Dutchies Diary: november 2016

by DutchieontheRoad
11 comments

En toen was het alweer december! Pfff…de tijd vliegt. Sinterklaas gaat morgen terug naar Spanje en de kerstman doet zijn intrede. November stond vooral in het teken van werken, feestjes, surprises maken en lekker eten. Altijd fijn. In Dutchies Diary blik ik terug op de maand november en natuurlijk mag de maandelijkse InstaSpam, Happy Memories en Happy Links ook niet ontbreken.

November op Dutchie on the Road

Vorige maand publiceerde ik dertien artikelen. Begin november schreef ik weer een blogpost over 5 droombestemmingen. Altijd fijn om even lekker te dromen over prachtige reizen. Ik blikte even terug op mijn bezoek aan Shanghai en vertelde jullie wat er allemaal te doen is in deze wereldstad.
Ik bezocht lichtfestival GLOW en gaf meerdere tips met betrekking tot avondfotografie. Ook schreef ik een blogspost over fietsen in de tempelstad Ayutthaya. Nederlanders en fietsen gaan altijd goed samen  . Met veel plezier schreef ik de Globetrotter Sinterklaas Special. Veel mensen weten zich geen raad met surprises, laat staan als je een surprise voor een globetrotter moet maken. Wat kun je maken en kopen voor die wereldreiziger? Ook besteedde ik aandacht aan heerlijke recepten voor 5 december.
Bangkok vind ik echt een geweldige stad. Er valt zoveel te zien en te beleven en daarom maakte ik een overzicht van tien belangrijke bezienswaardigheden en activiteiten. De reacties in mijn omgeving zijn niet mals als het gaat om reizen als vrouw zijnde alleen. Iedereen ziet honderden beren op de weg. Daarom schreef ik een artikel over alleen reizen en gaf jullie zes redenen om vooral WEL alleen op reis te gaan. Ik sloot de maand november af met een blogpost over de Dode Zee in Jordanië en gaf jullie een aantal handige tips.

Ayutthaya

Fotografie

Het was een rustige maand qua fotografie want ik had helemaal geen fotoshoots gepland staan. Dat is ook wel eens fijn en helemaal in een drukke maand als november. Ik had nog dolgraag een mooie herfstwandeling willen maken en paddenstoelen willen fotograferen, maar door alle drukte en vele regen is er dat helaas niet van gekomen. Daarom heb ik helaas niets van de herfst meegekregen dit jaar, behalve de vele bladeren in mijn tuin 😉 . Erg jammer, maar het is niet anders. Volgend jaar moet ik toch maar weer extra tijd voor mezelf vrijmaken…alweer. Wel bezocht ik lichtfestival GLOW waar ik ieder jaar weer naar uitkijk. Dit lichtfestival is de ideale gelegenheid om avondfotografie te oefenen, een tak van fotografie waar ik nog steeds moeite mee heb.

Dutchies Diary

Halloween

Zoals jullie in de vorige Dutchies Diary hebben kunnen lezen, was ik erg druk met de voorbereidingen van Halloween. Het eerste weekend van november was het dan eindelijk zover. Het wijkgebouw werd omgebouwd tot een heus spookhuis waar kinderen in de leeftijd van 9 t/m 18 jaar konden griezelen. Ondanks de vele ervaring van de organisatie vind ik het ieder jaar nog steeds spannend. Ik vind het na al die jaren nog steeds geen vanzelfsprekendheid dat de activiteit zal slagen. Gaat het allemaal wel lukken en vinden de kinderen het wel spannend genoeg. De kinderen van tegenwoordig zijn namelijk meer gewend dan wij vroeger 😉 . Geslaagd was het zeker, haha.
Ik had een geweldige plek in het spookhuis gevonden waar ik alles goed in de gaten kon houden en waar ik kon fotograferen en filmen. De kids hebben de longen uit hun lijf gegild en we hoorden alleen maar positieve reacties. Ze vonden het heel tof en de meeste kinderen vonden het ook behoorlijk spannend. Hulde aan de organisatie en alle vrijwilligers. Spookhuis Griffioen stond als een huis! Alle spullen zijn weer opgeborgen in het magazijn en daar blijven ze voorlopig. Ik heb weer even genoeg Halloween gezien 😉 . Tot volgend jaar  .

Dutchies Diary

Wie zoet is krijgt lekkers…

Omdat Halloween voorbij is, had ik eindelijk weer wat tijd voor mezelf. Hang de vlag uit! Helaas heb ik de laatste maanden bizar weinig vrije tijd en daarom koester ik deze zeldzame momentjes. Ik ging een aantal keer lekker lunchen, bezocht een kerstmarkt bij het tuincentrum, bakte een heerlijke bananenbrood met pepernoten, ging gezellig uiteten in Aarle Rixtel en maakte twee geweldige taarten voor de verjaardag van mijn petekinderen. Het was even hard werken, maar ze waren er zo ontzettend blij mee.

Dutchies Diary

Dutchies Diary

Dutchies Diary

Dutchies Diary

Happy memories

• Mijn bezoek aan Glow Eindhoven
• Lekker lunchen…love it!
• Gezellig uiteten met familie.
• Indisch koken samen met mijn moeder.
• Bananenbrood met pepernoten bakken. Geweldige combinatie!
• De elfde verjaardag van mijn petekinderen. Wat worden ze toch groot.
• Ook maakte ik twee geweldige taarten voor deze lieverds.
• Nieuwe afleveringen van Arrow en The Originals op Netflix.
• Ook ontdekte ik een nieuwe serie: The Last Kingdom. Ik ben dol op dergelijke series.
• Halloween 2016 was zeer geslaagd, maar ik ben ook weer erg blij dat het achter de rug is. Kelly is weer even klaar met organiseren. Even rust in de tent 😉 .
• Ik ben weer begonnen met een nieuwe DIY.
• Ook was ik druk bezig met het maken van de jaarlijkse surprise. Uiteraard was ik weer veel te laat begonnen.
• Ik ben zo ontzettend blij met de nieuwe indeling van mijn woonkamer. De hal is inmiddels ook geschilderd. De benedenverdieping is bijna klaar en dan wil ik voorlopig geen schilderkwast of verf meer zien. Weg met de verf en hallo kerstboom.
• O ja, ik slaagde ook voor mijn BHV 🙂 .

Dutchies Diary

Dutchies Diary

Dutchies Diary

Hoe tof is deze zelfgemaakte verjaardagstaart!?

Happy Links

• Yvonne van der Laan schreef een hartstikke leuk artikel over onontdekt Europa. Ze vroeg een aantal bloggers naar hun best bewaard gebleven geheime plekje in Europa en daar zitten echt pareltjes tussen.
• Ik ben een groot fan van Paulines Keuken. Wie niet? Pauline ging op bezoek bij Tony’s chocoladefabriek. Hoe gaaf is dat!
• Op www.fotografille.nl geeft Evelien vele tips over fotografie. In november plaatste ze een artikel over de geheimen achter de stillevens van Dina Belenko. Wat een inspirerend artikel. Daar ga ik zeker een keer iets mee doen 🙂 .
• Jessica van Corners of the World schreef een geweldig artikel over de Grand Canyon en ik was blij verrast te lezen dat de selfiestick een dubbele functie heeft 😉 .
• Sanne van www.chitaltravels.nl schreef een tof artikel over close encounters met zeedieren. Zo ontzettend gaaf!

InstaSpam

De maandelijkse InstaSpam mag ook niet ontbreken. Volgens mij heeft iedereen behoefte aan zon en strand want de nummer 1 van deze maand was een strandfoto uit Thailand. Volgen jullie mij al op Instagram?

InstaSpam

InstaSpam

InstaSpam

InstaSpam

InstaSpam

Vooruitzicht december

Hoera, het is december! December is natuurlijk belachelijk druk, maar ik vind het wel één van de leukste maanden van het jaar. Ik ben dol op december 🙂 . Kerstboom optuigen, de radio op Skyradio, lekker eten, cadeautjes onder de boom, kerstmarkten bezoeken…I love it! Lekker fout en knus allemaal, maar ik ben er gek op. Er staat minimaal één kerstmarkt op het programma en misschien wel twee. Mijn ouders zijn deze maand veertig (!!) jaar getrouwd dus staat er ook een leuk feestje op het programma. Ook ga ik een leuke workshop volgen samen met mijn petekind. Hoe leuk is dat!? Kom maar op december 🙂 .

Hoe was jullie maand?

You may also like

11 comments

Pim & Narelle | wegvanhetnoorden.nl 5 december 2016 - 10:20

Wat een leuke maand heb je achter de rug 🙂 Prachtige foto’s op Instagram! En wauw, die verjaardagstaart is echt te gek!
Pim & Narelle | wegvanhetnoorden.nl onlangs geplaatst…DE INSTAGRAM TOP 5 VAN NOVEMBERMy Profile

Reply
Shirley 5 december 2016 - 10:49

Die zelfgemaakte verjaardagstaart! Ik zat al verlekkerd naar alle eetfoto’s daarvoor te kijken en toen kwam die taart. Overtreft het allemaal, haha!
Shirley onlangs geplaatst…8 beetje rare, maar vermakelijke, series op NetflixMy Profile

Reply
Jenny - ikreis.net 5 december 2016 - 12:19

GLOW was inderdaad ook dit jaar weer erg leuk. En wat betreft nachtfotografie: ik kan er geen genoeg van krijgen.

Ik nam al een kijkje bij het Amsterdam Light Festival vanaf de boot, binnenkort ga ik de nieuwe kunstwerken te voet ontdekken.

Reply
Jessica 10 december 2016 - 00:50

Als je GLOW leuk vindt is het Amsterdam Light Festival misschien ook wel iets voor je, moet je maar eens Googelen! Bedankt trouwens dat je het artikel over de Grand Canyon hebt gedeeld, lief 🙂
Jessica onlangs geplaatst…Stedentrip battle: Madrid vs. BarcelonaMy Profile

Reply
Yvonne 11 december 2016 - 15:11

Wat een gave foto van GLOW Kelly. wij zijn dit jaar niet geweest, kwam even niet zo goed uit, maar vond het vorig jaar erg leuk. Misschien wil ik in de Kerstvakantie nog naar het Amsterdam Light gaan…
Yvonne onlangs geplaatst…Het ruige noorden van MallorcaMy Profile

Reply
Marcella 11 december 2016 - 20:12

Leuk overzicht! Die taart, wauw, wat mooi! Een heus kunstwerk. Glow Eindhoven, daar wil ik volgend jaar ook graag naartoe. Lees er zoveel over, ben echt benieuwd geworden!
Marcella onlangs geplaatst…Here and Now #33 – Nieuwe oorbellen & Kerst in het buitenlandMy Profile

Reply
Denise - Follow my footprints 13 december 2016 - 00:10

Ik zie vooral heeeeel veel lekkers. Mmm…!
En wat grappig dat je december zo leuk vindt. Dat heb ik dus echt helemaal niet. Voor de kinderen maak ik er wel iets leuks van hoor, en dan geniet ik echt wel, maar ik voel me ook altijd een beetje eenzaam in december.
Denise – Follow my footprints onlangs geplaatst…Beste 9 reisvideo’s op instagramMy Profile

Reply
Mirre 13 december 2016 - 10:44

Ooh, wat ben je toch een lekkerbek 🙂 En je steekt mij er volledig mee aan want ik heb nu ook zin in al die lekkernijen. Gelukkig is het december. Geniet ervan! x

Reply
Gabriëlle ~ GlobeGirl 13 december 2016 - 11:25

Wat heb je een gave maand achter de rug! Ik ben benieuwd naar je nieuwe DIY project, omdat ik die wegwijspijl was echt geweldig. Je probeert ons wel jaloers te maken met die geweldige verjaardagstaart, woaw ik heb meteen trek 😛
Gabriëlle ~ GlobeGirl onlangs geplaatst…Hotel tip Göteborg: Spoton Hostel [Zweden]My Profile

Reply
Carolien | Dream the World 16 december 2016 - 15:46

Leuke maand weer, met een paar mooie artikelen (én foto’s). Heerlijk al dat lekkers bakken rondom sint, ik had zelf een pepernoten cheesecake met witte chocolade gebakken, erg lekker, maar wel heel zwaar. Ik houd ook van de warme sfeer rondom kerst. Vooral omdat we dan eindelijk eens samen thuis zijn, zonder afleiding van werk. Alle andere vakanties zijn we of gewoon aan het werk óf op reis, maar soms is thuis blijven ook gewoon erg fijn.
Carolien | Dream the World onlangs geplaatst…Reisbestemmingen voor 2017 volgens reisbloggersMy Profile

Reply
Maud - Maudgeniet.nl 16 december 2016 - 20:08

Dit ziet er echt uit als een heerlijke maand! Ik ben zwaaaar jaloers op die Sinterklaas-taart, wauw wat mooi! December is altijd zo’n gezellige maand – ik ben benieuwd naar welke kerstmarkt je gaat! 🙂
Maud – Maudgeniet.nl onlangs geplaatst…Kerst vieren in AntwerpenMy Profile

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.