Dutchies Diary: januari 2020

by DutchieontheRoad
0 comment

Januari…wat ben je weer voorbij gevlogen. Nieuw jaar, ‘nieuwe baan’ en nieuwe kansen. Ik vind januari eigenlijk altijd een erg saaie en grauwe maand…het weer was nou niet bepaald om over naar huis te schrijven. Januari is echter wel de maand dat ik het altijd leuk vind om te oriënteren voor nieuwe tripjes. Er is nog niets geboekt maar ik ben wel zeker bezig op de achtergrond 🙂 Blikken jullie met mij terug op de maand januari?

Dutchies Diary: Januari 2020

Er kwamen acht artikelen online in januari…veel beter dan december. Dat was echt een dramatische blogmaand, haha. Ik heb weer wat tijd vrij kunnen maken en dat hoop vol te kunnen houden. Ik trapte de maand januari uiteraard af met nieuwe blogs over Japan want ik wil zo ontzettend veel vertellen over dit prachtige land waar ik echt verliefd op ben geworden. Vanuit Tokyo kun je prima leuke dagtrips ondernemen zoals de tempelstad Kamakura. Deze relatief kleine stad ligt op slechts een uurtje reizen van Tokyo en is daarom ideaal voor een dagtrip. Tokyo is een onwijs drukke stad maar gelukkig zijn er ook voldoende plekken om even tot rust te komen, zoals bijvoorbeeld de Hama Rikyu Tuin. Een van mijn favoriete plekken in Senso-ji Tempel, één van de drukst bezochte plekken in Tokyo. Desondanks was ik zo onder de indruk van deze prachtige tempel…echt de moeite waard.

Dit jaar wil ik echt aan mijn balans werken want dat raakte ik enigszins kwijt in 2019. Mede daarom stelde ik een lijst op met 20 dingen die ik in 2020 graag wil doen. Het zijn geen moetjes, maar magjes 😉 Leuke dingen waar ik aan wil werken in 2020. Een van mijn voornemens is om dit jaar in Europa te blijven. Een flinke uitspraak voor iemand die al twaalf jaar voornamelijk buiten Europa op reis is. Dit jaar heb ik echter geen zin in lange vluchten en grote tijdsverschillen. Dit staat er op mijn wishlist Europa. Ook een goed voornemen is om meer te lezen want daar kan ik erg van genieten. Ik heb al jaren een e-reader en onlangs sloot ik een abonnement af bij Kobo Plus…ideaal!

Dutchies Diary januari 2020Persoonlijk

Januari was de maand dat ik ‘nog maar’ één baan had en geen twee banen. Iemand omschreef het als ‘gewoon druk in plaats van heel druk’ haha. Dat klopt inderdaad. Ik ben nog steeds heel druk maar het is nu beter te doen. Ondanks dat ik al bijna vier jaar in dienst bij deze werkgever ben, is het toch even wennen om hier hele dagen te werken in plaats van halve dagen. Het werk is fysiek zwaarder en ik ben dan ook ‘anders moe’ dan voorheen, maar het bevalt prima. Het is de juiste keuze geweest om voor één baan te gaan.

Ik had weer tijd voor lunchdates, ging naar de Beekse Bergen, nam deel aan een creatieve workshop met mijn petekind, had een verjaardag en een babyshower. Ik ben voorzichtig begonnen met yoga (thuis) want dat wilde ik graag. Eigenlijk wil ik dat graag in een sportschool/yogastudio doen, maar dat is er niet van gekomen. Ik ben namelijk tot de conclusie gekomen dat ik een nog stijvere hark ben dan ik al dacht, haha. Misschien is het dan toch praktischer om naar een sportschool te gaan. Ik moet echt aan mijn spieren gaan werken merk ik.

Dutchies Diary januari 2020
jaaroverzicht 2020

Happy Moments

  • Mijn ouders hadden vorig jaar kaartjes gewonnen voor de Beekse Bergen en daar maakten we in januari gebruik van. Het was onwijs koud maar dat mocht de pret niet drukken want het was droog. Het was eigenlijk best wel druk voor januari dus volgens mij waren er meer mensen met gewonnen kaartjes 😉 Ik zou namelijk niet snel naar een dierentuin in de winter gaan. Toch hadden we een hele leuke dag.
  • Ik ging weer ouderwets op zaterdagmiddag naar de binnenstad van Eindhoven. Doe ik echt veel te weinig terwijl ik het wel heel erg leuk vind (en slechts vijf minuten rijden van de stad woon). Heerlijk even lunchen en we sloten de middag af met een belachelijke wafel bij Wafflelicous. Daar gingen mijn goede voornemens om beter op de lijn te letten.
  • Daarentegen heb ik in januari wel gezonder gekookt en maakte ik ook meerdere keren een eigen groentespread voor op brood. Dar vind ik écht heel erg lekker en het is zo snel gemaakt. Spreads met paprika hebben mijn voorkeur, maar met erwten is ook erg lekker.
  • Halverwege januari was het tijd voor de eerste creatieve workshop! Mijn petekind was veertien jaar geworden en mocht nog een workshop uitkiezen. Ze heeft het creatieve niet van een vreemde 😉 Ze wilde graag een houten wijzer maken en wat zijn ze leuk geworden! Helemaal trots op haar en ik ben ook erg tevreden over mijn houten wijzer.
  • Mijn schoonzus is 29 februari uitgerekend en daar hoort uiteraard een babyshower bij. Mijn moeder en broer waren er heilig van overtuigd dat ze niets in de gaten zou hebben, maar dat bleek toch niet het geval te zijn. Ik kon het haast ook niet voorstellen, haha. We hadden zelf een high tea gemaakt, hebben rompertjes versierd en 30 seconds gespeeld…superleuk. Het was erg gezellig. Het is maar goed dat de babyshower achter de rug is want het zou ons niet verbazen als junior iets eerder komt.
dutchies dairy januari 2020

Al met al was januari een prima maand en kijk ik erg uit naar februari. De maand waar misschien wel mijn neefje geboren gaat worden, de maand van carnaval en de maand waar ik onwijs veel ga voorbereiden voor het personeelsweekend in maart. Hebben jullie een fijne maand achter de rug?

 

Volg mijn reisavonturen ? Facebook – Twitter – Instagram – Bloglovin

 

You may also like

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.