Dutchies Diary: maart 2017

by DutchieontheRoad
6 comments

We hebben maart 2017 met een zonnetje afgesloten. Heerlijk! Hebben jullie ook zo genoten? Maart was weer een erg drukke maand. Ik werkte extra uren, was jarig, had een leuke photoshoot en heb erg leuk nieuws. Blikken jullie met mij terug op de maand maart?

Dutchies Diary: maart 2017

Ik plaatste dertien blogposts in maart en begon deze maand met een review over IXXI wanddecoratie. Wat ben ik blij met het resultaat 🙂 . Ik schreef een artikel over één van de mooiste moskeeën ter wereld: de Sheikh Zayed Moskee in Abu Dhabi.

Jullie weten natuurlijk allang dat ik een groot liefhebber ben van Afrika en daarom nam ik jullie mee naar Mlilwane Wildlife Sanctuary in Swaziland en vertelde ik jullie waarom de Drakensbergen de mooiste plek in Zuid-Afrika is. Deze maand lanceerde ik ook voor het eerst een nieuwe rubriek. Het leek mij wel leuk om zo nu en dan een recept met jullie te delen. Ik ben dol op koken en bakken en daarom schreef ik een blogpost over één van mijn favoriete desserts: de Zuid-Afrikaanse malvapudding.

Reizen is natuurlijk geweldig, maar het is niet altijd rozengeur en maneschijn. Daarom vertelde ik jullie mijn 10 frustraties op reis. Tja, dat hoort er ook bij. Kijken jullie ook zo graag reisfilms? Ik wel en daarom deelde ik mijn favoriete reisfilms. Een beetje reisinspiratie op zijn tijd kan geen kwaad. Maart werd afgesloten met mijn vijf favoriete accommodaties om te overnachten. Mijn favoriete PhotoFriday van afgelopen maand is toch wel de foto van Songpan. Wat een prachtige natuur en met behulp van een polarisatiefilter zorgde ik voor nog intensere kleuren.

DrakensbergenPersoonlijk

Maart was zoals gewoonlijk een lekker drukke maand. Ik werkte weer wat extra uurtjes. Altijd fijn. Laat Kelly maar lekker werken 🙂 . Begin maart was ik jarig…lang zal ik leven.  Ik had geen zin in gedoe dus vierde het klein. Wel maakte ik een schandalig lekkere Oreo taart. Oh my…wat een calorieënbom was dat! Ik was dit jaar op maandag jarig – lekker – handig – en mijn moeder verraste mij ’s avonds met sushi. Zo voelde ik mij toch een beetje jarig na een lange werkdag.

Omdat mijn ouders op vakantie gingen, logeerde de hond anderhalve week bij mij. Lekker druk maar wel heel gezellig. Twee katten en een hond in huis is toch weer altijd een beetje behelpen, maar ik heb het overleefd…en de hond ook 😉 .

De laatste week van maart had ik weer een leuke photoshoot. Een zwangerschapsshoot welteverstaan. Dat vind ik altijd erg leuk om te doen en vooral deze keer. De ouders in spé wilden graag een fotosessie op Strijp-S en ik ben dol op deze wijk. Lekker stoere en industriële foto’s dus, inclusief een super leuke dreumes van 2,5 jaar.

Dutchies Diary maart 2017

Dutchies Diary maart 2017Nieuwtje van de maand

Het leukste nieuws van maart is ongetwijfeld de mededeling dat ik TANTE  ga worden. Ja, jullie lezen het goed. Ik mag het eindelijk van de daken schreeuwen. In september word ik weer tante Kelly . Mijn jongere broer wordt voor het eerst vader en wat ben ik trots! In februari en maart bezochten we heel stiekem al een paar babywinkels. Gewoon voor de fun en omdat het kan. Begin maart is het  wereldkundig gemaakt dus kan ik eindelijk ongegeneerd babyshoppen met mijn schoonzus. Ook mag ik een muurschildering maken voor de babykamer, een buikschildering (ja, dat kan ik ook) en zal ik natuurlijk ook regelmatig mijn camera tevoorschijn toveren. Fijn zo’n baby op komst 😉 . Gelukkig ga ik pas in oktober op vakantie.

Happy moments

 • Ik word tante!!!
 • Stiekem babywinkels bezoeken met mijn schoonzus en moeder.
 • Lekker lunchen in het weekend.
 • De eerste zonnestralen! Wat een cadeautje in maart.
 • Malvapudding op zondagmiddag. Wat een traktatie.
 • Het eerste ijsje van het seizoen. Yumm.
 • Zelfgemaakte Oreo taart. Schandalig lekker  .
 • Ik schafte een foodprocessor aan. Nu kan ik eindelijk mijn eigen vleesvervangers maken. Dag kant-en-klare-vleesvervangers uit de supermarkt.
 • O ja, ik kreeg een soupmaker van mijn verjaardag. Wat een ideaal ding! Alle verse ingrediënten erin, bouillon toevoegen, druk op de knop en twintig minuten later is je soep klaar. Gepureerd en al. Gemak dient de mens.

Happy Links

 • Lizette van reismuts.nl schreef een blogpost over 8 te gekke plekken in Nederland. Zo leuk! Ik vergeet vaak dat Nederland eigenlijk een heel mooi land is. Mijn goede voornemen was om dit jaar meer in eigen land te ondernemen, maar daar is nog niet veel van terecht gekomen. Met dit lijstje heb ik weer inspiratie.
 • Een toen kwam Sanne van chitaltravels.nl met een artikel over Jökulsárlón. Dit prachtige meer is dus de reden waarom ik zo nodig terug wil naar IJsland. Als jullie de foto’s zien, snappen jullie wel waarom.
 • Jacomijn van safeandhealthytravel.com had wel een erg bijzondere gids in Sri Lanka. Tja, ik hoop dat meneer zijn lesje heeft geleerd 😉 .
 • Elisa van liesronddewereld.nl schreef een blogpost over opgelicht op reis: 6 manieren en hoe ze te voorkomen. Erg handig artikel want hoe je het ook went of keert. Het overkomt iedereen…ook mij.
 • Stéphanie van expeditieaardbol.nl bezocht in Japan het Omofuku Ando Instant Ramen Museum. Een museum dat volledig is gewijd aan noodles. Haha…hoe cool is dat. Ik kan dat soort grappige musea heel erg waarderen.

InstaSpam

De maandelijkse InstaSpam mag natuurlijk ook niet ontbreken. Vanwege het slechte weer aan het begin van de maand, kozen jullie massaal voor dit heerlijke strand in Australië 🙂 .

Dutchies Diary maart 2017

Dutchies Diary maart 2017

Dutchies Diary maart 2017

Dutchies Diary maart 2017

Dutchies Diary maart 2017

Hebben jullie een fijne maand gehad?

 

Volg mijn reisavonturen ? FacebookTwitterInstagramBloglovin

You may also like

6 comments

Lizette 3 april 2017 - 11:02

Wat een heerlijke maand heb je gehad! Alsnog gefeliciteerd met je verjaardag 🙂 En dankjewel voor de vermelding bij Happy Links, super lief. Wat heb je een onwijs lekkere dingen op de foto gezet. Wat zit er in die beker met chocolade, karamel en nootjes? Die ziet er echt goddelijk uit! Ik ben benieuwd hoe de foodprocessor werkt, of dat een beetje handig werkt, want het lijkt mij ook wel wat.

Reply
Eva 5 april 2017 - 20:11

Wat leuk dat je tante wordt! Ik heb nu 4 nichtjes, en vind het zo leuk om tante te zijn 😀 En het eerste ijsje van het seizoen smaakt altijd extra lekker vind ik!
Eva onlangs geplaatst…Ultiem relaxen in de Ginganga LodgeMy Profile

Reply
Jenny 6 april 2017 - 09:44

Alsnog gefeliciteerd met je verjaardag!

Fijn maandoverzicht. Vooral heel smakelijk, het water loopt me in de mond bij het zien van je foto’s 🙂

Grappig dat je je overuren benoemt. In het onderwijs werk ik altijd over – ik denk er niet eens meer bij na.

Reply
Daphne.Travelshot.nl 6 april 2017 - 23:27

Wat leuk dat je tante wordt, gefeliciteerd ! Toevallig wordt ik dat ook eind augustus .. spannend :-)…!
Leuk overzicht van een fijne maand heb je gemaakt !

Reply
Marcella 7 april 2017 - 11:15

Leuke maand had je! Gefeliciteerd dat je tante wordt! Dat eerste ijsje ziet er echt goddelijk uit. Yum! Mijn maand was minder, omdat ik hoorde dat een van mijn katten een flinke tumor heeft. Totaal onverwachts, dus flink schrikken 🙁 Gelukkig is ze er nog eventjes en kunnen we veel knuffelen.
Marcella onlangs geplaatst…Zaanse Schans – A trip down memory laneMy Profile

Reply
Eva 11 april 2017 - 09:55

Het eerste ijsje is hier inmiddels ook een feit. Ijssalon Tutti Frutti in Breda heeft ontzettend lekker Italiaans ijs. Hopelijk wordt april ook weer een fijne maand.
Eva onlangs geplaatst…Zuid-Afrika | Op zoek naar de Big Five in Zuid-AfrikaMy Profile

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.