diary: september 2016

DIY

In september was mijn industriële kruidentuin eindelijk af. Tijd voor mijn andere project. Ik ben echt zo enthousiast over dit project en ik verwacht dat deze DIY jullie ook wel zal aanspreken 😉 . Het nieuwe project is zo goed als klaar en naar alle waarschijnlijkheid zal hij volgende week online staan.

DIY - kruidentuin

DIY - Dutchie on the Road

Lekker eten

Door alle drukte had ik erg weinig tijd voor leuke dingen. Daarom ging ik meer dan eens lekker lunchen en ook ging ik heerlijk uit eten bij de Japanner. Nee, niet bij een restaurant met een “all-you-can-eat concept”, maar bij een échte Japanner, compleet met Japanse kok. Ik ben echt dol op Japans eten. We genoten van een acht gangen menu (!!) en zat zo vol dat ik daags nadien geen trek had in ontbijt. Het was echt zo ontzettend lekker, maar wel een beetje veel.

Dutchies Diary: september 2016

Dutchies Diary: september 2016

Dutchies Diary: september 2016

Bridget Jones Baby

Begin september ontving ik kortingskaartjes voor de bioscoop van mijn internetprovider. Dat was een leuke verrassing. Ik nodigde mijn schoonzus uit om mee te gaan naar Bridget Jones Baby. Wat een briljante film! Ik ben echt een groot fan van Bridget Jones en was een beetje bang dat de film tegen zou vallen. Kan een derde deel nog wel leuk zijn?
Het is lang geleden dat ik zo heb gelachen bij een film. Ik vond de film persoonlijk beter dan het tweede deel en kwam tot de conclusie dat Bridget Jones nooit verveelt! Niets zo fijn dat een zondagmiddag ongegeneerd lachen bij een foute vrouwenfilm met een bak zoute popcorn 😉 .

InstaSpam

De maandelijkse InstaSpam mag ook niet ontbreken De duidelijke nummer 1 van de afgelopen maand was zeer verrassend een foto van mijzelf. Die zag ik niet aankomen, haha. De foto van Chedi Luang deed het ook erg goed. Blijkbaar zijn monniken nog steeds erg populair. De nummer 3 en 4 stonden gelijk en ik was dan ook erg blij dat deze twee foto’s in de top 5 staan. Nummer 5 bleek de foto te zijn bij de waterpoel in Etosha National Park. Wat een geweldig moment legde ik daar vast 🙂 .

InstaSpam - Dutchie on the Road

InstaSpam - Dutchie on the Road

InstaSpam - Dutchie on the Road

InstaSpam - Dutchie on the Road

InstaSpam - Dutchie on the Road

Happy Moments September

• Mijn petekinderen die onverwacht kwamen logeren.
• Chocolat Chip Cookies bakken op zondagochtend met mijn petekinderen.
• Lekker lunchen in het weekend…heerlijk!
• Croissant met chocoladepasta en banaan uit de oven als ontbijt op zondagochtend. Zoooo slecht, maar zoooooo lekker 😉 .
• Onverwacht bij de Japanner te eten…sushi rules!!
• Mijn nieuwe Yucca plant in de tuin…woehoe.
• Nieuwe leuke series op Neflix ontdekken.
• Ook kocht ik een nieuwe grote plant voor in mijn hal. Super blij mee.
• De hond van mijn ouders ontdekte een grote rups in de tuin. Zo hilarisch.
• Dat mijn industriële kruidentuin EINDELIJK af is 🙂 .
• Na een zaterdagmiddag lunch heerlijk wandelen in de omgeving. Soms ontdek je toch weer nieuwe plekjes in je directe omgeving 🙂 .
• Ik was zo onwijs blij met de resultaten van de zwangerschapsshoot. Wat een leuk stel is het toch en ondanks het slechte weer, zijn de foto’s erg mooi geworden.
• Ik ontdekte de nieuwe producten van Jamie Oliver in de supermarkt. Wat werd ik blij van de pompoensoep…yum!
• Genieten van een mooie zonsondergang.

Dutchies Diary: september 2016

Vooruitblik oktober

Oktober is voor mij altijd één van de drukste maanden van het jaar. Buiten het feit dat er uiteraard gewerkt moet worden, organiseer ik ieder jaar een Halloween activiteit voor zestig tot tachtig kinderen. De voorbereidingen zijn in volle gang en het belooft weer een geweldige activiteit te worden.
Ook ben ik weer begonnen met een aantal klusjes in huis. Een woning heeft zo nu en dan ook onderhoud nodig en ik kan het niet blijven uitstellen. Er moet geschilderd worden. Het wordt ook tijd voor grote opruiming in huis. Daarom ben ik al weken aan het ‘puinruimen’ en hoop ik volgende week de nodige spulletjes te kunnen verkopen. Heb ik weer ruimte voor nieuwe spulletjes 😉 .
In oktober staat er ook weer een leuke photoshoot gepland en mijn petekinderen willen ook een leuke herfstshoot. Die laatste dien ik ook nog ergens in te plannen. Wanneer? Geen idee! O ja, ik wil eigenlijk ook nog naar de Veluwe voor de herfstbronst. Daar moet ik ook nog een gaatje voor zien te vinden 🙂 . Waarom heeft een dag maar vierentwintig uur en een week maar zeven dagen?

Hebben jullie ook een leuke maand gehad?

You may also like

28 comments

Narelle | wegvanhetnoorden.nl 3 oktober 2016 - 08:55

Wat een mooie foto van jou op Instagram!! Nummer 4 vind ik ook geweldig trouwens. September ziet eruit als een leuke maand 🙂
Narelle | wegvanhetnoorden.nl onlangs geplaatst…DE INSTAGRAM TOP 5 VAN SEPTEMBERMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 6 oktober 2016 - 19:53

Het was ook zeker een leuke maand Narelle 🙂 . Een drukke maar leuke maand.

Reply
Naomi 3 oktober 2016 - 10:21

Wat een maand! En dat is wel een beetje minder, zo hard doorwerken, maar knap dat er toch nog zo’n 13 artikels online zijn gekomen! Oh en die foto van dat meisje is echt waanzinnig mooi. Zo puur, zo oprecht. Echt prachtig!

Reply
DutchieontheRoad 6 oktober 2016 - 19:55

Het was inderdaad een heftige maand en stond ervan te kijken dat ik toch dertien blogs heb geschreven. De foto van dat meisje is ook een van mijn favorieten…inderdaad heel puur.

Reply
Marcella Molenaar 3 oktober 2016 - 14:20

Je had een drukke, maar leuke maand! Jouw foto’s zijn echt prachtig weer, leuk dat de foto van jou zelf zo goed scoort! 😉 Je kruidentuin ziet er tof uit! Ik wens je veel plezier in oktober!
Marcella Molenaar onlangs geplaatst…Happylist september 2016 – Liveblogs Amerika & Canada, zonsondergangen & de 1.000 van 2016My Profile

Reply
DutchieontheRoad 16 oktober 2016 - 16:41

Het was inderdaad een drukke, maar wel leuke maand. Ik was ook verbaasd dat mijn foto zo hoog scoorde, haha. Had ik echt niet verwacht. Het is ook nog eens een hele oude foto. Jij ook een fijne maand gewenst Marcella 🙂 .

Reply
Rowan 5 oktober 2016 - 11:20

Het klinkt als een fijne maand, ookal heb je ook veel moeten werken! Wat is je kruidentuin leuk geworden! En ik ben benieuwd naar je volgende DIY!

Reply
DutchieontheRoad 16 oktober 2016 - 16:44

Dank je Rowan! Ik ben ook erg blij met mijn kruidentuin 🙂 . Het volgende project komt morgen online 🙂 .

Reply
Yvonne 9 oktober 2016 - 20:20

Jeetje, ik kan me voorstellen dat het dan echt moeite kost om je blogs online te krijgen als je zoveel moet werken. Wat een mooie plek om zwangerschapsfoto’s te maken, ook DAT deed je er dus nog even “bij”. Hopelijk in oktober naast die Halloween activiteit ook wat tijd om te relaxen en een beetje bij te komen. 🙂 Loop jezelf niet voorbij!!
Yvonne onlangs geplaatst…Jeruzalem Citytrip smaakt naar meerMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 16 oktober 2016 - 16:46

Ik vind alles gewoon leuk om te doen Yvonne, en daarom stapel ik maar op. Niet altijd handig…dat weet ik ook heel goed. September, oktober en november zijn gewoon altijd heel druk. Dat weet ik van te voren. Gister ook weer een leuke fotoshoot gehad en vandaag lekker een dagje vrij. Aankomende week heb ik onverwacht een middag vrij en dat is stiekem best wel fijn 😉 .

Reply
Maud - Maudgeniet.nl 10 oktober 2016 - 07:21

Dat klinkt als een hele fijne maand, heerlijk! En wat een ontzettende mooie foto’s op Instagram.. Aan jouw ‘vooruitblik’ van Oktober te zien, wordt dat ook een hele fijne maand. Enjoy!
Maud – Maudgeniet.nl onlangs geplaatst…Hotspot: Dudok in ArnhemMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 16 oktober 2016 - 16:47

Dank je Maud! Oktober is altijd erg druk, maar wel erg leuk. De voorbereidingen voor Halloween zijn in volle gang en gister heb ik weer een leuke fotoshoot gehad 🙂 .

Reply
Kirsten | Travelaar.nl 10 oktober 2016 - 15:56

Wat een prachtige foto’s plaatste je op IG! Vooral dat meisje in het zwart/wit. Wauw! Gaaf dat je naar Bridget Jones bent geweest. Die staat voor mij ook op de planning voor binnenkort! Bridget Jones 1 en 2 zijn de lievelingsfilms van mij en mn beste vriendin dus zou deze eigenlijk ook met haar moeten kijken in Nederland, maar zo lang kan ik noet wachten vrees ik! 😉
Kirsten | Travelaar.nl onlangs geplaatst…Reisdagboek #36: “How’s it goin’ mate?”My Profile

Reply
DutchieontheRoad 16 oktober 2016 - 16:49

Misschien kun je in Australië naar Bridget Jones…dan wel zonder je beste vriendin. Hij was wel super leuk! Bridget Jones is altijd goed. Lekker op de bank met een mok thee en wat chocolade…dat hebben wij vrouwen af en toe nodig 😉 .

Reply
Aniek Rooderkerken 11 oktober 2016 - 23:42

De Instagram foto’s zijn geweldig! Ik ben weer benieuwd naar alle foto’s van deze maand. 😉
Aniek Rooderkerken onlangs geplaatst…In de coulissen van een majestueus landschap: de Meraner Höhenweg hiken naar Stettiner HütteMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 16 oktober 2016 - 16:50

Dank je Aniek 🙂

Reply
Sanne 14 oktober 2016 - 09:03

Je Instagram fotos zijn echt mooi! Ook die zwangerschapsshoot is mooi!
Sanne onlangs geplaatst…Nieuw Museum Voorlinden: Kunst op Stand      My Profile

Reply
DutchieontheRoad 16 oktober 2016 - 16:51

Dank je Sanne 🙂 . Ik was zelf ook erg tevreden over de zwangerschapsshoot. Gister heb ik voor het eerst een newborn tweeling gefotografeerd. Zo leuk, maar dat is pas topsport…pfff.

Reply
Denise - Follow my footprints 14 oktober 2016 - 09:39

Je hebt veel gedaan! Ik vond september vooral qua weer een heerlijke maand. Van mij mocht het altijd zo blijven. Inmiddels is het ‘s ochtends al weer behoorlijk koud en de maand oktober al weer halverwege. Je foto’s zijn inderdaad mooi, maar dat heb ik al eens eerder gezegd.
Denise – Follow my footprints onlangs geplaatst…Verse vis uit ScheveningenMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 16 oktober 2016 - 16:52

Het weer was inderdaad heerlijk Denise. Van mij mag het ook zo wel blijven tot kerst 😉 .

Reply
Jenny - ikreis.net 14 oktober 2016 - 18:53

Wat leuk, een Halloweenfeest voor kids! Daar kun je vast ook een hoop leuke foto’s schieten.

Mooie foto’s op je IG deze maand.

Ik vind de maand januari altijd het zwaarste. Maar zo ver is het gelukkig nog niet 🙂

Reply
DutchieontheRoad 16 oktober 2016 - 16:55

Fotograferen met Halloween schiet er helaas vaak bij in. Ik schmink ook altijd op de dag zelf en dat is echt flink doorwerken. Tegen de tijd dat iedereen klaar is, moet ik mezelf nog doen en voor ik het weet, staan de kinderen al in het clubgebouw. Ik neem mezelf ieder jaar voor om meer foto’s te maken, maar vaak komt het er niet van. De organisatie rent altijd van hot naar her, haha. Misschien dit jaar. Januari vind ik ook altijd een zware maand, maar dat heeft niets met drukte te maken 😉 .

Reply
Carolien | Dream the World 14 oktober 2016 - 19:14

Zo dat klinkt als een hele drukke maand, maar wel met leuke dingen! Ik ben naar de première van Bridget in onze bios geweest, erg leuk! Ik ben ook megafan 🙂 Wat leuk dat je zo creatief bent. Dat schiet er bij mij wel eens bij in. Op naar oktober!
Carolien | Dream the World onlangs geplaatst…10x natuur in Costa RicaMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 16 oktober 2016 - 16:58

Wat leuk dat je naar de première bent geweest Carolien! Volgens mij vinden alle vrouwen Bridget Jones wel leuk 🙂

Reply
Jessica 14 oktober 2016 - 19:19

Fijne maand achter de rug zo te zien! Heb je nog aanraders voor Netflix? 🙂 Ik vond the Affair best interessant gefilmd (het verhaal wordt verteld vanuit twee perspectieven) en Narcos natuurlijk (over drugshandel in Colombia). Maar ben nu wel een beetje op zoek naar nieuwe inspiratie! Succes met het Halloweenfeest, klinkt erg leuk! 😀

Reply
DutchieontheRoad 16 oktober 2016 - 16:59

Die series heb ik nog niet gezien Jessica. Ik zal ze eens gaan kijken. Ik heb net het nieuwe seizoen van Once upon a Time gekeken 🙂 . Daar ben ik echt fan van, haha. Ook ben ik begonnen met het nieuwe seizoen van Crossing Lines…ook een aanrader.

Reply
Mirre 15 oktober 2016 - 15:17

Ik ben heel benieuwd naar jouw ontwerp van het kruidentuintje. Wij hebben een dakterras en ik heb eigenlijk altijd te weinig potten voor de kruiden en bloemen..!

Reply
DutchieontheRoad 16 oktober 2016 - 17:00

De Industriële Kruidentuin staat inmiddels online Mirre 🙂 . Ik heb een kruidentuin van een olievat gemaakt dus daar past lekker veel in.

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.