Dutchies Diary: oktober 2018

by DutchieontheRoad
9 comments

Oktober, wat was je geweldig! Ik heb zo’n fijne maand achter de rug. Maandenlang zag ik familie, vrienden en collega’s naar warme oorden vertrekken en nu was ik eindelijk aan de beurt. Ik reisde twee weken door Marokko en had na thuiskomst nog een weekje vrij. Oktober is voorbij gevlogen en de winter is nu echt in zicht. Brrr. Blikken jullie met mij terug op de maand oktober.

Duthies Diary: oktober 2018

Er kwamen negen artikelen online in de maand oktober. Ik had flink vooruit gewerkt in september. Tijdens mijn vakantie heb ik helemaal niets gedaan aan mijn blog. Dat is eigenlijk een principe kwestie. Ik heb daar gewoon geen zin in…punt 😉 Lekker vakantie vieren en even helemaal niets.

Begin oktober publiceerde ik een artikel over vaccinaties op reis. Erg belangrijk! Namibië is toch wel één van mijn favoriete landen. Sossusvlei en Deadvlei stonden jarenlang bovenaan de bucketlist. Ik was dan ook als een kind zo blij toen ik eindelijk naar Namibië ging. Ik deelde een aantal handige tips over het fotograferen in Deadvlei.

Oké, ik geef het eerlijk toe; ik reis regelmatig met een groepsreis. Ook Marokko bezocht ik met een groepsreis. Weg met alle vooroordelen! Dit zijn de voordelen van een groepsreis. Helikoptervluchten, quadbiken, ultralight vlucht en ga zo nog maar even door. Ik ben er dol op. Toch zijn er 5 activiteiten die ik nooit zou doen.

Portretfotografie vind ik hartstikke leuk om te doen. Op reis kun je de meest geweldige portretten maken. Dit zijn mijn favoriete wereldse portretten van de afgelopen jaren. Het is inmiddels al elf jaar geleden dat ik in Australië was. Vooral aan Kakadu National Park heb ik goede herinneringen. Wat een prachtig nationaal park.

En toen was ik weer terug uit Marokko. Momenteel ben ik druk bezig met het bewerken van de honderden foto’s die ik in Marokko gemaakt heb. De verhalen en foto’s volgen snel, maar ik heb alvast een kleine sneakpreview voor jullie 🙂

Dutchies Diary oktober 2018Persoonlijk

Zoals ik al aangaf, was oktober een hele fijne maand! Ik reisde twee weken door Marokko en wat was het mooi. Marokko is een fantastisch mooi land en vooral de prachtige natuur verbaasde mij. Ik ben druk bezig met de foto’s en de eerste verhalen zullen vast en zeker snel online komen 🙂

Begin oktober genoot ik van een heerlijke high tea met twee reisvriendinnetjes. We leerden elkaar kennen in China en hebben nog steeds contact. Het was weer gezellig om jullie te zien dames! Het was nog lekker weer en daarom staken we voor de laatste keer de barbecue aan bij mijn ouders…gewoon omdat het kan 

Voor het eerst in mijn leven was ik één week thuis. Serieus…ik ben nog nooit een week thuis geweest. Normaliter neem ik alleen maar vrij als ik op reis ga of als ik een belangrijke afspraak heb. Verder niet. Dit jaar had ik echt behoefte aan een weekje helemaal niets en wat was dat fijn zeg! Ik had onwijs slecht geslapen in Marokko en moest echt even bijslapen na thuiskomst. Dat is inmiddels gelukt 😉 Naast bijslapen ondernam ik ook diverse leuke uitjes, ging lekker lunchen en uitgebreid dineren, bleef mijn kleine nichtje een dagje bij mij (tante Kelly was immers toch vrij), shopte de halve stad leeg en nam de tijd om even helemaal niets te doen. Dat moet ik vaker doen!

Dutchies Diary oktober 2018Happy Moments

  • Tja…Marokko. Ik wil nog niet heel uitgebreid vertellen over dit bijzonder mooie land. Dat komt nog wel. Ik heb het onwijs fijn gehad en moet alles nog een plaatsje geven. Wel kan ik jullie vertellen dat Marokko absoluut de moeite waard is.
  • Ik wilde al jaren naar de Kreadoe in Utrecht, maar het kwam er steeds niet van. Toen ik zag dat dit creatieve event in mijn vrije week viel, was de beslissing snel gemaakt. Kelly gaat hoe dan ook naar Utrecht. Wat een leuk event. Ik volgde een workshop ‘shadowpainting’ en heb weer onwijs veel creatieve ideeën. O ja…ik heb helemaal niets gekocht. Zo knap van mezelf.
  • Dit maakte ik echter ruimschoots goed door daags nadien te gaan winkelen. Ik moest eigenlijk nieuwe sneakers en kwam vervolgens thuis met twee T-shirts, twee truien, een vest, een blouse en een winterjas. Oeps. Zeg maar dag tegen je bankrekening. Overigens heb ik nog steeds geen nieuwe sneakers, haha.
  • De eerste kerstshows zijn weer geopend bij de tuincentra en ik vind dat altijd zo gezellig. Ik weet het…heel fout. Inmiddels heb ik de kerstshow van Coppelmans en Intratuin al bezocht. Niet dat ik iets nodig heb, maar gewoon voor de gezelligheid.
  • Ik ging heerlijk uiteten bij de Thai en genoot van Thaise viskoekjes, Pad Thai Kung en proefde ook even van de geweldige Massoman curry met gamba’s. Zo lekker!
  • Om mijn moeder te bedanken voor de goede zorgen toen ik mijn neus gebroken had, zijn we gaan High Tea’en bij mijn favoriete lunchplek in Eindhoven…The Happiness Kitchen. Nog nooit hebben we zo’n lekkere High Tea gehad. Het was zo ontzettend veel, dat we een deel hebben laten inpakken.
  • Voor mijn vakantie had ik al een vermoeden en mijn gevoel bleek juist te zijn. Mijn kleine nichtje ging lopen tijdens mijn vakantie. Net een jaar oud en daar ging ze…Zo schattig. Inmiddels loopt ze de hele woonkamer door alsof ze nooit iets anders gedaan heeft.

Dutchies Diary oktober 2018

Dutchies Diary oktober 2018

Dutchies Diary oktober 2018

Ik wil weer wat actiever gaan worden op Instagram want dat heb ik de laatste maanden laten versloffen. Inmiddels heb ik weer nieuw beeldmateriaal dus jullie zullen weer de nodige foto’s voorbij zien gaan komen 🙂 Ik hoop dat jullie ook zo’n fijne maand gehad hebben.

 

Volg mijn reisavonturen ? Facebook – Twitter – Instagram – Bloglovin

You may also like

9 comments

Denise 5 november 2018 - 10:12

Wat fijn dat de reis naar Marokko zo goed bevallen was. Het is inderdaad een schitterend land en ook ik ben er 2x met een groep geweest (een studiereis en een rondreis) en heb er ook hele mooie herinneringen aan.
Mmmm, en Thais eten wat je deze maand ook deed is ook altijd een goed plan. Heerlijk!
Denise onlangs geplaatst…17 redenen om een vakantie naar Turkije te boekenMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 11 november 2018 - 14:49

Marokko is inderdaad een prachtig land. Ik vond het ook fijn om met een groep rond te reizen. Ik zou me als vrouw zijnde, niet prettig voelen in mijn eentje in Marokko.

Reply
Yvonne 6 november 2018 - 21:55

Fijn om te lezen dat je Marokko de moeite waard vond. En wat goed dat jij zo vooruit kan werken. Mij lukt dat nooit en de vakantie is juist de tijd dat ik WEL toekom aan blogs schrijven. De gewone weken zijn hier vaak te druk om veel te schrijven. Als we dan op reis zijn en de kinderen liggen ‘s avonds op bed maak ik vaak al een begin aan een blog over wat ik net beleefd heb.

Reply
DutchieontheRoad 11 november 2018 - 14:51

Ik doe juist helemaal niets in de vakantie. Het is wel flink doorwerken om vooruit te werken, maar het is uiteindelijk toch gelukt. Nu moet ik weer een ritme zien te vinden want nu heb ik niets meer op reserve staan. Ooit hoop ik een goed ritme te hebben om vooruit te werken, maar daar komt iedere keer niets van terecht. Te druk…

Reply
Janet | thatonetime 9 november 2018 - 20:16

Wat een heerlijke maand heb je gehad zeg! Ik ben benieuwd naar je foto’s van Marokko! En al dat eten… yummm!!
Janet | thatonetime onlangs geplaatst…10x to do in Penang, MaleisiëMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 11 november 2018 - 14:52

Ik ben druk bezig met de foto’s van Marokko en het schiet al goed op 🙂

Reply
Jenny 10 november 2018 - 13:57

Dat klinkt inderdaad als een fijne maand!

Ik ben ook bijna nooit thuis. Al was ik het tijdens de zwangerschap wat vaker. Best lekker voor een meer. Al vind ik het ook heerlijk nj weer op pad te zijn.

Marokko is inderdaad heel fotogeniek. Ik zoi graag een keer teruggaan.

Reply
DutchieontheRoad 11 november 2018 - 14:52

Ik vond het echt heerlijk om even thuis te zien en niets te hoeven. Twee weken op pad en een weekje thuis vond ik een fijne combi 🙂

Reply
Marjolein 14 november 2018 - 07:14

Wat een heerlijke maand. Marokko lijkt mij erg interessant om naar toe te gaan. Ik snap dat je in je eentje voor een groepsreis kiest, ik weet nog niet of ik dat zou doen, maar ik zou ook niet in mijn eentje die kant op gaan. Ik zou al bang zijn om te verdwalen in Marrakech. 🙂 Ik neem tijdens mijn reizen ook altijd een blogpauze, even genieten van de bestemming zelf. Al werk ik dan niet voorruit, van te voren druk genoeg 🙂
Marjolein onlangs geplaatst…21 Must sees die je niet mag missen in BerlijnMy Profile

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.