Dutchies Diary: juni 2021

by DutchieontheRoad
2 comments

Na regen komt zonneschijn en dat was in juni eindelijk het geval. Zon heeft blijkbaar veel invloed op mijn humeur want ik voelde me meteen een stuk vrolijker. Ondanks de hoge temperaturen in het zuiden, gedij ik daar prima bij. Heerlijk! De afgelopen week regent het weer behoorlijk en daar ben ik inmiddels al klaar mee, haha. Juni was een prima maand en ik was voor het eerst in maanden weer eens op een verjaardag waar gewoon visite was. Vreemde gewaarwording en ik had bijna de neiging om mezelf voor te stellen aan mijn eigen familie 😉 Blikken jullie mee terug op de maand juni?

Dutchies Diary: juni 2021

Twee maanden geleden was ik drie dagen in Zandvoort en ondanks de kou, hadden we ontzettend geluk met het weer. Er viel geen druppel regen en de zon stond hoog aan de hemel. Een top mini vakantie! Er is meer dan voldoende te doen in de omgeving van Zandvoort en je kunt je daar prima een aantal dagen vermaken.

Ik kan niet wachten om weer buiten Europa te mogen reizen en Japan staat dan ook hoog op mijn lijstje. Ruim twee jaar geleden maakte ik voor het eerst kennis met dit bijzondere land en wat was ik onder de indruk. Ik zou heel graag weer terug willen gaan. Wil jij ook naar Japan? Deze praktische tips voor een reis door Japan komen vast van pas.

Heel Nederland hing de vlag uit op 26 juni want dat was de dag dat er flinke versoepelingen kwamen. Ik schrok me een hoedje toen ze werden aangekondigd en vroeg mezelf af of het niet te snel was. Het voelde bijna of ik iets illegaals deed, toen ik voor het eerst zonder mondkapje in de supermarkt liep. Eerlijk gezegd voelde het wel heel bevrijdend dat ik weer vrij kon ademen in een winkel. Ik kan niet wachten om weer op reis te gaan, maar reizen is niet altijd rozengeur en maneschijn. Op deze momenten vond ik reizen niet leuk!

Op mijn werk zijn we onlangs met het thema safari/wilde dieren gestart en ik moest natuurlijk meteen aan Afrika denken. Liefde voor Afrika jongens! Ik luister ook heel vaak naar Afrikaanse muziek thuis…love it. De Panoramaroute is zonder enige twijfel de mooiste autoroute van Zuid-Afrika. Ik had enigszins pech met het weer, maar dat mocht de pret niet drukken. Er zijn meer dan voldoende bezienswaardigheden die je wilt zien op deze route.

Panoramaroute

Persoonlijk: Genieten van de zon en mijn eerste vaccinatie

Na heel veel geduld was daar eindelijk de zon in juni. Daar waren we erg aan toe na de maand mei. Jeetje, wat viel er veel regen in die maand. Ik was dan ook als een kind zo blij toen de temperaturen eindelijk omhoog gingen. Mijn rokjes en jurken kwamen weer uit de kast en ik voelde me meteen weer happy 🙂 Wat een beetje zon niet kan doen met een mens.

In juni ging het als een speer met de vaccinaties en ook ik was eindelijk aan de beurt. Op een zondagochtend reed ik naar Helmond om een beetje Moderna in mijn arm te laten spuiten. Wat een enorme fabriekshal…echt lopende bandwerk. Na twee slechte nachten (kon echt niet op mijn arm liggen), een dag vermoeidheid (bleh-gevoel) en wat buikklachten, was ik weer helemaal opgeknapt. Dat viel dus reuze mee…op naar nummer twee. Ik hoop dat de bijwerkingen van de tweede vaccinatie meevallen want daar hoor/lees ik slechtere verhalen over. Mijn ouders zijn inmiddels volledig gevaccineerd en mijn broer en schoonzus hebben ook de eerste achter de rug. Zo fijn dat we al gedeeltelijk beschermd zijn. Geeft toch een klein beetje rust.

Juni was ook de maand dat ik weer voor het eerst buiten de deur ging lunchen en dineren. Jeetje…dat was echt maanden geleden. Hoe fijn om weer even lekker buiten de deur te eten. We gingen meteen tapas eten bij ons vaste adres en de mensen daar waren ook weer zo blij om iedereen te zien.

Dutchies Diary juni 2021

Moestuin

Happy Moments: heel veel klaprozen en de eerste courgettes uit eigen tuin

  • Bij mij om de hoek staan ieder jaar klaprozen in bloei. Zo ontzettend mooi en kon het dan ook niet laten om even langs te fietsen en foto’s te maken.
  • Mijn moestuin groeide echt als kool tijdens die warme dagen. Al jaren probeer ik courgettes te kweken, maar dit wilde iedere keer niet lukken. Dit jaar heeft mijn plant voldoende ruimte en groeien er eindelijk courgettes. Ook heb ik inmiddels al de eerste aardbeien geoogst. De tomaten en paprika’s doen het echter heel slecht 🙁
  • Ik maakte voor het eerst dadelsnickers…zo ontzettend lekker. Misschien dat ik wel een recept online gooi want het is echt onwijs makkelijk om te maken.
  • Ik kan nog de gehele maand juli de workshops van de online Kreadoe terugkijken. Heel fijn want er waren zo veel leuke workshops en te weinig tijd. Inmiddels heb ik weer twee workshops gevolgd en er volgen er vast nog meer.
  • Ook ging ik voor het eerst in ruim driekwart jaar weer naar de binnenstad van Eindhoven om te lunchen bij Zoet & Zout. Ik had een heerlijke quiche met geitengaas en spinazie. Zo lekker! Ik kocht meteen een mooie rok en jurk bij Guts & Gusto waar ik helemaal blij mee ben.
  • Mooi weer betekent natuurlijk ook barbecue 🙂 Altijd fijn om weer lekker buiten in de tuin te eten. Mijn kleine neefje hielden we zoet met een lekker toetje die hij zelf op mocht eten. Wat een geklieder maar hij was er wel een half uur zoet mee, haha.
  • Ik trakteerde mezelf op een abonnement bij Happy Yoga en een spijkermat voor mijn rug en vermoeide voeten. Heel erg fijn, maar ik moet wel goed opletten met mijn vele moedervlekken op mijn rug. Ik ben benieuwd of het iets gaat doen met mijn schouder- en nekklachten.
  • Begin juni won ik via mooiemindset een tarotlegging over mijn blokkades. Klinkt heel zweverig en ik weet zeker dat het thuisfront nu ‘zweefteef’ denkt (zegt mijn broer wel eens als ik het over yoga heb). Ik ben een heel nuchter persoon en ben in een onwijs nuchter gezin opgegroeid, maar ik ben wel nieuwsgierig naar spiritualiteit (tot op zekere hoogte). Jessica deed een blokkade-legging en ik vond het interessant dat ik zo ontzettend veel herkende in de kaarten. Ik vond het een leuke en interessante kennismaking waar ik zeker wat mee kan. Nogmaals bedankt Jessica!
  • Eind juni waren mijn ouders jarig en konden we voor het eerst in maanden weer een verjaardag organiseren. Ik en mijn moeder waren nog een beetje huiverig, maar mijn vader was niet meer te houden. Mijn ouders hebben een grote tuin waar je voldoende afstand kunt houden dus zag ik sommige familieleden weer voor het eerst sinds een jaar. Ik moet bekennen dat het wel veel prikkels waren en dat ik weer even moet wennen aan al dat gezelschap. Komt vast goed…ik moet gewoon even wennen aan de versoepelingen.

Dutchies Diary juni 2021

Dutchies Diary juni 2021

Dutchies Diary juni 2021

Dutchies Diary juni 2021

Juni was een fijne maand. Ik hoop dat het snel weer warmer wordt want dan kan ik weer wat gaan ondernemen in juli. De zomervakantie is in zicht en ik wil toch wel wat leuke dingen gaan doen. Hebben jullie nog plannen voor de zomervakantie?

Volg mijn reisavonturen ? Facebook – Twitter – Instagram – Bloglovin

You may also like

2 comments

Yvonne 2 juli 2021 - 20:39

Fijn hè, eindelijk warmer en zonniger weer in juni! En wat die klaprozen betreft: ik heb echt het idee dat er dit jaar héél veel zijn. Hopelijk kun je die reis naar Japan gauw maken Kelly! Fijne julimaand!!
Yvonne onlangs geplaatst…Route door Turkije off the beaten trackMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 9 juli 2021 - 19:36

Ik zie dit jaar inderdaad meer klaprozen dan vorig jaar. Bij mij om de hoek zijn normaliter meerdere velden, maar vorig jaar was er amper iets te zien. Zo jammer. Ik was dan ook erg blij dat er in ieder geval één veld met klaprozen te zien was.

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.