Dutchies Diary: juli 2019

by DutchieontheRoad
8 comments

De zomervakantie is al halverwege…wat vliegt de tijd!! In het zuiden hebben we inmiddels drie weken zomervakantie achter de rug en wat een temperaturen vorige week. Niet normaal meer! Ik ben super druk met werken maar gelukkig was er ook nog tijd voor leuke dingen. Blikken jullie met mij terug op de warme maand juli?

Dutchies Diary: juli 2019

Er kwamen maar liefst negen blogposts online in juli. Helemaal niet slecht. Ik trapte de maand juli af met een artikel over de de bezienswaardigheden van Krakau. Een super leuke stad die ik zeker aan kan raden. In de zomervakantie post ik iedere maandag een zomerspecial en natuurlijk mocht een artikel over leuke zomeruitjes niet ontbreken. Ik ga zelf niet op vakantie in de zomervakantie dus wie weet ga ik zelf wel één van deze uitjes ondernemen 🙂

Vorig jaar oktober reisde ik twee weken door Marokko. Wat een prachtig en divers land. In twee weken kun je hartstikke veel zien en doen in Marokko. Dit waren de hoogtepunten in slechts 14 dagen. Zijn jullie ook dol op zomerse gadgets? Altijd handig met dat warme weer en daarom schreef ik een artikel over leuke zomerse gadgets. Die kwamen vorige week vast van pas.

Joshua Tree is een prachtig nationaal park aan de westkust van de Verenigde Staten. Steeds meer toeristen weten dit pareltje te vinden en terecht. Hier wil je zeker een keer naar toe. Twee weken geleden vertelde ik waarom zo zonbescherming zo ontzettend belangrijk is. Er zat een heel persoonlijk verhaal achter deze blogpost want een paar maanden geleden werd ik geconfronteerd met huidkanker. Mede daarom wilde ik jullie waarschuwen voor de gevolgen van zonverbranding want Nederlanders zijn erg laks als het gaat om bescherming tegen de zon. Geen leuke post voor mij om te schrijven, maar ik sta er wel volledig achter.

Mijn eerste solo reis ging meteen naar Australië! Als ik het dan doe, dan maar meteen goed en naar de andere kant van de wereld 😉 Ik deelde 7x mijn ervaring met alleen reizen. De maand juli sloot ik af met drie overheerlijke smoothie recepten. Ik ben echt dol op verse smoothies. Zo ontzettend lekker!

Dutchies Diary juli 2019Persoonlijk

Juli was weer een erg drukke werkmaand. Begin deze maand trouwde mijn nicht in een echt kasteel! Het was een erg mooie bruiloft en een gezellig feest als afsluiting. Een goede reden om mezelf weer eens flink op te doffen 🙂 Dat doe ik namelijk niet zo vaak, haha. In juli beginnen de kermissen weer en ondanks dat ik nergens in ga, vind ik het wel altijd gezellig om over de kermis te slenteren. Mijn kleine nichtje heeft het eendjes vissen ontdekt…ze vindt het geweldig! En wij vinden het hilarisch om te zien.

Ik had een ijsmachine te leen om te testen of hij werkte. Dat is pas serieus lekker ijs! Ik was onverwacht een maandagmiddag vrij en daar nam ik dankbaar gebruik van door met mijn moeder, petekind en nichtje naar Dierenrijk te gaan. We hebben een abonnement en dan is het nog leuk om even een middag naar de dierentuin te gaan. Ik woon immers toch om de hoek.

Ook gingen we op een zondagmiddag naar Bloem & Tuin, een jaarlijks event in Nuenen. Ik moet eerlijk zeggen dat ik het dit jaar een beetje vond tegenvallen want er stond eigenlijk hetzelfde als vorig jaar. Een beetje vernieuwing kan geen kwaad.

Zoals de meeste mensen heb ook ik flink afgezien tijdens die hete dagen. Ik klaag niet graag maar dit was wel écht te veel van het goede. Met een tuin op het zuiden en plat dak is het echt onmogelijk om te slapen. Ook werken was behoorlijk pittig aangezien het binnen 34 graden was!! Ik was dan ook als een kind zo blij toen er vrijdagavond een enorme hoosbui over Eindhoven trok. Het is dat het onweerde want anders had ik buiten staan dansen Nog zo’n hittegolf en dan koop ik ook een zwembadje voor in de tuin.

Fotograferen in de dierentuin
Fotograferen in de dierentuin
Dutchies Diary juli 2019
Dutchies Diary juli 2019
Fotograferen in de dierentuin

Happy Moments

  • Ik kocht voor het eerst sinds jaren weer eens een rok. Ik ben altijd van mening geweest dat ik geen rok of jurk kan dragen vanwege mijn belachelijk witte onderbenen (ze geven nog net geen licht) die met geen mogelijkheid bruin te krijgen zijn. Mede door het warme weer ging ik toch overstag en ik ben er zo blij mee. Fuck alle opmerking over mijn witte benen…Kelly mag ook een rok dragen 🙂
  • Ongelimiteerd ijsjes eten omdat het zo warm was. Mijn vriezer ligt vol met Snickers ijs want dat is mijn grote favoriet.
  • Ik bestelde van die leuke foto hexagons voor aan de muur en ze zijn zo ontzettend leuk! Ik zal er binnenkort een artikel over plaatsen.
  • Dat ik op die onwijs hete woensdag (40 graden in Eindhoven!!) eerder naar huis kon omdat het erg rustig was. Ik ben normaliter geen persoon die eerder naar huis gaat (ik maak namelijk graag veel uren) maar deze dag maakte ik daar dankbaar gebruik van. Met een hoofd zo rood als een tomaat plofte ik op de bank om er vervolgens niet meer vanaf te komen. Ik was tot niets meer in staat, haha.
  • Mijn kleine nichtje die voor het eerst eendjes vangt op de kermis. Die reactie…onbetaalbaar!
  • Een onverwacht uitstapje naar de dierentuin was meer dan welkom tijdens deze drukke maand. Onverwachte uitjes zijn namelijk de leukste 🙂
  • Ongelimiteerd barbecueën want daar is onze familie koploper in, haha.
Dutchies Diary juli 2019
jaaroverzicht 2019

Hebben jullie ook een fijne maand achter de rug?

 

Volg mijn reisavonturen ? Facebook – Twitter – Instagram – Bloglovin

You may also like

8 comments

Aniek 2 augustus 2019 - 14:58

Wat een gave foto van die Flamingo! Die heb je zeker in Dierenrijk gemaakt? Daar kan je waarschijnlijk je hart ophalen qua fotografie? 🙂
Aniek onlangs geplaatst…De mooiste hikes in Pinnacles National Park, CaliforniëMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 3 augustus 2019 - 19:17

Dierenrijk is inderdaad een aanrader om te fotograferen. Voor mij ook ideaal aangezien ik om de hoek woon dus ik kan ook eventjes gaan om te fotograferen 🙂

Reply
Mirre 3 augustus 2019 - 11:21

Hoi Kelly, ik word helemaal blij van jouw ‘happy moments’, haha! Dat van die hitte herken ik wel. Ik heb die dag ook he-le-maal niets gedaan, behalve naar de vriezer lopen en ijsjes halen *lol* Het verbaast met nog dat je qua bloggen zo productief bent geweest!
Mirre onlangs geplaatst…Paraglide-festival Coupe Icare in FrankrijkMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 3 augustus 2019 - 19:16

Ik was ook verbaasd over het aantal blogposts, haha. Die hitte is niet mijn ding…een graad of 25 is meer dan genoeg 😉

Reply
Janet 7 augustus 2019 - 18:54

Wat heb je een leuke en drukke maand gehad zeg! Negen blogpost in een maand tijd is wel echt heel knap hoor, daar kom ik niet eens bij in de buurt! En met 40+ graden mag je klagen hoor, dat is ook niet meer te doen haha!
Janet onlangs geplaatst…TRVL summary – juli 2019My Profile

Reply
Maaike 11 augustus 2019 - 20:12

Ongelimiteerd ijsjes eten én barbecuen. Day is wat we willen! Oh en Snickers moet ik echt een keer proberen. Ik vind de Mars ijsjes in ieder geval altijd zo lekker 😍

Reply
Bromo Ijen Tourism 19 augustus 2019 - 06:10

Je bent heel goed in het maken van foto’s voor dieren, ze zien er erg grappig uit, hoewel sommige erg wild zijn … gefeliciteerd

Reply
wisatagunungbromo 26 april 2022 - 17:17

nice foto and beautiful animals

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.