Dutchies Diary: juni 2016

by DutchieontheRoad
13 comments

In Dutchies Dairy besteed ik aandacht aan wat ik allemaal heb uitgespookt en uiteraard mag de maandelijkse InstaSpam ook niet ontbreken. Juni is natuurlijk al even voorbij maar vanwege mijn vakantie, komt deze rubriek iets later dan gepland.

Hightea

Begin juni had ik een afspraak in Alkmaar met twee reisvriendinnen. We hadden elkaar al een tijdje niet meer gezien dus moest er even bij gekletst worden onder het genot van een high tea. Heerlijk!

Logeetje

Mijn ouders waren de eerste week van juni op vakantie en daarom logeerde hondje Jippie gezellig bij mij. Maar ik heb toch katten? Ja, dat klopt. We hebben de hond vanaf pup zijnde kennis laten maken met mijn katten in de hoop dat ze elkaar zouden gaan accepteren. Dat doen ze inmiddels. Het zijn geen beste maatjes maar ze kunnen onder toezicht prima met elkaar in huis. Tijdens mijn werk verbleef ze bij mijn schoonzus die aan huis werkt, en ’s avonds logeerde ze gezellig bij mij. Ik ben dol op dat hondje dus ik vind het altijd erg gezellig als ze er is.

Genieten van de natuur

Op de Facebookpagina van de Fotoclub zag ik een geweldig klaprozenveld voorbij komen, en toen ik vroeg waar dit veld was te bewonderen, bleek dat serieus vijf minuten van mijn huis te zijn. Schandalig dat ik dit nog nooit gezien had. Op een mooie zondagmiddag ging ik op pad met mijn camera. Ongelooflijk dat dit gewoon om de hoek van mijn huis is. Ik moet er echt wat vaker op uit trekken in plaats van achter die computer zitten.

Klaprozen

Tuinverbouwing

De eerste twee weken van juni was ik ook druk bezig in mijn tuin. Vorige maand gaf ik al aan dat ik mijn tuin ga verbouwen. Voordat ik daadwerkelijk kan gaan opbouwen, moeten er natuurlijk eerst de minder leuke klussen gedaan worden. Ik verwijderde het gras maar helaas moest er ook nog een aantal kuub zand afgevoerd worden. Eigenwijze Kelly dacht dat klusje wel in haar eentje te kunnen klaren maar daar kwam ik al snel op terug. Help! Ik moest toegeven dat dit geen vrouwenwerk is en broerlief schoot te hulp. Met z’n twee voerden we drie volle aanhangwagens zand af en verwijderden we alle stenen uit mijn tuin. Een grote zandbak was het resultaat. Broertje…dankjewel voor je hulp!!!

Ik maakte online een tuinontwerp, zocht nieuwe stenen uit en nam contact op met de stratenmakers. Mijn vakantie kwam in zicht en daarom gaf ik het roer over aan mijn ouders en broer. Gedurende mijn vakantie werd mijn tuin opnieuw bestraat…hoe ideaal is dat?!
Een deel van mijn oude tegels werden hergebruikt als border en een buurtbewoner meldde zich bij mijn buren dat hij graag het restant oude tegels wilde hebben. Helemaal geweldig want anders moest ik deze weer afvoeren na mijn vakantie. Lang leve social media en wifi want mede hierdoor kon ik alles een beetje in de gaten houden.

Na drie weken vakantie trof ik een totaal andere tuin aan. Een immens grote tuin! Ik heb altijd gezegd dat ik een kleine tuin had maar ik heb eigenlijk best een grote tuin. Mede door de grote tegels lijkt mijn tuin nu optisch veel groter. De basis is gelegd en nu kan het leuke werk beginnen. Door het slechte weer waren een aantal planten aangetast door wolluis en heb ik nu onverwacht nog meer ruimte voor nieuwe planten.

De komende maanden zal ik dus weer voorzichtig de tuin gaan inrichten. Er staan de nodige creatieve projecten op het programma waarvan ik het meeste zelf ga doen. Dat zal even gaan duren maar goed werk heeft tijd nodig 😉 . Ik heb een bepaalde sfeer voor ogen en ik ben benieuwd of ik dat kan gaan waarmaken 🙂 . Ik houd jullie op de hoogte want er zullen vast de nodige DIY projecten uit voort vloeien. Binnenkort ga ik beginnen met het maken van een creatieve kruidentuin en nog veel meer leuks 😉 .

Werk

Uiteraard moest er ook nog gewerkt worden voordat ik op vakantie kon. Ik bedacht dat ik best nog wel kon werken daags voor vertrek. Boy, what was I thinking! Dat was niet voor herhaling vatbaar want de avond voor vertrek rende ik als een kip zonder kop door mijn huis. Ik stapte zwaar gestrest op het vliegtuig en nam me voor de volgende vakantie daags voor vertrek ook vrij te nemen.

Vakantie

En toen kon ik eindelijk op vakantie! De laatste weken had ik goed vooruit gewerkt zodat ik geen omkijken zou hebben naar mijn blog. Ik besloot een tijdelijke radiostilte in te lassen en niet live te gaan bloggen. Ik wilde echt vakantie vieren. Na een laatste knuffelsessie met mijn katten nam ik het vliegtuig naar Bangkok.

Nog even knuffelen met Saar voor vertrek

De komende weken zal ik uiteraard nog veel aandacht besteden aan Thailand maar daar moet ik eerst eens even voor gaan zitten. Voor nu zal ik alvast een aantal snapshots van de eerste twee weken met jullie delen. Overigens kwam ik tot de conclusie dat mijn telefoon echt hele slechte foto’s maakt en aan vervanging toe is. Een nieuwe telefoon staat dus op mijn verlanglijstje voor dit jaar want ik loop een beetje achter qua technologie 😉 .

Bangkok

Klaar voor vertrek in Bangkok

Bananenpannenkoek

In Thailand smaken de bananenpannenkoeken ook prima 😉

Dutchies Diary

Streetfood in Thailand is dikke prima!

Dutchies Diary

Voor het eerst in tijden weer lekker relaxen met een boek

Dutchies Diary

Een geruststelling voor jullie: in Thailand regende het ook 😉

InstaSpam

Ik sluit af met mijn top 5 van Instagram. De onbetwiste nummer 1 van de afgelopen maand was de zonsondergang bij Lake Toba, Sumatra. Hartstikke leuk ook dat er al een foto uit Thailand in de top 5 staat 🙂 .

Instagram Dutchie on the Road

Instagram Dutchie on the Road

Instagram Dutchie on the Road

Instagram Dutchie on the Road

Instagram Dutchie on the Road

Tot de volgende Dutchies Diary 🙂 .

You may also like

13 comments

Daphne | Travelshot.nl 13 juli 2016 - 12:19

Wauw wat een prachtige foto’s heb je gemaakt!
En die foto van het hondje van je ouders, wat een dropje om te zien ! 🙂

Reply
DutchieontheRoad 14 juli 2016 - 13:10

Dank je Daphne 🙂 . Het hondje weet zelf ook heel goed dat ze een dropje is, en daar wil ze ook wel eens gebruik van maken 😉 .

Reply
Yvonne 13 juli 2016 - 21:13

Leuk, zo’n tuinproject. Hier ook sinds we er wonen de hele tuin verbouwd. Vind het altijd heerlijk om in en met de tuin bezig te zijn. Wow, wat kan het dan hard regenen he, in Azië… daar is de NL regen niks bij. Gelukkig is het daar dan vaak ook snel weer droog. Hebh je veel regen gehad?
Yvonne onlangs geplaatst…Buggy mee op reis of niet?My Profile

Reply
DutchieontheRoad 14 juli 2016 - 13:17

Ik heb echt totaal geen groene vingers dus vandaar dat ik een groot deel bestraat heb, haha. Ik vind het allemaal schitterend maar heb gewoon geen zin en tijd om op zondagmiddag in de tuin te werken. Vandaar dat ik voor twee borders heb gekozen en het gras heb verwijderd. Had zo’n hekel aan het gras maaien, ondanks dat het maar een klein stukje was…al dat onkruid. Er was geen houden meer aan dus alles eruit gegooid 😉 .Ik vind het nu wel leuk om lekker alles op te bouwen en nieuwe dingen te maken. In Azië kan het inderdaad belachelijk hard regenen. Ik heb zelfs mijn bordje Pad Thai moeten laten staan op de markt in Chiang Mai vanwege een wolkbreuk. Had nog net tijd om mijn fruitsmoothie mee te grissen 😉 . Heb vervolgens anderhalf uur onder een afdak gescholen. Ik heb behoorlijk wat regen gehad helaas…meer dan verwacht. Normaliter zou het een uur per dag flink regenen maar ik heb wel iets meer gehad dan een uur per dag. Dit was de eerste vakantie dat ik als zwarte champignon (poncho) rond heb gelopen en verschillende keren heb moeten schuilen vanwege extreme regen.

Reply
Kirsten | Travelaar.nl 18 juli 2016 - 05:25

Wat leuk, die snapshots vanuit Thailand. Zo’n heerlijk land! Ik mag over een paar dagen weer 🙂 En bedankt voor de herinnering.. Het nieuwe boek van Iris wil ik heel graag nog lezen. Meteen even kijken of er een e-book van is!
Kirsten | Travelaar.nl onlangs geplaatst…Reisdagboek #26: Regenseizoen in LaosMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 22 juli 2016 - 20:09

Het boek is een aanrader hoor! Jullie heel veel plezier in Thailand!

Reply
Sanne 20 juli 2016 - 11:53

Ahhh die bananenpannenkoeken , wat ziet dat er heerlijk uit! Ik kan me voorstellen dat je in Thailand elke dag heerlijk gegeten hebt. Ook een hele lekkere keuken!

Reply
DutchieontheRoad 22 juli 2016 - 20:10

In Thailand kun je zo lekker eten, ook als vegetariër. Bananenpannenkoeken zijn altijd goed…als ontbijt, lunch, diner en toetje 😉 .

Reply
Stephanie 21 juli 2016 - 10:58

Wat heerlijk zo’n grote tuin! Dat mis ik echt met dit mooie weer. Jammer van de regen in Bangkok, maar wel heel fijn dat je in Thailand bent! Ik ben al ruim een jaar voornemens om terug te gaan, was er in 2011 met vriendinnen en wil nu graag met mijn vriend die kant op. Vind het zo’n fijn en chill land.
Stephanie onlangs geplaatst…New York: Achtbanen, strand en hot dogs op Coney IslandMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 22 juli 2016 - 20:12

Ik ben ook erg blij met mijn tuin 🙂 . Iedereen zei altijd dat ik zo’n kleine tuin heb (mijn ouders en broer hebben een immense tuin) maar nu hij opnieuw bestraat is heb ik ook een ruime tuin. Ik heb inderdaad de nodige regen gehad maar dat weet je van te voren als je in het regenseizoen gaat 😉 .

Reply
Mellisa - Grenzeloosreizen 22 juli 2016 - 08:53

Haha dat hondje, die staartjes haha! De tuin ziet er echt prachtig opgeruimd uit. Heel veel plezier in Thailand. Ik was er vorig jaar en heb er flink genoten.

Reply
DutchieontheRoad 22 juli 2016 - 20:15

Iedereen lacht de hond altijd uit met haar staartjes maar zonder lach je nog harder. Ze ziet dan echt helemaal niets en heeft een gordijn voor haar ogen, haha. Ik ben inmiddels al twee weken terug uit Thailand en heb ook echt genoten van mijn vakantie.

Reply
Mirre 22 juli 2016 - 21:29

He, dat boek van Iris hannema heb ik ook. Ik heb deel 1 bijna uit. Vond het nogal een anti-reisboek haha

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.