Dutchies Diary: november 2021

by DutchieontheRoad
1 comment

Mijn favoriete maand van het jaar is aangebroken: de feestmaand december. Het is algemeen bekend dat ik een groot fan ben van kerst, haha. Ik geef dan ook eerlijk toe dat ik afgelopen week de kerstboom gezet heb. Het donkere weer, koude en natte dagen en de huidige coronamaatregelen zorgden ervoor dat mijn woonkamer binnen no time in kerstsfeer was. Had er zo’n behoefte aan! Mensen die daar iets van vinden…I don’t care 😉 November was een belachelijk drukke maand en er kwamen dan ook minder artikelen online. Op het werk was het extra druk ivm de nodige cursussen en ook werd ik geveld door een buikgriep en verkoudheid. Toch heb ik genoeg leuke dingen gedaan afgelopen maand. Blikken jullie mee terug op de maand november.

Dutchies Diary: november 2021

Zoals ik al aangaf, was ik weinig online afgelopen maand. Een drukke werkmaand en een niet zo’n fitte Kelly gooide roet in het eten. De zelftesten werden volop ingezet toen bleek dat mijn moeder in contact was geweest met een besmet persoon (en ik uiteraard al contact had gehad met mijn moeder). Gelukkig bleef alles negatief, ondanks dat ik wel flink verkouden was. Corona en chronische verkoudheid is echt een onmogelijke combinatie. Zodra er een weersverandering is, word ik standaard verkouden en gaan mijn holtes vervelen. Lang leve het Nederlandse weer.

Gelukkig kon ik nog tijd maken om een artikel te schrijven over één van mijn favoriete musea in Nederland. Vorige maand bezocht ik voor het eerst het STRAAT Museum in Amsterdam, het grootste Street Art museum ter wereld. Ik keek mijn ogen uit en was echt positief verrast. Wil je een keer alternatief Amsterdam zien, kan ik Amsterdam Noord echt aanraden.

Vorige maand was ik ook voor het eerst in Praag en wat een prachtige stad is dat! Vijf dagen lang ging ik op ontdekkingstocht. Praag staat niet echt bekend om één hoogtepunt, maar het gaat om het totaalplaatje. Wat mij vooral opviel waren de prachtige uitzichtpunten in Praag en ik heb de mooiste voor jullie op een rij gezet.

Dutchies Diary november 2021

Persoonlijk: dagje Efteling en het Kasteel van Sinterklaas

Begin november ging ik met mijn moeder en schoonzus high tea’ en bij de Yoghurt Barn…een verlaat verjaardagscadeau (hopelijk in 2022 eindelijk een keer geen verjaardag in lockdown). Het was echt super lekker en anders dan de standaard high tea.

Ook gingen we een dagje naar de Efteling met mijn nichtje en petekind. We hadden nog steeds kaartjes via de AH en stelden een bezoek alsmaar uit vanwege alle maatregelen. Daarom reserveerden we de laatst mogelijke zondag. Wij waren echter niet de enige die nog kaartjes hadden want half Nederland had hetzelfde plan en je kon over de koppen lopen. Het was alles behalve corona proof en het voelde niet altijd even prettig. Hailey was herstellende van een buikgriep en nog steeds niet fit (wie heeft hem niet gehad afgelopen maand), maar desondanks hebben we ons prima vermaakt. Ik was echt kapot toen ik ‘s avonds thuis kwam. We hadden wel geluk dat de Winterefteling al deels opgebouwd was en dat vind ik altijd zo’n gezellige sfeer.

Half november arriveerde de goedheiligman in ons land en dat vind ik altijd zo’n gezellige periode. Hailey begrijpt het concept inmiddels volkomen en zingt uit volle borst bij haar schoentje. Zo leuk! Ik was blij verrast toen bleek dat ik ingeloot was voor het Kasteel van Sinterklaas in Helmond (jazeker…een loting). Even was ik bang dat de strengere maatregelen roet in het eten zouden gooien, maar wij hadden nog net mazzel. Vorige week woensdag konden we dan eindelijk een kijkje nemen in het Kasteel van Sinterklaas en zijn Pieten. Ik was er nog nooit geweest en wat was het leuk! Hailey heeft echt genoten en keek haar ogen uit. Afgelopen zondag moest het kasteel helaas de deuren sluiten vanwege de nieuwe maatregelen dus wij waren nog net op tijd. Wel jammer voor alle kinderen en scholen die deze week nog zouden gaan. Hopelijk volgend jaar een nieuwe kans.

November was ook de maand van de persconferenties. Tja…wat zal ik daar over zeggen? Corona komt echt mijn neus uit…wanneer stopt het en stopt het überhaupt ooit? Volgende week ben ik een paar dagen vrij en eigenlijk wilde ik naar een kerstmarkt in Duitsland of België. De kerstmarkten in België zijn gecanceld en ik weet niet of we het zien zitten om naar Duitsland of Valkenburg te gaan. Mijn moeder loopt immers een grotere risico. We weten nog niet wat we gaan doen.

Op school lopen de kinderen vanaf groep 6 rond met een mondkapje en daar vind ik eerlijk gezegd toch wel iets van. Corona stopt echt niet bij de deur van het klaslokaal en bij de buitenschoolse opvang hoeven ze weer geen mondkapje te dragen. Fijn voor de kinderen, maar ze begrijpen dat niet zo goed en daar kan ik ze alleen maar gelijk in geven. “Maar Kelly…op school moet ik een mondkapje dragen om andere kinderen en leraren te beschermen, maar bij de BSO hoeft het weer niet. Daar kan ik toch ook kinderen besmetten of jou?” Ze hebben zeker een punt. Overigens ben ik niet bang om corona op het werk op te lopen…als dat gebeurt, dan gebeurt het. Om 17.00 uur gaat Nederland op slot want blijkbaar heeft corona voor 17.00 uur geen spreekuur?? Ik ben absoluut een voorstander van strengere maatregelen om het virus te bestrijden, maar ook ik ben inmiddels het spoor enigszins bijster. Houd je in ieder geval aan de basisregels want volgens mij is dat het belangrijkste.

Dutchies Diary november 2021

Efteling

Happy Moments: tekenchallenge van 30 dagen en de kerstboom zettten

Genoeg geklaag over corona…tijd voor leukere dingen. Er waren voldoende Happy Moments in de maand november:

 • Ik deed mee aan de tekenchallenge van Paperfuel. Vorige maand deed ik mee aan een workshop ‘Cartoonmeisjes tekenen’ op de Kreadoe en sindsdien kan ik niet meer stoppen met tekenen. Ik zit weer in mijn creatieve flow. In de maand november tekende ik iedere dag een cartoonmeisje. Het was een uitdaging, maar wel superleuk om te doen.
 • Lange leve Skyradio want de kerstperiode is weer aangebroken. Dagelijks luister ik naar de vele kersthits en ik ben weer helemaal in mijn element, haha.
 • Vorige week zag ik een strenge lockdown aankomen (viel uiteindelijk toch mee want de scholen mogen vooralsnog openblijven) en had ik enorme behoefte om de kerstboom te zetten. Sorry Sinterklaas…de kerstboom werd opgetuigd en voelde me meteen een stuk beter.
 • Natuurlijk bezocht ik weer de nodige kerstshows en heb ik leuke nieuwe decoratie gekocht voor mijn kerstboom.
 • Op een regenachtige zondagmiddag maakte ik een gemberkoekhuisje…zo leuk om te doen. Mijn nichtje mocht er ook eentje maken en zij plakte iedere vrije centimeter vol met snoep.
 • Mijn petekinderen werden 16 jaar….ik word echt oud! Helaas kon het feestje niet doorgaan ivm de strengere maatregelen en dat vond ik wel heel sneu voor ze. In de zomer krijgen ze alsnog een Sweet Sixteen Party.
 • Natuurlijk vind ik het leuk om kerstcadeautjes te krijgen, maar minstens zo leuk om kerstcadeautjes te kopen. Ik ben dit jaar vroeg begonnen en heb de meeste cadeautjes al binnen.
 • Ook heb ik al de eerste kerstfilms gekeken.
 • Ik kan zo blij worden van de geur van zelf gebakken granola op zondagochtend. Zo ontzettend lekker.
 • Iets minder blij werd ik van de overheerlijke geur van versgebakken pepernoten op het werk. Bijna dagelijks worden er verse pepernoten op het werk gebakken en mijn lokaal ligt pal naast de keuken. Te lekker gewoon, maar zo slecht voor de lijn natuurlijk. Heb medelijden met mij 😉
 • Ik maakte een adventskalender voor mijn ouders omdat ze altijd klaarstaan voor mij en mijn broer. Ze waren blij verrast.

Kasteel van Sinterklaas

Dutchies Diary november 2021

DIY Adventskalender

Ondanks het slechte weer en de aangescherpte coronamaatregelen, was november toch een fijne maand. Ik heb onwijs veel zin in december en kerst 🙂 Ik hoop weer lekker creatief aan de slag te gaan aankomende maand en als ik tijd heb, maak ik misschien wel een leuke DIY die ik online plaats.

Hebben jullie een fijne maand gehad?

Volg mijn reisavonturen ? Facebook – Twitter – Instagram – Bloglovin

You may also like

1 comment

Marcella 26 december 2021 - 12:19

Haha, ik heb medelijden met je vanwege die lekkere pepernoten geur! Je hebt vast heerlijke dagen want het is nu kerst! Fijne dagen!
Marcella onlangs geplaatst…Reistip: goed verzekerd op reisMy Profile

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.