Dutchies Diary: maart 2021

by DutchieontheRoad
2 comments

Het is bijna april en dat betekent dat het weer tijd is voor een nieuw maandoverzicht. Mijn maandoverzichten zijn niet bepaald heel spannend de laatste tijd, maar dat zal bij iedereen zo zijn 😉 Niet reizen, geen uitjes, geen horeca, geen feestjes…helemaal niets, nada noppes. Het wordt een beetje eentonig. Afgelopen weekend is de klok een uur vooruit gezet, maar als het aan mij ligt mag de klok ook wel twee maanden vooruit gezet worden. Misschien dat we dan weer wat meer mogen. Blikken jullie mee terug op de maand maart?

Dutchies Diary: maart 2021

We zijn de lockdown allemaal hartstikke beu…ik ook. Daarom had ik zin om een blogartikel te schrijven over wat ik allemaal wil gaan doen na de lockdown. Het zijn maar kleine dingen, maar dromen jullie even lekker mee? Eindelijk weer uitgebreid shoppen en buiten de deur eten, een pretpark of attractiepark bezoeken, familie bezoeken en knuffelen en EINDELIJK WEER REIZEN!!! Heerlijk!

Ik ben nog lang niet uitgeschreven over Japan en kan niet wachten tot we eindelijk weer mogen reizen. Ik zou namelijk dolgraag terug willen naar het prachtige Japan. Benieuwd naar mijn reisroute? Ik schreef een artikel over mijn drieweekse reisroute door Japan.

Het was al even geleden dat ik een review geplaatst had dus leek het mij wel leuk om vleesvervangers te reviewen. Ik eet inmiddels al tien jaar geen vlees meer en mis het totaal niet. Tien jaar geleden waren vleesvervangers nog vrij beperkt en mijn inziens behoorlijk droog. Dat is tegenwoordig wel anders. Ondanks het feit dat je prima vegetarisch kunt koken zonder vleesvervangers, koop ik toch geregeld een vervanger. Waarom? Niet omdat ik vlees mis, maar puur omdat er tegenwoordig erg smakelijke vleesvervangers zijn.

Reisroute Japan

Persoonlijk: Lang zal ik leven…in de gloriaaaa

Afgelopen maand vierde ik mijn tweede corona verjaardag. Vorig jaar was er al weinig mogelijk en dit jaar nog minder, haha. Aan de ene kant vond ik het ook niet zo erg hoor want deze verjaardag wilde ik eigenlijk toch al liever overslaan 😉 Ik ben namelijk officieel geen dertiger meer. Jazeker…ik ben 40 jaar oud geworden. I know…ik sta er zelf ook van te kijken. Vroeger stelde ik mezelf op deze leeftijd voor met een man, twee kinderen en twee katten. Tot op heden moet ik het alleen doen met die twee katten, haha. Het leven loopt nou eenmaal niet altijd zoals gehoopt, maar ik klaag niet hoor. Ik weet maar al te goed dat ik er niet uitzie als 40 en ook mijn collega’s waren met stomheid geslagen. Eén collega dacht zelfs dat mijn geboortejaar op Facebook niet klopte, haha. Alsof ik mezelf een aantal jaar ouder ga maken…dacht het niet. Gelukkig voel ik me ook alles behalve 40, maar het is nu toch echt officieel.

Iets minder leuk was de buikgriep die in de nacht na mijn verjaardag plots om de hoek kwam kijken. Die zag ik even niet aankomen. Ik heb echt zo’n hekel aan buikgriep en was twee dagen niet aanspreekbaar. Gelukkig knapte ik snel weer op.

Ik mocht ook voor het eerst weer gaan winkelen en had maar liefst twee afspraken gemaakt. Het moet niet gekker worden…spannende tijden 😉 Ik mocht twintig minuten shoppen bij het tuincentrum en dat was behoorlijk haasten. Het lukte net binnen de tijd en wat was dolgelukkig met mijn nieuwe bloempotten en planten. Bij de Action moest ik iets meer haasten. Tien minuten winkelen is gewoon niet te doen daar. Klaar voor de start….en gaan met die banaan. Gelukkig had ik een lijstje gemaakt en lukte het net binnen de tijd. Alles behalve relaxt winkelen dus, maar ik heb weer wat leuke en handige items kunnen scoren.

Omdat ik de laatste tijd zo’n fan ben van waterverven, trakteerde ik mezelf op aquarelpotloden. Een totaal nieuw medium waar ik nog wel wat mee moet oefenen merk ik zelf. Wel onwijs leuk om te doen. Ben een beetje aan het experimenteren met portretjes. Erg leuk om te doen.

Dutchies Diary maart 2021

Dutchies Diary maart 2021

Happy Moments: moestuinieren en bijna vakantie

  • Ik rondde weer een schildercursus af bij Nanja’s Illustraties. Zo leuk om te doen en ik acht de kans aanwezig dat ik vaker mee ga doen. Nanja geeft iedere keer cursussen van drie weken. Lekker laagdrempelig om mee te doen dus.
  • Mijn moeder verraste mij met sushi op mijn verjaardag. We eten ieder jaar op mijn verjaardag sushi, maar deze keer dus lekker thuis. Helaas werd ik een paar uur later ziek. Dacht eerst dat het aan de sushi lag, maar mijn ouders hadden geen klachten dus was het toch buikgriep. Desalniettemin was de sushi erg lekker.
  • Ook aten we een aantal keer een lekkere pokébowl.
  • Ik maakte voor het eerst vegan moussaka met aubergine en linzen. Zo ontzettend lekker. Echt een blijver 🙂
  • Maart roert zijn staart en het weer was niet om over naar huis te schrijven. Tijd voor lekkere soepjes. Deze keer maakte ik kikkerwten preisoep. Dat is één van mijn favoriete soepen.
  • Omdat het bijna Pasen is, vonden we het tijd worden voor een paastak. Met mijn nichtje knutselde ik leuke paaseieren en deze werden in de paastak gehangen.
  • Ik kan niet wachten om mijn moestuin weer in te richten en ging daarom al zaadjes zaaien. Ik heb nu tomaat, paprika, broccoli, radijs en rucola in de keuken staan. Hopelijk kan ik over een aantal weken buiten aan de slag.
  • Over drie weken heb ik lekker een weekje vrij. Daar ben ik toch wel aan toe. Het zijn rare tijden en merk dat ik erg moe ben de laatste tijd. Laten we het maar op coronastress houden. Eigenlijk wilde ik een paar dagen naar Amsterdam om musea te bezoeken, maar ik acht de kans erg klein dat de musea in april al open mogen. Het is dus nog even afwachten, maar misschien dat ik naar de Veluwe ga om te wandelen. Ik wacht eerst even de persconferentie af. Wel wil ik een aantal leuke dingen gaan doen.

portret aquarelpotloden

Dutchies Diary maart 2021

Hopelijk wordt het snel mooier weer zodat we meer buiten kunnen ondernemen. Ik hoop tijdens mijn vakantie toch wat leuke dingen te kunnen doen. Hebben jullie nog leuke dingen gedaan in maart?

Volg mijn reisavonturen ? Facebook – Twitter – Instagram – Bloglovin

You may also like

2 comments

Marcel 8 april 2021 - 13:45

Nog gefeliciteerd met je verjaardag! Ook ik vierde in maart mijn tweede ‘corona verjaardag’. Fijn dat je binnenkort een weekje vrij hebt. Ik hoop dat er dan wat meer mogelijk is en dat je wat leuke dingen kunt ondernemen.

Reply
Marcella 24 april 2021 - 12:07

Balen dat je ziek werk na je verjaardag. Shoppen op afspraak klinkt behoorlijk stressvol (en kort!!) maar fijn dat je toch weer wat handige, leuke items hebt kunnen kopen. Wat kan je toch prachtig tekenen joh!
Marcella onlangs geplaatst…5x Slapen op de VeluweMy Profile

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.