Dutchies Diary: juni 2020

by DutchieontheRoad
2 comments

En weer is er een corona maand voorbij. Iedereen begin het ‘normale’ leven weer een beetje op te pakken. Sommigen pakken het iets te extreem op, maar dat is mijn persoonlijke mening. Ik ben en blijf voorzichtig als het om persoonlijke contacten gaat, maar ook ik heb inmiddels weer wat mensen gesproken die ik al maanden niet meer gezien had. De grenzen gaan weer open en ook ik ben voorzichtig aan het kijken of een (korte) vakantie eventueel mogelijk is in het najaar. Ik wacht de zomervakantie nog even af want boeken heb ik immers zo gedaan. We zijn er zo aan toe om het normale leven weer op te pakken en toch vind ik het spannend. Kan het allemaal wel en komt er geen tweede golf?

Juni was voor mij een drukke werkmaand en op persoonlijk vlak een rustige maand. Aan de ene kant wil ik dolgraag weer op pad en aan de andere kant heb ik er nog geen behoefte aan. Mijn hoofd is in tweestrijd…kan het wel of toch nog niet? In de zomervakantie wil ik toch weer wat gaan ondernemen want dat thuiszitten is ook niet alles. Niet goed voor de lijn in ieder geval 😉 Blikken jullie met mij terug op de maand juni?

Dutchies Diary: juni 2020

Er kwamen maar liefst acht artikelen online in de maand juni en ben druk bezig geweest op Dutchie on the Road. De Vietnamese keuken is één van mijn favoriete keukens…zo lekker. Daarom schreef ik een blogpost over mijn favoriete Vietnamese gerechten. Soms zit het mee en soms zit het tegen. Ook op reis is niet alles rozengeur en maneschijn en daarom zette ik 10 momenten om snel te vergeten op een rij.

De Japanse Alpen vond ik echt geweldig…wat een prachtige natuur heeft Japan te bieden. Ik liep de toffe route tussen Tsumago en Magome en dat is een dikke aanrader. Altijd al beter willen leren fotograferen? Vinden jullie het ook zo moeilijk om een spannende landschapsfoto te maken? Dan heb ik 12 handige tips voor landschapsfotografie voor jullie.

Zijn jullie ook dol op lijstjes? Ik wel en toen ik jaren geleden begon met reizen, wilde ik heel graag alle 7 wereldwonderen zien. Deze wereldwonderen heb ik inmiddels al gezien 🙂 Nu ik veel meer thuis ben, vind ik het heerlijk om reisgerelateerde films of series te zien. Ben ik toch nog een klein beetje op reis. Deze 15 reisfilms en series kan ik zeker aanbevelen. Een van de highlights in Japan was toch wel Miyajima eiland. Wat een prachtig eiland en helemaal voor natuurliefhebbers. Het was een prachtige dag en wandelde van de top van Mount Isen naar de mooie Daisho-in tempel. Een dag om nooit te vergeten.

Ik weet niet of het jullie is opgevallen, maar ik heb de laatste weken hard achter de schermen gewerkt. Mijn blog heeft een nieuw look gekregen (klein beetje dan), mijn logo is veranderd en ik heb het een en ander achter de schermen aangepast. Het heeft de nodige grijze haren gekost want ik ben alles behalve technisch op dat gebied, maar het is gelukt.

Dutchies Diary juni 2020Persoonlijk

Als ik mijn foto’s van de maand juni bekijk, kan ik concluderen dat het een vrij saaie maand was, haha. Ik heb eigenlijk vrij weinig op persoonlijk vlak ondernomen. Normaliter is juni een zeer drukke maand met feestjes, festivals waar ik ga kinderschminken en ga zo maar even door. Dat was afgelopen maand wel anders. Ik ging voor het eerst in drie maanden weer lunchen en was even overdonderd toen ik mijn persoonlijke gegevens moest doorgeven. Uhh…waarom is dat? O ja…voor eventueel contactonderzoek. Toch was het erg fijn om weer even buiten de deur te eten. Ik merk dat ik iets minder streng begin te worden en ga niet meer voortdurend slalommend door de supermarkt heen. Wel ben ik erg blij dat mijn supermarkt nog steeds de winkelwagentjes schoonmaakt. Bedankt Jumbo!

De afgelopen maand was het eindelijk tijd om mijn huis te restylen…veel leuker dan schilderen. Dat was ik echt even beu. Er moet nog wel wat geschilderd worden maar nu even niet. Ik hing een aantal fotolijstjes op, werkte in de tuin en kocht een heel tof vloerkleed welke aan de muur bevestigd werd. Was al even op zoek naar een dergelijk vloerkleed en was zo blij toen ik er eindelijk een gevonden had. Zo blij mee 🙂

We hebben weer de nodige keer de barbecue aangestoken en mijn neefje en nichtje waren ook diverse keer van de partij. Erg gezellig! Mijn collega verraste mij met een zak vegetarische gyoza van de toko want dit heb ik namelijk niet geproefd in Japan en daar baalde ik flink van. Was echt heel erg lekker. Nu wil ik ze zelf een keer gaan maken.

dutchies diary juni 2020
dutchies diary juni 2020

Happy Moments

  • Ik heb heel veel aubergines in mijn tuin…zo blij mee. Hopelijk kan ik binnenkort ook courgette uit eigen tuin eten.
  • IJsjes eten met het mooie weer 🙂
  • Op mijn vrije vrijdagmiddag een heerlijke verse smoothie maken en deze in de tuin eten met uitzicht op mijn palmboom. Life is good!
  • Volgens mij was ik de enige Nederlandse vrouw zonder witte sneakers, maar sinds juni hoor ik er ook bij. Kelly heeft witte sneakers gekocht, haha.
  • Ik las maar liefst 2 boeken in de maand juni. Wow…het gaat de goede kant uit. Ik heb zelfs twee uur in de tuin gelezen. Het moet niet gekker worden.
  • Een paar weken geleden liep ik toevallig tegen de perfecte lamp aan voor op mijn slaapkamer. Niet nadenken en meteen kopen. Inmiddels heeft mijn vader de lamp opgehangen en ik ben er zo blij mee. Nog even en ik heb een echte urban jungle slaapkamer.
  • Ook heb ik een paar dagen geleden een hele toffe industriële stellingkast besteld voor in de woonkamer. Ik wilde al heel lang zo’n kast hebben. Nog twee weekjes wachten en dan kan ik de kast gaan inrichten. Nu al zin in 🙂 Ik kan al verklappen dat er veel planten in komen te staan. Nu snel nog mijn oude kasten verkopen om ruimte te creëren. Mijn dressoir ga ik denk ik matzwart verven. Spannend maar ik denk wel dat het erg mooi is.
  • Mijn kleine neefje van vier maanden oud begint steeds meer te lachen en ook te brabbelen. Zo schattig.
  • Ik wil een macramé plantenhanger gaan maken en daarom heb ik de nodige materialen besteld. Nu nog tijd maken om het te maken en op te hangen.
dutchies diary juni 2020

Ik hoop dat jullie een fijne maand achter de rug hebben 🙂

 

Volg mijn reisavonturen ? Facebook – Twitter – Instagram – Bloglovin

You may also like

2 comments

Marcella Molenaar 3 juli 2020 - 21:47

Ik herken dat gevoel wel, sommige mensen gaan we heel los om met de versoepelingen. Gaan ineens weer anderen knuffelen enzo. Mij niet gezien, ik wacht het allemaal af. Ben al wel een paar keer uit lunchen/eten geweest zonder persoonlijke gegevens in te hoeven vullen. Ik vind dat bizar hoor: de regels zijn overal anders!
Marcella Molenaar onlangs geplaatst…Happylist juni 2020 – Veel fietsen & een weekend naar de VeluweMy Profile

Reply
Gundi 5 juli 2020 - 22:44

Wat een leuke maand terugblik. Jij bent een bezige bij zeg. 8 artikels op 1 maand online. Dat lukt mij nooit!!! Goed bezig zou ik zeggen. Ik heb trouwens ook courgettes uit de tuin in mijn koelkast !
Gundi onlangs geplaatst…5 Tips voor de perfecte foto van Scheveningen bij zonsondergangMy Profile

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.