Dutchies Diary: oktober 2019

by DutchieontheRoad
4 comments

Het is natuurlijk erg laat voor een maandoverzicht, maar trouwe volgers weten dat ik de afgelopen drie weken in Japan was 🙂 Ik heb dan ook helemaal niets, nada, noppes aan mijn blog gedaan dus bij deze nog een verlate Dutchies Diary. Beter laat dan nooit. Blikken jullie met mij terug op de maand oktober?

Dutchies Diary: oktober 2019

In oktober kwamen er toch nog zeven blogs online, de laatste weken maar één per week omdat het niet lukte om vooruit te werken ivm drukte op het werk. De laatste drie weken heb ik dan ook serieus niets aan mijn blog gedaan…niets geschreven en zelfs niets op social media gedeeld (behalve instastories). Ik had er gewoon even geen puf meer voor. Gewoon even drie weken alleen maar op reis…dat was al druk genoeg 😉

Op dierendag plaatste ik een artikel over mijn katten…dat moest gewoon een keer gebeuren. Mijn katten zijn mijn kindjes, mijn alles en daarom zette ik ze die dag even extra in het zonnetje. Onlangs ontving ik een Purpuz Planner 2020, een onwijs handige planner die mij hopelijk gaat helpen om meer balans te krijgen in het nieuwe jaar want dat is eerlijk gezegd wel wenselijk.

Een aantal jaar geleden was ik in Jordanië en de keuken verraste mij enorm! Je kunt zo lekker eten in het Midden-Oosten en ik kook daarom ook geregeld Oosters thuis. Kaapstad is één van mijn favoriete steden maar tijdens mijn eerste bezoek maakte deze wereldstad geen goede indruk op mij. Waarom? Dat vertel ik in dit artikel.

Vietnam was mijn eerste kennismaking met Azië en heeft daarom een speciaal plekje in mijn hart. De bijzondere Cau Dai tempel in Tay Ninh maakte erg veel indruk op mij. Wat een kleurenexplosie! Chiang Mai is een hele toffe plek in Thailand waar je zeker geweest wil zijn…veel relaxter dan Bangkok. Er is zo ontzettend veel te doen dat je er makkelijk een week kunt verblijven. Dit kun je allemaal ondernemen in Chiang Mai en omgeving.

Persoonlijk

Begin oktober was het belachelijk druk…veel en veel te druk. Buiten het feit dat er op het werk heel erg veel gaande is, was het privé ook erg druk. Natuurlijk moest ik nog de nodige voorbereidingen treffen voor mijn vakantie en mijn blog enigszins bijwerken. Ook had ik nog twee fotoshoots waaronder de bruiloft van mijn nicht. Niet heel handig net voor mijn vakantie, maar het is gelukt. De foto’s van de bruiloft moet ik nog bewerken, maar dat was van te voren  afgesproken aangezien ik ‘s nachts toch wel graag wil een paar uurtjes wil slapen 😉 Omdat de jaarlijkse kerstmarkten bij de tuincentra net van start waren gegaan, kon ik het niet laten om daar even een kijkje te nemen. Heel erg fout zo vroeg, maar ik ben nou eenmaal dol op kerstmis.

En toen was het tijd voor Japan! O jongens…het is zo’n ontzettend gaaf land. Echt waar! Zonder enige twijfel één van mijn favoriete landen en ik wil zeker nog een keer terug. Er is zo ontzettend veel te zien en doen…daar heb je maanden voor nodig. Het was zo lastig om keuzes te maken en dingen te laten schieten. Ik ga daarom zeker nog een keer terug en dan ruim de tijd nemen voor Tokyo en Kyoto. Wat een gave steden en er is zo belachelijk veel te doen dat ik zwaar tijd tekort kwam.

Ik zal deze week nog een kort artikel schrijven met de eerste indrukken van Japan, maar ik moet het allemaal nog even verwerken. Het was in ieder geval heel erg tof, de steden zijn echt enorm, de natuur is wonderschoon, de Japanners zijn zo beleefd en ontzettend lief, het is er onwijs veilig en schoon en het eten is er natuurlijk belachelijk lekker! Japan…I’ll be back!

Dutchies Diary oktober 2019

Happy Moments

Japan was natuurlijk één en al feest, maar ik zal alvast een paar Happy Moments op een rij zetten:

  • Het digital art museum Borderless is zonder enige twijfel het meest toffe museum waar ik ooit geweest ben. Een groot fotografisch feest voor Kelly 🙂
  • Sushi, sushi en nog veel meer sushi! Heb ik al gezegd dat ik erg veel sushi gegeten heb?
  • Okonomiyaki…de uitvinding van Hiroshima. Serieus…dit vond ik haast nog lekkerder dan sushi en dat wil wat zeggen. Ik wil dit gewoon leren maken maar ik weet nog niet hoe, haha.
  • Het eiland Miyajima was zonder enige twijfel één van de vele hoogtepunten. Ik heb nog nooit zo ontzettend veel trappen gelopen maar het was het dubbel en dwars waard. Zo ontzettend mooi daar en we hadden schitterend weer!
  • Het is geen groot geheim dat ik een Harry Potter fan ben dus wilde dan ook heel graag naar Universal Studios Japan omdat daar een Harry Potter Wizarding World is. Ik was dan ook als een kind zo blij toen ik Zweinstein zag en mijn eerste boterbiertje achterover sloeg. Overigens was ik minder blij toen ik de hoofdattractie van Harry Potter verliet. Wat is onder, boven, links of rechts…geen idee???
  • Het verblijf in een ryokan zal mij nog lang bijblijven…zo bijzonder om mee te mogen maken en zeker een aanrader.
  • Eigenlijk wilde ik graag een yukata kopen (zomerkimono) maar kocht uiteindelijk een echte kimono in een tweedehands winkel. Dat is pas een souvenir 🙂
  • De laatste avond van mijn vakantie spotte ik haar in de wijk Gion…een geisha. Happy Kelly!
Highlights Japan

Ik hoop dat jullie ook een fijne maand achter de rug hebben 🙂

 

Volg mijn reisavonturen ? Facebook – Twitter – Instagram – Bloglovin

You may also like

4 comments

Marcella Molenaar 13 november 2019 - 18:02

Jeej, wat gaaf dat je zo genoten hebt! Ik kijk onwijs uit naar je verhalen, je foto’s beloven al veel goeds! Ben je tijdens je reis ook bijgekomen van alle drukte?
Marcella Molenaar onlangs geplaatst…Update #6 – Gezonde voornemens & een nieuwe sport!My Profile

Reply
Janet 13 november 2019 - 21:29

Ohhh wat zul je een heerlijke tijd hebben gehad in Japan zeg. Het lijkt me een prachtig land en ik ben benieuwd naar je blogs over het land. Als ik op reis ben doe ik ook eigenlijk nooit iets aan mijn blog, maar daar is niets mis mee toch? Lekker genieten van de reis!

Reply
Jenny 15 november 2019 - 22:13

Ik ben heel erg benieuwd naar je foto’s van Japan! Je stories op insta heb ik gemist, maar de plaatsjes bij deze blog zien er veelbelovend uit.

Reply
Kim 16 november 2019 - 18:25

Ooh ik ben zo benieuwd naar je verhalen en foto’s van Japan! Gaaf dat je er zo genoten hebt. En lekker veel sushi hebt gegeten 😉
Kim onlangs geplaatst…De 5 leukste koffietentjes in AntwerpenMy Profile

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.