Dutchies Diary: oktober 2020

by DutchieontheRoad
4 comments

De dagen worden korter, de blaadjes vallen van de bomen, paddenstoelen schieten uit de grond en Sinterklaas komt weer bijna naar Nederland. Het is oktober! Ik vind de herfst altijd best fijn, maar ik ben dan ook een liefhebber van herfstkleuren en lekker binnen zitten bij de kachel met warme chocolademelk. Oktober was ook de maand van mijn ‘zomervakantie’. Tja…die gedeeltelijke lockdown kwam niet geheel als een verrassing, maar ik baalde er wel van. Ondanks de strengere maatregelen heb ik toch een hele fijne vakantie gehad…de meest luie vakantie ooit! Blikken jullie mee terug op de maand oktober?

Dutchies Diary: oktober 2020

Ik startte de maand oktober met de theetag. Ik lust geen koffie (kan ik trouwens niet uitstaan…iedereen lust toch koffie??) maar ben wel een enorme theeleut. Toen ik de theetag tegenkwam, wist ik meteen dat ik deze wilde invullen. Twee jaar geleden was ik tijdens de herfstvakantie in Marokko…wat een heerlijke bestemming voor het najaar. Dit waren mijn favorieten in Marokko.

Stiekem hoop ik dat we volgend jaar in ieder geval weer in Europa kunnen reizen en IJsland is dan zeker een kanshebber. Jaren geleden was ik één week op IJsland en je kunt echt zo ontzettend veel zien in een korte tijd. Dit kun je zien en doen in slechts één week tijd 🙂

Twee weken geleden was ik in de Amsterdamse Waterleidingduinen en het was geweldig! Ik heb echt onwijs veel burlende herten gezien en wil volgend jaar zeker terug. Natuurlijk mocht een herfstwandeling niet ontbreken tijdens mijn vakantie. Tussen de buien door, lukte het om paddenstoelen te fotograferen en ik heb een aantal tips voor jullie op een rij gezet.

Afgelopen weekend was het Halloween en normaliter lopen kinderen door wijk om snoep op te halen. Helaas is dat dit jaar niet mogelijk ivm Covid-19, maar dat wilde niet zeggen dat je geen Halloween kon vieren. Ik deelde 8 leuke Halloween activiteiten voor thuis.

Zonsondergang Texel

Ecomare Texel

Dutchies Diary oktober 2020

Persoonlijk: drie weken vakantie tijdens de gedeeltelijke lockdown

En toen had ik drie weken vakantie…en ging Nederland weer gedeeltelijk op slot. Eigenlijk zou ik het eerste weekend van mijn vakantie met mijn moeder naar de Veluwe vertrekken, maar door omstandigheden annuleerden we dat een paar dagen van te voren. De weersvoorspellingen waren heel slecht en we kregen het slechte nieuws te horen dat mijn tante op de IC aan de beademing lag…met Covid-19. Het voelde niet goed om te vertrekken en daarom annuleerde we onze boeking en besloten we af te wachten.

En toen ging Nederland weer op slot…

Een paar dagen later kondigde Mark Rutte de gedeeltelijke lockdown aan en wist ik het even niet meer. Zat ik daar thuis…Ik was heel onrustig en vroeg me serieus af of ik niet beter kon gaan werken. Dat deed ik niet en uiteindelijk stapte ik vrijdags toch in de auto richting Noord-Holland. Ik bezocht de Zaanse Schans en was zo ontzettend vroeg (bewuste keuze) dat ik de hele Zaanse Schans voor mij alleen had…dikke prima! Vervolgens reed ik met een vriendin naar Texel. We keken er erg naar uit en konden ook niet meer annuleren…dus zijn we uiteindelijk toch gegaan. De horeca was dan wel gesloten, maar we zouden er beste van maken. Uiteindelijk was het prima te doen en hebben we ons uitstekend vermaakt. Eten hebben we afgehaald of laten bezorgen 🙂 Het was erg rustig op Texel en dat was wel zo prettig. Na vier dagen Texel, reed ik op de terugweg naar de Amsterdamse Leidingduinen om de bronst mee te maken. Geweldig!

En toen was ik weer thuis, haha. Mijn vakantie bestond dus uit vier dagen reizen door Nederland. Dat was weer wat anders. Inmiddels was ik de rust zelve geworden en heb ik de overige dagen thuis doorgebracht, met enkele uitstapjes. Wat heb ik dan gedaan? Heerlijk chillen op de bank, héél veel tekenen en schilderen, lunchen bij mijn ouders, middagen doorbrengen met mijn kleine neefje en nichtje…even terug in onze eigen kleine bubbel.

De laatste week van mijn vakantie bracht ik een bezoek aan Kasteel de Haar, ging ik naar mijn beste vriendin die ik al een hele poos niet meer gezien had en ging ik naar de Dinodagen in ZooParc Overloon. Wat een leuke dierentuin en mijn nichtje vond de dinosaurussen helemaal geweldig! Omdat ik deze uitjes tot na de herfstvakantie bewaard had, was het super rustig. Een goede keus dus.

Hoe was het om drie weken in Nederland te zijn?

Natuurlijk mis ik het reizen enorm, maar ik vond het achteraf echt een relaxte vakantie. Wie had dat gedacht…ik niet. Voor het eerst in jaren ben ik weer gaan tekenen en kwam tot de conclusie dat ik het onwijs gemist heb. Ik ben begonnen met het maken van een corona-boekje. Maak ik er in ieder geval nog iets positiefs van 😉 Uiteindelijk heb ik me dus prima vermaakt en heb ik zelfs weer een oude hobby opgepakt.

Dutchies Diary oktober 2020

Kasteel de Haar

Happy Moments

  • Het beste nieuws van deze maand was zonder enige twijfel dat mijn tante na ruim 3 weken aan de beademing weer wakker is!! Godzijdank…want we waren zo ontzettend bang. Ze heeft echt een engeltje op haar schouders gehad. Het herstel zal onwijs lang gaan duren, maar het belangrijkste is dat ze het redt.
  • Het is geen groot geheim dat ik dol op kerst ben en daarom heb ik al de nodige kerstshows bezocht bij de tuincentra. Als je op een doordeweekse dag gaat, is dat prima te doen want dan is het lekker rustig.
  • Omdat ik zo’n behoefte heb aan kerst, heb ik de eerste kerstfilm al gezien en geef ik eerlijk toe al kerstmuziek te luisteren. Jazeker…de kans is aanwezig dat ook mijn kerstboom dit jaar vroeger staat. Ik heb zo’n behoefte aan gezelligheid!
  • Omdat ik nu toch veel tijd had, heb ik heerlijke herfstontbijtjes gemaakt. Zo lekker! Misschien ga ik er binnenkort wel een artikel over schrijven.
  • Ik bakte samen met kleine nichtje Halloween koekjes en maakte voor het eerst een Halloween pompoen. Ze vond het zo leuk 🙂
  • Net voor mijn vakantie schafte ik een klein schetsboekje aan met aquarelpapier. Ik ontdekte Urban/Journal Sketching en wat is dat leuk zeg! Dit is een blijvertje.
  • Afgelopen weekend was het Kreadoe Online, een leuk creatief event. Normaliter is de KreaDoe in de Jaarbeurs, maar het spreekt voor zich dat dit event niet door kon gaan. Daarom dit jaar een online event en ik was natuurlijk van de partij.
  • Ook volgde ik de afgelopen drie weken meerdere online creatieve workshops. Er worden onwijs leuke (en gratis) workshops aangeboden via Facebook dus als je graag creatief bezig bent…sla je slag. Als we dan toch binnen moeten blijven, kunnen we er maar beter iets leuks van maken 🙂
  • Begin deze maand volgde ik een workshop macarons maken….superleuk en natuurlijk ook heel erg lekker, haha.
  • Zo jammer dat ‘Wie is de Mol’ afgelopen is. Ik had de mol geraden. Ik kan niet wachten tot januari…dan mogen we weer genieten van een nieuw seizoen.

Dutchie Diary oktober 2020

Al met al heb ik een prima vakantie gehad en ik ben natuurlijk heel erg opgelucht dat mijn tante weer wakker is. Steeds meer mensen in mijn omgeving raken besmet…gelukkig hebben de meeste slechts milde klachten. Mijn bubbel is inmiddels een stuk kleiner geworden en ik probeer me zoveel mogelijk aan de maatregelen te houden. Ook ik word Covid-moe, maar ik ben van mening dat we ons aan de maatregelen moeten houden. Houd afstand, draag een mondkapje, beperk je contacten…maar ben vooral lief voor elkaar. We zullen dit echt samen moeten doen.

Vandaag begin ik weer met werken en meestal ben je dan snel weer vergeten dat je vakantie hebt gehad, haha. Hebben jullie toch een fijne maand achter de rug ondanks alle extra maatregelen. Stay safe, houd afstand en support your local!

Volg mijn reisavonturen ? Facebook – Twitter – Instagram – Bloglovin

You may also like

4 comments

Yvonne 3 november 2020 - 22:50

Jeetje, wat een gekke vakantie is dat dan ineens. En wat schrikken van je tante. Hopelijk gaat dat inmiddels alweer wat beter?! Ik duim dat je volgend jaar weer een “gewone” vakantie zult doen, met een mooie reis.

Reply
Co | Op reis met Co 4 november 2020 - 17:28

Wat een maand vol ups & downs! Ik hoop ook dat het inmiddels wat beter gaat met je tante. Enne, ik ga ervan uit dat je volgend jaar wel een keer naar IJsland kunt gaan hoor 🙂 #positiefblijven
Co | Op reis met Co onlangs geplaatst…De leukste cadeaus voor wandelaarsMy Profile

Reply
Cindy | Backpackfever 4 november 2020 - 20:33

Wat een mooie tekeningen heb je gemaakt. Ik vind het zo leuk als iemand dat goed kan! En misschien was het niet helemaal wat je er van verwacht had, maar als ik die tekeningen bekijk heb je volgens mij een fijne vakantie gehad, 🙂

Reply
Maaike 16 november 2020 - 10:36

Wat tof dat je laatst naar de Amsterdamse Waterleidingduinen bent gegaan. Vind het daar altijd zo heerlijk! En stiekem heb ik ook al 2 kerstfilms bekeken, haha.

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.