Dutchies Diary: juli 2021

by DutchieontheRoad
2 comments

In het zuiden des lands is de zomervakantie ook begonnen, hoewel we daar qua weer niet veel van merken. Het lijkt soms wel herfst 🙁 Bij het woord zomervakantie denk ik toch echt aan zon, maar deze is momenteel ver te zoeken. Ik kan niet wachten tot ik lekker buiten in de tuin kan zitten. Mijn zomervakantie laat nog even op zich wachten en ik werk de hele zomer gewoon door. Ondanks het feit dat ik mezelf heb voorgenomen nog niets te boeken, begon het enorm te kriebelen afgelopen week. Ik ben al stiekem naar tickets en dergelijke aan het kijken, maar ik mag van mezelf pas na de zomervakantie iets gaan boeken. Blikken jullie mee terug op de maand juli?

Dutchies Diary: juli 2021

Begin deze maand vulde ik de Travel Tag in. Ondanks het feit dat ik het afgelopen anderhalf jaar niet gereisd heb, is er natuurlijk meer dan voldoende te vertellen over mijn al mijn reizen. Hopelijk kan ik in oktober weer op pad. Natuurlijk denk ik geregeld terug aan mijn laatste verre reis, Japan. Helemaal nu de olympische spelen bezig zijn, denk ik geregeld terug aan dit toffe land. In Japan overnachtte ik meerdere keren in een ryokan. Wil je de bijzondere Japanse cultuur ervaren, ga dan slapen in een ryokan…echt een hele leuke ervaring.

Ik heb mezelf voorgenomen (alweer) om verstandiger te gaan snoepen en daarom maakte ik een verantwoorde snack. Het is algemeen bekend dat chocolade en pindakaas een hele goede combinatie is en toen maakte ik kennis met Dadel Snickers. Een onwijs lekker en verantwoord snoepje waar je je vingers bij aflikt. Zo ontzettend lekker!

Ondanks het feit dat ik de hele zomervakantie gewoon moet werken, wil ik uiteraard wel het een en ander ondernemen. Vorig jaar had ik een lijstje met uitjes voor mezelf gemaakt en dat werkte prima. Het moet wel iets beter weer worden want dat is wel praktisch, haha. Dit zijn mijn plannen voor de zomervakantie.

Dutchies Diary juli 2021

Persoonlijk: eigenlijk was juli best een saaie maand

Tja…ik kan hele spannende verhalen gaan vertellen, maar eigenlijk was juli best een saaie maand, haha. Geen idee waarom, maar ik heb vrij weinig ondernomen afgelopen maand. Dat heb je wel eens en heb ook maar weinig foto’s gemaakt. Ik was druk met werken en alles afronden voor de zomervakantie. De peuterspeelzaal heeft zes weken zomervakantie en daarom sta ik nu voornamelijk bij de buitenschoolse opvang en val ik in bij de dagopvang voor collega’s die op vakantie zijn.

Normaliter ben ik altijd wel met creatieve projecten bezig, maar dat was in juli niet het geval. Wel pimpte ik een rieten bloempot, maar dat was dan ook het enige. Dat is voor mij erg karig, haha. Komt wel weer goed…in augustus zal ik vast wel weer het nodige maken. Wel heb ik veel geoefend op mijn ukelele wat natuurlijk ook best creatief is 😉 Ik merk dat ik vooruit ga en ik vind het zo leuk om met de kinderen op het werk te spelen en zingen. Heb er echt plezier in!

Juli was ook de maand dat ik mijn tweede vaccinatie kreeg…halleluja! De twee weken zijn inmiddels ook voorbij dus ik ben eindelijk beschermd en dat vind ik een erg prettig idee. De bijwerkingen vielen erg mee deze keer…alleen een pijnlijke arm, verhoging in de nacht en vreemde hoofdpijn. Gelukkig was dat na twee dagen ook voorbij.

Dutchies Diary juli 2021

Happy Moments: een picknicktafel in de tuin en lunchen buiten de deur

  • Mijn ouders verraste mij met een picknicktafel voor in de tuin. Deze wilde ik al lang hebben zodat ik ook gasten kan uitnodigen om te blijven eten in de tuin. Ik heb wel een loungeset, maar eten met een bord op schoot is toch minder prettig. Ik wil de picknicktafel uiteraard nog gaan pimpen en dan kan ik lekker in de tuin aan tafel eten (en creatief bezig zijn uiteraard).
  • Voor het eerst in twee jaar ging ik weer naar de kermis met mijn nichtje. Gelukkig was het goed te doen qua drukte alleen de kleine meid wilde tegen verwachting nergens in. Na enige onderhandeling wilde ze toch in de draaimolen en van de grote glijbaan. Laten we het houden op de peuterpuberteit 😉 Na de zomervakantie gaat ze starten op de basisschool, maar daar heeft ze momenteel ook geen zin in, haha.
  • De afgelopen weken ben ik weer flink aan het bakken in het weekend. Ik heb weer veel te veel gesnoept de afgelopen weken (chocolade uiteraard) en daarom heb ik weer even op de pauzeknop gedrukt. Snoepen mag, maar wel met mate en verstandig. Dadel Snickers zijn mijn grote vriend momenteel…zo lekker. Ook ben ik weer lekker verse groentespreads voor op brood aan het maken en maakte ik voor het eerst suikervrije granola. Ik heb in ieder geval de smaak weer te pakken.
  • Na een tijdelijke yoga pauze (druk, druk, druk) ben ik vorige week eindelijk weer begonnen en kwam tot de conclusie dat ik het gemist heb. Ik moet daar echt tijd voor maken want ik vind het gewoon erg fijn en het is zo goed voor mijn rugklachten.
  • Ik wilde al heel lang gaan lunchen bij het veganistische Jungle Café, maar vond geen liefhebber die mee wilde gaan. Mijn moeder ‘offerde’ zich afgelopen weekend op en ging mee. Wat een leuke inrichting, compleet met speelhuis voor kinderen. Ik hou van dit soort kleinschalige eetgelegenheden en de lunch was echt heel erg lekker. Zelfs mijn moeder vond het lekker, maar ze miste toch wel haar stukje vlees of vis 😉 Daar had ik uiteraard geen last van en vond het zeker voor herhaling vatbaar!
  • Wat werden mijn collega’s en ik weer verwend net voor de zomervakantie door onze peuters. We kregen vele cadeautjes en knutsels…zo lief!

Jungle Cafe

Dutchies Diary juli 2021

Ik hoop dat augustus een stukje rustiger is dan de maand juli zodat ik iets meer tijd heb om leuke dingen te ondernemen. Dat komt vast goed 🙂 Ook ben ik al stiekem aan het kijken voor mijn vakantie in oktober, maar de plannen schieten nog alle kanten op. Ik schrik van de prijzen momenteel…best heftig. Vooralsnog wacht ik een paar weken want de maatregelen veranderen om de haverklap. Het zal vast een leuke vakantie gaan worden, waar ik ook naartoe zal gaan 🙂

Hebben jullie nog vakantieplannen?

Volg mijn reisavonturen ? Facebook – Twitter – Instagram – Bloglovin

You may also like

2 comments

Marcella 13 augustus 2021 - 22:26

Haha, je kat met de ukelele is heel schattig! Gezonde eetinspiratie kan ik ook wel gebruiken, dus blijf je tips vooral delen!
Marcella onlangs geplaatst…Video roadtrip Vorarlberg & TirolMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 14 augustus 2021 - 17:54

Mijn kat ligt tegenwoordig erg vaak op of bij de ukelele. Of ze is erg onder de indruk van mijn spel of juist niet (en gaat er daarom op liggen, haha)

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.