Dutchies Diary: juli 2020

by DutchieontheRoad
2 comments

De zomer vliegt echt voorbij! Het is gewoon al augustus mensen…voor we er erg in hebben, vallen de blaadjes weer van de bomen. Voor het eerst in lange tijd ging ik ook weer op pad. Na maanden binnen te hebben gezeten, durfde ik ook weer uitjes te ondernemen. Aan de ene kant heel erg fijn, maar aan de andere kant schrok ik soms ook van de drukte. Ik ben zo gewend aan ‘mijn eigen ruimte’ dat ik er moeite mee heb als mensen binnen ‘mijn aura’ komen. Ik hoop echt dat mensen zich weer meer bewust worden van de regels want anders zijn we weer snel terug bij af. Al met al was juli een erg fijne maand. Blikken jullie met mij terug op de maand juli?

Dutchies Diary: juli 2020

in juli kwamen er 6 blogposts online, iets minder dan normaal maar ik had mij dan ook voorgenomen om het rustiger aan te doen in de zomervakantie. Erg fijn om meer ruimte te hebben 🙂 Nu we allemaal dicht bij huis op vakantie gaan, vind ik het heerlijk om te dagdromen over reizen. Afrika is mijn favoriete continent en met name de nationale parken maakten diepe indruk op mij. De natuur in Afrika is zo ontzettend mooi! Ik maakte daarom een lijstje met mijn 10 favoriete nationale parken in Afrika. Droom even lekker mee 😉

Net voor de zomervakantie maakte ik een lijstje met dagtripjes die ik wilde ondernemen in Nederland. Ik moet zeggen dat een dergelijk lijstje wel helpt voor mij. Normaliter ben ik zo druk dat ik geen tijd heb/maak om uitjes te ondernemen. Nu had ik mezelf echt vijf uitjes in de zomervakantie beloofd en inmiddels heb ik er al drie ondernomen. Goed voornemen dus om vaker een dergelijk lijstje voor mezelf te maken.

Een van de uitjes was een bezoek aan de tropische vlindertuin in Gemert. Ik had al erg lang niet meer gefotografeerd en het fotograferen van vlinders vind ik echt een uitdaging. Dit kleine stukje jungle was zeer welkom! Wat was het fijn om weer even op pad te zijn.

Vorig jaar was ik natuurlijk in Japan en met name Hiroshima verraste mij enorm.  Ik was bang dat Hiroshima een grimmige stad zou zijn door het verleden, maar niets is minder waar. Hiroshima is een verrassend leuke en relaxte stad waar een hele prettige sfeer hangt. Er zijn veel bezienswaardigheden en dit wil je zien en doen in Hiroshima. De zomervakantie was een mooie aanleiding om de zomerse dilemma’s-tag in te vullen. Heb jij de tag al gelezen?

dutchies diary juli 2020Persoonlijk: een hele fijne zomervakantie

De vierde week van de zomervakantie is bijna voorbij…nog twee weken te gaan. Ik ben gewoon aan het werk, maar mijn rooster valt nu net iets gunstiger uit waardoor ik nu meer kan ondernemen. Daar maak ik uiteraard graag gebruik van 🙂 De eerste week van de zomervakantie bezocht ik daarom meteen Dierenrijk Nuenen, een erg leuke dierentuin waar ik een abonnement heb. Ik schrok eerlijk gezegd wel van de drukte en we hebben geregeld een verblijf overgeslagen omdat we het te druk vonden. We wonen toch om de hoek dus ik kan altijd nog een keer terug. Mijn kleine nichtje had het in ieder geval uitstekend naar haar zin en haar jongere broertje vond het ook allemaal wel prima.

Zoals jullie hebben kunnen lezen, heb ik inmiddels ook een tropische vlindertuin in Gemert bezocht. Ik vond het zeer de moeite waard en wat een prachtige vlinders heb ik gezien. Het lukte zelfs om de blauwe Morpho vast te leggen en dat valt niet mee kan ik zeggen. Deze vlinder fladdert echt alle kanten op.

Mijn nieuwe kast voor de woonkamer kwam eindelijk binnen en ik ben er zo blij mee! Hij is echt zo gaaf en inmiddels is de kast ingericht met uiteraard de nodige planten. Ook bestelde ik een nieuw overtrek voor mijn bed..nu heb ik helemaal een jungle kamer 🙂

Voor het eerst in mijn leven waagde ik mij aan een macramé project. Het was even puzzelen maar het is uiteindelijk gelukt. Het is duidelijk dat ik nog een beginner ben, maar ik ben toch blij met het resultaat. Mijn volgende project wordt een plantenhanger…want ik heb immers nog niet voldoende planten, haha.

dutchies diary juli 2020
jaaroverzicht 2020
dutchies diary juli 2020

Happy Moments

  • Mijn moeder nodige mij onverwacht uit om te gaan bowlen samen met mijn petekinderen. Het was echt jaren geleden dat ik had gebowld dus daar had ik wel zin in. Ondanks het feit dat ik zeker niet slecht was, eindigde ik als vierde (van de vijf). Mijn petekind stond echt zo belachelijk goed te bowlen…niet normaal voor een knul van veertien, haha. Het was in ieder geval een gezellige avond.
  • Uiteraard ging de barbecue weer aan. Mooi weer = bbq 🙂
  • Ik zag voor het eerst in lange tijd weer een goede vriendin die ik al maanden niet gezien had. Haar vriend had Thaise currysoep gemaakt en die was echt zo belachelijk lekker. Dit was serieus één van de lekkerste soepen die ik ooit gegeten heb. Gelukkig heb ik het recept dus kan ik de soep ook een keer thuis maken.
  • Het duurde even, maar ik heb inmiddels ook aardbeien in de tuin. Mijn ouders hebben echt al twee maanden ongelooflijk veel aardbeien in de tuin, maar mijn planten hadden nog geen spreekuur. Ze zijn nu eindelijk wakker geworden.
  • Ik probeer meer op mijn voeding te letten want de corona kilo’s willen nog niet verdwijnen. Daarom maakte ik een lekkere pasta van courgette. Dat moet ik vaker doen want dat was echt erg lekker. Ook maakte ik een lasagna van aubergine. Ook zeer de moeite waard. Sowieso wil ik meer op mijn voeding letten want ik heb het vermoeden dat ik een intolerantie heb (of meerdere) maar voor wat??? Joost mag het weten.
  • Iets minder goed voor de lijn waren de s’mores die ik voor het eerst proefde op de barbecue. Ik was gewoon heel erg nieuwsgierig en eerlijk gezegd was het best lekker, haha.
  • Ik kreeg een mooi geschilderde steen van mijn petekind…zo lief!
dutchies diary juli 2020

De tweede week van augustus is in zicht en inmiddels ben ik ook twee dagen naar Flevoland geweest waar ik binnenkort meer over zal vertellen. Juli was een erg fijne maand en ik weet zeker dat augustus ook meer dan prima zal zijn 🙂 Hebben jullie ook leuke dingen ondernomen in juli?

 

Volg mijn reisavonturen ? Facebook – Twitter – Instagram – Bloglovin

You may also like

2 comments

Marcella Molenaar 15 augustus 2020 - 15:32

Klinkt als een goeie maand! Ook ik verbaas me wel over de drukte en ik vrees voor een lockdown nummer 2. Over 3 weken willen wij met een gehuurde camper door Oostenrijk gaan reizen, dus ik hoop heel erg dat dat nog wel door gaan gaan. Duim je mee? Wat zijn s’mores trouwens? Misschien beter voor mij om niet te ontdekken, maar toch nieuwsgierig 😉
Marcella Molenaar onlangs geplaatst…21 Nationale Parken in NederlandMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 15 augustus 2020 - 20:44

S’mores zijn gesmolten marshmallows op de bbq en die doe je tussen twee biscuitjes met een stukje chocolade…smakelijk eten. Ook ik vrees voor een tweede lockdown. Ik hoop dat jullie reis door kan gaan en dat ik in oktober ook nog weg kan.

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.