Dutchies Diary: mei 2016

by DutchieontheRoad
14 comments

Een nieuwe rubriek deze keer: Dutchies Dairy. In deze rubriek besteed ik aandacht aan wat ik allemaal heb uitgespookt, wat mijn eventuele reisplannen zijn en uiteraard mag de maandelijkse InstaSpam ook niet ontbreken.

Fotografie

Na het afronden van de gevorderden cursus afgelopen maart, stond fotograferen even op een laag pitje maar deze maand kwam mijn camera eindelijk weer tevoorschijn. Mijn beste vriendin beviel van een tweede zoon en ik mocht deze twee knapperds op de gevoelige plaat vastleggen. Zo leuk ontzettend leuk om te doen en ik was blij dat ik weer eens kon oefenen. Leuke hobby 🙂 . Newborn + peuter fotograferen= topsport 😉 . Ik bracht deze maand dus ook de nodige uurtjes achter de computer door met editing. Ook een leuke hobby 🙂 .

Op Moederdag bracht ik uiteraard nog een bezoekje aan mijn ouders en de tuin stond zo mooi in bloei, dat ik dat ook even moest vastleggen. In mijn tuin stond de blauwe regen eindelijk in bloei. Ik heb zo’n mooie blauwe regen in mijn tuin maar na de nodige buien, is er niets meer van over en kan ik weken vegen. Dat is weer minder.

Photoshoppen 🙂

Mijn blauwe regen 🙂

Tuinverbouwing

Ik heb gelukkig een kleine tuin (geen groene vingers) maar er stonden – ja…stonden – twee bomen in die belachelijk veel ruimte in beslag namen. Zo niet handig. Ik hakte de knoop door en ze moesten eruit. Mijn broer aasde al jaren op mijn Japanse Esdoorn van 40 jaar oud en eindelijk mocht hij hem hebben. Wil je hem hebben, dan haal je hem er ook uit 😉 . Dat heeft hij geweten maar de boom is inmiddels verhuisd en krijgt ook al knop…gelukkig. Mijn andere boom van ruim zes meter hoog heb ik ook proberen te slijten via marktplaats maar daar waren helaas geen liefhebbers voor. Meerdere mensen toonden interesse maar stuk voor stuk haakten ze af of kwamen niet opdagen. Na drie weken gaf ik de moed op en sindsdien ben ik officieel een ‘treekiller’. Sorry boom! Achteraf bleek dat we de boom met geen mogelijkheid heel de tuin uit hadden gekregen dus het was maar goed. Nogmaals sorry boom!
Ik had even niet overzien dat het verwijderen van twee grote bomen zoveel schade zou aanbrengen aan mijn tuintje. Het gras zag er toch al niet meer uit en heeft geen meerwaarde voor zo’n kleine tuin dus dat ging er ook uit. Daar waren mijn katten niet zo blij mee. Al met al is mijn tuin nu een grote zandbak en het zal nog even duren voordat ik weer lekker in mijn tuintje van het zonnetje kan genieten. We proberen zoveel mogelijk zelf te doen dus dat duurt even. To be continued…

Sorry boom…

Hup…gras er ook uit

Waar is mijn gras gebleven?

High Tea

Ik had in maart voor mijn verjaardag een High Tea cadeau gekregen van mijn schoonzus. Happy Kelly want ik ben dol op High Tea. Sowieso ben ik een enorme theeleut en verslaafd aan chocolade dus met een High Tea doe je mij altijd een groot plezier. We genoten van heerlijke sandwiches, scones, gebakjes, brownies en uiteraard ook thee. Yummy!

hightea

Vakantie

Mijn vakantieaanvraag werd goedgekeurd dus kon er eindelijk officieel geboekt worden. Ik werd de gelukkige bezitter van een retourtje Bangkok. Thailand it is this year! Half juni vertrek ik voor drie weken naar Thailand waar ik zowel het noorden als het zuiden zal aandoen.
Voor het eerst sinds jaren ga ik helemaal in mijn uppie op reis en voor het eerst ook alleen in Azië. Super spannend maar wel erg leuk! Mijn omgeving verklaart me hartstikke voor gek (doen ze al jaren hoor) maar ik ben dan ook ongeveer de enige die dit soort reizen maak. Als 18 jarige backpackers alleen door Thailand kunnen reizen, kan ik dat toch ook wel? Over een paar weken kan ik het jullie vertellen, haha.
Ik ben druk bezig met de voorbereidingen en de eerste binnenlandse vlucht en overnachtingen zijn al vastgelegd. Binnenkort zal ik jullie hier natuurlijk meer over vertellen.

Foodstock

Omdat ik het grote Foodtruck Festival ga missen vanwege mijn vakantie, ben ik een kijkje gaan nemen bij Foodstock. Dit foodfestival kwam vorig jaar voor het eerst naar mijn woonplaats en was een groot succes. Gezien het feit dat ik toch bijna ieder weekend ga lunchen, kunnen we dat net zo goed doen op dit foodfestival 😉 . Eten drinken en muziek zijn de pijlers van Foodstock. Tientallen foodtrucks vormen de basis van dit openlucht restaurant. Ik deed mezelf tegoed aan een broodje Falafel en een heerlijke smoothie. Omdat ik nog wat muntjes over had – herstel, mijn moeder had er teveel gekocht – en eigenlijk vol zat, ging ik daags nadien nog even terug voor een heerlijke Vietnamese Springroll…en nog een smoothie. Dit foodfestival is toch op fietsafstand dus daarom ging ik twee keer lunchen. Wat vervelend!

Foodstock

Foodstock

Blog van de week

Ik was blij verrast toen Expedia mijn blog 10 redenen waarom je NIET naar Australië moet gaan tot reisblog van de week benoemde. Altijd leuk om even in het zonnetje gezet te worden. Ik had nog zo mijn best gedaan om iedereen te overtuigen vooral niet naar Australië te gaan maar volgens mij ben ik daar niet zo in geslaagd 😉 .

Dutchies Diary

InstaSpam

Ik sluit af met mijn top 5 van Instagram. De onbetwiste nummer 1 van de afgelopen maand was de ‘Happy Elephant’. Ik vind dit nog steeds zo’n geweldige opname. Wat een mazzel had ik hier en ik moest zo ontzettend lachen toen ik deze foto terugzag op mijn camera. Ik was overigens verbaasd dat een foto van mezelf in de top 5 staat maar wel hartstikke leuk 🙂 .

InstaSpam Dutchie on tje Road

InstaSpam Dutchie on the Road

InstaSpam Dutchie on the Road

InstaSpam Dutchie on the Road

InstaSpam Dutchie on the Road

Op naar de volgende Dutchies Dairy al betwijfel ik of dat gaat lukken vanaf Thailand maar dan komt hij wel wat later 😉 .

You may also like

14 comments

Narelle | wegvanhetnoorden.nl 1 juni 2016 - 13:30

Leuke rubriek! Gaaf dat je naar Thailand gaat en de foto met de olifant is echt geweldig! 😀

Reply
DutchieontheRoad 2 juni 2016 - 20:18

Dank je Narelle 🙂 . Ik heb ook onwijs veel zin in Thailand. Dit weekend ga ik weer wat vastleggen 🙂 . Die olifant tovert nu nog steeds een glimlach op mijn gezicht.

Reply
Rowan 1 juni 2016 - 20:10

Wat een heerlijke maand! Ik ben heel benieuwd naar je avonturen in Thailand! Ik vind de foto’s van de bloemen zo ontzettend mooi, wat een kleuren zeg!
Rowan onlangs geplaatst…This made me smile: meiMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 2 juni 2016 - 20:19

Dank je Rowan! Ik vind bloemen fotograferen steeds leuker 🙂 en hoop ooit een macrolens te hebben en dan ga ik volgens mij helemaal los, haha.

Reply
Jenny - ikreis.net 3 juni 2016 - 12:11

Mooi overzicht! Ik vind het ook altijd heel bijzonder om die kleine ukkies te fotograferen…

Veel plezier in Thailand.

Reply
DutchieontheRoad 5 juni 2016 - 14:53

Dank je Jenny! Ik begrijp dat jij ook wel eens kleintjes fotografeert? Leuk!

Reply
Jenny - ikreis.net 10 juni 2016 - 14:58

Niet zo heel vaak. Ik heb niet veel baby’s in mijn omgeving 😉

Reply
Sanne 4 juni 2016 - 22:26

Dat was een leuke maand! Heel herkenbaar, tuin, thee & chocolade! 🙂 De foto van de baby en zijn moeder is echt heel mooi geworden. Lijkt me heel bijzonder om dit op de gevoelige plaat vast te leggen. De vakantie komt er nu snel aan! Goed vooruitzicht! Ga je in Thailand ook bloggen?
Sanne onlangs geplaatst…Een op reizen geïnspireerde tropische tuin!My Profile

Reply
DutchieontheRoad 5 juni 2016 - 14:52

Dank je Sanne 🙂 was inderdaad erg leuk om te fotograferen. Zo af en toe doe ik dat bij bekenden…leuke hobby. Thailand is inderdaad in zicht 🙂 🙂 . Ik zal niet gaan bloggen in Thailand, maar vooral vakantie vieren 😉 . Ik ben wel druk vooruit aan het werken dus alles loopt wel door, alleen zal ik minder snel of later reageren. Na mijn vakantie zal ik wel over Thailand gaan bloggen uiteraard.

Reply
Yvonne 5 juni 2016 - 20:44

Hey! Je hebt de knoop doorgehakt. Thailand it is, hartstikke leuk! Wat leuk dat je de kindjes van je vriendin mocht fotograferen, ik doe dat echt veel te weinig met onze eigen kids… note to self: morgen een vrije dag, dus echt wel eventjes tijd!! 🙂
Yvonne onlangs geplaatst…8x Waarom op reis locals helpenMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 7 juni 2016 - 20:36

Het is inderdaad Thailand geworden en ik vertrek al over 1,5 weerl! Super snel en moet nog het een en ander regelen. Ik heb er wel super veel zin in 🙂 . Kinderen fotograferen vind ik zo ontzettend leuk!

Reply
Aniek 6 juni 2016 - 14:53

Wat een heerlijke lente-foto’s! Die kleuren probeer ik ook altijd te krijgen wanneer ik met mijn camera de tuin in duik om foto’s te maken, maar mij lukt het toch niet zo goed. 🙂 En ja, baby’s fotograferen lijkt mij behoorlijk uitdagend. 😀
Aniek onlangs geplaatst…Het mooiste UNESCO Werelderfgoed in Italië #1My Profile

Reply
DutchieontheRoad 7 juni 2016 - 20:39

Dank je Aniek 🙂 . Bloemen fotograferen vind ik steeds leuker en ik vind het ook een uitdaging om de kleuren zo mooi mogelijk uit te laten komen. Ik bewerk mijn foto’s wel hoor dus ze rollen zo niet de camera uit, alhoewel de eerste foto amper bewerkt is. Deze kwam eigenlijk zo de camera uit. Super mooi licht 🙂 . Baby’s fotograferen is inderdaad een uitdaging. Gelukkig was dit bij mijn beste vriendin dus dat fotografeert toch een stuk relaxter 🙂 .

Reply
Carolien | Dream the World 10 juni 2016 - 22:56

Leuke maand met mooie foto’s! Gaaf dat je alleen op reis gaat, dat heb ik eigenlijk nog nooit gedaan, spannend! De foto van moeder met baby is erg mooi. Ik fotografeer heel veel kids, maar meestal iets ouder. Het is inderdaad topsport 😉
Carolien | Dream the World onlangs geplaatst…Flashback Travel #Mei 2016My Profile

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.