Dutchies Diary: Mei 2017

by DutchieontheRoad
7 comments

Mei was een heerlijke maand. Ik gedij sowieso erg goed bij mooi weer dus ik was helemaal in mijn element. Lang leve vitamine D 😉 . Ik had een erg leuke fotoshoot, bezocht twee leuke markten, genoot van het mooie weer en nog veel meer. Helaas was er ook minder goed nieuws. In Dutchies Diary blik ik terug op de maand mei.

Dutchies Diary: Mei 2017

Ik plaatste twaalf blogposts 🙂 . Niet slecht en ik ben erg blij dat het nog steeds lukt om drie artikelen per week te plaatsen. Begin mei was het natuurlijk meivakantie en omdat het zo’n slecht weer was, droomde ik van verschillende bestemmingen in Nederland die ik nog graag wil zien. Ik maakte een Wishlist Nederland. Het was weer even geleden dat ik een tag plaatste. Bij Marcella kwam ik de Reis Top 5 tegen. Aan de hand van deze tag lees je alles over de fijnste en verrassendste plekken die ik bezocht heb. Als ik op reis ga, zoek ik altijd mooie plaatjes van de bestemming.  Soms zit het wel eens tegen en blijkt de waarheid iets minder mooi te zijn. Ik deelde acht tegenvallende fotomomenten en aan jullie reacties te lezen, was het erg herkenbaar.

Deze maand besteedde ik aandacht aan het onbekende Lesotho. Sommigen gaven al aan nog nooit van dit kleine Afrikaanse land gehoord te hebben. Ik vertelde jullie waarom een bezoek aan Lesotho écht de moeite waard. Lesotho is ruig Afrika op zijn best. Ook deelde ik een blogpost over mijn indrukwekkende bezoek aan Semonkong Children’s Centre en vertelde ik jullie waarom Kelly en paarden niet samengaan.

Een artikel dat goed bij jullie in de smaak viel was 5 x waarom je niet niet mij (fotograaf) op vakantie wilt. Blijkbaar ben ik niet de enige wiens beste maatje de fotocamera is 😉 . Ook deelde ik 5 roadtrips die ik nog wil maken. Natuurlijk werden er weer de nodige PhotoFridays gepubliceerd en de foto van Deadvlei was toch wel mijn favoriet.

Dutchies Diary mei 2017

Persoonlijk

Ik had een erg leuke newbornshoot en had Doornroosje voor mijn lens. Heerlijk een baby die lekker doorslaapt. Verder had ik maar liefst twee vrije weekenden en dat is echt een unicum. Wow, hang de vlag uit. Ik stroopte daarom de mouwen goed op en ging flink aan de slag…en had vervolgens nog tijd tekort 😉 . Mijn tuin werd zomerklaar gemaakt en ook de logeerkamer werd onder handen genomen. Het laatstgenoemde klusproject heeft flink vertraging opgelopen. Ik baal dan ook echt als een stekker want ik wil onderhand wel eens van de troep af zijn. Ik weet inmiddels uit ervaring: bij mij zit klussen en verbouwen ALTIJD tegen. De muren, het plafond, het logeerbed en de verwarmingsbuizen zijn geschilderd. Inmiddels is er ook behangen en nu moet alleen de deur nog geschilderd worden. Wat een rot verf was dat 🙁 . Ik hoop dat het volgend weekend eindelijk klaar is. Het wordt wel erg mooi 🙂 .

Uiteraard werd er niet alleen maar geklust (wel veel) en nam ik ook een beetje tijd voor mezelf. Zo bezocht ik de Feelgood Market op Strijp-S en Foodstock. Het festivalseizoen is weer van start gegaan, maar gezien het feit dat ik geen muziekfestivalliefhebber ben, houd ik het voornamelijk bij Foodtruck festivals. Daar ben ik een stuk beter in 😉 .

Omdat ik binnenkort eindelijk aan mijn fotoboek van Thailand wil beginnen, ging ik weer aan de slag met mijn foto’s. Ik heb vorig jaar alleen de mooiste foto’s bewerkt voor mijn blog, maar blijkbaar zaten er nog een aantal hele mooie plaatjes verstopt. Het is maar goed dat ik alles nog een keer heb doorgenomen. Ik zal binnenkort een paar verloren pareltjes met jullie delen 🙂 .

Dutchies Diary mei 2017

Dutchies Diary mei 2017

Dutchies Diary mei 2017

Photography by Kelly

Happy Moments

 • Het weer…moet ik daar nog veel over vertellen? Nee toch!?
 • IJsjes 
 • IJsjes en BBQ is dubbel feest
 • Mijn prachtige tuin waar ik heerlijk kan relaxen. Ik kocht weer de nodige vaste planten en het ziet er gelikt uit 😉
 • Heerlijk eten, lunchen en relaxen
 • Ik kocht ook een onwijs leuke houten zonnebril en nieuwe teva’s (leuk en vrouwelijk model. Ja, die bestaan)
 • Mijn kruidentuin werd weer voorzien van tomaatjes, peper, basilicum, munt en koriander. Ik wil eigenlijk ook nog snel groente planten. Lijkt me zo leuk om groente uit eigen tuin te eten.
 • Ik maakte een aubergine plaattaart. Zo ontzettend lekker!
 • Ook maakte ik (in samenwerking met mijn collega Nicky) een onwijs leuke babygym voor mijn broer en schoonzus. Echt zo blij met het resultaat en mijn schoonzus was ook helemaal happy.
 • Begin deze maand ging ik een dagje naar Scheveningen en zoals gewoonlijk, had ik weer slecht weer. Wij hebben serieus altijd slecht weer als we naar Scheveningen gaan. Dat mocht de pret echter niet drukken want we gingen naar de Lion King. Hij was zo leuk!
 • O ja…ik heb contractverlenging gekregen dus ben helemaal happy! De komende acht maanden ben ik weer voorzien van werk 🙂 . Om dit vieren gingen we lekker sushi eten.

Dutchies Diary mei 2017

Minder leuke momenten

Helaas hebben we begin mei afscheid moeten nemen van de veertien jaar oude boxer van mijn schoonzus en broer. Lieve Jinx was op…het ging niet meer. We gaan haar natuurlijk ontzettend missen . Wat een geweldige hond met een briljant karakter. Dag lieve Jinx.

Dutchies Diary mei 2017

Happy Links

 • Jessica van Corners of the World schreef een goed artikel over jezelf fotograferen op reis. Hartstikke handig!
 • Lisette van Travellust besluit om haar leven om te gooien en als Digital Nomad de wereld rond te gaan reizen met haar vriend.
 • Milou van Explorista deelde een hele gave route door Japan. Altijd handig als je Japan nog op je bucketlist hebt staan.
 • Vaste lezers weten dat ik geen vlees eet. Ik ben al jaren een trouwe volger van Backpackgek en zij delen een artikel over de beste Vega burgers van Oslo. Een goede vega-burger is vrij zeldzaam dus dit artikel komt zeker een keer van pas.
 • Veel mensen (bijna iedereen) denkt dat je niet kunt reizen met kleine kinderen. Kleine Globetrotter bewijst het tegendeel en reizen gewoon door…met kinderen. Deze mini-gids voor Ubud is erg handig wanneer je met kinderen naar Bali gaat. Ubud is geweldig!

InstaSpam

Natuurlijk mag de maandelijkse InstaSpam ook niet ontbreken. Jullie favoriet was dit prachtige strand van Ao Nang 🙂 .

InstaSpam mei 2017

InstaSpam mei 2017

InstaSpam mei 2017

InstaSpam mei 2017

InstaSpam mei 2017

Ik ben benieuwd hoe jullie maand was 🙂

 

Volg mijn reisavonturen ? FacebookTwitterInstagramBloglovin

You may also like

7 comments

Sanne 31 mei 2017 - 13:02

Ik ben benieuwd naar je nieuwe zonnebril en teva’s. Teva’s lijken me ook wel wat, zeker als ze er een beetje hip uitzien. 🙂 Klinkt als een fijne maand. Succes met je fotoboek!
Sanne onlangs geplaatst…Varkensland: veenpolders, moerasland & bijzondere wildlifeMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 31 mei 2017 - 20:01

Ik zal er eens een foto van maken 🙂 . De verkoper probeerde eigenlijk een paar originele teva’s aan te smeren, maar het oog wil ook wat 😉 .

Reply
Rowan 31 mei 2017 - 18:40

Klinkt als een heerlijke maand! Ijsjes zijn voor mij ook feest! Met dit warme weer moet ik me soms echt inhouden hoor, anders eet ik er echt te veel! Ik ben benieuwd naar je Teva’s, ik hoor er de laatste tijd zulke leuke dingen over!
Rowan onlangs geplaatst…11 x Mechelen in geuren,kleuren en smakenMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 31 mei 2017 - 20:04

Ik heb toevallig net nog Snickers ijs op. Dat is echt mijn grote favoriet 😉 . Teva’s zijn wel echt handig. Ik had al een paar waarmee je in het water kan lopen. Heel fijn maar ik heb nu voor een iets ‘modieuzer’ model gekozen. Het oog wil ook wat en deze zijn ook prettig op mijn werk.

Reply
Jenny 1 juni 2017 - 23:08

Wat een mooie maand! Op verlies van de hond na dan….

Ik geniet ook van ijsjes in de zon. Zo heerlijk ❤️

Reply
Marcel 2 juni 2017 - 09:10

Heerlijke maand had je, tof! Wat maak je toch een prachtige foto’s Kelly, of het nu een rode kat is of een pasgeboren baby. Complimenten!
Marcel onlangs geplaatst…De maand van yourtravelguideonline: Mei 2017My Profile

Reply
Jessica 3 juni 2017 - 09:15

Awh wat lief dat je mijn artikel over jezelf op reis fotograferen deelt 🙂 De Lion King musical is gaaf hè, ik ben er vorige maand geweest! Normaal niet zo’n musicalfan maar deze vond ik echt tof. En wat fijn dat het steeds meer ijsjes-weer wordt hier in Nederland 😀
Jessica onlangs geplaatst…7 redenen waarom je het Griekse Lesbos moet bezoekenMy Profile

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.