Dutchies Diary: maart 2020

by DutchieontheRoad
11 comments

Tja…wat zal ik eens over maart vertellen. Ik was helemaal klaar voor maart jongens! De grote drukte was eindelijk voorbij en ik zou leuke dingen gaan doen. Nou niet dus want de wereld stond plots op zijn kop. Als je mij een maand geleden verteld zou hebben dat eind maart alle scholen, opvang, horeca, kappers enz dicht zouden zijn, dat een groot deel van Nederland thuis zou werken en dat we slalommend door de supermarkt zouden rijden met een gedesinfecteerd winkelwagentje…zou ik je voor gek hebben verklaard. Wie had dit een maand geleden kunnen denken? Ik niet in ieder geval. Drie maanden geleden verkondigde ik nog dat 2020 mijn jaar zou worden met veel leuke uitjes en tripjes. Thuisquarantaine stond niet op mijn reiswensenlijstje voor 2020.

Dutchies Diary: maart 2020

Er kwamen maar vijf artikelen online in maart…minder dan normaal. Ik was niet de enige reisblogger die enigszins uit het veld geslagen was toen corona in Nederland toesloeg. What the ….!? Maandenlang was dit virus een ver weg van mijn bed show. Heel erg naar wat er gaande was in Azië, maar ik was blijkbaar zo naïef om te denken dat dit in Europa niet zou gebeuren. Wel dus. Ik had dus even geen inspiratie om te schrijven. Waarom zou ik schrijven over reizen als ik niet eens mijn eigen huis mag verlaten? Ik was juist zo blij dat Dutchie on the Road steeds meer bezoekers trok, maar dat stortte plots als een kaartenhuis in elkaar. Daaag bezoekers! Gelukkig kan ik heel snel schakelen en krabbel ik altijd snel weer op. Shit happens…en weer doorgaan. Dat heeft mij al meer dan eens geholpen en nu weer.

Daarom blijf ik gewoon lekker doorschrijven op Dutchie on the Road. Wel heb ik mijzelf voorgenomen om niet op twee vaste dagen in de week een artikel te publiceren, maar gewoon wanneer ik daar zin in heb. Ik maak mezelf af en toe zo gek met die deadlines en waarom? Mijn blog is puur een hobby en geen inkomstenbron…gelukkig.

Mocht je toevallig heel veel tijd over hebben en jezelf vervelen, kun je mooi heel veel reisblogs gaan lezen. Ik en mijn collegabloggers zullen daar heel blij mee zijn 🙂 Altijd al naar Japan willen gaan? Aanradertje hoor! Ik wilde al jaren de sneeuwapen in Yudanaka zien en vorig jaar was ik er eindelijk . Tokyo vond ik echt een fantastische stad maar ik had er helaas veel te weinig tijd. De volgende keer wil ik dan ook zeker een volle week voor deze metropool uittrekken. Deze 12 bezienswaardigheden in Tokyo wil jij zeker niet missen. Natuurlijk moest ik door mijn pedagogische achtergrond ook een blog schrijven toen de scholen en opvang dicht gingen. Zit jij thuis met je kinderen en heb je behoefte aan inspiratie? Ik zette een aantal leuke binnenactiviteiten voor kinderen op een rij.

Dutchies Diary maart 2020Persoonlijk: over de crisis en waar ik mee bezig ben

Begin maart was ik nog met mijn lieve collega’s op personeelsweekend. Een superleuk en inspirerend weekend. Wat ben ik blij dat we dat nog mochten doen want later zou geen optie meer geweest zijn. De teamspirit zat er goed in en dat helpt in deze heftige tijd. Het thema van het weekend was ‘Samen Sterk’ dus wij grappen nu dat de overheid onze slogan overgenomen heeft 😉

Ook was ik jarig begin maart en dat werd een karige verjaardag. Godzijdank had ik het geluk nog een paar mensen te mogen ontvangen. Eén week later en ik had in m’n uppie Happy Birthday to me mogen zingen.  Gelukkig was er ook goed nieuws want mijn nieuwe meubels arriveerden eindelijk. Woehoe…blij mee. Ik gooide mijn oude meubels op marktplaats en twee dagen later kon ik dansen in mijn lege woonkamer. Mijn nieuwe bankstel ligt zo lekker en mijn katten delen die mening ook, haha. Ik moet Pip iedere keer van mijn plek wegsturen Natuurlijk kocht ik meteen nieuwe kussens voor mijn bankstel…okergeel! Zo blij mee.

Over drie weken heb ik een weekje vrij en natuurlijk had ik dolgraag naar het buitenland willen gaan. Gelukkig had ik nog niets geboekt want ik twijfelde zoals gewoonlijk nog. Dat viel nu goed uit. Toen corona Italië bereikte, bedacht ik mij dat het misschien verstandiger zou zijn om in Nederland te blijven. Misschien kon ik last minute nog naar de Waddeneilanden gaan en anders zou ik wel wat dagtripjes ondernemen zoals de Keukenhof. Ik zal een bos tulpen in mijn eigen keuken moeten zetten want meer zal het niet gaan worden. Omdat ik door tijdgebrek enigszins (al 3 jaar) achter loop met mijn schilderwerk, zal ik dus een weekje gaan schilderen in huis. Alle deuren krijgen een nieuw likje verf en ook de woonkamer wordt onder handen genomen. Een totale make-over…nu al zin in.

Ben ik nog aan het werk?

Familie en bekenden vragen mij geregeld of ik nog aan het werk ben. Gedeeltelijk wel ja. Ik ben werkzaam in de kinderopvang en wij vangen uiteraard de kinderen op van mensen die in de vitale sectoren werkzaam zijn. Omdat er natuurlijk veel minder kinderen dan normaal aanwezig zijn en wij niet met te veel collega’s aanwezig mogen zijn ivm besmettingsgevaar, werken wij wel met een aangepast rooster. Ik werk dus gedeeltelijk op locatie en gedeeltelijk thuis. Gelukkig heb ik meer dan voldoende creatieve ideeën en kan ik nu veel programma’s uitwerken en voorbereiden. Ook worden er nu veel gratis webinars gegeven voor pedagogisch medewerkers waar ik dankbaar gebruik van maak. We gaan er tegenaan zodat het gebouw straks weer helemaal spik en span is en de kinderen kunnen rekenen op een aantal vernieuwde programma’s 🙂 Het is wel heel erg vreemd om in een nagenoeg leeg gebouw te werken…dat hoort niet. Ik mis de kinderen.

dutchies diary maart 2020

Happy Moments want ja…die zijn er nog steeds

Wat ik de afgelopen maand in ieder geval geleerd heb is het waarderen van de kleine dingen. Ik zal het niet onder stoelen of banken steken. Ik mis sociaal contact en mijn familie, ik mis lekker lunchen in het weekend en gezellig uiteten,  ik mis het shoppen, ik mis boodschappen doen zonder dat ik rekening hoef te houden met aantallen en verplichte winkelwagentjes, ik mis het gezellig kletsen zonder 1,5 meter afstand…ik mis ontzettend veel. Zo bizar dat de meest normale dingen juist zo speciaal blijken te zijn. Het leven zal nooit meer zijn zoals het was. We hebben een leven voor corona en een leve na corona. Laten we hopen dat deze onwerkelijke situatie snel tot een einde komt.  Het is gewoon niet leuk wat er momenteel gaande is en dan druk ik mij nog zachtjes uit.

Ik maak mij zorgen over het virus en ben ook bang wat het met mijn lijf zal gaan doen als het zover is. Ook maak ik mij ernstige zorgen over mijn naasten want ook daar zitten natuurlijk personen tussen met een verhoogd risico. Een oud collega ligt momenteel op de IC te vechten voor zijn leven. Dat was wel even slikken.

Toch wil ik niet bij de pakken neer gaan zitten. Daar schieten we namelijk helemaal niets mee op. Het is zoals het is en we moeten door. Gelukkig is bij de meeste Nederlanders de boodschap van 1,5 meter eindelijk doorgedrongen. Wat was ik kwaad toen ik die volle stranden zag twee weken geleden. Dat is nu wel anders. De boodschap is duidelijk.

Waar werd ik blij van de afgelopen weken?

 • Ik heb nagenoeg geen contact meer met familie op een select groepje na. Wat ben ik blij met jullie want anders zou het wel heel eenzaam zijn. Love you!
 • Wat was ik trots op mijn veertienjarige petekind toen ik een creatief project van haar voorbij zag komen op Social Media. Wat een creatieve meid…zo trots op haar! Ook haar tweelingbroer doet het fantastisch en schijnt de hele dag fanatiek in de boeken te zitten.
 • Ik ben zo blij dat ik af en toe nog naar mijn werk kan/mag. Normaliter kan ik heel goed alleen zijn, maar ik ben tot de ontdekking gekomen dat ik echt een gezelschapsdier ben. Zo fijn dat ik zo nu en dan mijn huis nog uit kan en even wat nuttigs kan doen.
 • Omdat ik nu gedeeltelijk thuis werk, kan ik nu wel héél veel dingen doen waar ik normaliter geen tijd voor heb op de groep. Dat is dan wel weer heel fijn. Ik kan nu programma’s maken die ik normaliter niet maak omdat ze gewoonweg te veel tijd in beslag nemen.
 • Mijn katten vinden het vanzelfsprekend erg fijn dat ik nu meer thuis ben en daarom knuffelen we ook extra vaak.
 • Voor mijn verjaardag kreeg ik een onwijs leuke DIY planten terrarium. Zo leuk en ik ben er dan ook heel erg blij mee.
 • Ik kocht een tweede aromadiffuser voor in de woonkamer. Er stond al een diffuser op de slaapkamer maar ik vond het niet handig om deze telkens naar de woonkamer te verhuizen. Daarom kocht ik een tweede. Deze staat nu dagelijks aan met de nodige eucalyptus…goed voor de weerstand 😉
 • Ook gaf ik mijzelf een mooie set waterverf cadeau. Ik was zo bang voor een lockdown dat ik snel nog wat hobbyspullen kocht. Als ik dan weken binnen moet blijven, dan wil ik wel meer doen dan alleen Netflixen.
 • Kun je blij worden van een grote schoonmaak? Ik wel blijkbaar. Mijn tegels in de tuin kregen een grote beurt en wat ziet het er weer mooi uit. Het heeft ook zo zijn voordelen om veel thuis te moeten zijn.
 • Begin maart maakte ik trouwens nog mooie foto´s van mijn kleine neefje. Het duurde maar liefst twee middagen voordat de kleine uk wilde slapen. Dat heb ik nog nooit meegemaakt, maar de aanhouder wint.
 • De narcissen stonden in bloei, de bloesem begint te komen en mijn magnolia staat ook in bloei. Tel daar een lekker zonnetje bij op en ik ben blij 🙂
 • Krijgen jullie zo ontzettend veel carona filmpjes? Sommige zijn zo flauw maar ik moet er ook wel erg om lachen.
 • Afgelopen weekend experimenteerde ik voor het eerst met macramé en maakte een mooie veer van wol. Superleuk en ik weet nu al dat ik daar meer mee wil gaan doen.
 • Vorige maand vertelde ik in Dutchies Diary dat de hond van mijn ouders ernstig ziek was. Gelukkig gaat het de goede kant op met Jippie. De wonden zijn inmiddels dicht, ze is erg levendig (hyper zelfs) en begint zelfs dik te worden. Dat laatste heeft met de prednison te maken want dit zal ze voorlopig nog even moeten slikken.
dutchies diary maart 2020
December cadeautips

Binnen blijven in april…

Zoals het er nu voorstaat, zullen we in april nog wel binnen moeten blijven en terecht. Het zou niet verantwoord zijn als we nu weer massaal met z’n allen naar buiten gaan. Ook ik schrok enorm van die datum 1 juni en natuurlijk hoop ik héél erg dat de maatregelen eerder versoepeld gaan worden. Juni is namelijk nog erg ver weg 🙁  Helaas is de situatie is nou eenmaal zo en we maken er het beste van, hoe vreselijk het ook is. Wat wil ik in april wil gaan doen?

 • Ik ga starten met een vervolgcursus ukelele van uked.nl. Afgelopen zaterdag volgde ik een gratis webinar om tot de conclusie te komen dat ik niet mee kon komen, haha. Het was te lang geleden dat ik ukelele gespeeld had. Daarom ga ik een online cursus volgen en ik wil over een paar weken een aantal kinderliedjes kunnen spelen. Ik weet zeker dat mijn peutergroep dat hartstikke leuk gaat vinden.
 • Zoals ik al eerder aangaf, ga ik eind april schilderen…heel veel schilderen. Ik heb al een aantal verftesters gekocht en mijn muur zit nu vol met verschillende gekleurde vlakken. Ziet er niet uit dus nu kan ik ook niet meer terug, haha
 • Ook ga ik verder met de grote schoonmaak in huis want dat is geen overbodige luxe.
 • Mijn foto’s van Japan zijn eindelijk bewerkt dus dan kan ik mooi aan mijn fotoboek gaan beginnen 🙂
 • Natuurlijk wil ik ook mijn nieuwe waterverf uit gaan testen.
 • Ik ben in van plan om de nodige documentaires te gaan kijken op Netflix en Disney + . Ik keek afgelopen maand trouwens de serie Letter for the king…aanrader. Dit boek vond ik vroeger geweldig!
 • Natuurlijk ga ik verder met het bedenken en voorbereiden van de nodige programma’s voor mijn werk 🙂 Als ik nog tijd over heb, wil ik voor Dutchie on the Road ook nog het nodige doen achter de schermen.

Zoals jullie lezen, verveel ik mij in ieder geval niet. Een collega vroeg al aan mij of ik mij nog een beetje vermaakte omdat ik zo’n bezig bijtje ben. Ik houd mezelf wel bezig want anders word ik gillend gek in deze tijd, haha.

Tips om te doen tijdens deze crisis

Er zijn al talloze artikelen geschreven over wat je allemaal thuis kunt doen tijdens deze crisis dus dat ga ik niet meer doen. Mijn collegabloggers hebben daar al hele toffe artikelen over geschreven 🙂 Ik zal er een aantal op een rij zetten:

 • Ook zo’n fan van Netflix? Wie niet momenteel. Travelaar zette de leukste series over reizen op een rij. Ik ben al begonnen aan de serie Streetfood en dat is zeker een aanrader!
 • Altijd al een reisblog willen beginnen? Jessica schreef een artikel over creatieve verhalen schrijven op reis. Ook biedt zij regelmatig interessante (online) cursussen aan.
 • Heb jij ook een reis geboekt in april of mei? Zit jij ook met je handen in het haar wat te doen met je geboekte reis? Denise schreef een handig artikel over corona en vakantie.
 • Tijd genoeg om leuke spelletjes te spelen momenteel. Wil je alvast wat leuke reisspellen testen? Check dan even deze leuke reisspellen.
 • Ondanks dat we momenteel niet op reis kunnen, is er natuurlijk helemaal niets mis met het lezen van leuke reisverhalen. Er komt een moment dat we weer op pad mogen. Dit is een overzicht van alle Nederlandse reisbloggers dus inspiratie genoeg!

Je hoeft te dus geen moment te vervelen. Er is meer dan voldoende te doen. Kom gewoon af en toe even lezen bij de vele bloggers die Nederland rijk is. Ik ga gewoon lekker door met schrijven 🙂 Er komen betere tijden aan…het gaat een keer over.

Voor nu wens ik iedereen veel gezondheid toe. Zorg goed voor jezelf en anderen. Stay inside en blijf gezond! En vergeet niet…anderhalve meter!!!

 

Volg mijn reisavonturen ? Facebook – Twitter – Instagram – Bloglovin

You may also like

11 comments

Manon Ruitenberg Fotografie 31 maart 2020 - 11:15

Ja, wat apart he, begin maart dacht ik ook nooit te staan waar ik nu sta. Een reis naar Sri Lanka moeten onderbreken en in de zorg (waar ik werkzaam ben als verpleegkundige) samen met mijn collega’s een strijd leveren. En uiteraard natuurlijk met de rest van Nederland… want dat je dit met zijn allen moet doen is zeker zo.

Trouwens Ukelele… leuk!!

Reply
Yvonne 31 maart 2020 - 16:46

Nou, wie had dat verwacht inderdaad. Zitten we dan.. thuis. Hier ook eerst een blog-dip gehad, zoals velen.. en inmiddels ook weer begonnen met schrijven. Hopelijk kunnen we tegen het eind van het jaar weer reizen maken voor nieuwe inspiratie.. gelukkig was ik zelf nog niet uitgeschreven over afgelopen reizen. En verder hopen we maar op veel zon.. dat zit de laatste weken alvast wel goed. 🙂

Reply
Linda 1 april 2020 - 14:41

Wat een herkenbare dingen beschrijf. Ik dacht ook, oh dit komt niet in Europa. Man, what was i wrong. Wat een situatie dit. Ik heb ook best een blogdipje, ik kan mezelf er moeilijk toe zetten om te bloggen. Ik werk volledig thuis, mijn kleuter collega’s vangen kinderen op van ouders in de vitale sector. Ik vind het thuiswerken helemaal niks, dus ik hoop echt dat we in mei weer naar school en werk kunnen. Fijn dat je nog niet je tripje geboekt had! Dat scheelt weer

Reply
Kelly 3 april 2020 - 10:50

test

Reply
Jenny 3 april 2020 - 22:01

Maart is zeker een rare maand. Fijn dat je nog geen vakantie hebt geboekt.

Ik heb een aantal trips voor april moeten cancellen. Bah

Ik ben trouwens blij dat de kinderopvang deels open is. Applaus voor jullie!!!!

Reply
Mirre 3 april 2020 - 22:12

Het is bijzonder om te lezen en te realiseren dat we allemaal de kleine dingen in het leven missen. De dingen die normaal gesproken zo gewoon zijn en die we eigenlijk “voor lief” nemen. We klaagden af en toe over zaken die er helemaal niet toe deden. Nu kom je erachter wat er ècht toe doet! Het is leuk om te lezen hoe jij tussen de dieptepunten zoveel hoogtepuntjes weet te vinden. Inspirerend!

Reply
Janet 3 april 2020 - 23:03

Ondanks deze bizarre weken, heb je toch nog heel veel geluksmomentjes gevonden.. dat is fijn! Ik werk in het onderwijs, dus ik werk ook gedeeltelijk vanuit huis en moet soms kinderen opvangen. Ik hoop dat deze situatie niet te lang gaat duren… ik durf er eigenlijk ook geen uitspraken meer over te doen haha.

Reply
Anouk 3 april 2020 - 23:51

Je bent in ieder niet iemand die stil zit! Leuk om te zien welke hobby je weer hebt opgepakt en welke andere dingen je zoal bezig bent geweest. Iedereen is even van slag… Alles vindt vanzelf zijn plek weer. Ik hoop ook van harte dat het niet te lang meer gaat duren…
Anouk onlangs geplaatst…Amanda kampeerde in Costa Rica – haar ervaringen met Nomad AmericaMy Profile

Reply
lizette 6 april 2020 - 07:38

Grappig, ik herken een hele hoop. We zijn ook aan het schilderen gegaan en allerlei klusjes thuis eens aan het afmaken. En ik mis mijn collega’s ook. Werkend in de zorg (ondersteuning) maakt dat ik af en toe wel ga en de kleine Nasr de kinderopvang gaat, waardoor dingen nog enigszins normaal lijken doordeweeks.
lizette onlangs geplaatst…Florence: de hidden gems die je niet wilt missenMy Profile

Reply
Patricia de Ryck 10 april 2020 - 06:54

Ja, het is echt bizar he! Proberen er hier ook het beste van te maken. Omdenken is het devies.

Reply
Patricia de Ryck 10 april 2020 - 06:57

Dat vind ik zelf trouwens niet altijd even makkelijk, want ons hele ‘ritme’ is door de war geschopt. Gelukkig krijg je van het zonnetje wel een staycation gevoel.
Patricia de Ryck onlangs geplaatst…Trilogie Vincke en Verstuyft van Jef Geeraerts wordt tv-serieMy Profile

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.