Dutchies Diary: november 2018

by DutchieontheRoad
2 comments

Jeetje, het is inmiddels al december  Waar blijft de tijd? De laatste maand van het jaar is van start gegaan en het is gewoon al bijna 2019. November was een erg drukke maand, maar dat is standaard. De laatste twee maanden van het jaar zijn altijd bizar druk en chaotisch. Ik werkte extra veel uurtjes, had cursussen op het werk, een aantal feestjes en helaas was er ook triest nieuws.  Blikken jullie met mij terug op de maand november?

Dutchies Diary: november 2018

In november kwamen er maar liefst negen blogs online. Een mooi aantal en ik kon zelfs een weekje vooruit werken. Wie weet leer ik het ooit 😉 Begin november gaf ik jullie weer een aantal handige tips met betrekking tot wildlife fotografie, mijn favoriete tak van fotografie.

Ik ben natuurlijk net een paar weekjes terug uit Marokko en wist niet hoe snel ik de keuken in moest duiken, haha. De winter is in aantocht en ik ben echt een groot liefhebber van maaltijdsoepen. Daarom ging ik snel aan de slag en maakte een heerlijke pan met Marokkaanse Harira soep. Inmiddels in de soep ook goedgekeurd door mijn ouders. Ik mag vaker soep brengen.

De vorige maand heb ik Erg Chebbi van mijn lijstje kunnen strepen voegde ik meteen toe aan mijn lijstje van de mooiste woestijnen. Benieuwd welke woestijnen er nog meer mijn favoriet zijn. Lees dan snel dit artikel. Natuurlijk kwam er nog een artikel online over Marokko 🙂 Ik vertelde jullie meer over de mooie Hassan II moskee in Casablanca. Na Casablanca reisde ik verder naar de koningsstad Rabat. Ondanks dat ik hier slechts een middag was, bezocht ik een aantal leuke bezienswaardigheden die absoluut de moeite waren.

En toen waren Sinterklaas en zijn Pieten weer in het land. Een super leuke maar ook ontzettend drukke (en spannende) periode. Het leek mij leuk om de leukste sinterklaasuitjes voor jullie op een rij te zetten. Ik heb er een mooi lijstje van gemaakt.

Jaren geleden maakte ik een prachtige drieweekse rondreis door China. Wat een bijzondere reis was dat! China is een heel divers land en een tikkeltje eigenaardig 😉 Dit was mijn reisroute door het mooie China.

Dutchies Diary november 2018Persoonlijk

November was een hele drukke en ook wisselende maand eigenlijk. De eerste dagen van november had ik nog lekker vrij en was helemaal relaxt toen ik weer aan het werk ging. Daar is eigenlijk niet veel meer van over  Bizar hoe snel dat vakantiegevoel altijd weg slibt. November staat bij mij altijd in het teken van het maken van het rooster rondom kerst en oud & nieuw. Dat is gewoonweg een hels karwei en ik ben blij als dat klaar is. Nog even de laatste puntjes op de i zetten. Ook is het een drukke bedoeling door Sinterklaas.  Ik ben dol op de feestmaanden, maar ieder jaar word ik er weer aan herinnerd hoe druk het allemaal weer is. Gelukkig is het wel een hele leuke en gezellige periode 🙂

Dutchies Diary november 2018Mijn petekinderen werden deze maand 13 jaar oud. Nogmaals gefeliciteerd! Beiden hebben een uitje cadeau gekregen samen met tante Kelly…dus dat moeten we nog gaan plannen. De laatste jaren maakte ik een mooie Dripped Cake voor mijn petekinderen, maar dit jaar wilde ik iets anders. Ik bakte een pepernoten cheesecake met witte chocolade en salted caramel. Zo belachelijk lekker! Voor de kinderen maakte ik rocky road met pepernoten en schuimpjes en dit viel ook in zeer goede aarde.

Dutchies Diary november 2018
Dutchies Diary november 2018

Mijn (kleine) broertje mocht deze maand overigens ook een extra kaarsje uitblazen deze maand. Mijn broer en schoonzus zijn net verhuisd dus ik ging ook nog even klussen. Ik ben geslaagd voor de grote ‘zet-een-ikea-kledingkast-in-elkaar’ test.

Sinterklaas kwam aan in het land en dat vierde ik uiteraard met mijn kleine nichtje. We gingen naar de intocht in Nuenen. Ze begrijpt er natuurlijk nog helemaal niets van, maar voor ons is het natuurlijk wel erg leuk 😉 Ik vind Sinterklaas hartstikke leuk, maar stiekem is kerst natuurlijk veel leuker. De eerste kerstfilms heb ik al gekeken en ik kan haast niet wachten om de kerstboom te zetten. Zo gezellig! Ook was er triest nieuws eind november. Mijn opa overleed op 89 jarige leeftijd. Een prachtige leeftijd! Rust zacht opa.

Dutchies Diary november 2018Happy Moments

  • De eerste kerstfilms staan al op Netflix en ik heb er stiekem al twee gekeken 😉
  • Ik kocht nieuwe sneakers (yeah) en mijn kat kreeg daardoor een nieuwe doos (dubbel yeah)
  • Ik keek voor het eerst in jaren de intocht van sinterklaas weer eens op de buis…onder het genot van een heerlijke pannenkoek.
  • Voor het eerst in lange tijd maakte ik twee verjaardagskaarten. Ik was helemaal vergeten om een verjaardagskaart te kopen dus ging snel aan de slag. Het eindresultaat was ook nog eens boven verwachting 🙂
  • Door deze verjaardagskaarten had ik weer zin om creatief bezig te zijn, dus bestelde ik een paar nieuwe spulletjes. Binnenkort maar eens testen.
  • Ik maakte voor het eerst courgettekoekjes met feta. Zo ontzettend lekker! Inmiddels heb ik ze al drie keer gegeten deze maand. Jammie.
  • Gezellig avondje  monopoly spelen met mijn petekinderen. Oké, één petekind. De andere zat voor de buis gekluisterd. Pubers 😉
  • Mijn moeder verraste mij op vrijdagavond met sushi. Zo lief! Ook gingen we nog een keer sushi eten in een restaurant.
  • Het is algemeen bekend dat ik een groot liefhebber van Netflix ben, maar ik ben ook fan van 24kitchen. Heerlijk op zondagochtend. Nog even wachten en dan worden er weer diverse kerstedities uitgezonden. Love it!

Dutchies Diary november 2018

InstaSpam

Jazeker, dat is even geleden. Ik heb echt maanden geen InstaSpam meer geplaatst en ben ook amper actief geweest op IG. De reden? Tja…ik vind het algoritme van IG niet leuk meer Er is veel reclame en je telt blijkbaar niet meer mee als je niet strak in bikini of in een zwierige jurk met hoed poseert. Nee dank je, dat is niet mijn ding. Toch plaatste ik afgelopen maand voor het eerst weer een paar foto’s uit Marokko. Gewoon…omdat het mooie foto’s zijn (zonder zwierige rok 😉 ) Dit was de top 5 van de maand november.

Dutchies Diary november 2018

Dutchies Diary november 2018

Dutchies Diary november 2018

Dutchies Diary november 2018

Dutchies Diary november 2018

December vind ik persoonlijk de leukste maand van het jaar. Sinterklaasavond, kerstboom zetten, lichtjes, cadeautjes, kerstmarkten, samen met familie kerst vieren en vooral lekker eten. Ik heb er zin in.  Hebben jullie een fijne maand achter de rug?

 

Volg mijn reisavonturen ? Facebook – Twitter – Instagram – Bloglovin

You may also like

2 comments

Janet | thatonetime 4 december 2018 - 20:42

Gecondoleerd met het verlies van je opa… Gelukkig had je ook hele fijne momenten deze maand! En die cheesecake… die ziet er overheerlijk uit! Daar had je me voor wakker kunnen maken. 😉

Reply
Denise 5 december 2018 - 21:41

Prachtige foto’s! Maar dat zei ik op instagram al.
En mmm, die courgettekoekjes met feta klinken goed. En in de sushi krijg ik ook meteen zin!
Denise onlangs geplaatst…Leuke adresjes in de binnenstad van Den HaagMy Profile

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.