Dutchies Diary: november 2017

by DutchieontheRoad
14 comments

Hoor de wind waait door de bomen, hier in Nederland waait heel veel wind. Pfff…wat een weertje de laatste tijd. Vorige maand verkondigde ik nog dat ik de herfst een leuk en mooi seizoen vond. Kan ik daar weer op terugkomen? November is voorbij gevlogen en was uiteraard weer lekker druk. Blikken jullie met mij terug op de maand november in Dutchies Diary?

Dutchies Diary: november 2017

In november kwamen er acht artikelen online, iets minder dan normaal. Begin november schreef ik een artikel over één van de hoogtepunten van Indonesië, de vulkaan Kawaj Ijen. In november staat Eindhoven altijd in het teken van het lichtkunstfestival Glow. Ik plaatste een blog over dit toffe festival. Zijn jullie naar Glow geweest?

Met dit hondenweer heb ik spontaan zin om een vliegticket naar de zon te boeken. Jullie ook? Ik heb vijf winterzonbestemmingen op een rij gezet. Vorige maand was ik in Berlijn en Sam van Bite Berlin liet ons de beste foodspots zien tijdens een foodtour. Absoluut een aanrader! Sinterklaas is weer in het land en dat betekent pepernoten, speculaas en cadeaus. Geen inspiratie voor 5 december?  In deze leuke Sinterklaas Special staan meer dan voldoende ideeën voor een leuke Sinterklaas 🙂

Een paar weken geleden werd ik tot mijn grote verrassing voor de tweede keer genomineerd voor de Liebster Award. Hartstikke leuk natuurlijk en ik deed weer vrolijk mee. Vorige maand beloofde ik jullie een artikel over Nepal en eind november kwam deze eindelijk online. Ik bezocht de hoogtepunten van Kathmandu en deze drie tempels wil je absoluut niet missen!

Bite Berlin Foodtour BerlijnPersoonlijk

November was druk, heel erg druk. Ik moest weer volle bak werken, had twee cursussen, paste een week op de hond van mijn ouders, had nog meer logeetjes, ging naar meerdere verjaardagen en ik schreef uiteraard ook de nodige artikelen. Helaas had ik geen tijd meer om Glow 2017 te bezoeken. Helaas…volgend weer.

Vorige week probeerde ik Dutchie on the Road om te zetten naar https, maar dat ging niet helemaal goed. Mijn blog lag vervolgens helemaal plat en na het nodige gevloek en uren ploeteren, was ik eindelijk weer online. Inmiddels werkt het allemaal weer, maar ik ben nog steeds aan het sleutelen. Alles op zijn tijd. Als het goed is, weet ik nu waar het fout is gegaan en binnenkort ga ik een tweede poging wagen.

Dutchies Diary november 2017
Dutchies Diary november 2017

Happy Moments

 • Mijn twee petekinderen kwamen gezellig een weekend logeren. We speelden spelletjes, bakten overheerlijke Salted Caramel Cupcakes en natuurlijk gingen we ook lekker Netflixen. Dat is ook een werkwoord tegenwoordig 😉
 • Bovenstaande guppen werden vorige week twaalf jaar oud dus was het groot feest. Tante Kelly pakte uit met tweee heuse snoeptaarten want daar vonden ze zichzelf toch niet te oud voor, haha.
 • Ik paste ook een avondje op de kleine van mijn broer en schoonzus en ik kocht erg schattige babyslofjes van Rudolf het rendier. Ik kon het weer niet laten.
 • We bezochten een kerstshow bij een tuincentrum en deze was echt de moeite waard. Vervolgens gingen we nog gezellig lunchen bij de watermolen in Nuenen. Heerlijk!
 • O ja, ik heb eindelijk een nieuw vloerkleed gevonden voor mijn woonkamer. Nu hopen dat de kat het vloerkleed niet onder plast (alweer)
 • De hond van mijn ouders kwam gezellig een weekje logeren. Erg druk altijd, maar wel gezellig. Wonderbaarlijk genoeg eet ze bij mij altijd veel beter dan thuis…verwende hond 😉
 • Chocolade, pepernoten, gevulde speculaas, bokkenpootjestaart en ga zo nog maar even door. Lijnen doe ik in januari wel weer.
 • Ook ik ging overstag tijdens Black Friday. Ik kocht een nieuwe outfit en de nodige cadeaus voor Sinterklaas.
 • Ik zocht ook een nieuwe bril uit want mijn huidige bril is bijna drie jaar oud. Deze keer ging ik ook voor een zonnebril. Dat was echt nodig. Ik heb maar een geringe sterkte en draag mijn bril beperkt, maar in het verkeer heb ik deze echt nodig. Zo onhandig als je dan geen zonnebril op sterkte hebt. In december mag ik beide brillen ophalen 🙂
 • Vinden jullie het ook altijd zo lekker wanneer je weer een dubbel dekbed hebt? Kan ik zo van genieten, maar een nadeel is wel dat ik daags nadien onwijs veel moeite heb om mijn bed uit te komen. Volgend jaar toch maar het dubbel dekbed op een vrijdagavond in plaats van zondagavond 😉 Is zo vervelend op maandagochtend, haha.

Dutchies Diary november 2017

Dutchies Diary november 2017Happy Links

 • Carolien van Dream the World bezocht vorige maand ook Berlijn. Benieuwd wat zij allemaal ondernam in deze wereldstad?
 • Sigrid van My Travel Secret is een groot fan van Azië en heeft al de nodige landen bezocht. Zij geeft tips voor een onvergetelijke wildlife ervaring in Azië.
 • Kirsten van Travelaar was in november in Iran. Ik hoor steeds meer positieve verhalen over dit bijzondere land. Zij geven tips over backpacken in Iran.
 • Milou is als digital nomad op reis en bezocht het kattencafé in Bangkok. Zo gaaf! Als ik dit had geweten, was ik daar vorig jaar zeker naar toe gegaan.
 • Sandra van Travelgirls schreef een artikel over San Cristóbal op de Galápagos . Een super toffe bestemming, die bij velen hoog op de bucketlist staat.
Dutchies Diary november 2017

InstaSpam

De maandelijkse InstaSpam mag natuurlijk niet ontbreken. De grote winnaar van de maand november is onderstaande foto van de neushoorn in Chitwan Nationaal Park. Kleine verrassing: er staat eigenlijk nog een kleine babyneushoorn naast moeder. Deze zal ik binnenkort ook plaatsen op Instagram 🙂 Wat is jullie favoriete foto?

Hebben jullie ook een fijne maand achter de rug?

 

Volg mijn reisavonturen ? Facebook – Twitter – Instagram – Bloglovin

You may also like

14 comments

Marcel 1 december 2017 - 18:45

Ik heb een fijne maand achter de rug maar een stuk rustiger dan die van jou. Wat een drukke maand had je Kelly. Wel bijna allemaal leuke dingen, op de omzetting naar https na dan. Ik ben nog steeds blij dat iemand de achterkant van mijn blog doet. Aan het begin heb ik ook zo zitten worstelen en koste het met heel veel tijd. Prachtige taarten heb je gemaakt, ik zit hier nu te watertanden van de lekkere trek.
Marcel onlangs geplaatst…De maand van yourtravelguideonline | November 2017My Profile

Reply
DutchieontheRoad 9 december 2017 - 20:15

Dat lijkt me soms ook wel handig dat iemand de achterkant van mijn blog doet. Het kost ontzettend veel tijd en is soms zo frustrerend. Daarentegen wil ik het zelf ook snappen, maar het duurt dan wel veeeeeel langer 😉

Reply
Elisa 3 december 2017 - 20:02

Drukke maand heb je gehad, maar wel leuk! Ik heb mijn site trouwens met behulp van een plugin omgezet naar https, is dat niks voor jou? Mij lukte het anders ook niet…
Elisa onlangs geplaatst…Dit hield mij bezig in: November 2017My Profile

Reply
DutchieontheRoad 9 december 2017 - 20:16

Ik maakte juist gebruik van een plugin en toen was mijn blog plots niet meer bereikbaar. Zodra ik de plugin weer uitschakelde, deed alles het weer??? Vreemd. Heb nog steeds geen tijd gehad om er naar te kijken. Komt wel een keer.

Reply
Lotte 4 december 2017 - 10:25

Wat had jij een gezellige maand seg, december zal nog wel op hetzelfde elan verder gaan denk ik. 🙂 Zeker omdat je al mooi sinterklaaskado’s hebt gescoord. Fijne feestdagen alvast!
Lotte onlangs geplaatst…Scratchingmymap in november: hip Oslo en meer.My Profile

Reply
DutchieontheRoad 9 december 2017 - 20:17

December is altijd een gekkenhuis, bij iedereen 😉 Jullie ook alvast hele fijne feestdagen!

Reply
Sanne 5 december 2017 - 09:26

Oh, die pepernoot taarten zien er wel heel lekker uit zeg! Daar lust ik ook wel een stukje van. 🙂 Wat balen dat je nog steeds moet sleutelen aan je site, wat een stressvol werk is dat he. Niets gaat zo als je het in gedachte hebt. Gelukkig heb je ook veel leuke dingen meegemaakt afgelopen maand. En je hebt gelijk, dat lijnen komt in januari wel weer!

Reply
DutchieontheRoad 9 december 2017 - 20:20

Die taarten waren ook echt heerlijk! Dat sleutelen kost altijd zo ontzettend veel tijd. Heel frustrerend als je er totaal geen verstand van hebt. Als ik aanleg had gehad, was ik wel ICT’er geworden 😉 Heb vandaag een nieuwe spijkerbroek gekocht en de maat viel niet tegen. Ik mag nog best een extra stukje taart in december, haha.

Reply
anto 5 december 2017 - 16:37

Helaas ik heb Glow moeten missen. Zag wel overal foto’s voorbij komen dus moet het echt nog eens gaan meemaken, wanneer ik in Nederland ben dan 😉

Reply
DutchieontheRoad 9 december 2017 - 20:21

Jij zat lekker in Nepal…ik geef je groot gelijk 😉 Glow of Nepal…makkelijke keuze!

Reply
Marcella 8 december 2017 - 20:40

Mooie maand had je, met veel lekkers! De bokkenpootjestaart maakt nieuwsgierig. GLOW vond ik echt heel leuk, Eindhoven ook. Jouw foto’s zijn weer prachtig. Dat je nu pas de 1000 volgers hebt gehaald verrast mij echt! Op naar de 2000 dus!
Marcella onlangs geplaatst…Instagram pareltjes #17 – IJsland foto’s deel 2My Profile

Reply
DutchieontheRoad 9 december 2017 - 20:22

Fijn dat je Eindhoven een leuke stad vond! Dat hoor ik niet vaak 😉 De meeste mensen zijn niet bijster enthousiast als het over Eindhoven gaat. De laatste jaren vind ik de stad echt positief veranderd.

Reply
Aniek 9 december 2017 - 18:46

Heerlijk dat artikel over Nepal! Ik was ooit een mooie reis naar Nepal aan het plannen, maar dat kon door een nieuwe baan niet doorgaan. Nog steeds zo’n spijt van!
Aniek onlangs geplaatst…De mooiste plaatsen in de Tarn: charmante stadjes in OccitaniëMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 9 december 2017 - 20:23

Wat jammer dat je reis naar Nepal niet door kon gaan, maar een baan is nou eenmaal belangrijker. Wie weet ooit! Nepal is wel echt een aanrader.

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.