Dutchies Diary: juli 2018

by DutchieontheRoad
11 comments

Zo…dat was me een maandje wel. Normaliter zijn de Nederlandse zomers niet om over naar huis te schrijven, maar daar kom ik toch op terug. Wat een weertje. Heerlijk! Ik weet dat veel mensen klagen over het weer (wanneer is het wel goed?) maar ik vind het wel prima hoor. Vele malen beter dan een natte zomer. Juli was voor mij eigenlijk een vrij rustige maand en stond vooral in het teken van herstellen van mijn gebroken neus. Ik moest even gas terugnemen en dat ben ik niet gewend. Het gaat inmiddels stukken beter. Blikken jullie met mij terug op de warme maand juli?

Dutchies Diary: juli 2018

In juli kwamen er slechts 5 artikelen online (dit is nummer 5), een waar dieptepunt 😉 Zoals ik vorige maand al aangaf, moest ik het even rustig aan doen…een soort zomerstop zeg maar. Ik nam me voor om de hele maand niet naar de bezoekersaantallen te kijken om te voorkomen dat ik toch weer snel terug naar twee artikelen zou gaan (zelfkennis komt met de jaren). Vorige week zag ik echter dat ik zelfs iets meer bezoekers had in juli, ondanks de warme zomer. Bedankt voor jullie bezoek! Super tof! In het zuiden zijn we al halverwege de zomervakantie en gedurende deze periode zal ik het bij één blog per week houden, maar vanaf 20 augustus kom ik weer terug met twee blogs per week 🙂

Als er een schoolvakantie in zicht is, wil ik altijd een lijstje met leuke uitjes/activiteiten publiceren. Altijd handig wanneer je even geen inspiratie hebt. Ik vind het altijd leuk om te lezen over vreemde gewoontes in het buitenland. Daarom maakte ik zelf ook een leuk lijstje. Lachen jullie even mee 😉

Mijn mooiste reis ooit was toch wel de vierweekse reis van Kaapstad tot de Victoria Watervallen. Hoe leg je in hemelsnaam  5818 kilometer af in vier weken? Dit was mijn reisroute door Zuidelijk Afrika.

Dutchies Diary: juli 2018Persoonlijk

Juli was een eigenlijk een vrij rustige maand voor mij. Begin juli ging ik weer aan het werk en merkte dat het toch best pittig was. De eerste dagen waren zo vermoeiend en daar baalde ik behoorlijk van. Ik zit altijd vol energie en daar was vrij weinig van over. Daarom nam ik gas terug m.b.t. mijn blog, liet het huishouden even voor wat het was en genoot ik extra (chill modus) van mijn tropische tuin die nu vol in bloei staat. Dat had ik gewoon even nodig. Ik ben nog niet helemaal terug op mijn oude energielevel, maar het gaat de goede kant op. Het warme weer helpt ook niet echt mee, maar ik voel me echt vele malen beter dan weken geleden. Eind augustus heeft mijn collega vakantie en dat zijn voor mij de drukste weken van het jaar. Daarom voor nu…chill.

Dutchies Diary juli 2018
Bezienswaardigheden Edinburgh

Hoe gaat het met mijn neus? Deze vraag krijg ik heel vaak de laatste tijd 😉 Ik heb geen pijn meer, maar het is af en toe nog wel gevoelig (alsof er kleine naaldjes in mijn neus gestoken worden). Het reponeren van mijn neus is helaas niet geheel gelukt en hij staat dus nog steeds een beetje scheef. Ik heb nu een deukje aan de zijkant van mijn neus en de selfiestand vind ik momenteel niet zo leuk 😉  Ik moet nog op zoek gaan naar een nieuwe ‘selfie-hoek’ of ik moet mijn neus leren photoshoppen, haha.

Vooralsnog laat ik me niet opereren, waar overigens het niet iedereen in de familie mee eens is. Mochten er in de toekomst nog KNO klachten komen (ik heb sinds de val ook last van een ploppend oor), moeten ze maar groot onderhoud plegen 😉 Voor nu ben wel even klaar met de Nederlandse gezondheidszorg. De arts heeft dingen tegen mij gezegd die je niet tegen een patiënt zegt, hij luisterde niet naar mijn vragen en ik voelde me niet serieus genomen. Het is even genoeg geweest, maar mocht ik in de toekomst toch geholpen worden…dan wel in een ander ziekenhuis. Daar wil ik het bij houden…ik ben nu even klaar met mijn neus. Ik wil weer vooruit kijken 🙂

Happy Moments

Jazeker…er waren ook vele Happy Moments in de maand juli 🙂

 • Hallo zomer! Jeetje…wat een temperaturen zeg! Heerlijk! Oké, die 35+ vond ik minder geslaagd want toen vond zelfs ik het té heet. Er was geen ventilator meer te krijgen en met een plat dak en tuin op het zuiden, was het net een sauna op mijn slaapkamer. Hallo slapeloze nachten.
 • IJsjes, ijsjes, ijsjes, ijsjes, ijsjes en nog meer ijsjes. Heb ik al verteld dat ik veel ijsjes gegeten heb 😉
 • Naast ijsjes maakte ik ook vele smoothies. Mijn blender maakt overuren momenteel.
 • Ik trakteerde mezelf op een Bubble Wafel…een heerlijke traktatie die zeker voor herhaling vatbaar is.
 • Ook had ik weer tijd om heerlijk te gaan lunchen…ik ben dol op lunchdates in het weekend.
 • Mijn eettafelstoelen waren na negen jaar aan vervanging toe en in juli kwamen ze eindelijk binnen. Zo blij mee! Tip van Kelly: neem geen stoelen met wieltjes want die dingen vallen er constant af en ze beschadigen je laminaat. Voor mij geen stoelen met wielen meer!
 • Ik had een aantal vrije middagen en deze bracht ik door met mijn kleine nichtje Hailey. Samen spelen in het babybadje 🙂 Love it!
 • In Nuenen was er weer het jaarlijkse Bloem & Tuin, een leuk tuinevent. Altijd leuk om even rond te lopen.
 • Zomersalades…wie is er niet dol op. Net zoals velen heb ik totaal geen kookinspiratie bij deze temperaturen, maar een salade is altijd een goed idee.
 • Ik kocht een super fijn zomerjurkje! Kelly in een jurkje is echt een zeldzaamheid en ik was zelf ook positief verrast. Misschien toch maar eens vaker een jurk dragen. Ook kocht ik een hele fijne broek, zwart met een wit streepje. Zit heerlijk!
 • Regen 🙂 Hoe blij kan een mens zijn met regen. Ik was zo blij met die enorme wolkbreuk van de nacht op vrijdag/zaterdag. Goed voor de tuin en de temperatuur in huis is nu vele malen beter. Happy Kelly

Duthies Diary juli 2018

Ik ben amper actief geweest op Instagram dus ook deze maand laat ik de InstaSpam even voor wat het is. Dat komt wel weer. Omdat ik de laatste weken meer tijd had, ben ik wel bijna klaar met het bewerken van mijn foto’s van Edinburgh. Volgende week komt het eerste artikel online! Super leuk!

Hebben jullie de warme temperaturen overleefd en een fijne maand gehad?

 

Volg mijn reisavonturen ? Facebook – Twitter – Instagram – Bloglovin

You may also like

11 comments

Shirley 30 juli 2018 - 07:33

Gelukkig gaat het weer wat beter met je. Ik heb net op tijd een ventilator gescoord. Heel blij mee, want zelfs vannacht was het nog 30 graden op mijn slaapkamer.
Shirley onlangs geplaatst…Boeken om deze zomer wel/niet te lezen (een karige editie)My Profile

Reply
DutchieontheRoad 30 juli 2018 - 20:23

Ik heb sinds gisteren eindelijk een ventilator kunnen bemachtigen. Heerlijk! Op mijn slaapkamer is het zelfs boven de dertig graden en dat is gewoon niet te doen. Ik deed geen oog meer dicht en hoop nu eindelijk wat beter te kunnen slapen.

Reply
Sanne 30 juli 2018 - 10:50

Ohhh die bubble wafel! Daar zou ik mezelf ook wel op trakteren – minstens 1x per week. 🙂 Balen dat je het totaal niet getroffen hebt met je arts. Volgende keer gewoon naar een andere gaan, dat je vertrouwen hebt in je zorgverlener is heel belangrijk. Het mooie weer blijft nog wel even, je kunt dus nog even lekker ijsjes eten! (En ik ook 😉 )

Reply
DutchieontheRoad 30 juli 2018 - 20:24

Net weer een ijsje op 😉 Die bubble wafel was echt zo lekker. Ga ik zeker vaker halen 🙂

Reply
Aniek 1 augustus 2018 - 19:04

Die reisroute door Zuidelijk Afrika ziet er prachtig uit! Ik ben jaloers 🙂
Aniek onlangs geplaatst…Hiken naar de Stoanerne mandln ofwel de Uomini di Pietro in Val SarentinoMy Profile

Reply
Jenny 3 augustus 2018 - 12:00

Wat naar dat je nog steeds klachten van je neus hebt. En vervelend dat je een slechte arts had. Bah. Bah. Bah.

Ehhhhh…. Count me in! Ik ben een van de mensen die juli net te warm vond. Meestal houd ik van warmte, maar niet met een dikke buik of kleine baby.

Van de foto’s van je ijsjes en smoothies word ik heel blij. Ik ben verslaafd aan perenijsjes.

Reply
DutchieontheRoad 4 augustus 2018 - 16:15

Perenijsjes zijn inderdaad erg lekker. Ik heb deze week yoghurtijs herontdekt…ook erg lekker. Zelf maken met yoghurt, siroop en aardbeien 🙂

Reply
Denise 10 augustus 2018 - 22:12

Ik was tijdens de warmte in Nederland 3 weken in de warmte in Spanje aan het rondreizen (wat superleuk was), maar ik had het hier ook nog graag willen meemaken hoor. Het kan mij nooit genoeg zijn en ik baal nu alweer dat het regent (ook al is het voor sommige mensen natuurlijk wél fijn).
Denise onlangs geplaatst…Hoe was de interrail vakantie? Mijn ervaringen en foto’s!My Profile

Reply
DutchieontheRoad 11 augustus 2018 - 16:33

Ik heb jullie verhalen gevolgd op Twitter. Super leuk en ik zit er aan te denken om zelf ook een keer te gaan interrailen 🙂

Reply
Marcella Molenaar 11 augustus 2018 - 11:07

Ik dacht ‘een bubble wafel, wat is dat?’ Maar je laatste foto laat het zien. Wat een traktatie! Ik vond het wel echt te heet met 35 graden, 31 is een stuk beter uit te houden. Nu het vandaag en gisteren 19 graden is, wordt ons huis eindelijk weer aangenaam. Wat heb ik wekenlang slecht geslapen… Nu moet ik echt bijkomen en aansterken. Oef. Fijne augustus-maand!
Marcella Molenaar onlangs geplaatst…Wishlist Nederland update #3 – augustus 2018My Profile

Reply
DutchieontheRoad 11 augustus 2018 - 16:33

Ik vond 35+ ook te warm en kon gewoon niet meer slapen ‘s nachts. Na een tijdje gaat dat echt ten koste van je nachtrust. Ik was kapot. Gelukkig is het nu beter te doen 🙂

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.