Dutchies Diary: juni 2017

by DutchieontheRoad
6 comments

Juni is weer voorbij gevlogen dus is het weer tijd voor Dutchies Diary. De temperaturen liepen hoog op deze maand en zo ook het aantal ijsjes die ik verorberde. Ik had weer een leuke fotoshoot, was druk in de weer met de logeerkamer, bezocht een kleurrijk festival en startte met een nieuw schildersproject. Uiteraard mogen de maandelijkse Happy Moments, Happy Links en InstaSpam ook niet ontbreken.

Dutchies Diary: Juni 2017

Er kwamen dertien blogposts online in de maand juni. Het is geen groot geheim dat Rome mijn favoriete wereldstad is. Ik ben er inmiddels al twee keer geweest en vertelde jullie wat je absoluut niet mag missen in Rome. Ook vertelde ik waarom Tangkahan Nationaal Park één van de meeste bijzondere plekken is waar ik ooit geweest ben. Dit is echt paradijs op aarde. Tsitsikamma Nationaal Park is een van de mooiste natuurparken van Zuid-Afrika en ideaal voor fanatieke sportliefhebbers. Hier kun je naar hartenlust wandelen en extreme sporten beoefenen. Iedere reis is het weer een uitdaging om niet teveel mee te nemen. Ik deelde 5 handige reisitems die zeker van pas komen op reis. Dubai, you love it or you hate it. Ik dacht dat Dubai een hele dure en decadente stad was, maar deze wereldstad bleek ook een andere kant te hebben. Door deze 10 highlights ga je vast anders tegen Dubai aankijken.

Juni was een hele drukke maand, maar gelukkig kon ik nog een gaatje vrijmaken om mijn favoriete festival in Eindhoven te bezoeken: Step In The Arena. Ben je een liefhebber van Street Art. Dan wil je echt dit festival bezoeken. Vanaf kind zijnde ben ik fan van orang-oetans. Het was ook mijn grote wens deze prachtige dieren in het wild te zien. In Bukit Lawang ging deze grote wens in vervulling.

Tien jaar geleden stapte ik met knikkende knieën op het vliegtuig naar Australië. Wat vond ik het spannend en ik had geen idee waar ik aan begon. Ik publiceerde een artikel met 10 tips voor de eerste keer backpacken zodat je toch wat geruster het vliegtuig instapt 😉 . Natuurlijk werden er ook een aantal PhotoFridays gepubliceerd. De foto van de Erawan Watervallen was mijn favoriet. Vind jij het ook zo moeilijk om watervallen te fotograferen? Lees dan snel deze PhotoFriday want ik geef een aantal handige tips.

Persoonlijk

Juni was een heerlijke en drukke maand. Ik gedij goed bij warme temperaturen, maar op het laatst was het zelfs mij te warm. Ik heb een tuin op het zuiden en plat dak dus de temperatuur in mijn slaapkamer liep op tot dertig graden. Hallo slapeloze nachten.

Momenteel ben ik met erg veel projecten bezig dus een strakke planning is noodzakelijk. Ik had een erg leuke fotoshoot met een hele stoere tiener. We gingen op pad bij Strijp-S en hij deed het hartstikke goed. Deze jonge knul is een bekende van mij dus dat fotografeert altijd een stuk makkelijker 😉 .

Ik bezocht het kleurrijke festival Step In The Arena. Dit is echt mijn favoriete festival in Eindhoven. Tussen meerdere afspraken in, wipte ik snel even langs met mijn fotocamera en bleef toch weer langer hangen dan gepland. Het was zo gaaf! Ik ben dol op Street Art en in de Berenkuil vind je echt kunst met een hoofdletter K. Zo zonde dat ik er eigenlijk zelden kom terwijl ik zo dichtbij woon. Toch maar eens een fotoshoot inplannen op deze locatie.

Eind juni startte ik met een nieuw schildersproject terwijl ik zelf niet eens klaar ben met schilderen en klussen. Mijn schoonzus is half september uitgerekend dus dat gaat voor. Ik moest dringend aan de muurschildering beginnen want daar ben ik wel een aantal weekenden zoet mee. Ondertussen kocht ik ook de Ikea leeg om mijn eigen logeerkamer te decoreren. Helaas liggen deze decoraties nog steeds op de plek waar ik ze had achtergelaten, haha. Nog geen tijd gehad om alles op te hangen. Oeps.

Happy Moments

 • Hoge temperaturen en ijsjes…heel veel ijsjes 🙂
 • Shoppen bij de Ikea. Love Ikea!
 • Een hele stoere fotoshoot op Strijp-S. Ik moet echt vaker naar Strijp-S want je kunt hier zo mooi fotograferen.
 • Lunchen bij Happiness Kitchen. Ik kan geen genoeg krijgen van deze hotspot. Je kunt hier heerlijk vegetarisch en veganistisch eten.
 • Mijn ouders waren jarig en vierden dit met een heerlijke barbecue voor zestig (!) personen. Yep…ik heb een hele grote familie.
 • Ik kocht nieuwe wandelschoenen. Zo blij mee! Mijn oude wandelschoenen waren echt super zwaar en nu heb ik hele lichte Goretex schoenen. Ideaal en ze lopen als pantoffels.
 • Mijn bezoekje aan Step In The Arena. Volgend jaar zal ik een aankondiging doen als dit festival in zicht is want hier wil je echt naar toe.
 • Heerlijk avondje Netflixen 🙂
 • Ik mocht mee tijdens de 3D echo van mijn schoonzus en broer. Zo leuk!
 • De muurschildering wordt echt zo ontzettend mooi. Ik mezelf niet ophemelen, maar ik ben er echt heel blij mee. Het duurt alleen langer dan verwacht, maar dat ligt ook aan mijn eeuwige perfectionisme. Tja, goed werk heeft tijd nodig.
 • Ik boekte eindelijk mijn vakantie. Waar naar toe? Dat lezen jullie woensdag 😉

Dutchies Diary juni 2017

Dutchies Diary 2017

Dutchies Diary juni 2017

Dutchies Diary: juni 2017

Happy Links

 • De zomervakantie is in zicht en veel mensen gaan weer op reis. Blijf je in eigen land? Geen probleem want Elisa weet raad. Zij geeft 15 tips voor thuisblijvers.
 • Bedbugs zijn de nachtmerrie van iedere reiziger. Ik heb ze gelukkig nog nooit getroffen, maar Erick en Kirsten van Travelaar wel. Zij geven tips hoe je ze kunt herkennen en wat je kunt doen tegen deze vreselijke beestjes.
 • Ik ben dol op reisboeken. Jullie ook? Lees dan vooral het artikel van Travelvibe. Van deze reisboeken wordt iedere reiziger blij.
 • Twee jaar geleden reisde ik door Botswana en het was geweldig. Daphne de Vries ging ook op pad door Botswana en kampeerde in een daktent. Zo gaaf!
 • Afdingen 🙁 . Mijn favoriete hobby is het niet, maar je komt er niet onderuit in Azië. Jenny van ikreis.net geeft tips hoe je het beste kunt onderhandelen in Azië.

InstaSpam

Natuurlijk mag de maandelijkse InstaSpam ook niet ontbreken. Jullie favoriete foto was het klooster van Petra. Goede keus van jullie 😉 . Ik heb geweldige herinneringen aan deze prachtige wandeling. Zonder enige twijfel één van de mooiste uitzichten ooit.

InstaSpam

InstaSpam

InstaSpam

InstaSpam

InstaSpam

Hoe was jullie maand?

 

Volg mijn reisavonturen ? Facebook – Twitter – Instagram – Bloglovin

You may also like

6 comments

Kirsten | Travelaar.nl 3 juli 2017 - 09:40

Ik kom lekker even bijlezen op je blog en dan zie ik opeens dat je een link naar ons artikel over bedbugs hebt gedeeld. Wat lief, dankjewel! Klinkt als een fijne maand. Zo fijn voor iedereen dat het eindelijk zomer was (of is?) In Nederland..
Kirsten | Travelaar.nl onlangs geplaatst…Lissabon bezienswaardigheden: Het mooiste in en rond LissabonMy Profile

Reply
Yvonne 4 juli 2017 - 15:12

Leuk om te zien hoe creatief jij bent Kelly! Prachtige muurschildering. Hier nog 1 die t gewoon beter doet met hoge temperaturen, echt genieten was dat… maar deze dagen met iets minder warm is ook wel even prettig om af te koelen, vooral in de slaapkamer idd! Leuk overzicht van je maand.

Reply
Jenny 4 juli 2017 - 16:58

Wat lief dat je mijn afding-blogje deelt! Dank.

Ik vind je foto’s van strijp S altijd erg mooi. Ik ken strijp S en de Berenkuil alleen van verhalen. Ik zou er graag een keer heen willen.

Reply
DutchieontheRoad 5 juli 2017 - 20:56

Ik denk dat jij Strijp-S en de Berenkuil erg fotogeniek zal vinden. Ik ben regelmatig op Strijp-S te vinden voor fotoshoots. Dat is een erg populaire locatie en je ziet daar altijd fotografen lopen.

Reply
Sanne 4 juli 2017 - 19:10

Fijn dat je wandelschoenen gevonden hebt die lopen als pantoffels! Persoonlijk vind ik het uitzoeken van nieuwe wandelschoenen altijd een drama. Of beter gezegd, dat vinden mijn voeten. 🙂 Spannend dat je schoonzus bijna uitgerekend is, de mijne trouwens ook. Spannend!

Reply
DutchieontheRoad 5 juli 2017 - 20:54

Ik heb ook niet de meest makkelijke voeten 😉 . Ik heb namelijk bijna een hele maat verschil en dat is erg lastig bij het kopen van schoenen. Helaas dacht ik gebruik te kunnen maken van de uitverkoop, maar ik viel uiteraard op hele dure wandelschoenen, haha. Ogen dicht en pinpas getrokken. Niet nadenken…gewoon doen! Zo lopen lekker en dat is het belangrijkste.

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.