Dutchies Diary: oktober 2017

by DutchieontheRoad
7 comments

Time flies when you’re having fun en dat geldt zeker voor de maand oktober. Ik was drie dagen in Berlijn en zestien dagen in Nepal. Voor ik er erg in had, was mijn vakantie weer voorbij. Het is weer tijd voor een nieuw maandoverzicht en natuurlijk mogen de Happy Links en InstaSpam ook niet ontbreken. Blikken jullie met mij terug op de maand oktober?

Dutchies Diary: oktober 2017

Er kwamen negen artikelen online in de maand oktober en ik was eerlijk gezegd vrij weinig online vorige maand. Als ik vakantie heb, vier ik ook vakantie en dat bevalt mij prima. Daar ben ik vrij ouderwets in, haha. Begin oktober publiceerde ik een blogpost met mijn inpaklijst voor Nepal. Inmiddels kan ik jullie vertellen dat het warmer was dan verwacht en dat ik teveel warme kleding bij me had 😉 Dan weten jullie het in ieder geval ook, haha. Iedereen rijdt altijd dezelfde route in Zuid-Afrika, maar ik bezocht het onbekende Cederbergen. Ben jij een liefhebber van ruige natuur en wandelen? Dan wil je echt dit gebied bezoeken.

In oktober kwam er ook weer eens een PhotoFriday online en wel die van een mooie zonsondergang op de Chinese Muur. Zo bijzonder. Een populair artikel was dat over de zonsopkomst bij de Bromo Vulkaan. Dit blijft toch wel een bucketlist item voor vele mensen. Ik schrijf eigenlijk altijd tags over verre bestemmingen, maar ik wilde ook wel eens aandacht besteden aan ons mooie Nederland. Daarom vulde ik de Gewoon Nederlands Tag in. Hartstikke leuk om te doen.

Drie jaar geleden bezocht ik het verrassend mooie Kalibaru op Java. Ik was positief verrast en bezocht ook een bijzonder schildpadproject in Sukamade. En toen was ik weer terug in Nederland en uiteraard moest ik een artikel schrijven over mijn eerste indrukken van Nepal: 16 dagen Nepal in 16 foto’s. Ben jij ook een liefhebber van wildlife? Dan moet je echt ooit wildlife gaan spotten in Etosha Nationaal Park.

NepalDrie weken op reis

Zoals ik al aangaf, bracht ik de maand oktober hoofdzakelijk door in het buitenland. Ik bezocht Berlijn en Nepal in drie weken tijd. Achteraf gezien was dit toch niet heel praktisch en een volgende keer zou ik dit toch niet meer in drie weken proppen. Al doende leert men 😉 Dat neemt niet weg dat ik geweldige vakantie heb gehad. Berlijn is echt een hele toffe stad waar ik zeker nog een tweede keer naar toe wil. Ik leefde daar van maaltijd naar maaltijd want het eten is er zo belachelijk goed. Ik zou echt tonnetje rond worden als ik daar zou wonen. Nepal was natuurlijk ook super tof en het eerste reisverhaal zal deze maand online komen.

Dutchies Diary oktober 2017

Persoonlijk

En toen landde ik weer op Nederlandse bodem. Tegenvaller? Nee…eigenlijk helemaal niet. Hoe mooi Nepal ook was, ik keek er eerlijk gezegd best naar uit om weer terug naar huis te gaan. Het was hartstikke mooi, maar ik wilde graag mijn familie en nieuwe nichtje weer zien.

Ik had serieus behoefte aan de kleurrijke herfst, stamppot, gezellig Netflixen op de bank in mijn huispak, knuffelen met mijn katten, lekker creatief bezig zijn op zondagmiddag en heerlijke creaties bakken in mijn fijne keuken. I love it. Ik kan echt een huismus zijn en ben dol op de herfst (behalve als het regent 😉 ) Ook had ik zin om weer aan het werk te gaan. Echt waar? Yep. Hoe dol ik ook ben om op reis te gaan, ik kan ook erg genieten van thuis zijn.

Na thuiskomst was het meteen tijd voor het kraamfeest van Hailey waar ik een mooie kraamtaart voor maakte. Hij smaakte ook nog eens heerlijk. Hailey is echt belachelijk verwend die dag. Iedereen heeft haar die dag kunnen bewonderen en het huis (en de tuin) zat echt bommetje vol. Omdat kleine Hailey net voor mijn vertrek ter wereld kwam, had ik geen tijd meer om foto’s te maken. Dat is inmiddels ook gebeurd, ondanks het feit dat ze eigenlijk te oud is voor echte newbornfoto’s. Ik ben druk bezig met het bewerken en ze zijn zo mooi.

Dutchies Diary oktober 2017

Dutchies Diary oktober 2017Happy Moments

 • Drie dagen genieten van de toffe stad Berlijn en onwijs lekker eten!
 • Zestien dagen Nepal ontdekken was natuurlijk helemaal geweldig.
 • Lekker knuffelen met kleine Hailey…ze is zo schattig.
 • Ik maakte een mooie kraamtaart en vele slagroomsoesjes met roze muisjes.
 • Mijn petekinderen waren ook weer blij om tante Kelly te zien.
 • Ik keek de laatste afleveringen van Once Upon a Time.
 • Ook stonden er weer nieuwe afleveringen van Arrow op Netflix.
 • Eindelijk weer onbeperkt groente, fruit, yoghurt en goed brood eten. Dat heb ik echt gemist in Nepal.
 • O ja…en onbeperkt warm water (goede straal) en een schoon toilet. Hoe blij kan een mens zijn 😉
 • Ik kocht het boek ‘Reishonger’. Wow, dat is echt een geweldig kookboek.
 • Dat mijn collega mij vertelde dat ze me zo gemist had, haha. Ik heb jullie ook gemist.
 • Lekker shoppen bij Rituals…ben ik dol op.

Photography by Kelly

Photography by KellyHappy Links

InstaSpam

Dit waren de vijf populairste foto van de maand oktober. Nummer 1 is nota bene gemaakt met mijn telefoon. Nummer 2 en 3 zijn mijn persoonlijke favorieten. Ik ben benieuwd naar jullie favoriete foto 🙂 Nog even en Dutchie on the Road heeft 1000 volgers op Instagram. Afgelopen weekend tikte ik bijna de 1000 volgers aan, maar vervolgens vielen er weer 15 af. Heel irritant dat nieuwe algoritme 🙁   Volgen jullie mij al op Instagram?

Dutchie on the Road

Dutchie on the Road

 

Dutchie on the Road

Dutchie on the Road

Dutchie on the Road

Oktober was een hele fijne maand voor mij. Hebben jullie ook een leuke maand achter de rug?

 

Volg mijn reisavonturen ? Facebook – Twitter – Instagram – Bloglovin

You may also like

7 comments

Jessica 3 november 2017 - 11:55

Wat heb je een prachtige foto’s in Nepal gemaakt, ik zag op social media al het een en ander 🙂 Ik mis de herfstkleuren en de mooie natuur in de herfst ook wel een beetje nu ik in het Midden-Oosten zit, wat grappig dat je zoiets simpels kunt missen hè. Lief trouwens dat je mijn verhaal hebt gedeeld, bedankt!
Jessica onlangs geplaatst…Duurzaam Reizen #3 – reizen als vegetariër + tips!My Profile

Reply
Gabriëlle 3 november 2017 - 16:11

Klinkt als een gave maand! Super mooie foto’s van Nepal, ben echt benieuwd naar de blogs.
Gabriëlle onlangs geplaatst…Wat te doen in Göteborg 15 tips!My Profile

Reply
Diana 3 november 2017 - 22:42

Toffe maand en zoveel op reis. Zelf vind ik thuis komen ook altijd fijn. Even lekker op die bank, Netflix aan, hoppa. Ook stamppot (zonder worst nu) maar dat mis je dan ook echt in het buitenland. Heb trouwens echt genoten van je Nepal foto’s!
Diana onlangs geplaatst…Wandel de snuffelroute in het Mastbos bij BredaMy Profile

Reply
Elisa 4 november 2017 - 00:23

Jij hebt wel echt een toffe maand gehad! Berlijn en Nepal, wauw! Je foto’s zijn echt mooi trouwens, mijn favoriet is het portret. Zo kleurrijk, echt gaaf 🙂
Elisa onlangs geplaatst…Dit hield mij bezig in: Oktober 2017My Profile

Reply
Aniek 4 november 2017 - 18:34

Voor mij een heel rustige maand. Mag ook wel, nadat ik en maand in de USA zat 🙂 Wat heerlijk, drie weken Nepal! Ik wil er zo graag naartoe, maar er komt steeds iets tussen. Maar ik kan me ook wel voorstellen dat het voor jou nu fijn is weer even thuis te zijn.
Aniek onlangs geplaatst…Werken en reizen. Blij met mijn baan!My Profile

Reply
Sanne 6 november 2017 - 14:32

Gewoon 19 dagen in het buitenland! Helemaal niet verkeerd. Maar ook altijd wel weer fijn om terug te komen he. De herfst in Nederland is ook heel mooi!

Reply
Marcella 24 november 2017 - 16:11

Mooi, je laatste foto! Wat had je een heerlijke (reis)maand! Je hebt de 1000 op Instagram inmiddels gehaald. Dat je die al niet had verbaasd me wel, want jouw foto’s zijn altijd schitterend! Mooie kraamtaart en anders lekkers heb je gemaakt!
Marcella onlangs geplaatst…Netflix – 7 spannende seriesMy Profile

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.