Dutchies Diary: januari en februari 2022

by DutchieontheRoad
1 comment

Na twee maanden vond ik het eigenlijk wel weer eens tijd voor een dagboekje. Zoals jullie misschien wel in mijn jaaroverzicht hebben gelezen, heb ik even een stapje terug gedaan betreft bloggen. Ik wilde achter de schermen werken aan mijn blog en even tijd voor mezelf. Het zijn immers ook twee roerige jaren geweest die amper in het teken stonden van reizen. Mijn twee minst favoriete maanden van het jaar zijn eindelijk achter de rug en net als zovelen, kan ik niet wachten op het voorjaar. Januari en februari waren best pittige maanden en ook ik kreeg helaas bezoek van tante Cor. Blikken jullie mee terug op de maanden januari februari in deze Dutchies Diary?

Dutchies Diary: januari en februari 2022

Ik startte januari met het updaten van oude blogartikelen en verwijderde ook meerdere artikelen die ik niet meer relevant vond. Weg ermee! Diverse dode links werden verwijderd en nieuwe werden toegevoegd. Zodoende hoop ik dat alles over een tijdje weer up to date is. Dat zal nog even duren want er staan immers honderden blogartikelen online en dat heeft tijd nodig.

In januari plaatste ik een blogartikel met 12 tips voor betere reisfoto’s. Altijd handig want we zo langzamerhand gaan de grenzen weer open en komen er meer mogelijkheden om weer te gaan reizen. Heel erg fijn. De afgelopen 15 jaar heb ik uiteraard talloze bijzondere overnachtingen meegemaakt en het leek mij wel leuk om daar een overzicht van te maken. Het zorgde weer voor mooie herinneringen.

In de Australische Outback had ik ook een zeer bijzondere overnachting want daar maakte ik voor het eerst kennis met een swag. Deze overnachting is nog steeds één van de meest oncomfortabele nachten ooit want daar bleek dat ik écht niet tegen snurkende backpackers kan 😉

Over anderhalve week word ik 41 jaar…ik kan het zelf haast niet geloven. Ik voel me alles behalve 41 jaar oud (oké…sinds tante Cor op visite kwam wel, maar dat zal tijdelijk zijn hoop ik) Ik vond het wel leuk om 15 feitjes over mezelf op een rij te zetten zodat jullie mij iets beter leren kennen.

Het duurde even maar er moest natuurlijk nog steeds een blogartikel over Praag online komen. Ik heb zo ontzettend veel gezien en gedaan in Praag dat het even duurde, maar hij staat inmiddels online. Praag is echt een ontzettend toffe stad en ik heb maar liefst 22 tips voor jullie op een rij gezet. Genoeg voor een lang weekend Praag.

Praagse Burght

Tante Cor kwam ook bij mij op bezoek

Eind januari was dan zo ver…ik kreeg bezoek van tante Cor. Het kwam niet als een verrassing omdat de besmettingen op mijn werk erg hoog waren. Halve klassen waren besmet dus ik had mijn directe familieleden al gewaarschuwd…houd er rekening mee dat ik binnenkort wel eens de pineut zou kunnen zijn. Dat bleek inderdaad het geval te zijn toen ik zondagnacht vreemde hoofdpijn kreeg. Ondanks het feit dat ik zondag een negatieve test had, deed ik maandagochtend nog een test en deze sloeg meteen aan. Hartstikke positief…oeps.

Mijn directe collega besloot na aankomst op het werk voor de zekerheid een test te doen en ook zij kon meteen rechtsomkeer maken…positief. Dubbel oeps want de kinderen hadden plots geen leidsters meer. Mijn dank is groot aan de collega’s die onze groep die week draaiende gehouden hebben want ondanks het feit dat ik er natuurlijk niets aan kon doen, voelde ik me wel schuldig. Gelukkig heb ik geen familieleden besmet want iedereen met wie ik contact had gehad buiten het werk, is negatief gebleven. Joost mag weten hoe?

Gelukkig heb ik slechts milde klachten gehad en voelde ik me niet echt ziek. Toch ben ik nog steeds niet helemaal hersteld want ik heb nog steeds last van vreemde hoofdpijn die komt en gaat. Ook is mijn energiepeil nog steeds niet op het oude niveau. Toen ik eindelijk uit quarantaine mocht kwam er vervolgens nog een verkoudheid om de hoek kijken, een flinke buikgriep én migraine (heb in mijn hele leven slechts 1 x migraine gehad en dat was 20 jaar geleden) Dat kon er dan ook nog allemaal wel bij en het werd duidelijk dat tante Cor mijn weerstand beïnvloed had. Er gebeurde in ieder geval vreemde dingen in mijn lijf de afgelopen vier weken, ondanks het feit dat ik slechts milde klachten had. Ik ga ervan uit dat dit slechts tijdelijk is en dat ik hopelijk snel weer de oude energieke Kelly ben.

Dutchies Diary januari en februari 2022

Persoonlijk: creatieve winter

Tijd voor leuker nieuws. Januari en februari waren creatieve maanden. Begin januari startte ik met een cursus vogels tekenen via Gouden Lijntjes en wat was dit leuk. Ik ben normaliter niet zo’n vogelaar, maar deze cursus was gewoon niet te weerstaan. Zo leuk om te doen en ik was dan ook best trots op het resultaat.

Ook ging ik aan de slag met het nieuwe boek van Carla Kamphuis en tekende ik de nodige huisportretjes. Dit vind ik zelfs nog leuker dan vogeltjes tekenen. Werken met waterverf is toch wel favoriet. Digitaal leren tekenen stond al heel lang op mijn wishlist en daarom trakteerde ik mezelf op een iPad zodat ik kan leren tekenen in Procreate. Vorige week ben ik begonnen met een online cursus en ik ben heel benieuwd wat mij dit brengen gaat. Zo’n zin om lekker te experimenteren met dit programma.

In februari startte ik weer met de cartoonmeisjes challenge van Paperfuel. Hier deed ik al eerder aan mee, maar dit was een dagelijkse challenge en dat vond ik best pittig. Deze keer duurt de challenge twee maanden en maak je één cartoonmeisje per week. Dat is veel beter te doen voor mij. De eerste cartoonmeisjes zijn inmiddels gemaakt en met name het cartoonmeisje uit Havana vind ik erg leuk geworden.

Dutchies Diary januari en februari 2022

Vogels tekenen Gouden Lijntjes

Cartoonmeisjes tekenen

Happy Moments: eindelijk weer naar de dierentuin en midweekje weg geboekt

 • Ondanks het feit dat ik de afgelopen twee maanden niet fit was, heb ik toch de nodige keren op de yogamat gestaan. Ik merk dat dit gewoon heel goed is voor mij en als ik klaar ben, merk ik dat ik een stuk rustiger ben ik mijn hoofd en mijn spieren soepeler zijn.
 • Wat was ik blij toen ik eindelijk uit quarantaine mocht…zo niet mijn ding om de hele week opgesloten te zitten. Mijn katten waren er echter wel heel blij mee en daar heb ik dan ook veel mee geknuffeld.
 • Mijn neefje werd 2 jaar oud en dat moest natuurlijk gevierd worden met taart en cadeautjes.
 • Ik hing de vlag uit toen de winkels en horeca weer open mocht zodat ik eindelijk weer eens kon shoppen en lunchen.
 • Ondanks het slechte weer hadden we ook enkele mooie dagen en daarom gingen wij op een zonnige zondagmiddag naar de dierentuin. Zo fijn om even de deur uit te zijn.
 • Ook boekten wij een midweekje Center Parcs in april met ons gezin. Mijn ouders hadden dat nog tegoed van twee jaar geleden, maar tante Cor gooide uiteraard roet in het eten. We vonden het tijd om eindelijk eens weg te gaan met het hele gezin en daarom gaan we in april een paar dagen lekker chillen bij het Heijderbos. Zo’n zin in!
 • Ik schafte een warmtesjaal aan dat kwam echt heel goed van pas de afgelopen weken. Zo fijn voor mijn rug en schouders en tijdens die vervelende buikgriep kwam hij ook heel goed van pas. Even een paar minuutjes opwarmen in de magnetron en dan lekker relaxen.
 • Het weer is natuurlijk vreselijk de afgelopen weken, maar dat is wel een goede reden om lekker series te kijken. Ik kan niet wachten op een nieuw seizoen van ‘The Witcher’ en ‘Emily in Paris’ en inmiddels ben ik bezig met ‘Quanticum’.
 • Zijn jullie ook fan van ‘Wie is de Mol?” Ik ben een trouwe fan en kan niet wachten op de ontknoping. Fresia is mijn mol. De kinderen op mijn werk zijn ook fan en daarom hebben we een ‘Wie is de Mol ‘ pol en ook daar zijn de meeste stemmen voor Fresia. Ik ben benieuwd.
 • Hebben jullie ook al de eerste narcissen en krokussen gespot? Ik wel en dat betekent dat het voorjaar eindelijk in zicht is!
 • Merken jullie ook al dat het steeds vroeger licht wordt? Ik moest vorige week echt even op de klok kijken toen ik vroege dienst had en merkte dat het al licht begon te worden. Dacht bijna dat ik te laat was, maar dat bleek toch niet het geval te zijn.

Dutchies Diary januari en februari 2022

En toen kwam daar het vreselijke nieuws uit Oekraïne. Ik had nooit verwacht dat die pipo uit Rusland het echt zou doen, maar inmiddels weten we wel beter. Mijn hart huilt en mijn medeleven gaat uit naar de Oekraïners. Hoe is dit mogelijk!? Ik houd mijn hart vast voor wat komen gaat.

Terwijl ze aan de andere kant van Europa vechten, vieren we hier carnaval. Heel dubbel allemaal. Ik sla nog een jaartje over want ik vind het nog te risicovol, ondanks het feit dat ik onlangs corona gehad heb. Heb geen zin in een tweede besmetting. Ik vier carnaval wel lekker rustig op het werk met de kinderen…ook prima. Ik ga weer lekker achter de schermen aan mijn blog werken en zo nu en dan zal ik wel een nieuw blogartikel schrijven 🙂

Hebben jullie inmiddels ook al bezoek gehad van tante Cor?

Volg mijn reisavonturen ? Facebook – Twitter – Instagram – Bloglovin

You may also like

1 comment

Daphne 5 februari 2024 - 16:35

Wat en prachtige tekeningen met waterverf maak jij! Echt knap hoor!

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.