Dutchies Diary: juni 2018

by DutchieontheRoad
9 comments

Nou, dat was me een maandje wel. De maand juni begon geweldig met een vierdaags bezoek aan Edinburgh, het was fantastisch weer afgelopen maand, ik boekte eindelijk mijn vakantie in oktober, mijn oom en tante gaven elkaar het jawoord na 25 jaar verkering en ik mocht de bruiloft op de gevoelige plaat vastleggen. Ook had ik nog een leuke fotoshoot met kennissen en daar ging het mis…ik belandde op de EHBO. Oops…I just had a little clumsy moment. Blikken jullie met mij terug op de bewogen maand juni?

Dutchies Diary: juni 2018

Zoals sommige misschien vorige week al gezien hadden, moest ik even een break nemen. Daar vertel ik dadelijk meer over. Al met al kwamen er toch nog zeven blogs online. Begin juni publiceerde ik de Something about food tag een tag die op mijn lijf geschreven staat. Een aantal jaar geleden was ik op Bali en woonde ik een traditionele Barong dans bij…echt heel bijzonder om mee te maken. In Australië bracht ik een bezoekje aan het weinig bezochte Kangaroo Island. Ben je een liefhebber van natuur en wildlife, dan wil je dit bijzondere eiland echt een keer zien.

Vorige maand ging ik weer eens aan de slag met mijn filmpjes uit Nepal. Ik kan beter fotograferen dan filmen, maar vind dit filmpje over Nepal toch best geslaagd…al zeg ik het zelf 😉 Vorig jaar sloot ik mijn bezoek aan Nepal af met het Diwali festival en ik had geen mooiere afsluiting kunnen bedenken. Zo gaaf om mee te maken!

Toen ik in Edinburgh was, besefte ik mezelf dat ik eigenlijk nooit een eiland bezoek. Waarom? Geen idee eigenlijk. Dat was een goede aanleiding om een lijstje te maken met eilanden die ik heel graag wil bezoeken.

Dutchies Diary juni 2018

Dutchies Diary juni 2018Persoonlijk

Begin juni vloog ik met mijn schoonzus naar Edinburgh. Wat een ontzettend leuke stad en ook verkenden we één dagje de Schotse Hooglanden. We hebben het fantastisch gehad en ik wil zeker nog een keer terug. Ik hoop binnenkort iets meer te vertellen over Edinburgh maar gezien de omstandigheden, loopt het hier een beetje anders 😉

Halverwege juni gaven mijn oom en tante (ouders van mijn petekinderen) na 25 jaar verkering elkaar het jawoord. Dat hadden ze 2,5 maand geleden plots besloten. Uhhh…wat gaan jullie doen? Het was een prachtige dag, we hadden geweldig weer en ik mocht de bruiloft op de gevoelige plaat vastleggen. Dat had ik nog nooit gedaan dus ik was best een beetje zenuwachtig. Is toch wel even een dingetje en het blijft ook een eenmalig iets. Ik heb het met liefde en plezier gedaan, maar bruiloften fotograferen is gewoon niet mijn ding (buiten het feit dat ik het al druk genoeg heb)

Jaaroverzicht 2018
Dutchies Diary juni 2018
Dutchies Diary juni 2018

Gebroken neus: tijdelijk even rustig aan doen

Een week na de bruiloft ging ik fotograferen op Strijp-S, mijn favoriete fotolocatie in Eindhoven. Tja…daar ging het even mis. Ik struikelde over een drempel en belandde vol met mijn neus op een betonnen trap. Het was meteen duidelijk dat mijn neus gebroken was en het was een vrij bloedige bedoeling. Ik was daar met kennissen en zij reageerden heel adequaat en er werd eerste hulp verleend door het Rode Kruis die toevallig ter plaatse was. Mijn dank was/is groot!

Helaas duurde het uren voordat ik überhaupt naar de EHBO mocht (ze probeerde mij zelfs eerst af te schepen). Eenmaal in het ziekenhuis, stuurde ze mij na vijf minuten weer naar huis. Ze deden niets aan een gebroken neus in het weekend en ik moest me maandag maar melden bij de huisarts (en dat op zaterdagmiddag met een bloedende neus die schots en scheef stond). Veel succes ermee! Jullie kunnen je misschien wel voorstellen dat ik enigszins overdonderd was.

Al met al moest ik via de huisarts naar de KNO arts en deze constateerde dat ik inderdaad een gebroken neus had (joh…écht waar?) Mijn neus hebben ze afgelopen donderdag onder plaatselijke verdoving weer recht gezet en verder moest ik het vooral rustig aan doen. Kelly en rust…grapjassen. Niet bepaald mijn ding, maar ik kon helaas niet anders. Ik kampte met hele zware hoofdpijn en heb dus écht een week rust moeten nemen. Deze week ga ik weer rustig starten en ik hoop dat de hoofdpijn snel minder wordt. Vanochtend was ik in het ziekenhuis voor controle en mijn neus staat helaas nog steeds scheef. Aan mij om te beslissen of de scheefstand acceptabel is of dat ik alsnog onder het mes wil. Dit moet dan wel deze week nog gebeuren en dat zie ik eerlijk gezegd niet zitten. Ik zal er nog eens een nachtje over slapen. Het zal nog zes weken duren voordat mijn neus weer hersteld is en ik hoop stiekem dat hij alsnog nog wat rechter wordt. Er zit immers nog steeds wat zwelling.

Dit was dus de reden dat het vorige week geheel stil was op Duthie on the Road. Voorlopig doe ik het even rustig aan en start ik met één blog per week. Meer zit er even niet in…zie het als een soort zomerstop 😉 Er komt een drukke periode aan en ik kan momenteel nog geen uren achter de computer zitten ivm de hoofdpijn. Het is toch bijna zomervakantie dus ik neem even een stapje terug 🙂

Happy Moments

Jazeker…die waren er ook in juni 🙂

  • Schotland!!!! Tja, wat moet ik daar over zeggen. Ik ben het eigenlijk al bijna vergeten door vorige week, maar wat was het mooi! Ik moet de foto’s nog bewerken, maar ik ga binnenkort meer vertellen over Edinburgh.
  • Ook gingen we een dagje naar de Efteling. Altijd leuk en wat is Symbolica een geweldige attractie!
  • Wat een prachtig weer was het afgelopen maand! Heerlijk. Tijd voor ijsjes, smoothies en de barbecue.
  • De bruiloft was een dag om nooit te vergeten. Mijn tante en petekind zagen er uit als prinsesjes en kleine Hailey was ook bruidsmeisje. Zo schattig!
  • O ja…ik zou het haast vergeten maar ik kocht in juni een systeemcamera. Huh? Jazeker. Ik zit al heel lang te kijken naar een systeemcamera voor “erbij” Klinkt heel luxe 😉 Ik baal soms dat ik voor dagjes uit en familiekiekjes iedere keer mijn spiegelreflexcamera tevoorschijn moet halen. Je pakt niet “even” je camera om snel een foto te nemen. De fotokwaliteit van mijn telefoon is ook niet alles en het leek mij wel praktisch om een extra camera te hebben. Ik ben er namelijk heilig van overtuigd dat systeemcamera’s de toekomst hebben. Daarom heb ik naar lang wikken en wegen de Canon Eos M50 aangeschaft. Waarom een Canon? Omdat ik dan met een adapter mijn lenzen van mijn spiegelreflexcamera ook op deze camera kan schroeven. Ik ga deze zomer veel oefenen met deze camera en dan kan ik jullie daar binnenkort vast meer over vertellen.
  • In juni boekte ik eindelijk mijn vakantie in oktober! Waar gaat de grote reis naar toe? Ik ga veertien dagen naar Marokko! Super veel zin in!

Oké, normaliter sluit ik Dutchies Diary altijd af met Happy Links en een InstaSpam, maar deze maand even niet. Ik ben amper actief geweest op Social Media dus ik sla even over 😉 Ik hoop dat jullie een fijne maand achter de rug hebben en voor de mensen die bijna zomervakantie hebben, have fun!!

 

Volg mijn reisavonturen ? Facebook – Twitter – Instagram – Bloglovin

You may also like

9 comments

Shirley 2 juli 2018 - 22:41

Zo balen van je gebroken neus. Hopelijk herstelt het goed en snel. Desondanks gelukkig ook genoeg leuke dingen deze maand.
Shirley onlangs geplaatst…Juni – De eerste stap van een spannende stapMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 8 juli 2018 - 12:02

Gelukkig was het inderdaad ook nog een leuke maand 😉

Reply
ivonne 3 juli 2018 - 11:01

Wat een toestand met die gebroken neus, en wat hebben ze het je lastig gemaakt. Na wat recente ervaringen met de zorg zijn wij niet echt meer enthousiast over alles wat we in Nederland aangeboden krijgen. Natuurlijk mogen we niet echt klagen, maar ik heb het idee dat het een aantal jaar geleden beter was. Veel succes met je neus, ik duim met je mee.
De Schotse hooglanden zien er prachtig uit en Marokko is een geweldige bestemming waar ik ooit even aan geproefd heb en nog altijd terug wil.
Doe rustig aan, geniet van het mooie weer. Komt tijd, komt raad.
ivonne onlangs geplaatst…De Maya tempels van Tikal bezoekenMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 8 juli 2018 - 12:07

Ik ben ook niet meer enthousiast over onze gezondheidszorg. Inmiddels heb ik besloten om voorlopig niets aan mijn neus te laten doen. Ik wacht eerst even of er nog eventuele KNO klachten te voorschijn komen (komt vaak voor bij een gebroken neus) en dan kan ik het beter in één keer goed laten herstellen als het eenmaal zover is. Het is niet dat ik een mismaakte neus heb, maar het is niet meer mijn neus. Het is even niet anders. Eerst even lekker rustig bijkomen van alles en dan zie ik wel weer verder. Er zijn tegenwoordig ook andere opties buiten een operatie om gelukkig. Eerst alles even goed laten helen. Inderdaad…komt tijd, komt raad.

Reply
Jenny 6 juli 2018 - 23:46

Wow, wat balen van je neus! Dit klinkt echt zo naar en pijnlijk. Succes met het herstel – en het maken van je keus wat betreft de operatie.

Als ik nu zou moeten kiezen, zou ik zeker een systeemcamera kopen en geen DSLR. Ik zou canon inruilen voor Olympus.

Mijn systeemcamera mét lenzen is echter gestolen….

Reply
DutchieontheRoad 8 juli 2018 - 12:11

Thnx Jenny! Het was inderdaad naar en pijnlijk…mijn pols breken was minder vervelend dan mijn neus. De operatie laat ik even voor wat het is. Er is even genoeg geduwd en getrokken aan mijn neus. Nobody is perfect. Mocht ik in de toekomst KNO problemen krijgen (die ik toch al heb vanaf kind zijnde) kan ik altijd nog proberen om het te laten herstellen. Mijn neustussenschot staat nu schever dan voorheen, maar mijn neus niet niet mismaakt of zo. Wat balen dat je systeemcamera is gestolen!! Ik ben benieuwd naar de mogelijkheden van mijn nieuwe camera. Heb er nog niet veel mee geoefend vanwege de omstandigheden van afgelopen twee weken. Jij nog succes met de laatste loodjes!

Reply
Marcella 9 juli 2018 - 19:26

Oei, echt balen van je neus! Heftig dat het zo’n gedoe was om geholpen te worden. Staat ie intussen weer wat rechter? Of ga je nog onder het mes? Ik heb zelf ook een systeemcamera, maar kan me nog steeds niet helemaal redden met alle instellingen. Daar moet ik echt eens meer op focussen dus!
Marcella onlangs geplaatst…Stopover IJsland – Wat te doen?My Profile

Reply
Marcella 9 juli 2018 - 19:27

Leuk trouwens, 2 weken Marokko! Rondreis langs de koningssteden?

Reply
Lizette 13 juli 2018 - 12:55

Jeetje, ik werd helemaal enthousiast van je positieve inleiding, maar dat ongelukje met je neus is wel flink balen! Ik hoop dat het goed geneest en recht genoeg voor je is. Beterschap! Gelukkig had je wel veel happy moments!

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.