Dutchies Diary: mei 2019

by DutchieontheRoad
6 comments

Wat een weertje afgelopen weekend jongens…heerlijk! Mei was een fijne maand met als afsluiter een weekje vakantie. Daar was ik echt even aan toe. Ook kon ik weer een Nederlandse bezienswaardigheid van mijn wishlist schrappen 🙂 Blikken jullie met mij terug op de maand mei.

Dutchies Diary: mei 2019

Er kwamen maar liefst negen artikelen online in de maand mei. Helemaal top! Het is al heel wat jaartjes geleden dat ik in de Verenigde Staten was, maar de verbluffend mooie natuur ben ik nog steeds niet vergeten. Je kunt ook geweldig wandelen in de vele natuurparken. Ik zette een aantal mooie wandelingen in Zion National Park op een rij. Het duurde even maar hij staat eindelijk online…10x zien en doen in Marrakech. Deze blog deed het erg goed afgelopen maand en daar was ik dan ook erg blij mee.

Vietnam was mijn eerste kennismaking met Azië en dat smaakte naar meer 🙂 Benieuwd naar mijn reisroute door dit mooie land? Ik zag de hoogtepunten in slechts drie weken. Ook plaatste ik een artikel over de hoogtepunten van Sumatra in slechts 11 dagen. Sumatra is toch wel mijn favoriete eiland van Indonesië…zo mooi daar!

Een van de mooiste routes van Marokko is toch wel de weg van Fez naar Fez naar Erg Chebbi. Je kunt diverse mooie stops maken onderweg. Vooral de natuur verbaasde mij enorm. Marokko is echt heel groen! Ik heb het goede voornemen om nu echt gezonder te gaan eten (in Krakau even weer vergeten 😉 ) en maakte een heerlijke groentespread…geroosterde paprika spread met feta. Zo lekker!!

Nog een artikel over de Verenigde Staten. Een van mijn favoriete nationale parken is toch wel Arches National Park. Ik maakte hier twee geweldige wandelingen en ging op pad met een enorme hummer. Het is geen groot geheim dat ik een liefhebber ben van wildlife fotograferen en daarom zette ik mijn tien favoriete wildlife foto’s op een rij.

Dutchies Diary mei 2019Persoonlijk

Mei was eigenlijk gewoon een hele fijne maand 🙂 Begin mei ging ik op kraamvisite bij een reisvriendinnetje en aangezien zij in de buurt van Dordrecht woont, ben ik ook een kijkje gaan nemen bij de Kinderdijk. Deze bekende toeristische attractie stond al jaaaaaren op mijn wishlist en eindelijk kan ik deze wegstrepen 😉 Het was super lekker weer en qua drukte viel het erg mee.

Mei was ook de maand van een gezellig avondje gourmetten en ik bracht weer voor het eerst in maanden een bezoekje aan de binnenstad van Eindhoven. Ik woon serieus vijf minuten rijden van de stad maar ik kom er zelden. Schandalig! Ik wilde dolgraag weer eens lunchen bij mijn favoriete lunchcafé, Happiness Kitchen. Je kunt daar echt zo ontzettend lekker eten.

De laatste week van mei bracht ik door in het mooie Krakau. De weersvoorspellingen waren niet om over naar huis te schrijven, maar uiteindelijk viel het erg mee. Er waren vier dagen zware regen voorspeld (van de 5,5 dag dat we er waren) maar we hebben eigenlijk maar één slechte dag gehad en sporadisch een klein buitje tussendoor. De eerste twee dagen waren zelfs erg warm. Krakau is echt een schitterende stad waar je je makkelijk vier tot vijf dagen kunt vermaken. Wij bezochten natuurlijk ook Auschwitz en dat was zoals verwacht erg heftig en heel indrukwekkend. De zoutmijn was ook zeker de moeite waard. We hebben erg lekker en veel gegeten dus voorlopig doe ik het even rustig aan, haha. Krakau is niet goed voor de lijn 😉 Ik zal binnenkort ook uiteraard meer vertellen over Krakau.

Dutchies Diary mei 2019
Dutchies Diary mei 2019
Dutchies Diary mei 2019

Happy Moments

  • We hebben best een paar mooie zonnige dagen gehad in mei…heerlijk! De zomer is in zicht en ik kan echt genieten van dat zonnetje 🙂
  • Op marktplaats scoorde ik een zonnescherm voor een leuk prijsje. Komt erg goed uit want mijn zonnescherm was 40 jaar oud en viel nog net niet van ellende uit elkaar Die dingen zijn nieuw erg duur dus ik was erg blij dat ik een tweedehandse heb kunnen scoren. Een groot voordeel is dat ik nu een elektrische heb en dat is toch wel erg luxe voor mij, haha. Hoef ik geen zonnescherm van 6 meter breed meer met de hand te bedienen…dat was nog eens een workout.
  • Mijn nichtje Hailey wordt steeds zelfstandiger en de fase “zelf doen” is aangebroken. Zo wilde ze ook mijn schoenen aantrekken, maar dat viel toch niet mee. Nog even oefenen 😉 Wel kreeg madame de pot met sudocrème  te pakken…oeps! Niet leuk eigenlijk maar dat gezicht toen ze betrapt werd. Priceless!! Ze zat echt helemaal onder (en het bankstel ook maar die is inmiddels weer schoon…en Hailey ook trouwens)
  • Ik heb echt heel veel (en lekker) gegeten in Krakau. Mmmm…even nergens op letten. Je kunt echt de lekkerste ijsjes eten in Krakau, met name passievrucht was favoriet. Ook wilde ik heel graag een Chimney Cake proeven de laatste dag smikkelde ik eindelijkvan deze lekkernij. Ook ontdekte ik een aantal restaurantjes waar je prima vegetarisch kunt eten, maar daar zal ik een andere keer meer over vertellen.
  • Voor het eerst in jaren liet ik mijn spiegelreflexcamera thuis. Dat was een hele stap voor mij. Vorig jaar schafte ik een systeemcamera aan om mee te nemen op dagtripjes en stedentrips. Ik durfde het nu pas aan om mijn spiegelreflex thuis te laten en volledig met de systeemcamera te fotograferen. Dan moet ik wel…Wat een verschil aan gewicht in mijn tas, haha. Ik ben nog niet met de fotobewerking begonnen, maar volgens mij heb ik echt wel hele mooie foto’s gemaakt.
  • Ook ontdekte ik dat er in Krakau veel toffe Street Art is en daar ben ik echt dol op.
  • Waren jullie ook zo blij dat we het Songfestival gewonnen hebben? Ik wel, haha. Toen ik de Nederlandse inzending voor het eerst hoorde, werd ik meteen al gegrepen door het lied. Ik vond het écht zo mooi en voorspelde dat we het heel goed gingen doen met dit lied. Iedereen keek mij een beetje verbaasd aan. Kelly bleek toch gelijk te hebben en ook ik zat stuiterend op de bank tijdens de bekendmaking. Wat was dat zenuwslopend zeg.
  • Ik rondde in mei ook eindelijk mijn opleiding via het werk af. Woehoe…weer een papiertje rijker.

Hebben jullie ook een fijne maand gehad?

 

Volg mijn reisavonturen ? Facebook – Twitter – Instagram – Bloglovin

You may also like

6 comments

Maaike 3 juni 2019 - 11:51

Klinkt als een goede maand! Die spread lijkt me zo lekker en Krakau lijkt me echt een toffe stad!

Reply
DutchieontheRoad 9 juni 2019 - 13:47

Die spread was zeker erg lekker en ga ik morgen weer maken. Ook ga ik morgen nog een spread met erwten, munt en feta maken. Ik ben benieuwd 🙂 Krakau kan ik echt aanbevelen.

Reply
Janet 7 juni 2019 - 21:04

He, das toevallig.. ik bezocht afgelopen maand ook Kinderdijk. Ik was er nog nooit geweest maar vond het toch wel leuk hoor.. lekker Hollands haha. Ik ben ook erg benieuwd naar Krakau, lijkt me een toffe stad!

Reply
DutchieontheRoad 9 juni 2019 - 13:48

Ik las al dat jij inderdaad ook bij de Kinderdijk was. Zo te zien aan jouw foto’s, had je ook een mooie dag gekozen 🙂 Ik vond het ook wel leuk om een keer gezien te hebben.

Reply
Marcella Molenaar 8 juni 2019 - 11:11

Jeej, wat fijn dat je toch amper regen had in Krakau, ondanks de voorspellingen! Mooie meevaller. Mooi dat je je opleiding hebt afgerond, gefeliciteerd!
Marcella Molenaar onlangs geplaatst…Fietsen in KopenhagenMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 9 juni 2019 - 13:49

We hebben echt geluk gehad met het weer in Krakau. We zagen de bui al hangen…letterlijk. Gelukkig viel het achteraf heel erg mee.

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.