Dutchies Diary: oktober 2016

by DutchieontheRoad
18 comments

De tijd vliegt! Hoe verder het jaar vordert, hoe sneller de tijd gaat. Zoals ik al had voorspeld, was oktober belachelijk druk met weinig vrije tijd. Dat is ieder jaar het geval en dat was dit jaar niet anders. Ieder kaar wil ik daar weer verandering in brengen, maar helaas slaag ik daar nog steeds niet in. Misschien moet ik volgend jaar maar gewoon op vakantie gaan in oktober, haha 😉 . In Dutchies Diary blik ik terug op vorige maand en natuurlijk mag de maandelijkse InstaSpam ook niet ontbreken.

Oktober op Dutchie on the Road

Vorige maand publiceerde ik dertien artikelen. Ik mocht een wanddecoratie uittesten van Saal Digital. Deze hangt nu prachtig in mijn net geschilderde keuken. Ook vulde ik de nieuwe Wildlife-Tag in en moest ik concluderen dat ik echt al heel veel dieren gezien heb. Ik publiceerde een artikel over het reizen per openbaar vervoer in Thailand…altijd handig. Het meest trots was ik op mijn nieuwste DIY: de wegwijspaal! Wat was ik blij met dit nieuwe project en iedereen is ook razend enthousiast. Ik blikte even terug op mijn tijd in Yangshuo  en Kanchanaburi en vertelde jullie wat er allemaal te doen is en wat je zeker niet mag missen. Omdat ik het erg leuk vind om tags te lezen, vul ik ze ook graag in. Met het ABCtje konden jullie mij wat beter leren kennen en ook stelde ik mijn top 5 samen van favoriete buitenlandse gerechten.

DIY - wegwijspaal

Fotografie

Deze maand had ik ‘slechts’ één fotoshoot. Ik had niet één, maar zelfs twee baby’s voor mijn lens…een tweeling. Hoe leuk is dat!? Ik was best nerveus voor deze fotoshoot want dit was mijn eerste tweeling. Dat was pas hard werken zeg, haha. Dat was dubbel plezier. Ik ben bijna klaar met de nabewerking, maar ik ben nu al tevreden. Helemaal niet slecht voor de eerste keer.

Dutchies Diary oktober 2016

Rommelmarkten

Deze maand was het ook rommelmarkten-maand. Ik vind rommelmarkten helemaal niets, maar twee keer per jaar kom ik er niet onderuit. Honderd vrijwilligers sloven zich uit om zoveel mogelijk geld op te halen voor de jeugdvereniging waar ik vrijwilliger ben. Niet mijn favoriete activiteit, maar het hoort er nou eenmaal bij en het is natuurlijk voor een goed doel. We hadden gelukkig prachtig weer een hele goede omzet. Voor het eerst in jaren zag ik zelfs iets voor mijzelf. Ik was helemaal gelukkig met een vintage koffertje waar ik al zolang naar op zoek was voor mijn fotografie. Na de rommelmarkt vroeg mijn beste vriendin schaterend of ik dat koffertje gekocht had. Helemaal trots liet ik mijn nieuwe aanwinst zien. Het bleek serieus haar koffertje te zijn dat ze als kind zijnde gebruikte. Haha, wat een giller. Ik kom serieus al vanaf kind zijnde bij haar thuis en heb het koffertje totaal niet herkend.

Ook stond ik begin deze maand zelf op een rommelmarkt. We hadden zo belachelijk veel goede spullen, dat we zelf eens een poging wilde wagen. Dat was niet voor herhaling vatbaar, haha. We hadden blijkbaar een pechdag want iedereen klaagde over een slechte omzet. Al met al was ik mijn complete weekend kwijt voor een paar tientjes per persoon. Geen succes dus, maar ieder nadeel heeft ook zijn voordeel want ik heb wel op een bus leren rijden 😉 .

Dutchies Diary oktober 2016

Schilderen in huis

Vorige maand vertelde ik al dat ik zou gaan schilderen in huis. Daar zijn we inmiddels ook aan begonnen. De keuken is inmiddels weer mooi wit en nu is de woonkamer aan de beurt. Mijn woonkamer was serieus okergeel! Heel gaaf, maar wel vrij donker gezien het feit dat ik maar aan één kant licht heb. Dat moest anders want ik wilde meer licht in huis. Voor het eerst in jaren heb ik nu witte muren en een muur is lichtbeige. Dat is voor mij echt heel erg braaf, haha. Ik hou nogal van kleur. Het wordt wel supermooi! Wat een ruimte en licht in mijn woonkamer :).

Ik moet nog de nodige randjes bijwerken en gezien het feit dat het nu erg vroeg donker is, moet ik helaas wachten tot zondag. Ik kan serieus niet wachten om alles af te ronden want ik leef inmiddels al anderhalve week op een eiland midden in mijn woonkamer. Lekker knus! Over anderhalve week heb ik voor het eerst in zeven weken een geheel vrij weekend zonder afspraken – hang de vlag uit – en ga ik lekker accessoires shoppen. Nu al zin in!

Dutchies Diary oktober 2016

Halloween

Waar ben ik dan allemaal zo druk mee?? Behalve werken, fotograferen, bloggen, schilderen en rommelmarkten, ben ik ook vooral druk bezig met Halloween. Wij organiseren ieder jaar een grote activiteit voor vele kinderen. Deze activiteit zal aankomend weekend plaatsvinden en we zitten nu al op ruim tachtig aanmeldingen en deze zullen nog wel oplopen. Vrijdagavond gaan de jongste kinderen snoep ophalen langs de deuren en zaterdagavond komen de oudste kinderen griezelen in spookhuis Griffioen. Spannend! Ik vind het ieder jaar ontzettend leuk om te organiseren maar druk is het wel. Mede daarom kan ik ook niet wachten totdat het zondag is, haha. Dan verdwijnen alle Halloween spullen weer in het magazijn en hoef ik er het komende half jaar niet meer aan te denken.

Happy Moments oktober

• Mijn nieuwe schilderij voor op de slaapkamer. Hij moet alleen nog opgehangen worden, maar hij is zo ontzettend gaaf!
• Dat mijn wegwijspaal voor in de tuin eindelijk af is.
• Het vooruitzicht voor een nieuwe DIY. Dit is gelukkig een veel kleiner project, haha.
• Lekker gourmetten met familie.
• De kerstmarkten bij de tuincentra zijn weer open. Woehoe! Lekker fout, maar ik ben serieus dol op kerst.
• Nieuwe afleveringen van Once Upon a Time en Arrow op Netflix.
• Het verkleuren van de bladeren. De herfst is zo ontzettend mooi! Nu alleen nog tijd vinden voor een herfstwandeling.
• Nieuwe pantoffels.
• Warme chocolademelk met slagroom.
• Mijn nieuwe kokodama’s voor in de keuken. Zo leuk!
• Heerlijke warme appeltaart…met slagroom natuurlijk!
• Zelfgemaakte kikkererwtenprei soep en pompoensoep…mmmmm.
• Mijn petekinderen hebben een nieuwe kitten. Zo ontzettend schattig!

Dutchies Diary oktober 2016

Dutchies Diary oktober 2016

Dutchies Diary oktober 2016

Dutchies Diary oktober 2016

Happy Links

• Het is geen groot geheim dat ik dol ben op Australië 😉 . Ik ben gelukkig niet de enige die fan is van dit geweldige land! Carolien van Dream the World is ook groot fan en deelt met liefde en plezier praktische reisinformatie over Australië.
• Anita van Reisvlinder is ook al zo’n enthousiaste reizigster. Haar favoriete continent is Europa! Ik moet eerlijk bekennen dat ik meestal buiten Europa reis, maar door Anita’s reisverhalen krijg ik helemaal zin om er vaker op uit trekken in ons eigen continent.
• Ik werd helemaal enthousiast over de grote trek in Tanzania door het geweldige verhaal van Karlijn. Karlijn maakt echt prachtige foto’s en daardoor komt de grote trek nog hoger op mijn wishlist te staan.
• Rowan van Sillysis is dol op koken en bakken en deelt dan ook regelmatig leuke recepten. Vorige week zag ik deze twee leuke Halloween recepten voorbij komen. Hoe leuk!?
• Pim en Narelle van Weg van het Noorden bezochten het bijzondere Adelaarsnest. Deze plek was ooit het vijftigste verjaardagscadeau van Hitler. Een bijzondere plek met veel geschiedenis.  Ik had er serieus nog nooit van gehoord, maar wil het zeker een keer bezoeken.

InstaSpam

De maandelijkse InstaSpam mag ook niet ontbreken. De nummer 1 van deze maand is de mooie zonsondergang in Etosha National Park. Volgen jullie mij al op Instagram?

Dutchies Diary oktober 2016

Dutchies Diary oktober 2016

Dutchies Diary oktober 2016

Dutchies Diary oktober 2016

Dutchies Diary oktober 2016

Hoe was jullie maand?

You may also like

18 comments

Ilona 2 november 2016 - 09:34

Wat een fijne maand was het zo te zien 😉 Genoeg te doen in ons eigen landje. Wat een TE GEKKE vintage koffer trouwens :). Rommelmarkten zijn ook niet echt mijn ding maar als je dan zoiets gaafs tegenkomt maakt het veel goed. Mijn schoonzusje kwam laatst een oude radio tegen, ook heel vet. Voor mij is oktober ook druk; ouders jarig, vriend jarig, halloween, herfst en Valencia.

Reply
DutchieontheRoad 7 november 2016 - 20:56

Het was idd een drukke, maar ook leuke maand. Ik ben ook heel blij met mijn nieuwe koffer en helemaal toen bleek dat deze van mijn beste vriendin is geweest. Altijd fijn om te weten waar iets vandaan komt 😉 . Een oude radio is ook gaaf. Ik ben nog wel op zoek naar een hele oude vintage camera. Lijkt me ook heel gaaf.

Reply
Carolien 2 november 2016 - 12:54

Hé wat leuk dat je mijn blog noemt! We delen inderdaad de liefde voor Australië! Ik vind de DIY projecten van jou erg leuk! Benieuwd naar de volgende;)
Carolien onlangs geplaatst…Flashback Travel #Oktober 2016My Profile

Reply
DutchieontheRoad 7 november 2016 - 20:55

We delen idd de liefde voor Australië Carolien 🙂 . Ik hoop volgend weekend weer met een nieuw DIY te starten. Gelukkig is dit een veel kleiner project, haha. De grote projecten laat ik even links liggen.

Reply
Marlies 2 november 2016 - 14:36

Wat een leuke en drukke maand heb jij gehad!
En leuk dat je blogs deelt. Ik kende ze nog niet allemaal en ga ze zeker bekijken.
Ik snap je liefde voor Australië, ik heb daar een jaar gezeten en mis het nog altijd!

Reply
DutchieontheRoad 7 november 2016 - 20:53

Wat gaaf dat je een jaar in Australië bent geweest Marlies. Ik zou graag nog eens terug willen gaan.

Reply
Pim & Narelle | wegvanhetnoorden.nl 2 november 2016 - 17:25

Wat leuk dat je onze blog noemt! 😀 Je hebt een mooie maand gehad! En wat heb je weer geweldige Insta-foto’s 😀 Onze favoriet is die met de paarden!
Pim & Narelle | wegvanhetnoorden.nl onlangs geplaatst…EEN WEEKEND IN GENTMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 7 november 2016 - 20:52

Dank je Narelle! Ik vond jullie blog zo bijzonder, dat ik hem graag even in het zonnetje wilde zetten 🙂 .

Reply
Yvonne 6 november 2016 - 22:22

Wat goed dat je jezelf inzet voor een jeugdvereniging en dat je dan zelfs de rommelmarkten voor lief neemt, haha. De muren zijn hier ook toe aan een verfbeurt. Onze woonkamer is nu rood en daar ben ik OPEENS klaar mee… nu nog tijd maken om dit ook echt te gaan doen. 🙂 En wat ben jij toch ontzettend crea, met je DIY, schilderij en alle andere dingen die je doet! Leuk!
Yvonne onlangs geplaatst…Mooiste stranden Mallorca – onontdekte pareltjesMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 7 november 2016 - 20:51

Die rommelmarkten zijn altijd een dingetje, haha. Wat ik allemaal in mijn handen heb gehad…brrrrr. Je zou er haast smetvrees van krijgen. Ik heb een rode muur op mijn slaapkamer waar ik nog steeds blij mee ben. Ik was de woonkamer ook beu dus was het tijd voor een nieuw kleurtje. Gelukkig is de woonkamer sinds gister weer bewoonbaar 🙂 .

Reply
Sanne 7 november 2016 - 07:51

Mooie lijst met happy moments! Ik herken goed wat je zegt, de maand oktober is altijd zo druk! Leuke kat trouwens!
Sanne onlangs geplaatst…Borgarfjördur eystri, het best bewaarde geheim van IJslandMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 7 november 2016 - 20:49

Oktober is altijd zo ontzettend druk. Gelukkig zijn het wel veel leuke dingen, maar soms kan het ook TE veel zijn. Dat was deze maand het geval. Gelukkig is Halloween weer achter de rug en is het kamperen in de woonkamer ook verleden tijd 😉 .

Reply
Jessica 9 november 2016 - 16:28

Hartstikke fijne foto’s op Instagram weer zeg! En een tweeling fotograferen lijkt mij ook onwijs moeilijk, een kind leuk op de foto krijgen is soms al ontzettend lastig haha… ;p Jij ook een fijne maand gewenst!
Jessica onlangs geplaatst…Terugblik – Oktober 2016My Profile

Reply
DutchieontheRoad 10 november 2016 - 20:37

Die tweeling was inderdaad heel moeilijk, haha. Het is al een uitdaging om één baby te laten slapen, laat staan twee baby’s tegelijk. Ze hebben dan ook maar liefst dertig seconden bij elkaar gelegen voordat er weer eentje wakker werd en begon te slaan 😉 .

Reply
Denise - Follow my footprints 9 november 2016 - 22:38

Mmmm… lekker soepje. En práchtige instagramfoto’s zoals altijd. Mijn oktober? Die was mooi qua foto’s, gewoon hier in Den Haag, maar nu… Die kou en regen, blehj! Ik zou blij zijn als het weer april/mei is. 😉
Denise – Follow my footprints onlangs geplaatst…Koffie hotspots: 15x nieuw in Den HaagMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 10 november 2016 - 20:38

De soep was echt heerlijk! Ik ben echt een liefhebber van soep en helemaal met dit weer. Van mij mag de regen ook wel stoppen. Ik heb er helemaal niets mee. December mag van mij koud zijn en de rest van het jaar twintig graden 😉 .

Reply
Gabrielle ~ GlobeGirl 10 november 2016 - 14:17

Wat een heerlijke maand was oktober voor jou! Ook voor mij was oktober belachelijk druk 😉 Leuk dat je ook andere bloggers in het zonnetje zet in de “Happy links”. Erg leuk om zo terug te blikken op jouw maand, ik kom volgend maand zeker weer lezen 🙂
Gabrielle ~ GlobeGirl onlangs geplaatst…Vasa museum Stockholm: scheepswrak uit de 17de eeuwMy Profile

Reply
Marcella 18 november 2016 - 22:39

Leuke maand had je! De tijd vliegt inderdaad. Lekker fris, je muren. Voelt altijd heel fijn! Heb je nog fijne reisplannen binnenkort?
Marcella onlangs geplaatst…Waarom herfst in Noord-Ierland zo fijn isMy Profile

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.