Dutchies Diary: mei 2018

by DutchieontheRoad
7 comments

Het is weer tijd voor een nieuw maandoverzicht 🙂 Wat een heerlijk weer hebben we gehad in mei…ik kan er wel aan wennen hoor. Mijn tuintje staat er weer kleurrijk bij, er zijn de nodige fruit smoothies verorberd en ik heb lekker veel gewerkt. In Dutchies Diary blik ik terug op de vorige maand en natuurlijk mogen de Happy Links en InstaSpam ook niet ontbreken. Blikken jullie met mij terug op de maand mei.

Dutchies Diary: mei 2018

Er kwamen acht artikelen online, twee per week. Dat is een prima aantal vind ik 🙂 Meer red ik ook echt niet qua tijdsplanning. Begin mei maakte ik bekend waar ik naar toe ga in juni: een lang weekend Edinburgh. Ik vertrek morgen en heb er onwijs veel zin in. Ben echt even toe aan een paar dagen lekker weg.

Ik schreef een blogpost over de rode zandduinen van Sossusvlei & Deadvlei, een artikel waar ik erg blij mee ben. Dit is zonder enige twijfel één van de mooiste gebieden ter wereld.  Azië is een ontzettend fijn continent om te backpacken en ik leg uit waarom. Ik gaf jullie 10 redenen waarom je wilt gaan backpacken in Azië.

Dat mooie weer nodigt niet echt uit voor een avondje televisie, maar ik kon het toch niet laten om mijn favoriete spannende series van Netflix op een rijtje te zetten. I love Netflix! Al jaren neem ik mij voor om meer in eigen land te willen ontdekken, maar ook bij onze Zuiderburen heb ik amper iets gezien. Shame on me want ik woon namelijk vrij dicht bij de Belgische grens. Ik maakte een wishlist België, wie weet helpt dat 😉

De meeste mensen die Zuid-Afrika bezoeken, gaan naar Kruger National Park. Helemaal gelijk hoor, maar ook in Hluhluwe-Imfolozi National Park kun je de Big 5 spotten. Dit wildpark is ook zeer de moeite waard. De maand mei sloot ik af met een recept. Het was al even geleden dat ik een recept publiceerde en daarom deze maand het recept van mijn grote favoriet Pad Thai Kung 🙂

Dutchies Diary mei 2018Persoonlijk

Mei was voornamelijk een erg drukke werkmaand vanwege de meivakantie. Ik heb daarom de nodige uurtjes extra gewerkt en ook de hond van mijn ouders kwam logeren wegens vakantie. Erg gezellig maar wel extra drukte en extra haar (+ twee katten). Inmiddels is alles weer als vanouds en ben ik bijna aan de beurt. Morgen vertrek ik voor vier dagen naar Edinburgh en na thuiskomst heb ik lekker nog twee dagen vrij. Ik hoop één dagje naar de Efteling te gaan (als het droog is) en de andere dag pas ik op mijn nichtje. Misschien dat ik die dag even naar de dierentuin ga, maar dat zie ik dan wel.

Ik kwam tot de ontdekking dat ik eigenlijk vrij weinig tot geen foto’s heb gemaakt in mei dus echt een spannende maand was het niet, haha. Wel heb ik de tuin opgefleurd met de nodige bloemen want dat was echt nodig. Ik nam mijn nichtje mee tijdens het bloemen kopen en de kleine spruit zat helemaal ingepakt tussen de bloemen, haha. Ze zag er vrolijk uit zo.

Dutchies Diary mei 2018
Dutchies Diary mei 2018

Happy Moments

  • Ik ben natuurlijk al even bezig met de voorbereiding van Edinburgh. Zo boekte ik een dagtour door de Schotse Hooglanden en een Afternoon Tea. Zin in!
  • Teentje bloot…nageltjes…uhhh paars.
  • Momenteel ben ik helemaal weg van fruit smoothies. Ik maak dan ook bijna wekelijks gebruik van mijn blender…zo’n fijn apparaat.
  • Ik heb geen groene vingers, maar ik vind het wel altijd fijn wanneer mijn tuin er weer goed bij staat. Vooral de kleuren paars, roze en wit zie je veelvuldig terug in mijn tuin. Helaas kamp ik momenteel ook met een rupsenplaag in de tuin. Ik word echt gek van die beesten en nee, het zijn geen processierupsen of buxusrupsen. Volgens mij is het de rups van een nachtvlinder en ze zitten echt in grote getale in mijn tuin en zelfs in huis. Zo vies! Ik poets en veeg momenteel een slag in de rondte om die beesten weg te krijgen.
  • Uiteraard ging de barbecue weer aan deze maand. Mooi weer = barbecueën.

Dutchies Diary mei 2018Happy Links

  • Karlijn ging onlangs naar Peru en maakte een spectaculaire tocht door de Colca Canyon. Zo gaaf!
  • Denise bezocht voor het eerst Jordanië en werd overdonderd door de schoonheid van dit bijzondere land. Zij heeft alle hoogtepunten voor jullie op een rijtje gezet.
  • Chantal is net terug van drie maanden backpacken en wil nooit meer drie maanden lang op reis. Waarom niet? Dat lees je in haar persoonlijke verhaal.

InstaSpam

Iedere maand deel ik de vijf populairste foto’s van Instagram. Olifanten doen het altijd goed op Instagram, dat blijkt ook deze maand weer want dit was de nummer één van de maand mei 🙂

Dutchies Diary mei 2018

Dutchies Diary mei 2018

Dutchies Diary mei 2018

Dutchies Diary mei 2018Dutchies Diary mei 2018

Hebben jullie ook zo genoten van het warme weer?

 

Volg mijn reisavonturen ? Facebook – Twitter – Instagram – Bloglovin

You may also like

7 comments

Anne - Ditisanne.nl 1 juni 2018 - 09:25

Leuk overzicht! Namibie staat bij mij ook echt superhoog op mijn verlanglijst!
Gaaf dat je naar Edinburgh gaat, ik vind het zo’n leuke stad! Sla zeker Dean Village niet over…! 😉
Anne – Ditisanne.nl onlangs geplaatst…Dit was mei! Een leuke maand met blogsucces en nieuwe reisplannen!My Profile

Reply
DutchieontheRoad 10 juni 2018 - 11:57

Dean Village ben ik helaas niet geweest want daar hadden we geen tijd meer voor 🙁 Goede reden om nog een keer terug te gaan want dat gaat zeker een keer gebeuren.

Reply
Janet | thatonetime 1 juni 2018 - 21:48

Wat een leuk overzicht en veel plezier in Edinburgh. Daar gaan mijn ouders maandag ook naartoe 😉 Je foto’s zijn echt prachtig!

Reply
DutchieontheRoad 10 juni 2018 - 11:58

Wat leuk dat je ouders ook naar Edinburgh zijn geweest! Vonden ze het leuk? Wij hebben echt genoten. Wat een heerlijke stad.

Reply
Ann 1 juni 2018 - 22:39

Acht berichten per maand: knap hoor! Ik ben al blij als ik er vier heb😄! Geniet alvast van de voorbereidingen voor alle plannen voor de volgende maanden !

Reply
Jenny 1 juni 2018 - 23:25

Veel plezier in Edinburgh!

Het voorjaar is inderdaad een heerlijke tijd om bezig te zijn in de tuin. Bij mij begint er allemaal fruit te bloeien en te groeien, zo leuk en lekker. Qua bloemen heb ik nog niet zo veel – het staat op mijn lijstje daar snel wat aan te doen.

Olifanten zijn toffe beesten.

Reply
Marcella Molenaar 2 juni 2018 - 10:03

Heerlijk hé, het mooie weer! Ik heb er ook echt van genoten én onze tuin staat inmiddels ook vol bloemetjes. Zo fijn! Ik wens je onwijs veel plezier in Edinburgh en de hooglanden. Wordt vast een heerlijke trip!
Marcella Molenaar onlangs geplaatst…Happylist mei 2018 – Mijn eerste werkmaand & nieuwe reisplannenMy Profile

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.