Dutchies Diary: januari 2021

by DutchieontheRoad
12 comments

Dat was me een eerste maandje van 2021 wel zeg! Januari en februari zijn niet bepaald mijn meest favoriete maanden van het jaar en dat is dit jaar niet anders. De lockdown hakt er flink in, het vaccineren gaat minder snel dan verwacht en dan heb je ook nog een stel halve zolen die blijkbaar de behoefte hebben om steden te gaan vernielen!? Ik heb geen goed woord voor deze mensen over en kan maar één ding zeggen: SCHAAM JE DIEP! Maar goed…januari dus. Ondanks alle maatregelen, probeer ik zo positief mogelijk te blijven en dat doe ik door veel creatief bezig te zijn en vooral goed voor mezelf te zorgen. Blikken jullie met mij terug op de bewogen maand januari?

Dutchies Diary: januari 2021

Het is nog steeds rustig op Dutchie on the Road, maar dat is een bewuste keuze. Ik heb veel minder bezoekers dan voorheen, minder inspiratie en ook minder zin om vele artikelen te schrijven. Dat komt wel weer, daar ben ik heilig van overtuigd. Voorlopig blijf ik nog even lekker in mijn eigen bubbel zitten en zodra het voorjaar aanbreekt (en hopelijk meer mogelijk is) zullen er wel weer meer verhalen online komen. Ik kan niet wachten tot de winkels, horeca en musea weer open gaan. Ik ben één van de vele vrouwen die de Action ongelooflijk mist, haha.

In januari kwamen eindelijk de lang beloofde artikelen online over de Zaanse Schans en Texel. Vorig jaar bracht ik voor het eerst in mijn leven een bezoek aan de Zaanse Schans. Ik was haast de enige toerist dus ik kan een bezoekje in de corona-tijd van harte aanbevelen…lekker rustig 🙂 Natuurlijk ging ik ook voor het eerst in mijn leven naar de Waddeneilanden en wat was dat fijn zeg. Texel is een heerlijk eiland waar veel te beleven valt, ook in deze rare tijd. Wie weet ga ik dit jaar wel weer terug naar de Waddeneilanden…wie zal het zeggen.

Ook kwam er een blogpost online over mijn nieuwe planner…de Balans Planner. Zo blij met deze aankoop! Ik was mijn balans enigszins kwijt en daarom schafte ik deze planner aan. Ieder weekend ga ik echt even zitten om mijn week in te plannen en vervolgens blik ik iedere avond even terug op de dag. Tot op heden werkt het erg prettig vind ik zelf.

Dutchies Diary januari 2021

Persoonlijk: lockdown, avondklok en rellen in de binnenstad

Ik werk nog steeds gedeeltelijk op locatie bij de noodopvang maar als het goed is, gaat het basisonderwijs en de kinderopvang per 8 februari weer open. Ik hoop het zo want ik ben er echt klaar mee. Deze lockdown valt mij zwaarder dan de vorige, maar dat zal ongetwijfeld ook met het weer te maken hebben. Tijdens de vorige lockdown hadden we ontzettend mazzel met het weer, konden we lekker buiten zitten en was er gewoon meer mogelijk. Nu kun je gewoon heel erg weinig. Ik hoop dus echt dat de kinderen weer snel naar school en de opvang mogen. Voor ouders is het gewoon niet te doen, kinderen krijgen een te grote achterstand en sommigen raken zelfs in een sociaal isolement. Kinderen missen vriendjes en vriendinnetjes.

Ik begrijp het niet en wil het ook niet begrijpen…

En toen kwam daar de avondklok om de hoek kijken. Ik zag het wel een beetje aankomen, maar toch was het alsnog een verrassing. Het kabinet was immers geen fan van de avondklok en ik eerlijk gezegd ook niet. Niet dat ik ‘s avonds nog op straat ben, maar ik maakte mij wel zorgen om de jeugd…terecht blijkt nu.

Blijkbaar is er een klein groepje die de avondklok als aanleiding zag om te gaan rellen…gewoon voor de lol. Even lekker sensatie opzoeken en de boel op stelten zetten. Ik schaamde me zo voor mijn eigen stad en later voor mijn eigen volk. Mijn hart huilde en ik heb ook serieus een aantal nachten slecht geslapen. De beelden bleven maar door mijn hoofd spoken. Dit heeft niets meer te maken met de avondklok. De binnenstad van Eindhoven werd kort en klein geslagen en vol verbazing (en walging) keek ik naar de beelden op televisie. Waarom!? Natuurlijk snap ik dat de jeugd baalt van de maatregelen en de avondklok (wie niet?), maar dit ging nergens meer over. Complete winkels vernield en geplunderd, terwijl de winkeliers het al zo zwaar hebben!

Ik hoop dat ouders met hun kinderen/jongvolwassenen gaan praten over dit zodat ze inzien wat de consequenties zijn van dit gedrag want daar staan ze totaal niet bij stil. Houd je kinderen thuis en praat met ze. Mijn petekinderen zijn 15 jaar en zitten ook gewoon braaf thuis. Zij denken er nog niet aan om ‘s avonds de straat op te gaan na 21.00 uur. Gelukkig weet ik dat ik me geen zorgen hoef te maken over die twee braveriken 🙂

Dutchies Diary januari 2021

ukelele spelen

Happy Moments: jazeker…die waren er ook

Oké…tijd voor leuke dingen. Ik moest bovenstaande gewoon even van me afschrijven. Schrijven werkt ook therapeutisch toch, haha. Mijn goede voornemen was om goed voor mezelf te zorgen en dat heb ik zeker gedaan afgelopen maand. Als ik mezelf niet verwen, doet niemand het 😉

  • Ik trakteerde mezelf op een nieuwe leren tas. Toen ik de vraag kreeg of ik de tas wilde laten bezorgen of deze wilde ophalen, koos ik snel voor het laatste. Voor het eerst in weken liep ik eindelijk weer een rondje door het winkelcentrum. Hoe blij kan een mens zijn! Ik bezocht nog even de Holland & Barret en kocht een paar fijne etherische oliën en Dode Zeezout voor een heerlijk voetenbadje. Happy Kelly.
  • Nomaliter ren ik in januari altijd heel snel naar het tuincentrum om plantjes te halen want ik vind het maar een kale bedoeling in huis zonder kerstboom. Gelukkig kun je nog een beperkt assortiment online kopen en daarom trakteerde ik mezelf op een aantal nieuwe planten. Zo fijn dat dit nog mogelijk is. Ik mis het tuincentrum en ben daar echt vaste klant, haha. Ik ben gewoon dol op planten.
  • Het eerste weekend van de avondklok besloot ik bij mijn ouders te gaan logeren. Mijn moeder en ik hadden onwijs veel zin in sushi en besloten daarom onszelf te verwennen. We haalden sushi bij ons favoriete restaurant en ik besloot gezellig te blijven logeren. Mijn ouders hebben een open haard, regendouche en bad dus ik deed net of ik bij Center Parcs was, haha. Daags nadien speelden we gezelschapsspelletjes en zo werd het toch een onwijs fijn weekend.
  • Sinds januari doe ik mee met de Doodle Challenge die drie maanden duurt. Iedere week is er een andere challenge en daar ontwerp je dan een leuke doodle bij. Zo ontzettend leuk om daar wekelijks mee bezig te zijn en het is een leuke afleiding. Heb je interesse om mee te doen? Check dan de Facebookpagina van Paperfuel.
  • Ook ben ik vorige week begonnen met twee online creatieve cursussen via Instagram. Bij Nanja’s illustraties volg ik een cursus planten schilderen en bij Carla Kamphuis volg ik een korte cursus huisportretjes tekenen. Zo leuk!
  • Al jaren wilde ik beginnen met Yoga en meditatie, maar het lukte iedere keer niet. Deze keer wel hoor. Ik nam een proefabonnement (eerste maand maar € 1,50) bij Happy With Yoga en tot op heden sta ik braaf 3x per week op de mat. Ik kamp al enige tijd met rugklachten en ik hoop door yoga weer wat soepeler te worden. Ook het mediteren gaat hartstikke goed en doe ik zelfs dagelijks. Ik ben inmiddels groot fan van de app Meditation Moments.
  • Ik maakte voor het eerst Maleisische Laksa voor mijn ouders…zeker voor herhaling vatbaar.
  • Eind januari zat er een onverwacht cadeautje in de brievenbus. Van mijn beste vriendin kreeg ik een doosje bonbons als opkikkertje. Zo ontzettend lief…ik kon wel huilen, haha.

dare to doodle

dare to doodle

dutchies diary januari 2021

dutchies diary januari 2021

Hallo februari: carnaval voor de buis

Het is eindelijk februari een het voorjaar is in zicht. Ik hoop dat de besmettingen snel omlaag gaan, de maatregelen versoepeld kunnen worden en het probleem met de vaccinaties wordt opgelost. Er is licht aan het einde van de tunnel, maar ik vrees wel dat het een lang jaar zal worden. Toch blijf ik positief en ben ik van mening dat we zelf moeten zoeken naar kleine lichtpuntjes. Door deze pandemie leren we de kleine dingen weer waarderen en daarom schrijf ik iedere avond op waar ik die dag dankbaar voor ben.

Dit jaar wordt het een bijzondere carnaval…voor de buis. Ik weet dat ze volop met voorbereidingen bezig zijn om toch enigszins thuis carnaval te kunnen vieren. Normaliter geef ik niet heel veel om carnaval, maar ik ga toch wel even online spieken hoor en zeker weten dat ik verkleed naar mijn werk ga, haha.

Het zijn de kleine lichtpuntjes die deze pandemie draaglijk maken en daar moeten we zelf voor zorgen. Dus…stay safe en zorg goed voor jezelf en elkaar.

Hebben jullie een fijne januari gehad ondanks alle maatregelen?

Volg mijn reisavonturen ? Facebook – Twitter – Instagram – Bloglovin

You may also like

12 comments

Jacoba 3 februari 2021 - 09:29

Januari was voor mij ook een maand waarvan ik blij ben dat ie voorbij is. Kom maar op met dat voorjaar! Wat goed trouwens dat je bent begonnen aan yoga, daar ben ik inmiddels ook mee gestart. Het is toch wel lekker om daar de dag mee te beginnen!
Jacoba onlangs geplaatst…De mooiste bezienswaardigheden in FrieslandMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 6 februari 2021 - 17:37

Ik ben inmiddels fan van yoga. Heerlijk om even op de mat te staan, als ik het maar voor 15 minuten. Ik begin echt al verschil te merken.

Reply
Yvonne 4 februari 2021 - 21:14

Ik kan me voorstellen dat je nu minder inspiratie hebt om te schrijven, zeker ook omdat je afgelopen jaar zo weinig hebt gereisd. Zelf merk ik het ook een beetje, ook al hebben we echt nog een aantal mooie reizen gemaakt afgelopen jaar. Zoals je zegt: dat komt vanzelf wel. De scholen en opvang gaan weer open, dus fijn voor jou dat je weer lekker met de kinderen aan de slag kunt! Veel plezier komende week.

Reply
DutchieontheRoad 6 februari 2021 - 17:36

Ik ben vorig jaar alleen naar Texel geweest en dat helpt niet echt nee. Ik heb gewoon minder inspiratie en minder zin om te schrijven, maar dat komt wel weer. Jij ook veel plezier en succes aankomende week op school.

Reply
Linda 5 februari 2021 - 19:26

Gelukkig nog genoeg leuke momenten, leuk ook, die logeerpartij bij je ouders! Ik ben blij dat het basisonderwijs weer open gaat, ik moest thuis onderwijs geven en vond het vreselijk. De hele dag achter zo’n scherm op Teams. Gelukkig zie ik mijn groep 4 volgende week weer! Fijn ook voor jou, geen noodopvang meer (dat deed ik vorig jaar en vond ik vreselijk, ook al was het toen echt beter, inderdaad ook onder andere door het weer).

Hopelijk komen er snel betere tijden!
Linda onlangs geplaatst…Wandelroute in Dwingelderveld Nationaal Park: boswandeling SpierMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 6 februari 2021 - 17:34

Thuis onderwijs geven lijkt me ook vreselijk. Ik kom zelf ook uit het onderwijs en kan me voorstellen dat het totaal niet praktisch is en het spreekt voor zich dat je de kinderen erg mist. Dat doe ik ook. Gelukkig gaat het basisonderwijs en de opvang weer open.

Reply
Kirsten 6 februari 2021 - 07:26

Nou, wat een maand he? Gelukkig ziet het er vanaf volgende week dus weer een beetje anders voor je uit? Die Doodle Challenge ziet er superleuk uit en wat fijn om te yoga’en in deze tijd! Lekker volhouden!
Kirsten onlangs geplaatst…Bijzonder overnachten bij B&B Inn FrieslandMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 6 februari 2021 - 17:33

Die doodles zijn inderdaad erg leuk om te maken. Ik ben zeker van plan om door te zetten met yoga, maar vanaf volgende week zal het wel minder worden omdat ik dan weer fulltime op locatie ga werken. Ik begin al wel verschil te merken dus ik ga er zeker mee door.

Reply
Chayenne 6 februari 2021 - 11:14

Ik ben ook wel blij dat januari voorbij is… Was het maandje wel ja met de verlengde lockdown en rellen. Wat leuk dat je bij je moeder bent blijven logeren. Sushi is altijd een goed idee 🙂

Reply
DutchieontheRoad 6 februari 2021 - 17:32

Ik ben een liefhebber van sushi en dan waan ik mezelf weer even in Japan 🙂

Reply
Lizette 14 februari 2021 - 15:12

Carnaval op TV of online heb ik nog niet gedaan (maar wat niet is, kan de komende dagen nog komen) Wel doen we thuis met onze peuter lekker verkleden, lekkere hapjes en de polonaise. Moeten hem immers wel een beetje opvoeden met carnaval. 😉 De tweede lockdown valt me ook zwaarder. Ik zit nog in mijn zwangerschapsverlof, wat een bijzondere periode in mijn leven moet zijn en toch wel echt compleet anders is dan ik ooit had durven dromen. Hopelijk kunnen er na 2 maart meer dingen en kan ik nog meer genieten. (Iedereen eigenlijk wel.) Lekker zo Center Parks gevoel bij je ouders! Deed ik een paar jaar terug ook wel eens zo, toen ze nog in hun huis woonden.

Reply
DutchieontheRoad 18 februari 2021 - 13:48

Ik hoop ook dat er na 2 maart meer mogelijk is, maar ik ben er eerlijk gezegd een beetje bang voor. Iedereen snakt naar meer vrijheid. Ik mis lunchen buiten de deur, lekker winkelen en afspreken zonder restricties. Maar ja…het is niet anders. Er komen betere tijden aan.

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.