Dutchies Diary: november 2019

by DutchieontheRoad
3 comments

November was een bewogen maand! De eerste week van november was ik nog in het prachtige Japan en deze bestemming behoort inmiddels tot één van mijn favoriete landen 🙂 Ik ging één dag na thuiskomst weer aan het werk en dat viel toch iets zwaarder dan verwacht. Sinterklaas mag natuurlijk niet ontbreken in de maand november, net zoals een zware verkoudheid…pfff. Niet leuk meer! Blikken jullie met mij terug op de maand november.

Dutchies Diary: november 2019

In november kwamen er slechts vijf artikelen online en dat is echt bizar weinig voor mij. Het was gewoon zo ontzettend druk dat het even niet lukte. Ik werkte weer belachelijk veel en had amper vrij tijd. Ik hoop dat daar in december weer wat verandering in komt want december is natuurlijk een erg leuke blogmaand 🙂

Begin november publiceerde ik de wildlife-tag. Ik ben dol op wildlife en Afrika is niet voor niets mijn favoriete continent. Het fotograferen van wildlife is dat ook een grote hobby voor mij. Daarom was de wildlife-tag op mijn lijf geschreven en kon ik het niet laten deze in te vullen. Halverwege november kwam er een late Dutchies Diary online want ik was immers begin november nog in Japan. Tijd om een maandoverzicht te maken had ik niet dus deze kwam pas twee weken later online.

Ik publiceerde een korte terugblik op drie weken Japan en het eerste échte officiële artikel over Japan, namelijk het gaafste museum waar ik ooit geweest ben: het Digital Art Museum teamLab Borderless. Kerst is in zicht en dat betekent natuurlijk ook kerstmarkten!! Ik ben er dol op en ga dit jaar waarschijnlijk naar Oberhausen. Ik zette de leukste kerstmarkten in Duitsland en Nederland voor jullie op een rij.

Dutchies Diary november 2019Persoonlijk

November was zoals gewoonlijk een drukke maand. Ik heb nog nooit iemand gehoord dat november en december rustige maanden zijn, haha. Iedereen rent als een kip zonder kop door Nederland 😉 Qua werk was het weer ontzettend druk met de nodige vergaderingen, cursussen en ik moest meteen na thuiskomst druk aan de slag met het rooster rondom de feestdagen. Ieder jaar weer een flinke klus. Ik kan nog niet veel verklappen maar er is iets positiefs gaande op werkgebied. Ik zal er bij de volgende Dutchies Diary meer over vertellen.

Sinterklaas kwam aan en ook wij vierden de aankomst uiteraard. Gewoon gezellig thuis voor de buis met de nodige hapjes en drankjes. Mijn nichtje begrijpt er nog niet veel van, maar roept al wel enthousiast Sint & Piet. Ze nog geen fan van verkleden dus de pietenmuts laat nog een jaar op zich wachten. Ook wij vieren over een paar dagen Sinterklaas en daar heb ik nu al zin in. Ik ben benieuwd naar haar reactie op alle pakjes 🙂 Afgelopen weekend brachten we een bezoek aan het Weverkeshof in Nuenen…ook daar heeft Sinterklaas een verblijfplaats. De kleine smurf vond er niet veel aan, maar dat had meer te maken met het feit dat ze was gevallen met als gevolg een tand door haar lip. Zo zielig.

Ook ging ik dit jaar weer een ochtend kinderschminken bij een sinterklaasfeest. Dat doe ik al jaren en is altijd erg leuk om te doen. Eerst de hulpjes van Sinterklaas klaarmaken en dan vervolgens de kindjes schminken. Altijd gezellig. Hoe leuk ik Sinterklaas ook vind, kerst is toch wel mijn favoriete feest. Ik ben daarom ook dol op de kerstshows bij de diverse tuincentra en uiteraard ben ik daar in november ook geweest. Gewoon even lekker lunchen en rondstruinen langs alle kerstversiering.

Helaas werd ik een paar dagen na thuiskomst flink verkouden/grieperig. Ik baalde echt als een stekker maar het heerst nou eenmaal. Gelukkig ben ik weer wat opgeknapt maar ik voel me nog steeds niet helemaal oké. Eind november onderging ik voor het eerst een reikibehandeling. Gewoon uit nieuwsgierigheid en omdat ik een leuke actie op Social Deal voorbij zag komen. Jeetje…dat was best confronterend. Ik kreeg echt zo ontzettend veel over mezelf te horen en het was allemaal waar. Ik moet het even laten bezinken maar ik ga er zeker wat mee doen. Veel mensen vinden reiki heel zweverig en dat begrijp ik volkomen. Je moet er wel voor openstaan. Ik vond het absoluut de moeite waard en ben blij dat ik het gedaan heb. Ik kon er in ieder geval zeker wat mee.

Dutchies Diary november 2019
Dutchies Diary november 2019
Dutchies Diary november 2019

Happy Moments

  • Gevulde speculaas, chocoladeletters en chocolade (truffel)pepernoten…need I say more. Het was een hele slechte maand voor de lijn, haha.
  • Mijn petekinderen werden 14 jaar! Ai…ik word oud. Wat ben ik trots op deze twee pubers. Ze doen het zo goed op school en beginnen echt jongvolwassenen te worden. Ik heb ze beiden een leuk uitje cadeau gedaan want dat is nou eenmaal vele malen leuker dan een envelopje met geld. Gelukkig vinden ze dat zelf ook en kiezen ze liever voor een uitje. In januari/februari gaan we gezellig samen op pad 🙂
  • In Japan kocht ik een mooie kimono, maar wist nog niet zo goed wat ik er mee wilde. Gebruiken als ochtendjas, aantrekken met carnaval of iets anders. Toen had mijn moeder plots paspop over had ik deze op mijn slaapkamer staan met kimono. Het knopen van de obi was een behoorlijke klus maar hij staat supermooi bij de rode muur.
  • Ik had weer controle bij de dermatoloog en deze was weer goed. Zo fijn om weer de bevestiging te krijgen dat alles in orde is. Over drie maanden mag ik weer terugkomen en dan ga ik overstappen op halfjaarlijkse controles. Super fijn! Natuurlijk hoorde er worteltaart bij dit goede nieuws.
  • Normaliter laat ik mezelf niet snel verleiden tot ‘Black Friday’ aankopen, maar dit jaar wel. Ik zag toch wel een aantal hele leuke aanbiedingen en heb vorige week een deel van de sinterklaas- en kerstinkopen gedaan.
  • Mijn katten hebben een nieuwe krabton en daar zijn ze zo blij mee. Bedankt mam voor deze leuke verrassing! Hij is goedgekeurd 🙂
  • Daags na thuiskomst verraste mijn broer mij met een avondje gourmetten. Hij dacht dat ik daar wel zin in zou hebben. Altijd broertje!
  • Jaaa…er stond een nieuw seizoen van Outlander op Netflix. Zo mooi weer! Ook keek ik de eerste kerstfilm van dit jaar. Ik ben dol op foute kerstfilms.
Dutchies diary november 2019
Dutchies Diary november 2019

Hadden jullie ook een fijne maand? Ik wens iedereen in ieder geval een hele fijne decembermaand!

 

Volg mijn reisavonturen ? Facebook – Twitter – Instagram – Bloglovin

 

You may also like

3 comments

info@thatonetime.nl 2 december 2019 - 19:23

Dat klinkt als een heerlijke maand en wat een toffe kimono! En je hebt inderdaad gelijk… ik heb ook nog nooit iemand gehoord dat november en december rustig waren haha.
info@thatonetime.nl onlangs geplaatst…TRVL summary – november 2019My Profile

Reply
Jenny 6 december 2019 - 20:18

Wat bijzonder, de kimono in je kamer! Je kunt hem altijd nog met carnaval of als ochtendhandel gebruiken.

Enneh, november is inderdaad belachelijk druk. Vooral vanwege de examens op school….

Reply
Aniek 7 december 2019 - 17:12

Ik heb na alle discussies rondom Piet toch Sinterklaas maar ontweken dit jaar, alleen heb ik het op het werk even gevierd (met roetveegpieten gelukkig). Leuk dat je een kimono hebt gekocht! Ik heb uit India ook twee sari’s meegenomen.
Aniek onlangs geplaatst…Pro minitool 15 functies reviewMy Profile

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.