Dutchies Diary: juli 2017

by DutchieontheRoad
21 comments

De maand juli is weer voorbij gevlogen dus is het tijd voor een maandoverzicht. In Dutchies Diary blik ik terug op de vorige maand. Uiteraard mogen de Happy Links en InstaSpam ook niet ontbreken. Blikken jullie met mij terug op de maand juli?

Dutchies Diary: juli 2017

In juli publiceerde ik 11 artikelen. Ik maakte eindelijk mijn nieuwe reisplannen bekend. Nieuwsgierig waar ik dit jaar naar toe ga? Lees dan hier waar en wanneer ik weer op pad ga. De zomervakantie is eindelijk begonnen en dat betekent dat veel mensen naar het buitenland gaan. Blijf jij net zoals mij in eigen land? Met deze zomeruitjes hoef jij je niet te vervelen. Het is alweer een jaar geleden dat ik in Thailand was. Wat vliegt de tijd. Door deze 15 foto’s wil jij meteen naar Thailand. Ik althans wel.

Een heel populair artikel was mijn overzicht waar en wanneer je de big 5 kunt spotten. Altijd handig om te weten wanneer je naar Afrika gaat. Ik ben dol op fotograferen in de woestijn, maar ben wel altijd een beetje huiverig. Waarom? Al die kleine korreltjes zand kunnen funest zijn voor je apparatuur! Ik gaf 5 tips over fotograferen in de woestijn. Ik ben een grote fan van Afrika en de volgende bestemmingen staan nog steeds op mijn wishlist Afrika. Natuurlijk werden er ook de nodige PhotoFriday’s gepubliceerd. De PhotoFriday over het 3D Art Museum was mijn favoriet 🙂 .

Hoogtepunten ThailandPersoonlijk

Juli stond vooral in het teken van heel erg veel werken. De laatste weken was ik van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat in de weer, inclusief de weekenden. Tja, na een tijdje kwam de man met de hamer even langs en gaf mij een voorzichtige tik op mijn vingers. Ik was moe…heel erg moe. Ik besloot halsoverkop een zomerrooster in te voeren op Dutchie on the Road want het werd allemaal best veel. Soms moet je even een stapje terug doen om weer vooruit te komen. Ik bracht het aantal artikelen terug naar twee per week, zodat ik iets meer lucht kreeg. Ook wil ik proberen vooruit te werken voor de drukke maand september. Ik wacht even af wat het gaat doen voor mijn bezoekersaantallen, maar als het bevalt, houd ik het misschien wel bij twee artikelen per week 😉 . Ik moet echt leren dat ik werk om te leven en niet andersom. Gelukkig was er ook tijd voor een aantal leuke dingen 🙂 .

Dutchies Diary juli 2017

Dutchies Diary juli 2017

Dutchies Diary juli 2017

Dutchies Diary juli 2017

Dutchies Diary juli 2017Happy Moments

 • Ik ging glowgolfen met mijn moeder, broer en schoonzus.
 • Mijn petekinderen bleven een weekend logeren en we genoten van een zeer asociale milkshake 😉
 • We hadden een babyshower van mijn schoonzus en ik was zo blij dat ze niets in de gaten had, haha. Ook mijn broer werd ontvoerd door zijn vrienden terwijl hij ook in het complot zat van mijn schoonzus. Een dubbelcomplot dus.
 • Voor de babyshower maakte ik een onwijs foute roze babyshower taart die meer dan prima smaakte.
 • Ook maakte ik voor het eerst in vier jaar weer een bellypaint bij mijn schoonzus. Vroeger deed ik dit regelmatig en ik was bijna vergeten hoe leuk dit ook al weer was.
 • Ik verfde gestaag door aan de muurschildering. Helaas heb ik alleen in de weekenden tijd dus het duurt langer dan verwacht. Goed werk heeft tijd nodig. Het is natuurlijk hartstikke leuk om te doen, maar ik zal blij zijn als het klaar is. Eindelijk weer een weekend voor mijzelf.

Happy Links

 • Marcel van yourtravelguideonline schreef een heel goed artikel over zijn ervaringen op reis met zijn partner. Heel goed dat hij hier aandacht aan besteed want zelfs in Nederland is dit nog regelmatig een taboe, laat staan in het buitenland.
 • Ivonne van myfootprints reisde af naar Kroatië en bezocht de prachtige Plitvice meren. Daar wil ik ook naar toe 🙂
 • Wil je voor vertrek bij Schiphol overnachten? Natasja van watzijzegt testte drie hotels en vertelt over haar ervaringen. Altijd handig wanneer je ontspannen aan je lange reis wilt beginnen.
 • Zin in een stedentrip? Lissabon is altijd een goed idee. Lisette van Travellust geeft 8 tips wat je echt moet zien.
 • Karlijn van Karlijntravels overnachtte in een hele bijzondere lodge in Tanzania. In deze lodge maak je kennis met de Masai. Hoe bijzonder is dat!?

InstaSpam juli 2017

Natuurlijk mag de maandelijkse InstaSpam ook niet ontbreken. Jullie reageerden massaal op dit geweldige olifantenkoppel 🙂

Dutchies Diary juli 2017

Dutchies Diary juli 2017

Dutchies Diary juli 2017

Dutchies Diary juli 2017

Dutchies Diary juli 2017

Hebben jullie een fijne maand gehad?

 

Volg mijn reisavonturen ? Facebook – Twitter – Instagram – Bloglovin

You may also like

21 comments

Eva 31 juli 2017 - 10:04

Wow, die milkshakes! En die taart! Sorry, als het over eten en drinken gaat, ontgaat de rest me enigszins. Zo had ik al bijna geen oog meer voor die prachtige olifantenfoto. #sorrynotsorry
Eva onlangs geplaatst…Duurzaam reizen doe je zo: 6 tips op een rijMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 4 augustus 2017 - 20:32

Eten en drinken is ook erg belangrijk 😉 . Als ik eten zie (of ruik) is mijn aandacht ook ver te zoeken, haha. FOOD!!

Reply
Lotte 31 juli 2017 - 11:56

Die milkshakes zien er echt te gek uit! Hebben ze ze opgekregen? Ik begrijp wel dat het even te veel werd, hopelijk heb je binnenkort weer vrije tijd, om ook af en toe gewoon heerlijk niets te doen.
Lotte onlangs geplaatst…La bella Italia: de beste cappuccino’s, veel ijsjes en gezellige steden.My Profile

Reply
DutchieontheRoad 4 augustus 2017 - 20:19

De milkshakes waren inderdaad helemaal op 😉 . Vrije tijd laat nog even op zich wachten. Ik werk altijd extra in de schoolvakanties en in september wordt het helemaal een gekkenhuis. In oktober heb ik lekker drie weken vrij. Tijd voor een weekend Berlijn en 16 dagen Nepal!!

Reply
Rowan 31 juli 2017 - 15:00

Wauw die milkshakes zijn echt indrukwekkend! Ik vind je muurschildering erg mooi worden en wat goed dat je het wat rustiger aan doet! Luisteren naar je lichaam is moeilijk, maar zo belangrijk!

Reply
DutchieontheRoad 4 augustus 2017 - 20:21

Luisteren naar mijn lichaam is niet mijn sterkste punt 😉 . De trein dendert maar voort, maar soms moet je even prioriteiten stellen. September wordt belachelijk druk, maar in oktober kan in eindelijk zelf op vakantie 🙂

Reply
Sanne 31 juli 2017 - 18:48

Soms is het even heel fijn om een stapje terug te doen. Weer even opladen voordat je weer vol goede moed verder kan. Ohhh die milkshake! Love it!
Sanne onlangs geplaatst…Het Ilperveld: zo mooi zijn de veenpolders van Laag HollandMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 4 augustus 2017 - 20:22

Die milkshakes zijn inderdaad heaven on earth 😉

Reply
Jessica 2 augustus 2017 - 13:57

Ik vind die buik zo mooi geschilderd, heel gaaf! En het is inderdaad niet erg om een stapje terug te doen. Je blog moet je vooral plezier geven, geen stress. 😉 Geniet van de maand augustus!
Jessica onlangs geplaatst…Voorbereid op reis naar Amerika: alles wat je moet weten voor vertrekMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 4 augustus 2017 - 20:24

Dank je Jessica 🙂 . Soms is het allemaal best veel . Twee banen, een blog en ook nog fotograferen. Een stapje terug doen was een goede beslissing. Twee blogs in de week bevalt me eigenlijk prima 🙂

Reply
Sanne 2 augustus 2017 - 22:26

Wauw wat kun jij mooi schilderen! Tof om ook voor je kleine nichtje in spe te doen!
Sanne onlangs geplaatst…Tapas eten in Ibiza stad bij La BrasaMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 4 augustus 2017 - 20:24

Dank je Sanne 🙂 . Super leuk om te doen, maar ik ben blij als het eindelijk af is 😉

Reply
Marlieke 3 augustus 2017 - 14:39

Wat kan jij mooi schilderen en taarten maken! Verstandig om een stap terug te zetten.
Marlieke onlangs geplaatst…Kids hotspot: het Spoorwegmuseum, veel meer dan treinen kijkenMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 4 augustus 2017 - 20:25

Dank je Marlieke 🙂 . Het was inderdaad een goede beslissing om een stap terug te zetten. Het geeft meer rust.

Reply
Marcel 3 augustus 2017 - 20:10

Verstandig van je om even een stapje terug te doen als je lichaam dit aangeeft. Ben ik weer, wat een mooie foto’s heb je gepost op IG. Schilderen, taarten maken en body painting gaat je ook al zo goed af. Bedankt voor het noemen van mijn artikel, leuk!
Marcel onlangs geplaatst…Mijn laatste blog! Feest je mee?My Profile

Reply
DutchieontheRoad 4 augustus 2017 - 20:27

Het was allemaal wat veel. Het geeft inderdaad meer rust en twee blogs per week bevalt eigenlijk prima. Heb ik meer tijd voor taarten, bodypainting en lekkere taarten 😉

Reply
Jenny 4 augustus 2017 - 09:12

Die foto van jou in het 3D museum blijft gewoon leuk!

Goed om aan jezelf te denken en soms een stapje terug te doen. Ik heb alleen maar meer bezoekers sinds ik terug ben gegaan naar twee blogs per week! Waarschijnlijk ook omdat ik nu meer tijd over houd voor het optimaliseren van oude blogs en mijn interne linkstructuur.

Reply
DutchieontheRoad 4 augustus 2017 - 20:30

Het verbaast mij ook dat mijn bezoekersaantallen stijgen terwijl het zelfs zomervakantie is. Ik wacht het even af, maar ik acht de kans zeer aanwezig dat die twee blogs per week blijven 😉 . Ik heb nu inderdaad meer tijd om betere artikelen te schrijven en oude blogs te optimaliseren. Dat lukte voorheen niet. Het bevalt eigenlijk prima.

Reply
Marcella 4 augustus 2017 - 21:06

Ik had een prima maand, ook mijn overzicht staat nu live! Volgens mij ben je geen kunstenaar van beroep toch? Zonde, je maakt echt geweldige kunstwerken. Zowel de taart als de belly paint en de muurschildering zijn helemaal geweldig!
Marcella onlangs geplaatst…Happylist juli 2017 – Mechelen, Nutz & spelen met onze droneMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 5 augustus 2017 - 20:06

Haha, ik ben geen kunstenaar van beroep maar heb vroeger wel overwogen om naar de kunstacademie te gaan 😉 . Het werd uiteindelijk de Pabo, maar ik werk niet in het onderwijs. Ik combineer twee banen (kantoorbaan en kinderopvang) en in mijn vrije tijd ben ik graag creatief bezig 🙂

Reply
Diana 5 augustus 2017 - 12:48

Die milkshakes die zijn groot en zien er mega lekker uit. Had zelf gisteren na 2.5 week weer een milkshake op en dat smaakte echt te goed! Leuke maand heb je gehad! Wel goed dat je een stapje terug hebt gedaan en soms het dat de beste stap!
Diana onlangs geplaatst…Cycle for Plan | Van ziekenhuis bezoek tot Mosi proostenMy Profile

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.