Dutchies Diary: mei 2020

by DutchieontheRoad
7 comments

En toen was er weer een gekke corona maand voorbij. Gek genoeg begint het te wennen. Maatregelen worden versoepeld en toch merk ik dat ik mensen en openbare gelegenheden mijd. Ik slalom automatisch om mensen heen in de supermarkt en verder dan een bouwmarkt of tuincentrum kom ik niet. Vreemd dat we vanaf komende maand weer op het terras mogen zitten en dat sommige landen de grenzen openen, in de hoop toch nog een paar toeristen te trekken. Of ik er behoefte aan heb is een tweede. We hadden qua weer niets te klagen in de maand mei, maar mijn maand bestond voornamelijk uit werken en klussen…heel veel klussen. Blikken jullie mee terug op de maand mei?

Dutchies Diary: mei 2020

Er kwamen zes artikelen online…iets minder dan gepland, maar ik was dan ook erg druk. Eind april had ik een weekje vrij en stapte ik op de fiets om Street Art in Eindhoven te ontdekken. Natuurlijk was ik al bekend met veel graffiti in mijn eigen stad, maar ik ontdekte toch weer een aantal nieuwe kunstwerken. Ik ben echt fan van Street Art dus wie weet ga ik dit wel vaker doen in andere steden.

Aangezien we geen verre reizen mogen/kunnen maken, vind ik het erg leuk om wereldse gerechten thuis te koken. Zo ben ik toch nog een beetje op reis 🙂 Afgelopen maand maakte ik een vegetarische Ramen…zo lekker en zeker voor herhaling vatbaar. Bij Japan denk ik uiteraard aan lekker eten maar ook zeker aan alle gekke dingen die ik gezien heb. Japan is echt uniek en ik zou er heel graag nog een tweede keer naar toe willen gaan. Ik zette 12 gekke dingen in Japan voor jullie op een rij.

Namibië heeft een speciaal plekje in mijn hart…wat een toffe bestemming. Als liefhebber van wildlife kwam ik hier ruimschoots aan mijn trekken. Vanuit Swakopmund reisde ik naar Cape Cross, waar ik tienduizenden pelsrobben zag. Wat een ongelooflijke stank! Desondanks vond ik het heel erg tof want ik zag nog nooit zo ontzettend veel dieren bij elkaar.

De laatste weken denk ik vaak terug aan de mooie reizen die ik de afgelopen jaren gemaakt heb. Wat een bofkont ben ik toch. Ik prijs mezelf zo gelukkig dat ik zo ontzettend veel van de wereld heb mogen zien. Een van mijn favoriete landen is toch wel Nepal. Wat een bijzonder land en de mensen zijn er zo ontzettend vriendelijk. Ik vond Kathmandu een hele toffe stad. Er valt zo ontzettend veel te doen en daarom maakte ik een overzicht voor jullie wat er te doen en zien is in Kathmandu.

Dutchies Diary mei 2020Persoonlijk: klussen, klussen en nog veel meer klussen

Eind april had ik een weekje vrij en dat was het perfecte moment om achterstallig onderhoud in huis weg te werken. Ik woon inmiddels tien jaar in mijn fijne huis en het werd hoog tijd om alles te schilderen…maar dan ook alles. Zoals gewoonlijk had ik enigszins pech en daarom vielen we van het ene in het andere project. De slaapkamer stond nog niet op de planning, maar werd uiteindelijk toch gedaan omdat ik per ongeluk een deel van het verfwerk beschadigde met tape…oeps. Zo kan ik nog wel even doorgaan. Typisch Kelly. Waarom makkelijk als het ook moeilijk kan.

Na vijf weken schilderen kan ik eindelijk zeggen dat het einde in zicht is…hang de vlag uit! Een paar dagen geleden stond ik op paar meter hoogte te balanceren op een trap om het trappengat te schilderen. Geen leuke klus en inmiddels kan ik ook acrobaat aan mijn CV toevoegen. Na een dag ploeteren kan ik wel zeggen dat ik mijn eigen trappengat geschilderd heb. Eigenlijk moet de trap ook nog, maar daar twijfel ik nog over. Ik ben er eigenlijk helemaal klaar mee. Daarom hebben we besloten om aankomende week even niets te doen. Ik wil ook van het mooie weer genieten en de laatste kleine dingetjes kunnen nog wel even wachten. Duizendmaal dank aan mijn lieve moeder die samen met mij ‘Bob de Bouwer’ gespeeld heeft.

De komende week ga ik lekker van het mooie weer genieten en ga ik mij oriënteren op de aankleding van mijn huisje. De ‘finishing touch’ zullen maar zeggen. Dat is veel leuker werk 🙂 Ik heb inmiddels een mooie lamp gekocht voor mijn slaapkamer en deze willen we aankomende week ophangen. Zo benieuwd!

Dutchies Diary mei 2020

Eindelijk weer fulltime op locatie aan het werk

Sinds drie weken ben ik eindelijk weer fulltime op locatie aan het werk. Dat was weer even wennen maar wel erg fijn. Dat thuis zitten is niets voor mij. De peuterspeelzaal is weer geopend en wat was ik blij om ‘mijn kindjes’ weer te zien. De buitenschoolse opvang was gedeeltelijk open en vanaf 8 juni gaan we net zoals de basisscholen weer volledig open. Eindelijk weer een beetje terug naar ‘normaal’…het ‘nieuwe normaal’ althans. Het waren gekke en spannende weken en het zal voorlopig nog wel spannend blijven. Niemand weet de uiteindelijke consequenties van deze crisis, maar de tijd zal het leren. Ik ben in ieder geval blij en dankbaar dat ik weer fulltime op locatie kan werken.

Dutchies Diary mei 2020
Dutchies Diary mei 2020

Happy Moments

  • Ondanks het feit dat ik geen schilderskwast of verfblik meer kan zien, ben ik wel heel blij dat we eindelijk begonnen zijn aan deze monsterklus. Mijn huisje ziet er dadelijk weer spik en span uit.
  • Ik kan gewoon behangen jongens, haha. Eigenlijk heb ik hekel aan behang omdat ik weet dat het ooit van de muur moet…en dat is zo’n vervelende klus. Desondanks wilde ik graag een blikvanger in mijn hal en daarom ging ik overstag. Ik ging voor het eerst behangen en het is zo  tof geworden! Ik was helemaal trots op mezelf (en mijn moeder)
  • Toen ik mijn foto’s van Nepal aan het bekijken was, had ik zo’n zin in dhal bat en daarom besloot ik dit in het weekend te gaan maken. Hij is nog niet perfect maar zeker niet slecht voor de eerste keer. Zodra ik tevreden ben, zal ik het recept delen.
  • Ook maakte ik voor het eerst in lange tijd weer verse naan. Zo simpel en zo lekker. Ik heb meteen een voorraad gemaakt voor in de vriezer. Ideaal voor bij een curry, soepje, salade of als pitabroodje bij falafel. Verse naan is feest voor mij.
  • Ik heb eindelijk plaattaart ontdekt…zo lekker en ideaal om restjes groenten te verwerken. Eenmaal raden wat ik de week eet 😉
  • Als kind zijnde speelde ik heel graag met Lego en daarom keek ik ook heel graag naar het programma Lego Masters. Mijn moeder en schoonzus waren ook fan en daarom zaten wij iedere zaterdagavond met een tafel vol hapjes voor de buis. Helaas is het programma afgelopen.
  • Het is weer tijd voor aardbeien…zo lekker! Mijn aardbeienplant geeft helaas nog steeds geen aardbeien dus ik koop ze nog in de winkel.
  • Een aantal maanden geleden maakte ik tijdens de babyshower van mijn schoonzus een rompertje voor mijn neefje met de tekst ‘poepiemonster’. Inmiddels past het rompertje en ontving ik afgelopen week een foto…zo schattig.
  • Voor het eerst in drie maanden zag ik eindelijk mijn oom, tante en petekinderen weer. Zo fijn! Dat was echt lang geleden.
  • Ik, mijn broer en schoonzus gaven onze ouders een weekend Center Parcs cadeau. Daar waren ze erg blij mee. De planning is dat we in november gaan, maar we hebben nog niet geboekt.

Hallo juni

Het was een drukke en bewogen maand, maar wel een fijne maand. Ik ben bijna klaar met klussen en dus klaar voor de zomer. Terwijl sommige mensen nog proberen weg te gaan deze zomer, ben ik daar niet mee bezig. Ik zal de hele zomer werken en heb in oktober pas vrij. Stiekem hoop ik dat ik nog even weg kan in de herfst…al is het maar een paar dagen. Toch durf ik nog niet te boeken en wacht ik de zomer even af. Boeken kan altijd nog, maar annuleren is wat problematischer.

Ik hoop op mooi weer in juni en misschien dat ik eindelijk een keer buiten de deur kan gaan lunchen. Dat zou fijn zijn. Ook ga ik proberen om een plekje te reserveren voor een bezoek aan Dierenrijk want daar heb ik een abonnement. Verder ga ik lekker genieten van mijn pas geschilderde huisje en mooie tuin. Ook wil ik weer wat meer gaan bewegen want ook ik heb last van corona kilo’s . Toen ik mijn kledingkast ging opruimen, kwam ik van een koude kermis thuis. Oeps…ik pas mijn broeken niet meer. Dat was iets minder dus ik ga wat meer op mijn voeding en beweging letten.

Ik hoop dat jullie een fijne maand achter de rug hebben 🙂

 

Volg mijn reisavonturen ? Facebook – Twitter – Instagram – Bloglovin

 

You may also like

7 comments

Lizette 1 juni 2020 - 13:56

Fijn dat je weer fulltime op je werk kunt werken! Vijf weken schilderen, mijn hemeltje, dat is veel werk geweest! We zijn begonnen aan de trap een paar weken geleden en die staat nog steeds in de grondverf. Moet jouw doorzettingsvermogen maar eens een beetje over nemen, haha!
Lizette onlangs geplaatst…Istrië: De mooiste bezienswaardigheden in PulaMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 1 juni 2020 - 19:58

Het is inderdaad erg veel werk…pfff. Nu nog de laatste dingen afronden en dan ben ik er even klaar mee, haha. Jullie nog succes met de trap. Dat is ook een vervelende klus.

Reply
Linda 1 juni 2020 - 16:59

Wij zijn ook aan het klussen, want we hebben net een huis gekocht. Ik heb zo’n hekel aan behang, dus alles ging eraf, wat een rot klus inderdaad haha. Maar ik moet zeggen, dat verven is ook een rot klus en wat beschadigd verf snel. Ik heb al zoveel verpest door te tapen of door er gewoon tegen aan te stoten. Onze trap moet ook nog, maar er moet nog zoveel, dat wij ook met de trap nog even wachten hahah. Het ziet er netjes uit op de foto!

Reply
DutchieontheRoad 1 juni 2020 - 19:57

Ik heb ook het nodige beschadigd in huis…stomme tape. We zijn bijna klaar en een neef van mijn vader adviseerde de blauwe tape van de Action (eigenlijk voor buiten) en deze is inderdaad vele malen beter. Veel minder beschadigingen…had ik eerder moeten weten.

Reply
Diana 1 juni 2020 - 20:18

Wat fijn dat je weer op een andere plek kunt werken en hopelijk weer je collega’s kunt zien. Street Art in Eindhoven is mooi he? Ik ben er 2 jaar geleden geweest. Weet wel dat veel werken daar altijd wisselen en dat het een maand later totaal anders kan zijn 🙂
Diana onlangs geplaatst…Kanovaren op de Dommel | kanoën door de Brabantse natuurMy Profile

Reply
Yvonne 3 juni 2020 - 17:18

Wat leuk dat je weer lekker street art in eigen stad bent gaan spotten. Eindhoven is echt een toffe stad met veel kunstwerken. Ik zou best nog weer eens terug willen, maar ook hier zijn het drukke tijden geweest. Vanaf maandag gaan de kids weer naar school, dus dan zou er weer wat tijd moeten overblijven hier en daar. 🙂

Reply
Marcella Molenaar 9 juni 2020 - 14:34

Leuk behang in je gang! Ziet er zeker uit als een leuke blikvanger. Wat ben je goed bezig geweest met je huis, snap dat dit heel fijn voelt. Wij doen meer de kleine projecten en ruimen vooral op én kopen plantjes. De pre-corona kilo’s probeer ik ook weer kwijt te raken. Ik moest al wat kwijt, maar nu móet ik extra streng zijn en in beweging komen. Er is nog niets bij gekomen gelukkig, nu er nog wat af werken 😉 Succes!
Marcella Molenaar onlangs geplaatst…4x Favoriete wandelingen in ZwitserlandMy Profile

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.