Dutchies Diary: november 2020

by DutchieontheRoad
6 comments

Sinterklaas Kapoentje….Nog maar één maand en dan is het gewoon 2021. Finally! Zou er eindelijk een eind komen aan de coronacrisis? Volgens mij smacht iedereen naar 2021. Ik kan bijna niet wachten, maar eerst nog genieten van de gezellige decembermaand. Blikken jullie mee terug op de maand november met Dutchies Diary?

Dutchies Diary: november 2020

November was een drukke maand en mijn bloginspiratie was ver te zoeken. Volgens mij ben ik niet de enige reisblogger die daar last van heeft, haha. Bloggen is leuk maar als je steeds minder bezoekers krijgt, toch minder leuk. Daar ben ik heel eerlijk in. Vandaar dat mijn blog even op een lager pitje staat en dat ik minder artikelen publiceer. Dat komt wel weer. In de tussentijd vermaak ik mij meer dan prima hoor en ben ik creatiever dan ooit tevoren. Van verveling is absoluut geen sprake 🙂

Er kwamen zes artikelen online dus eigenlijk valt het nog best mee, haha. Vorige maand bezocht ik voor het eerst ZooParc Overloon. Een superleuke dierentuin waar de Dinoweken gaande waren. Dit leuke event is inmiddels verlengd tot half december dus mocht je nog op zoek zijn naar een leuk uitje met de kids, kan ik de Dinoweken zeker aanbevelen. Mijn nichtje vond het geweldig. Ook bezocht ik onlangs Kasteel de Haar en wat was ik onder de indruk. Ik was nog nooit in dit kasteel geweest en volgens mij is dit inderdaad het mooiste kasteel van Nederland.

Over een paar dagen doet Sinterklaas weer zijn grote ronde door Nederland en kerst is ook eindelijk in zicht. Het is weer tijd om cadeautjes te kopen. Ook ik ben al druk met het kopen van cadeaus (online uiteraard) en heb een aantal leuke cadeau tips voor jullie op een rij gezet. Zijn jullie ook dol op kerstshows? Ik wel! Het tuincentrum is momenteel mijn favoriete uitje en ik heb al diverse leuke kerstshows bezocht. Dit zijn mijn favorieten.

Dutchies Diary november 2020

Persoonlijk: Jazeker…ook mijn kerstboom staat al

November was een drukke maand…ieder jaar weer hetzelfde liedje. Ondanks de coronacrisis blijven de feestmaanden druk, druk, druk. Sinterklaas is in het land en dat betekent onwijs veel stuiterende kinderen op het werk. Ieder jaar kijk ik weer uit naar deze leuke periode en als Sinterklaas dan eindelijk in het land is, denk ik “o ja…zo was het”. Dit jaar helaas geen Sinterklaasintocht voor ons, maar ik moet eerlijk bekennen dat de landelijke intocht goed georganiseerd was. Het zag er erg leuk uit en ook wij zaten gezellig voor de buis. Mijn nichtje snapt inmiddels wat er gaande is. Schoen zetten = cadeau + snoep. Goede deal volgens haar 😉

Normaliter zet ik mijn kerstboom pas als Sinterklaas het land uit is, maar dit jaar maak ik een uitzondering. Ik kon de verleiding niet meer weerstaan en heb zo’n behoefte aan gezelligheid en lichtjes. Daarom besloot ik op mijn vrije woensdag de kerstboom te gaan zetten. Zo happy mee. Bij mijn ouders heb ik afgelopen weekend wat leuke kersthuisjes opgehaald die ze niet meer gebruiken en deze ga ik gezellig in mijn open kast zetten. Ik ben dus nog niet klaar met de kerstversiering.

November was een erg creatieve maand. Ik ben zo blij met alle (gratis) creatieve workshops en tutorials die online worden gegeven. Echt duizend maal dank voor al deze creatieve inspiratie. Ik ben mijn creatieve ik weer helemaal aan het herontdekken. Superleuk! De laatste weken ben ik druk bezig geweest met het leren doodlen en waterverven. Ook wil ik dit jaar kerstkaarten gaan maken. Eigenlijk deed ik niet meer aan kerstkaarten, maar voor dit jaar maak ik graag een uitzondering.

Dutchies Diary november 2020

Dutchies Diary november 2020

Happy Memories

  • Mijn neefje tijgert sinds een paar weken…en snel ook. Binnen no time is hij aan de andere kant van de woonkamer en is dus volop aan het ontdekken. Oeps…oppassen dus. Het is gedaan met de rust.
  • Ik volgde een onwijs leuke online doodle workshop van Paperfuel en heb meteen het boek op mijn lijstje gezet 🙂 Doodlen is echt heel leuk om te doen…heb dan ook meteen een aantal leuke kaartjes gemaakt.
  • Ik zag mijn petekind en haar beste vriendin in actie als hulpje van Sinterklaas. Zo leuk om die twee meiden zo te zien.
  • Mijn petekinderen werden 15 jaar en een uitgebreide verjaardag was helaas niet mogelijk. Tante Kelly ging uiteraard wel even op bezoek om een stuk taart te eten. Binnenkort ga ik lekker een middag knutselen met één van mijn petekinderen. Normaliter vraagt ze een creatieve workshop voor haar verjaardag, maar deze zijn beperkt vanwege corona. Daarom heb ik leuke DIY-pakketten besteld zodat we thuis aan de slag kunnen.
  • Ik was niet alleen maar bezig met tekenen en schilderen hoor…ook volgde ik een leuke ukelele workshop via uked. Vorige maand leerde ik kinderliedjes spelen en deze maand waren Sinterklaas- en kerstliedjes aan de beurt. Laten we het erop houden dat ik nog heel veel moet oefenen, haha.
  • Sinds kort ben ik helemaal verslaafd aan de warme ontbijtjes. Mijn grote favoriet is gebakken appel en peer met kaneel, rozijnen, walnoten en plantaardige yoghurt. Zo lekker!
  • Ik kreeg weer een nieuwe bestelling binnen voor mijn aromadiffuser. Zo blij mee. Momenteel ben ik dol op de etherische olie Winter Wonder en Ceder voor in de woonkamer en op mijn slaapkamer doe ik steevast Schaapje 14 in mijn diffuser om beter in slaap te komen. Ook heb ik een aantal nieuwe sprays en rollers en deze komen momenteel erg goed van pas.
  • Sinds deze maand ben ik iedere woensdag vrij en dat is zo ontzettend fijn!! Bij mijn vorige baan werkte ik meer dan veertig uur en dat betekende vijf volle dagen aan de bak. Sinds mijn nieuwe baan vorig jaar werkte ik drie hele dagen en twee halve dagen dus dat was al heel luxe voor mij. Eindelijk iets meer vrije tijd. Sinds deze maand werk ik vier hele dagen en ben ik op woensdag vrij…heerlijk. Wat een luxe 🙂
  • Mag ik het verlies van Trump ook even benoemen? Haha…wat een kerel zeg en wat een gênante vertoning. Sorry…moest ik even kwijt (leedvermaak is ook vermaak toch?)

Dutchies Diary november 2020

Al met al heb ik een een fijne maand achter de rug…een huislijke maand. Ik heb onwijs veel zin in de decembermaand. Volgend weekend vier ik Sinterklaas met mijn kleine nichtje en neefje en daar kijk ik erg naar uit. Ik ben erg benieuwd of er nieuwe maatregelen komen voor kerstmis en hoe we kerst mogen vieren.

Hebben jullie een fijne maand achter de rug? Ik ben benieuwd hoe jullie kerst gaan vieren.

Volg mijn reisavonturen ? Facebook – Twitter – Instagram – Bloglovin

You may also like

6 comments

Maaike 30 november 2020 - 14:05

Klinkt als een goede maand! En ik herken het helemaal dat je minder actief bent op je blog. Ook ik post echt veel minder artikelen dan voorheen. Tof dat je zoveel workshops volgt!

Reply
Co | Op reis met Co 1 december 2020 - 11:47

Wat leuk dat je lekker creatief bezig bent geweest! Ik had juist een goede blogmaand, veel inspiratie en zowaar een bezoekersrecord (dat helpt wel inderdaad). Fijne december!
Co | Op reis met Co onlangs geplaatst…Bryce Canyon National Park: tips & de mooiste uitzichtpuntenMy Profile

Reply
Lineke Koomen 2 december 2020 - 12:47

Ik kijk ook uit naar 2021, hoewel ik nog niet zeker ben dat die zoveel beter gaat zijn dan 2020. Laten we het wel hopen! En dat ontbijtje van jou klinkt heerlijk zeg, die met de gebakken appel en peer met kaneel, rozijnen, walnoten en plantaardige yoghurt. Ga ik ook eens proberen!
Lineke Koomen onlangs geplaatst…Mijn reis wishlist: Pacific Crest Trail wandelenMy Profile

Reply
Marcel Korbee 3 december 2020 - 17:23

Je bent weer lekker creatief bezig geweest, leuk! Ook ik kijk uit naar 2021, maar of het de eerste maanden beter zal zijn dan 2020 is nog maar de vraag. En heel herkenbaar dat je minder actief bent op je blog. Bij mij is de frequentie van nieuwe artikelen publiceren ook minder.

Reply
Aniek 4 december 2020 - 21:57

Kasteel de Haar, daar wil ik ook weer eens naartoe. Ik heb er een keer een rondleiding gekregen, maar toen heb ik niet het hele kasteel kunnen zien.
Aniek onlangs geplaatst…Gesäuse Huttentocht etappe 2: Mödlingerhütte naar de HeßhütteMy Profile

Reply
Gundiscover 4 december 2020 - 23:54

Ik heb eigenlijk niet minder maar juist meer lezers op mijn blog. Ik probeer dichtbij tips te geven in de hoop dat we snel weer op vakantie kunnen. Mijn kerstboom staat ook al even maar de Sint komt bij ons op 11/11 dus die heeft daar geen laat van gehad. En kerst wordt gezellig binnen ons gezinnetje, zoals we moeten van onze regering

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.