Dutchies Diary: mei 2021

by DutchieontheRoad
0 comment

De zon schijnt eindelijk jongens! Hang de vlag uit 🙂 Er zijn weer versoepelingen in zicht en we hebben het slechte weer achter ons gelaten. De maand mei was enigszins deprimerend te noemen qua weer en ik was niet de enige die baalde als een stekker. Inmiddels heb ik al twee zonnige dagen achter de rug en wat doet een mens dat goed. Blikken jullie mee terug op de maand mei?

Dutchies Diary: mei 2021

Vorige maand bezocht ik voor de derde keer de Amsterdamse Waterleidingduinen en zag ik eindelijk een vos. Drie keer is scheepsrecht zeggen ze…en dat was ook voor mij het geval. Ik had onwijs mazzel met het weer en de vos in kwestie bleek een prima fotomodel te zijn. Lees hier mijn tips over het fotograferen van vossen in de Amsterdamse Waterleidingduinen.

Ik ben altijd een echte foodie geweest, maar sinds corona is dat nog een tikkeltje erger geworden. Een mens moet toch iets als je veel thuis bent, haha. Ik kan echt onwijs genieten van lekkere verwenontbijtjes en daarom zette ik mijn drie favoriete ontbijtjes voor jullie op een rij.

Ik bezocht niet alleen de Amsterdamse Waterleidingduinen, maar ook Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Dit was mijn eerste, maar zeker niet mijn laatste bezoek want ik was echt onder de indruk van dit mooie natuurgebied. Je kunt hier naar hartenlust wandelen en ik had het geluk Schotse Hooglanders te spotten.

Persoonlijk: Kelly Klus had weer inspiratie en deelnemen aan de online Kreadoe

Ik moet eerlijk bekennen dat de maand mei niet heel interessant was. Net zoals iedereen, klaagde ik steen en been over het slechte weer en kijk ik hals reikend uit naar mijn vaccinatie. Gelukkig gaat het vaccineren erg snel momenteel en hoop ik binnen twee weken een uitnodiging te ontvangen zodat ik eindelijk een afspraak kan maken. Ik prijs mezelf gelukkig dat ik via mijn werk een flinke doos met zelftesten heb mogen ontvangen want dat geeft mij toch een beetje extra ‘zekerheid’….helemaal omdat ik chronische luchtwegklachten heb.

Met Pinksteren had ik een extra dag vrij en die gebruikte ik om mijn hobbykamer onder handen te nemen. Ik heb al ruim twee jaar een hoek in een slaapkamer ingericht om te hobbyen, maar ik zit daar echt nooit. Mijn voorkeur gaat gewoon uit naar de woonkamer, maar dat betekent wel dat mijn eettafel vol met hobbyspullen ligt en dat was ik beu. Mijn motto…als ik mijn hobby kamer een update geef, is het misschien wel interessant om daar te gaan zitten. Zo gezegd, zo gedaan. Het muurtje achter mijn bureau kreeg een vrolijk kleurtje en ik ben er echt zo ontzettend blij mee! Wat een wereld van verschil. Mijn yogamat verhuisde ook meteen naar deze extra slaapkamer en dat werkt ook veel beter. Ik kan nu yoga beoefenen zonder dat er een kat bovenop mij gaat staan. Ik krijg veel minder prikkels in deze kamer. Dikke prima 🙂

Afgelopen weekend was de tweede online editie van de Kreadoe. Normaliter wordt deze creatieve beurs in de Jaarbeurs Utrecht gehouden, maar dat feest ging uiteraard niet door. Vorig jaar oktober was de eerste online editie en dat was een groot succes. Ik was dan ook zo blij als een kind toen ze een tweede editie aankondigde. Zo leuk om een weekend lang online creatieve workshops te volgen. Ik heb weer veel inspiratie op gedaan.

Dutchies Diary mei 2021

moestuin

Happy Moments: van het Songfestival tot een nieuw buitenkleed

  • Het Eurovisie Songfestival vind ik normaliter heel erg fout. De optredens zijn vaak niet om aan te zien en toch trap ik er ieder jaar weer in. Ik was erg nieuwsgierig hoe Nederland zich zou presenteren en was positief verrast. Wat een geweldige show! Onze vier hosts deden het fantastisch en met name Nikkie Tutorials vond ik echt verrassend goed. De optredens vielen mij erg mee dit jaar, maar ik moet wel eerlijk bekennen smakelijk te hebben gelachen om de dansende hand van Duitsland. Serieus!!?? Jammer van Italië, Frankrijk had mijn voorkeur.
  • Momenteel ben ik helemaal fan van Disney Plus. Ik heb inmiddels één van mijn favoriete series kunnen kijken…Lost. Dat is toch wel jeugdsentiment voor mij. Inmiddels ben ik begonnen met Bones, één van de weinige series die ik vroeger wekelijks op televisie keek.
  • Mijn moestuin groeit echt als kool en ik kan inmiddels sla oogsten voor de hele straat. Ik hoop binnenkort aardbeien uit eigen tuin te plukken.
  • Ik verwende mezelf met twee sets alcoholmarkers van Ohuhu. Deze wilde ik dolgraag hebben om portretjes mee te maken en voor de online Kreadoe. Zo blij mee.
  • Ook bestelde ik een nieuw buitenkleed en hij is zo mooi! Hij is blauw met een Oosters printje. Nu wil ik nog een tuinposter met reisfoto bestellen om het helemaal af te maken.
  • Blijkbaar had ik nog niet genoeg planten in huis want er stond plots een enorme monstera in mijn winkelwagen. Geen idee hoe deze daar terecht kwam, maar hij staat inmiddels in de woonkamer 😉
  • Ik had een aantal overrijpe bananen liggen en dat was een goede reden om bananenbrood te bakken. Mmmm…zo lekker.
  • Ik verraste mijn moeder op Moederdag met een zelfportret van ons twee…gemaakt met waterverf. Ben er best wel trots op en mijn moeder was er zo blij mee dat ze deze ingelijst heeft.
  • O ja…ondanks het slechte weer staken wij toch één keer de barbecue aan. Dat is toch best een vermelding waard met het weer van afgelopen maand, haha.

Dutchies Diary mei 2021

Over een paar dagen zijn er weer versoepelingen en mag de horeca eindelijk weer open. Zon en horeca…juni wordt een mooie maand 🙂

Volg mijn reisavonturen ? Facebook – Twitter – Instagram – Bloglovin

You may also like

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.