Dutchies Diary: juli 2016

by DutchieontheRoad
11 comments

Juli was een ontzettend leuke maar ook drukke maand. In Dutchies Diary blik ik terug op afgelopen maand. Ik besteed aandacht aan wat ik allemaal heb uitgespookt, wat mijn eventuele reisplannen zijn en uiteraard mag de maandelijkse InstaSpam ook niet ontbreken.

Thailand

De eerste week van juli was ik nog in Thailand. Zoals altijd vliegt de tijd en lijkt het net alsof ik niet weggeweest ben. Vanuit Khao Sok nam ik de nachttrein naar Bangkok en arriveerde na een lange reis van 24 uur in Kanchanaburi.
Ik bezocht de Erawan watervallen, Hellfire Pass, de Death Railway en de Bridge over de River Kwai. De laatste dagen bracht ik door in de wereldstad Bangkok. Ik vermaakte me meer dan prima en bezocht de nodige tempels, fietste met Co van Kessel door Bangkok, ging een dagje met de trein naar Ayutthaya, slenterde over Khao San Road en at voor de laatste keer Pad Thai en mijn geliefde Massaman Curry. Helaas vloog de tijd en was het weer tijd om naar huis te gaan. Op 8 juli landde ik weer op Nederlandse bodem en was het weer voorbij. Basta, over en uit.

De eerste blogs over Thailand staan al online maar ik ben nog steeds druk met het bewerken van de foto’s. Bij deze weer een aantal snapshots van mijn laatste week Thailand.

Thailand

Yummy! Bananenpannenkoek met fruit EN chocolade 🙂

Thailand

Geen drugs en prostituees in het hotel…welkom in Bangkok!

Bangkok

Ik bezocht het Grand Palace…samen met AL MIJN VRIENDEN!!

Thailand

Op weg naar Ayutthaya met de trein

Thailand

Mijn laatste vegetarische Massaman Curry

Project Vakantietuin

In juli besteedde ik heeeel veel tijd aan mijn tuin. Gedurende mijn vakantie werd mijn tuin opnieuw bestraat en mijn doel was om een vakantietuin te creëren. Volgens mij ben ik daar zeker in geslaagd.
Ik begon na mijn vakantie meteen met het maken van een afscheiding voor de katten. Ik houd mijn katten in de tuin en Pip wil nog wel eens om het hoekje van de poort staan als daar iemand naar binnen komt…sneaky cat. Met bamboepalen maakte ik een toffe afscheiding en creëerde een klein stukje China in de tuin.
Deze maand schafte ik nodige planten aan want na een wolluis explosie tijdens mijn vakantie was het maar een kale bedoeling geworden. Ik werd de trotse eigenaresse van een palmboom, bananenboom, Afrikaanse lelies, Afrikaanse vuurpijlen, varens, cactussen en nog veel meer. Met de nodige bloempotten bracht ik nog wat extra sfeer aan. Voor het eerst zal ik in de winter een aantal planten naar binnen moeten halen dus dan haal ik de vakantie in huis, haha. Geen probleem 😉 . De blauwe regen en hibiscus kwamen ook in bloei dus mijn tuin is momenteel een grote bloemenexplosie. Qua beplanting ben ik nu klaar dus het mag nu lekker gaan groeien. Het enige dat ik nog heel graag zou willen is een nieuw tuinbeeld, een Ganesha. Dat lijkt me echt heel gaaf. O ja, een tuinschilderij met een eigen reisfoto staat nog op mijn wensenlijstje maar dat zal waarschijnlijk pas volgend jaar komen.

In augustus zal ik met een aantal DIY projecten beginnen, want daar ben ik nog niet aan toegekomen. Een heuse kruidentuin van een oud olievat, een oppottafel van pallets en een wegwijspaal staan op de planning. Geen idee hoe deze projecten gaan uitvallen maar ik wil het op zijn minst proberen. Ik zal jullie uiteraard op de hoogte houden.

Vakantietuin

Lekker in de tuin werken

Vakantietuin

Vakantietuin

Vakantietuin

Vakantietuin

Tuin goedgekeurd door Saar

Vakantietuin

Mijn eigen vakantietuin…trotse en blije Kelly 🙂

Verjaardagen en feestjes

Ik heb een hele grote familie dus stonden er weer twee verjaardagen op de kalender. Mijn oom en tante waren jarig en mijn broer en schoonzus vierden ook hun verjaardag met een gezellige BBQ. We hadden uiteraard schitterend weer dus dat was mooi meegenomen.

Afgelopen weekend ging ik gezellig uit eten in Aarle Rixtel met mijn ouders, oom en tante en petekinderen. Een super gezellige avond en heerlijk eten! Yummy!

Bloem & tuin

Bloem & tuin is het grootste tuinevent van de Benelux en gezien het feit dat ik praktisch om de hoek woon, brengen mijn moeder en ik ieder jaar een bezoekje aan dit event.
Ondanks dat ik al een heel eind was met mijn tuin, deed ik weer leuke inspiratie op, aten we appelgebak met mijn peettante en kocht ik een geweldige bananenboom. Deze boom stond al op mijn lijstje maar eigenlijk wilde ik deze pas volgend jaar aanschaffen omdat het seizoen al bijna voorbij is (klinkt zo dramatisch). Maar toen stond daar ineens deze prachtige bananenboom, voor een zeer leuk prijsje. Ik ging overstag en daarom ben ik nu de trotse eigenaresse van een bananenboom. Met een beetje geluk kan ik over een aantal jaar een bananensplit uit eigen tuin eten.

Bloem en Tuin

Bloem en Tuin

Miss Banana…

Genieten van het zonnetje

Ik viel met mijn neus in de boter want het werd heerlijk weer na thuiskomst. Dat was gedurende mijn vakantie wel anders had ik gehoord en gelezen. Net als zovelen genoot ik uiteraard van het prachtige weer, de BBQ, mijn mooie tuin en veel…heel veel ijsjes.

Vakantietuin

Relaxmodus 😉

Dutchies Diary

It’s a hard knock life…for Pip

CreaKelly

Vraag me niet hoe maar ik had nog ergens een gaatje gevonden om twee armbanden te maken. Vorige maand plaatste ik een toffe DIY om je eigen ‘Travel Bracelet’ te maken. Daar kwamen erg leuke reacties op. Mijn tante was ook erg enthousiast over deze armband en daarom maakte ik er een voor haar met de namen van de kinderen. Altijd leuk 🙂 .
Omdat ik toch bezig was, kon ik het niet laten er nog eentje voor mezelf te maken. Een ‘wanderlust armband’ was het resultaat.

DIY Travel Bracelet

InstaSpam

Ik sluit af met mijn top 5 van Instagram. De duidelijke nummer 1 van de afgelopen maand was ook mijn favoriete foto uit Thailand, de monnik met boeddha in Sukhothai. Ik was zo blij met deze foto en jullie wisten deze ook te waarderen. Super leuk!

InstaSpam

InstaSpam

InstaSpam

InstaSpam

InstaSpam

Hadden jullie ook zo’n leuke maand?

You may also like

11 comments

Yvonne 7 augustus 2016 - 17:43

Oh ja, de Massaman curry, die was ik even vergeten.. Jummie! 🙂 Wat een mooie foto’s allemaal, vooral die monnik in Sukhotai, echt super. Toch nog een mensenfoto uit Thailand 🙂
Yvonne onlangs geplaatst…Naar Petra, Jordanië met een hoofd vol AziëMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 7 augustus 2016 - 19:40

Haha, inderdaad. Die foto maakte ik al de eerste dag en ik wist meteen dat dit mijn ‘topper’ zou zijn. Wel jammer dat ik die op de eerste dag al maakte maar beter meteen dan helemaal niet 😉 . De Massaman Curry was toch wel echt mijn favoriet…de vegetarische versie dan. Deze kwam ik niet vaak tegen dus dan hij is extra lekker. Deze was wel heel erg pittig!

Reply
Jenny - ikreis.net 8 augustus 2016 - 11:08

Wat een geweldige tuin heb je!

Bij mij groeit en bloeit vanalles, maar met weinig structuur. De clematis die in maart zou moeten bloeien heeft nu pas bloemen. Helaas kan ik er alleen via whatsapp van genieten omdat ik zelf nog op vakantie ben 🙂

Reply
DutchieontheRoad 10 augustus 2016 - 19:31

Dank je Jenny! Ik ben er ook erg blij mee 🙂 . Ik heb ook een clematis geplant dus ik ben benieuwd wanneer deze volgend jaar tot leven komt 😉 . Fijne vakantie nog!

Reply
Marcella 9 augustus 2016 - 21:46

Je had een heerlijke maand! Prachtige foto’s op Instagram, ik krijg er direct zin van om te reizen. Ik vind je tuin echt top. Zo gaaf dat je een palmboom hebt!
Marcella onlangs geplaatst…Instagram pareltjes #13 – DolomietenMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 10 augustus 2016 - 19:32

Jaaaa…zo leuk die palmboom! Ik was echt als een kind zo blij. Nu nog een hangmat en een drankje 😉 .

Reply
Sanne 10 augustus 2016 - 11:20

Mooie foto’s en vooral die van de bloemen. Altijd fijn ook als er weer een kat thuis op je wacht 😉
Sanne onlangs geplaatst…Beleef Rio en support #TeamNL op de Olympic Experience in Den Haag (+Video)My Profile

Reply
DutchieontheRoad 10 augustus 2016 - 19:33

Dank je Sanne 🙂 . Ik was ook erg blij mijn katten weer te zien. Gelukkig zorgt mijn moeder erg goed voor ze, dus ze hebben niets te klagen.

Reply
Gabriëlle 11 augustus 2016 - 21:24

Voor mij was juli ook echt een gigantisch drukke maar zeker een leuke maand. Het is heerlijk om eens van dit soort persoonlijke blogs te lezen. Ik moet zeggen dat ik meestal vooral reisblogs lees, erg leuk om eens een kijkje in jouw leven te nemen op deze manier!
Gabriëlle onlangs geplaatst…Velorail: fietsen in Normandië over het spoorMy Profile

Reply
karlien 11 augustus 2016 - 21:48

Bananenpannenkoek!! Op Bali heb ik die zoveel gegeten en super dat die in Thailand ook te krijgen zijn. Wij gaan komende winter dus ik houd je blogs goed in de gaten 🙂
karlien onlangs geplaatst…Wijs West AmsterdamMy Profile

Reply
Stephanie | Expeditie Aardbol 12 augustus 2016 - 17:19

Wat een heerlijke tuin! Kan me voorstellen dat je daarvan geniet, zeker als je net terug bent uit Azië!

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.