Dutchies Diary: juni 2019

by DutchieontheRoad
3 comments

Heel cliché maar de maand is weer voorbij gevlogen! Wat een weertje de afgelopen weken. We vallen weer met onze neus in de boter en de zomer is nu echt begonnen. De zomervakantie is in zicht (in het zuiden althans) en ik hoop voor alle vakantiegangers dat het nog een paar weken mooi weer is. Die temperaturen van boven de 35 graden Celsius hoeft van mij dan ook weer niet (lekker klagen jongens) want dat was toch wel een beetje veel van het goede. Dat is niet zo goed voor mijn nachtrust. Juni was weer een erg drukke maand met veel werken, lekker eten en uiteraard lekker weer. Blikken jullie met mij terug op de warme maand juni?

Dutchies Diary: juni 2019

In juni kwamen er zeven blogs online en ik trapte af met een artikel over de bekendste filmset van Marokko namelijk Ait Ben Haddou. Een ideale stop wanneer je van Marrakech onderweg bent naar Essouira. Het was al een tijdje geleden dat er een tag online kwam en toen zag ik plots de Nom Nom Nom Tag. Deze is uiteraard op mijn lijf geschreven en binnen no time had ik deze leuke tag ingevuld.

Als ik aan Australië denk, denk ik als eerste toch wel aan de Outback. Die enorme rode zandbak waar Australië zo bekend om staat. Ik reisde drie dagen door de outback van Australië en bezocht Ayers Rock, Kata Tjuta en Kings Canyon. Zo gaaf!

Half juni wordt er in Eindhoven altijd een Street Art Festival georganiseerd, Step in the Arena. Ieder jaar wordt de Berenkuil weer omgetoverd tot een nieuw kunstwerk. Ik vind het altijd super tof om alle artiesten aan het werk te zien. Jaren geleden was de Berenkuil een plek waar je als vrouw zijnde beter niet alleen langs kon fietsen, maar tegenwoordig is het één van de hotspots van Eindhoven waar vele fotografen dagelijks fotograferen.

Essouira is toch wel mijn favoriete plek in Marokko. Vergeleken met de rest van Marokko vond ik Essouira een verademing. Zon, zee, strand, heerlijk eten + een leuke kleine medina waar je rustig rond kunt lopen zonder dat je de hele tijd lastig gevallen wordt. Heerlijk!

Vorige maand was ik een paar dagen in Krakau, mijn eerste kennismaking met Polen. De Poolse keuken staat vooral bekend om vlees, heel veel vlees! Dat zou een uitdaging worden. Niets was minder waar. Er zijn meer dan voldoende mogelijkheden om vegetarisch (en zelfs veganistisch) te eten in Krakau. Ik zette de leukste restaurantjes voor jullie op een rij. Het is inmiddels al tien jaar (!!) geleden dat ik in de Verenigde Staten was. Wat vliegt de tijd! Ik startte mijn rondreis in San Francisco, een heerlijke stad waar meer dan voldoende te ondernemen is.

Dutchies Diary juni 2019Persoonlijk

Juni was een drukke maand…een erg drukke maand. Op een gegeven moment wist ik het soms even niet meer. NU EVEN NIET!! Maar goed…dat is altijd maar tijdelijk 😉 Wegens vakanties van collega’s maakte ik weer extra veel uren op het werk en ook de weekenden zaten helemaal vol! Ik had twee fotoshoots en was gisteren ook nog te vinden op het Kommus festival in Geldrop waar ik zes uur lang kinderen schminkte. Pfff…zes uur is echt heel lang. Dat vond mijn rug niet fijn maar ik heb het overleefd. Van het festival zelf heb ik helaas niets gezien, maar de muziek was wel goed.

Ik ging halverwege juni weer naar Step in the Arena en dat is toch wel mijn favoriete festival in Eindhoven. Ik ben dol op Street Art en dan moet hier gewoon naar toe. In Nuenen was er de jaarlijkse ‘Van Gogh Mert’ (dat is markt op z’n Brabants 😉 ) en dat is altijd erg gezellig. Omdat het mooi weer was, mocht een ijsje natuurlijk niet ontbreken. We bestelden meteen een grote ijscoupe…soms moet dat gewoon kunnen, haha. Heerlijk!

Begin deze maand maakte ik trouwens kennis met Boerschappen. Ik bestelde een proefbox en maakte kennis met lokale producten die rechtstreeks van het land kwamen. Een heel goed initiatief maar ik besloot er toch niet mee door te gaan. De boxen zijn namelijk gebaseerd op twee personen (logisch) en dat was toch niet helemaal praktisch voor mij alleen.

Verder ging ik uiteraard een aantal keer lekker lunchen en werd de barbecue meerdere malen aangestoken. Zodra het lekker weer wordt, gaat bij ons steevast de barbecue aan. Mijn ouders waren afgelopen maand jarig en dat betekent ook de jaarlijkse familie barbecue…met minimaal veertig personen. Daar draait mijn moeder haar handen niet voor om 😉

Happy Moments

  • Mijn petekind zit sinds vorig jaar op musicalles en afgelopen maand had ze haar eerste optreden. Ze deed het fantastisch en mag nu zelfs een groep hoger waar ze overigens nog eerst auditie voor moet doen. Ook heeft ze sinds kort haar eigen kleine foodtruck waar ze af en toe samen met opa mee op pad gaat. Jong geleerd is oud gedaan. Super trots op haar!
  • Ik maakte vorige maand kennis met de Yoghurt Barn. Deze zit al even in Eindhoven maar het kwam er iedere keer niet van. Afgelopen weekend eindelijk tijd gemaakt en wat was het lekker! Zeker voor herhaling vatbaar. Ook ging ik sushi eten want dat gaat er altijd wel in 🙂
  • Mijn sneakers waren echt aan vervanging toe en daarom ging ik op zondagmiddag even de stad in. Vervolgens kwam ik met twee paar schoenen thuis want het was immers uitverkoop. Ik heb nu ook mijn eerste paar Toms en wat lopen ze lekker! Net pantoffeltjes.
  • Ook kocht ik voor het eerst een buitenkleed…zo leuk. Ik wilde al heel erg lang een buitenkleed want ik vind het zo gezellig staan. Nu wil mijn moeder er ook eentje, haha.
  • Om de hoek stond de Zegge in bloei en dat betekent klaprozen…heel erg veel klaprozen. Zo ontzettend mooi en het bleek ook de perfecte locatie te zijn voor een fotoshoot. Zo’n mooie foto’s geworden.
  • Mijn kleine nichtje gaat steeds meer praten en weet inmiddels ook heel goed hoe ze iets duidelijk moet maken. “Kelly….hand…zingen” oftewel…Jan Huigen in de ton

Helaas waren er ook mindere momenten. Met name het moment toen mijn externe harde schijf crashte was dramatisch. AL MIJN FOTO’S STAAN OP DIE EXTERNE SCHIJF!!! En ik heb maar van een deel een back-up. Heel stom…ik weet het. Waarschijnlijk zal ik de schijf naar een recovery bedrijf moeten brengen en diep in de buidel moeten tasten. Iemand nog een ander idee??

Dutchies Diary juni 2019
Dutchies Diary juni 2019

Juni was dus een drukke maand, maar wel een leuke maand (minus de crash). Ik hoop dat juli iets rustiger is maar ik vrees het ergste, haha. Kunnen jullie rekenen? Dan reken er maar niet op 😉 Volgend weekend is het kermis in Best en dat is toch wel de leukste (en meest betaalbare) kermis in de regio. Ook heb ik volgend weekend een bruiloft. Verder hoop ik een dagje weg te gaan en er is nog een foodfestival in Eindhoven. Genoeg te doen dus 🙂 Komt helemaal goed!

Hebben jullie ook een fijne maand gehad?

 

Volg mijn reisavonturen ? Facebook – Twitter – Instagram – Bloglovin

You may also like

3 comments

Maaike 1 juli 2019 - 11:50

Whaaaa dat is echt mijn grootste nachtmerrie, als mijn schijf kapot gaat. Gelukkig heb je wel een deel ergens anders staan. Verder klinkt het als een hele toffe maand, wel druk!

Reply
Janet 1 juli 2019 - 20:43

Ik kan volgens mij ook wel elke maand schrijven dat de maand voorbij is gevlogen haha maar wat K*T zeg dat je harde schijf crashte, dat is toch echt een drama! Lijkt me echt verschrikkelijk haha.

Reply
Kim 2 juli 2019 - 17:53

Jeetje, heb je nog wel tijd om te ademen? Haha! Ik sluit me aan bij mijn voorgangers, wat vreselijk dat je harde schijf kapot is. Ik duim voor je dat ie gerepareerd kan worden. Zal toch wel? Techniek van tegenwoordig.

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.